Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

I dlatego podobają mi się włoskie samochody.

Featured Replies

Napisano

Mimo wszystko nowa MX5 jest dużo ładniejsza.

Ziemniaki i kartofle...

Napisano

Jednak co Fiat to Fiat.

Po prostu kolejny model, który mi się spodobał.

http://motoryzacja.interia.pl/samochody-nowe/testy/news-fiat-124-spider-czar-nostalgii,nId,2314925

Z wszystkich modeli Fiata najbardziej podoba Ci się Mazda.

:hehe:

Mi najbardziej z modeli Fiata podoba się Mitsubishi.

http://cdn-imgsvr.cars.co.za/images/2016/6/FiatFullback/x.jpg/DSC_7636.jpg

Edytowane przez Ryb

Napisano

napisałeś "włoskie" .. a wymawia się "japońskie"

Napisano

napisałeś "włoskie" .. a wymawia się "japońskie"

A tak realnie na to patrząc: silnik włoski, zawieszenie włoskie, stylistyka włoska. To co tam z istotnych rzeczy, poza wykonaniem, zostało japońskiego? :hmm:

Napisano

A tak realnie na to patrząc: silnik włoski, zawieszenie włoskie, stylistyka włoska. To co tam z istotnych rzeczy, poza wykonaniem, zostało japońskiego? :hmm:

Mam nadzieję, że nie tradycyjnie RDZA....  :facepalm:

Pojazd ciekawy, czy są plany jakiegoś 1,75 TBi albo czegoś podobnego, czy tylko 1,4 z dmuchawą od Fiata?  :hmm:

Napisano

stylistyka włoska.

zwłaszcza  tam  gdzie  ja  kierowca  widzi  ;l 

Napisano

Mam nadzieję, że nie tradycyjnie RDZA....  :facepalm:

Pojazd ciekawy, czy są plany jakiegoś 1,75 TBi albo czegoś podobnego, czy tylko 1,4 z dmuchawą od Fiata?  :hmm:

Bedzie abarth ale cena z kosmosu.

Napisano
  • Autor

Z wszystkich modeli Fiata najbardziej podoba Ci się Mazda.

:hehe:

Mi najbardziej z modeli Fiata podoba się Mitsubishi.

http://cdn-imgsvr.cars.co.za/images/2016/6/FiatFullback/x.jpg/DSC_7636.jpg

I Suzuki i Citroen i Peżot i Lancia.

Popatrz na VW i zobaczysz tam coś takiego jak Seat, Skoda, Audi.

A ja piszę o konkretnym Fiacie i ten Fiat mi się podoba.

Napisano

Mimo wszystko nowa MX5 jest dużo ładniejsza.

Ja nie wiem na co bym sie decydowal jakbym mial do wyboru MX5 2.0 czy tego kFiata :)

Mysle, ze 1.4 po wirusie moze byc skuteczniejszy od mazdy ;)

Napisano

Jednak co Fiat to Fiat.

Jednak co Fiat to Mazda ;)

Zatrudnij się w marketingu fiata - chyba tylko tam takie hasło jak Twoje mogłoby przejść ;)

124 Spider wygląda znakomicie i podobnie jak wiele osób uważam że jest dużo ładniejszy niż MX5 na której bazuje. Dobrze że ten Fiat to nie do końca Fiat tylko Mazda - ma szansę być najbardziej bezawaryjnym Fiatem jaki kiedykolwiek powstał ;)

Niestety jak dla mnie ten samochód ma wadę - wsiadłem do niego i było mi tam poruńsko ciasno (mam 190 wzrostu) i nawet nie myślę o jeździe próbnej. Otwarty dach to jeszcze, ale z zamkniętym jest nieprzyjemnie.

Napisano

I Suzuki i Citroen i Peżot i Lancia.

Popatrz na VW i zobaczysz tam coś takiego jak Seat, Skoda, Audi.

A ja piszę o konkretnym Fiacie i ten Fiat mi się podoba.

Lancia to Fiat. Suzuki, Citroen czy Peugeot (albo Opel - w przypadku Corsy) były stworzone w miarę wspólnie przez koncerny.

VAG to co innego, bo to tylko marki w ramach jednej firmy.

Ale do tej Mazdy Fiat nie przyłożył ręki. Kupili gotowy model i tylko zmienili trochę nadwozie. A do wklejonego przeze mnie Mitsubishi to tylko przykleili znaczek. To nie to samo co wspólnie stworzony model.

Napisano

No faktycznie - piękny japoński Fiat z wnętrzem wziętym 1:1 z Mazdy i zawieszeniem "umiękczonym" przez Włochów. Rasowy Fiat, nie ma co gadać.

Miło, że ten silniczek 1.4 włożyli, bo to akurat mają udane.

Dziwię się jednak, że Włosi (WŁOSI !!!!) nic nie zmieniali we wnętrzu.

Napisano

No faktycznie - piękny japoński Fiat z wnętrzem wziętym 1:1 z Mazdy i zawieszeniem "umiękczonym" przez Włochów. Rasowy Fiat, nie ma co gadać.

Miło, że ten silniczek 1.4 włożyli, bo to akurat mają udane.

Dziwię się jednak, że Włosi (WŁOSI !!!!) nic nie zmieniali we wnętrzu.

Inne materiały na desce rozdzielczej (miękkie) oraz inne poszycie drzwi. :)

Napisano

Ale wiesz ze to tak naprawde Mazda ?

Ja tam dlatego się łamię - bo kiedys sobie obiecałem  "nigdy więcej fiata"

Napisano

Ale do tej Mazdy Fiat nie przyłożył ręki. Kupili gotowy model i tylko zmienili trochę nadwozie.

I to ma przyszłość. Włosi umieją robić rzeczy ładne, Japońce - rzeczy dobre. Japońce zrobią mechanikę, Włosi ładne wnętrze i będzie fajne auto.

Napisano

I to ma przyszłość. Włosi umieją robić rzeczy ładne, Japońce - rzeczy dobre. Japońce zrobią mechanikę, Włosi ładne wnętrze i będzie fajne auto.

Byłoby, gdyby nie to że Włosi zostawili wnętrze bez zmian.   :(

Napisano

[quote name="Ryb" post="6269553" timestamp="1480927273"ramach jednej firmy.

Ale do tej Mazdy Fiat nie przyłożył ręki. Kupili gotowy model i tylko zmienili trochę nadwozie.

Nadwozie jest calkiem inne ,ja tam nie widze nic z Mazdy,rowniez silnik jest od FIata ,takze jednak cos od siebie dali

Napisano

Nadwozie jest calkiem inne ,ja tam nie widze nic z Mazdy,rowniez silnik jest od FIata ,takze jednak cos od siebie dali

Z tym że wcale nie jestem pewny czy to dobrze ;)

Napisano

Z tym że wcale nie jestem pewny czy to dobrze ;)

Hm zamiast wolnossacego silnika ,wsadzili turbodoladowany ,moim zdaniem to zmiana na plus

Edytowane przez darekpdkp

Napisano

Hm zamiast wolnossacego silnika ,wsadzili turbodoladowany ,moim zdaniem to zmiana na plus

Tak ale mnie chodzi nie szczegółowo o silnik ale ogólnie o legendarną trwałośc i niezawodnośc fiata ;)

Napisano

Tak ale mnie chodzi nie szczegółowo o silnik ale ogólnie o legendarną trwałośc i niezawodnośc fiata ;)

Napisano

Jako byly posiadacz kilku fiatow nic nie napisze na temat niezawodnosc i trwalosc ,gdyz moge byc nie obiektywny

Napisano

Włosi zostawili wnętrze bez zmian

To bez sensu.

Chryslera 300c w Lancię Themę bardzo ładnie przerobili - przejechałem się kiedyś, wstawki z prawdziwego drewna (a nie jak zwyczajowo z plastikowego lasu), ładnie wykonana skóra. 

Napisano

To bez sensu.

Chryslera 300c w Lancię Themę bardzo ładnie przerobili - przejechałem się kiedyś, wstawki z prawdziwego drewna (a nie jak zwyczajowo z plastikowego lasu), ładnie wykonana skóra. 

Dodge'a Journey przerabiając we Freemonta też pięknie uratowali (nie żeby Freemont to był jakiś wypas ale w porównaniu z tamtym to była przepaść). A tu nic.

Napisano

Jako byly posiadacz kilku fiatow nic nie napisze na temat niezawodnosc i trwalosc ,gdyz moge byc nie obiektywny

Przerobiłem dwa nowe fiaty - jeden osobisci a drugi pod "postacią" rodziców - z oboma najeżdziłem sie po serwisach ;(

Napisano

Przerobiłem dwa nowe fiaty - jeden osobisci a drugi pod "postacią" rodziców - z oboma najeżdziłem sie po serwisach ;(

Jakie? Z czasów UNO, Sieny czy już nowożytne?

Napisano

Jakie? Z czasów UNO, Sieny czy już nowożytne?

Dokładnie Uno i Siene.... uraz pozostał ;) - były zdecydowanie gorsze i bardziej awaryjne od Łady 2107 ;)

Napisano

Zawieszenie - niemal każdy recenzent to mówi - jest lepsze niż w Mazdzie. Problemo?

Może pora odświeżyć wspomnienia?

Napisano

Może pora odświeżyć wspomnienia?

To niech mnnie Fiat przekonuje - bo na razie słabo mu idzie ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.