Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dynamiczne nie za drogie auto

Featured Replies

Napisano

Rozmyślam nad autem nie mniejszym niż segment C ale z zastrzeżeniem, że ma być to auto z elastycznością która pozwala na sprawne wyprzedzanie. Wszystko jest względne ale powiedzmy że osiągi znane mi z audi A3 I gen z silnikiem 1.8T 150KM są minimum.

Czy da się kupić jakieś nowsze auto z silnikiem tolerującym LPG i z nie gorszymi osiągami? Są takie auta ale z pojemnością silnika powiedzmy do około 2.2l? Zresztą bardziej rozchodzi mi się o spalanie LPG, które byłoby nie wyższe niż we wspomnianym wcześniej silniku 1.8T, niż o pojemność silnika.

Cena do około 20 tyś zł i napęd na przednie koła. Rocznik to sprawa pomijalna. Z wyposażenia zwracam uwagę na ESP. Ilość miejsca w Ceed pierwszej generacji, jest dla mnie wystarczająca. Bagażnik sądzę że te około 380 litrów mieć musi. Nadwozie wszelkie oprócz kombi, nie lubiące się z rdzą. Hałas miło jakby był ograniczony przy prędkości autostradowej.

Jak stwierdzicie że nie bardzo jest to możliwe, to może wrócę do pomysłu ze starszym autem, nawet z lat 90'.

Pozdrawiam :)

Napisano

Jak chcesz to moge sprzedac moje bravo. Na osiągi nie bedziesz narzekał. I sporo kasy zostanie w portfelu. Auto mocno do inwestowane.

Napisano

Jak chcesz to moge sprzedac moje bravo. Na osiągi nie bedziesz narzekał. I sporo kasy zostanie w portfelu. Auto mocno do inwestowane.

Tjet 150 km za mniej niz 20 tys zł?

Napisano

Tjet 150 km za mniej niz 20 tys zł?

2.4 JTD 200KM/410Nm

Napisano

"Dynamiczne" - czy ktoś moze zdefiniować co to jest? Ile do setki? Jakie trzymanie w zakrętach?

Ten podpis tez mi sie znudził :(

Napisano

"Dynamiczne" - czy ktoś moze zdefiniować co to jest? Ile do setki? Jakie trzymanie w zakrętach?

Ten podpis tez mi sie znudził :(

Autor tematu nie wskazał liczb, ale wskazał orientacyjnie punkt odniesienia (osiągi A3 1.8T)  i to chyba wystarczy. 

Napisano
  • Autor

Bravo tjet 150, ale nie  wiem w jakim stanie bedzie za ok 20 tys

Mogę kilka tysięcy dorzucić jeśli to coś zmieni.

Napisano
  • Autor

Astra 3 1.6/2.0 T.

1.6T - to godna polecenia jednostka? LPG toleruje dobrze?

Napisano
  • Autor

Stare bravo zupełnie mi się nie podoba.

Napisano
  • Autor

Megane II GT 2.0T 165KM.

Hatchback ma za mały bagażnik.

Napisano
  • Autor

Autor tematu nie wskazał liczb, ale wskazał orientacyjnie punkt odniesienia (osiągi A3 1.8T)  i to chyba wystarczy. 

Dokładnie tak. Sądziłem że będzie to zrozumiałe dla wszystkich...

Napisano

Raczej niczego poza Audi i BMW to nie ma co rozważać.

Napisano
  • Autor

A konkretnie?

Napisano

Oczywiście, inne auta to niejeżdżące złomy  :facepalm:

Czasem się zastanawiam czy jesteś naprawdę takim trolem, czy tylko takiego udajesz  :hehe:

Napisano

Najlepsze będzie S8 z silnikiem 4,2 litra

Napisano

A konkretnie?

A3 1.8T o którym pisał i e46 2.5 a nawet 2.8

Napisano

Na myśl mi przychodzi "Reno" Laguna z 2.0T lub Megane 2.0T

Napisano

ale nie mają nic wspólnego z dynamiką

Napisano

Sprzedałem 2.8 e46 z grubo poniżej 20uuu.

Dobrze bokiem szło.

Polecam.

Napisano

Mazda Rx8 ;]:jem: PS. Lpg da radę założyć.

Napisano

ale nie mają nic wspólnego z dynamiką

328 jedzie bez dłubania 240 km/h. Faktycznie muł.

Napisano

Te 2.2 to sugeruje tylko auta z turbo. Ja bym poszedł w vectra gts 3.2 . Silnik V6 więc siły na dole ma sporo.

Napisano

Rozmyślam nad autem nie mniejszym niż segment C ale z zastrzeżeniem, że ma być to auto z elastycznością która pozwala na sprawne wyprzedzanie. Wszystko jest względne ale powiedzmy że osiągi znane mi z audi A3 I gen z silnikiem 1.8T 150KM są minimum.

Czy da się kupić jakieś nowsze auto z silnikiem tolerującym LPG i z nie gorszymi osiągami? Są takie auta ale z pojemnością silnika powiedzmy do około 2.2l? Zresztą bardziej rozchodzi mi się o spalanie LPG, które byłoby nie wyższe niż we wspomnianym wcześniej silniku 1.8T, niż o pojemność silnika.

Cena do około 20 tyś zł i napęd na przednie koła. Rocznik to sprawa pomijalna. Z wyposażenia zwracam uwagę na ESP. Ilość miejsca w Ceed pierwszej generacji, jest dla mnie wystarczająca. Bagażnik sądzę że te około 380 litrów mieć musi. Nadwozie wszelkie oprócz kombi, nie lubiące się z rdzą. Hałas miło jakby był ograniczony przy prędkości autostradowej.

Jak stwierdzicie że nie bardzo jest to możliwe, to może wrócę do pomysłu ze starszym autem, nawet z lat 90'.

Pozdrawiam :)

Skoro 1.8T spełnia te wymagania no to może auto z tym silnikiem audia3/s3 ,octavia Rs leon/leon cupra,golf 4 jest w czym wybierać z 1.8T. A jak nie to jakiś saab z T 93/95.

Napisano

328 jedzie bez dłubania 240 km/h. Faktycznie muł.

tylko ile potrzeba czasu do osiągnięcia tej prędkości :smirk:

Napisano
  • Autor

Te 2.2 to sugeruje tylko auta z turbo. Ja bym poszedł w vectra gts 3.2 . Silnik V6 więc siły na dole ma sporo.

Zobacz że napisałem o spalaniu podobnym do audi a3 1.8T. Czy vectra 3.2 pali podobne ilości lpg?

Napisano

Zobacz że napisałem o spalaniu podobnym do audi a3 1.8T. Czy vectra 3.2 pali podobne ilości lpg?

12.5 lpg. Myślę że zależy jak jeździsz. Jak często depczesz to turbo żyje turbo pije. Weźmie nawet więcej niż wolnyssak. Na plus wrażenia z V6 i brak turbo do regeneracji.
Napisano

Poszukałbym również Vectry B 2.5 V6 i500 195KM. Powiem szczerze jestem pod wrażeniem tego samochodu, o niebo fajniejsza od Vectry C. Za 20kpln kupisz bardzo ładną Vectrę i500, a do tego seria limitowana. :)

Napisano
  • Autor

Poszukałbym również Vectry B 2.5 V6 i500 195KM. Powiem szczerze jestem pod wrażeniem tego samochodu, o niebo fajniejsza od Vectry C. Za 20kpln kupisz bardzo ładną Vectrę i500, a do tego seria limitowana. :)

Ile pali? W czym jest lepsza od vectry c? Jak z rdzą? ESP występuje?

Napisano

Po co mu taki staroć?

Napisano

Ile pali? W czym jest lepsza od vectry c? Jak z rdzą? ESP występuje?

Mi 2.5 V6 ciągnie jak na razie 10-10.5l/100km. ESP nie ma, rdza niestety się pojawia. Od VC? Jak dla mnie wykończeniem wnętrza, wygodą podróżowania, prowadzeniem. Jest w VB tylko ciaśniej nieco, ale dalej bardzo wygodnie. :) Miałem i VC i mam teraz VB. ;)