Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

A nową motorynkę Romet Pony widzieli?

Featured Replies

Napisano

moim zdaniem wygląda kozacko, trochę taki mini monster  :)

http://www.romet.pl/aktualnosc_Nowa_motorynka_Pony_to_znowu_Fun_Bike_dla_mlodych,151.html?t=moto

aż się łezka w oku kręci jak sobie przypomnę jak za gówniarza na podwórku zdarzyło mi się dosiąść prawdziwą motorynkę...

to były czasy  :)

Napisano

Rama kratownicowa - czad, czad czad! :)

Napisano

My little pony...

Napisano

http://www.romet.pl/aktualnosc_Nowa_motorynka_Pony_to_znowu_Fun_Bike_dla_mlodych,151.html?t=moto

aż się łezka w oku kręci jak sobie przypomnę jak za gówniarza na podwórku zdarzyło mi się dosiąść prawdziwą motorynkę...

Mam starą M2, stała nieużywana ponad 20 lat. Niedługo dostanie drugie życie :) 

Napisano

Wg mnie ma duże szanse stać się popularnym wozidłem wśród młodych.

Napisano

Zachwycił się operator żurawia... :phi:;)

Wygląda przyzwoicie, fajny wyświetlacz w kolorze bursztynowym (ciekawe, jak to wygląda wieczorem), szkoda jedynie, że ma napęd łańcuchem...  :beksa:  :phi:

Napisano
  • Autor

Wg mnie ma duże szanse stać się popularnym wozidłem wśród młodych.

wygląda dużo fajniej niż większość skuterowych pięćdziesiątek w podobnej cenie  :ok:

Napisano

taka trochę mikro MT 125 ;)  ale to tylko na plus  :oki: i cena logiczna 

Napisano

Troche smieszna, ale ujdzie

;)

Napisano
  • Autor

Troche smieszna, ale ujdzie

;)

a to śmieszne nie było?  ;)

motorynka_pony.jpg

Napisano

czad... :) eh, az sie mi na wspominki zbiera ;) ... te szalone jazdy po lesie, ten lekki strach czy sie starzy zorientuja ze ulamalem pedal hamulca... ten zal ze tylko romet a nie simson ;) eh... piekne czasy ;)

Napisano

Gdyby było 125 to może bym sobie kupił ;]

kup 2,5  ;)

Napisano

Ale to kopany dwusuw jest? :phi:

Napisano

w 1982 roku pod choinka stanela czerwona PONY. malo sie nie posikalem jako 10 latek.

Do wiosny codziennie woskowanie i dosiadanie na sucho.

Nadal jest w garazu, nawet odpala toto, teraz moj 11 letni syn po podworku czasem ujedzie.

A lezka sie kreci jak dosiadam 30 letniego malucha w kolorze yellow:)

Napisano

czad... :) eh, az sie mi na wspominki zbiera ;) ... te szalone jazdy po lesie, ten lekki strach czy sie starzy zorientuja ze ulamalem pedal hamulca... ten zal ze tylko romet a nie simson ;) eh... piekne czasy ;)

simsony nastaly cos kolo 1984-88 i tez wzdychalem bo 3 biegi a czasem i 4

jak to pedzilo, ehh..wiatr we wlosach i banan na fejsie

No i benzyna na kartki UWAGA:) 2 litry na miesiac :))) dobrze ze ojciec byl taksowkarzem to mial 400 deputat:)

Napisano

simsony nastaly cos kolo 1984-88 i tez wzdychalem bo 3 biegi a czasem i 4

jak to pedzilo, ehh..wiatr we wlosach i banan na fejsie

No i benzyna na kartki UWAGA:) 2 litry na miesiac :))) dobrze ze ojciec byl taksowkarzem to mial 400 deputat:)

w 85 albo 86 tato kupil wartburga 353s i motorynka niby miala byc sprzedana ale udalo sie przekonac rodzicow ze jestem juz dosc duzy zeby sobie na niej jezdzic :) Duzo starsi kuzyni i wujkowi mieli czynny w tym przekonywaniu udzial bo wszyscy jezdzili roznymi motocyklami (WSK Kobuz, Jawa, MZ). Sasiadowi w tym czasie ojciec z kontraktu w DDR przytargal nowke simsona SR 50 - jezu jaki to szal na wsi byl ;) wszyscy zazdroscili, nawet kuzyn ktory mial MZetke ;) kazdy sie chcial przejechac ;) ehh... wspaniale czasy byly ;)

Edytowane przez TJa

Napisano

Dziś widziałem jeździła po wawie :)  ;l

Napisano

No i benzyna na kartki UWAGA:) 2 litry na miesiac ))

Chyba coś pokręciłeś, miałem wtedy rometa kadeta i może różowo nie było ale jakoś się jeździło i benzyny na kartki było więcej niż 2 litry na miesiąc, te 2 litry to raczej na tydzień :)  https://histmag.org/Slalom-na-pustym-baku...-Rynek-motoryzacyjny-w-Polsce-lat-80.-cz.-4-8160

Napisano

Chyba coś pokręciłeś, miałem wtedy rometa kadeta i może różowo nie było ale jakoś się jeździło i benzyny na kartki było więcej niż 2 litry na miesiąc, te 2 litry to raczej na tydzień :)  https://histmag.org/Slalom-na-pustym-baku...-Rynek-motoryzacyjny-w-Polsce-lat-80.-cz.-4-8160

Też miałem nówkę Kadeta od 85r i pamiętam że przydział miesięczny był 6 litrów/miesiąc w trzech kuponach po 2 litry każdy. W wakacje chyba był 1 kupon dodatkowy na 2 l/miesiąc.

Napisano

Też miałem nówkę Kadeta od 85r i pamiętam że przydział miesięczny był 6 litrów/miesiąc w trzech kuponach po 2 litry każdy. W wakacje chyba był 1 kupon dodatkowy na 2 l/miesiąc.

dodatkowy kupon byl wazny tylko jak rzucili wiecej paliwa i byl odpowiedni karteczek w okienku CPN :) ale maly bylem to moze nie do konca kojarze jak to tak w szczegolach wygladalo ;) Generalnie 4kupony byly zawsze tylko ze jeden nie zawsze dzialal. No i ztcp kartonik byl chyba na kwartal albo jakos tak i pamietam ze pod koniec okresu trzeba bylo sie nakombinowac zeby nie przepadlo bo sie straszne kolejki na stacjach robily i bywalo ze ludzie osuszali zbiorniki CPN do zera ;)

no i te kolejki pod CPN na poczatku lat 90tych...

Napisano

Co jeszcze w takiej kategorii mini moto można kupić?

1) Pony

2) Honda dax

3) Honda ape

4) Honda msx

Podpowiedzcie co jeszcze miała konkurencja.

Widizałem kiedyś jakiegoś chinola 125 cm3. Strasznie to paliło gumę ;]

Napisano

Gdyby było 125 to może bym sobie kupił ;]

Honda MSX 125 powinna przypasić ;-)

Napisano

w 1982 roku pod choinka stanela czerwona PONY. malo sie nie posikalem jako 10 latek.

Do wiosny codziennie woskowanie i dosiadanie na sucho.

Nadal jest w garazu, nawet odpala toto, teraz moj 11 letni syn po podworku czasem ujedzie.

A lezka sie kreci jak dosiadam 30 letniego malucha w kolorze yellow:)

Zazdraszczam. Swojego poniaka 301 z 1989 r. sprzedałem jak wyrosłem. Był problem z trzymaniem jej w piwnicy, w bloku. Dziś żałuję tego bardzo.

Napisano

a moze i 3x po 2 litry, wiem, ze to kropla w morzu mimo wszystko