Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Odprysk na szybie czołowej

Featured Replies

Napisano

Dostałem kamieniem  :(

Naprawiać klejem z Allegro,naprawiać u fachowców,likwidować z AC...co radzicie?
Na razie od odprysku odchodzi jedna kreska ok. 1 cm.

img-20160624-141818.jpg?1466777276

Napisano

Dostałem kamieniem  :(

To chyba za duża na naprawę, zresztą jak odchodzi pękniecie to chyba już pozamiatane. Poczekaj aż się bardziej rozpęknie  ;] wtedy wymienisz szybę.

Napisano

Naprawić można niemal wszystko ale w tym wypadku ryzyko dalszego pękania nawet po naprawie jest wysokie.

Napisano

Dostałem kamieniem :(

img-20160624-141818.jpg?1466777276

Szyba raczej do wymiany bo niemal na 100% bedzie pekac.

Napisano

Jakby to był zabytkowy pojazd i wymiana szyby wpłynęłaby na jego wartość to bym próbował ratować. W innym wypadku wymienić.

Napisano

wymienić na nową razem z zardzebiałymi wycieraczkami :)

Napisano

podjedź do NordGlass jeśli się podejmą naprawy dają gwarancje że jak coś będzie nie tak wymiana szyby na ich koszt

Napisano

A ile kosztuje szyba do tego auta? 

Moim zdaniem do wymiany. Naprawa wysoce niepewna.

Napisano

to nie jest odprysk, tylko dziura ;(

wymiana to oszczędność czasu i pieniędzy, bo myślę że nikt nie da gwarancji na naprawę, a efekt jej nie będzie zadowalający

Napisano

Zbaczając delikatnie od tematu, czy ubezpieczyciel może negowac wymianę szyby z powody takiego odprysku? Mam na myśli uszkodzenie szyby kamieniem podczas koszenia trawy na poboczu drogi. 

Napisano

Zbaczając delikatnie od tematu, czy ubezpieczyciel może negowac wymianę szyby z powody takiego odprysku? Mam na myśli uszkodzenie szyby kamieniem podczas koszenia trawy na poboczu drogi. 

kiedyś w aucie firmowym powstał taki mały właśnie odprysk , przed przyjazdem na oględziny ubezpieczyciela delikatnie pomogliśmy szybie aby odprysk zrobił się troszkę większy

Napisano
  • Autor

podjedź do NordGlass jeśli się podejmą naprawy dają gwarancje że jak coś będzie nie tak wymiana szyby na ich koszt

Byłem u nich-naprawa na moje ryzyko-za duże uszkodzenie,zalecają wymianę szyby.

Napisano

Kiedyś kumplowi w służbowym wywalili kosiarze szybę kamieniem. Jak się zatrzymał to bez gadania wypisali oświadczenie. Widać nie raz im już się wcześniej zdarzyło.

Napisano
  • Autor

A ile kosztuje szyba do tego auta?

Moim zdaniem do wymiany. Naprawa wysoce niepewna.

U Norglassa 800 zł.Kusi mnie by najpierw spróbować naprawy nawet samemu...odprysk w dolnej części szyby ze środka prawie niewidoczny.

Napisano
  • Autor

wymienić na nową razem z zardzebiałymi wycieraczkami :)

Skusiłem się kiedyś na takie noname-na forum BMW polecali :-)-zbierają w miarę ale gdy wracają robią takie "pyk"... szajs,do tego zardzewiały :-)

Napisano

Laminat się rozwarstwił - jesteś pewien, że spodnia warstwa szyby jest w ogóle cała? :hmm:

IMO nie da się tego naprawić tak, żeby nie było dużego, widocznego śladu, nawet jeżeli ktoś się podejmie. 

Napisano

IMO nie da się tego naprawić tak, żeby nie było dużego, widocznego śladu. 

I pewnikiem będzie kaleczyć i tak już zardzewiałe wycieraczki... :phi:

Napisano
  • Autor

Laminat się rozwarstwił - jesteś pewien, że spodnia warstwa szyby jest w ogóle cała? :hmm:

Nie wiem...nie sprawdzałem

IMO nie da się tego naprawić tak, żeby nie było dużego, widocznego śladu, nawet jeżeli ktoś się podejmie.

Wystarczyłoby gdyby udało się to zabezpieczyć by dalej nie leciało i aby trochę zniknęło ;-) uszkodzenie nie ma wpływu na pole widzenia.

Napisano

Wystarczyłoby gdyby udało się to zabezpieczyć by dalej nie leciało i aby trochę zniknęło ;-) uszkodzenie nie ma wpływu na pole widzenia.

Na początku lutego dostałem kamykiem w lewy dół szyby przedniej.

Efekt podobny do Twojego tylko że  mniejszy średnica około 7-8 mm.

Jak od dołu było ok 25cm to już od boku  7-8cm.

Wziąłem się za to dopiero pod koniec kwietnia bo szybciej miałem trochę zawirowania w życiu.

Najpierw nikt nie chciał tego podjąć ale znalazłem mały zakład w którym Pan pooglądał

i powiedział że można spróbować.

Trwało to z godzinkę i kosztowało mnie 80zł.

Wyszło prawie idealnie bo jest delikatne jakby malutka matowa kropeczka  w tym miejscu.

Powiedział że troszkę z tym zwlekałem im wcześniej tym lepiej i było by jeszcze lepiej . 

Dwie postronne osoby co wiedziały że dostałem kamieniem tylko nie wiedząc gdzie nie znalazły miejsca naprawy.

Na razie jest ok. Samochód stał w te upały na słońcu i nic się i dzieje.

Zobaczę co będzie w zimie przy mrozach.   

Napisano
  • Autor

Naprawione.Efekt świetny biorąc pod uwagę to jak było rozbite...Czas pokaże czy skutecznie.Koszt 100 zł,na akumulator zostało.

img-20160630-125031.jpg?1467295622