Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co wybrać Passat czy Insignia

Featured Replies

Napisano

Szukam dla siebie auta i w grę wchodzą tylko te dwa .Pomóżcie wybrać bo już mnie głowa boli:( Auto potrzebuję tylko na trasy rodzina 2+1

1)VW Passat B6 2009r 2.0TDI CR 110KM sedan-auto od I właściciela z przebiegiem 90tys .kupione w salonie w Polsce .Podobno wygląda i jeździ jak nowe -cena  38tys.

2)Opel Insignia-2009r,2.0 CDTI 160KM Kombi -auto stoi w Niemczech z przebiegiem ok. 200 tys.Kombi .Na zdjęciach wygląda ładnie ale nie wiadomo jak dalej-cena po wszystkich opłatach też coś koło 38 tys. 

Napisano

Na podstawie tego co podałeś, pasek.

Napisano

Okrutnie drogie te stare auta.

Które lepiej wyposażone to bierz.

Napisano

Z tych dwóch, to oczywiście passat.

Natomiast ja zastanowiłbym się nad sensem kupowania 8letniego auta za 40 koła. :ok:

Napisano
5 minut temu, Pyrekcb napisał:

Natomiast ja zastanowiłbym się nad sensem kupowania 8letniego auta za 40 koła. :ok:

za 100 tys zł może kupić nówkę Passat/Insignia, albo za 40 tys zł może mieć coś trochę więcej niż podstawowa wersja Hyundaia i10, albo jak wolisz VW UP! ;]

Napisano
  • Autor
7 minut temu, Pyrekcb napisał:

Co proponujesz w tej cenie auto rodzinne i tylko na trasy żadnych francuskich i fordów bo ich poprostu nie lubię 

Napisano

Eurosamochody: znani z tego, że aut z ogłoszeń nie ma na miejscu - wystawiają ładne "wabiki" w sieci a potem kręcą na miejscu, żebyś coś kupił. 

Napisano

Wybralbym c5 albo mondeo ale skoro nie chcesz to z proponowanych insignia.

Ogladalem kilka passatow b6 i maja tandencje do rdzewienia, rant maski, okolice klamek, tylna klapa. Dla mnie to niedopuszczalne w autach w tym wieku.

Po drugie insignia ma większą moc.

Napisano
35 minut temu, ZUBERTO napisał:

I z 38-40 robi się 53, całe AK.

A tacy wszyscy "szpakami karmieni".

A w kwestii wyboru auto z mniejszym przebiegiem -passat.Jak mocy bedzie brakowało można bedzie go zawirusowac.

Napisano
12 godzin temu, brydzia123321 napisał:

1)VW Passat B6 2009r 2.0TDI CR 110KM sedan-auto od I właściciela z przebiegiem 90tys .kupione w salonie w Polsce 

12 godzin temu, brydzia123321 napisał:

2)Opel Insignia-2009r,2.0 CDTI 160KM Kombi -auto stoi w Niemczech z przebiegiem ok. 200 tys.

Przepraszam, ale to idiotyczne rozważania biorąc pod uwagę to co napisałeś. Passat jest beznadziejnie nudny, a insygnia opatrzona choć wciąż może się podobać, ale ktoś kto decyduje się na wybór spośród tych dwóch modeli raczej nie szuka wrażeń, a przewidywalnej eksploatacji (która i tak w obecnych czasach jest raczej pojęciem nierealnym), a tę może zapewni auto z mniejszym i udokumentowanym przebiegiem - sam się sobie dziwie, ale passat.

P.S. Czy 2.0 cr tdi w Skodzie z 2011 to mina, czy już nie?

Napisano

I jak po jakimś czasie ta Insignią okaże się miną to co zrobisz?

W takiej sytuacji tylko Passat.

Napisano
34 minuty temu, cesarz napisał:

Ceny z kosmosu. W życiu bym nie dał za żadne z tych aut takich pieniędzy. 

Żadne nie jest nawet jakoś specjalnie bezawaryjne.

To juz wolalbym: 

https://www.otomoto.pl/oferta/seat-exeo-2-0-tdi-ID6yImAP.html#3b9f1c224c

Dobry trop podales, moze koledze podpasuje.

Dziwie sie tylko, ze takie zdjecie wnetrza dali, juz lepiej bylo wogole go nie wstawiac.

Napisano

Bardzo słabe roczniki i wysokie ceny. Za Passatem przemawia przebieg.

Napisano
Godzinę temu, bergerac napisał:

Bardzo słabe roczniki i wysokie ceny. Za Passatem przemawia przebieg.

Tesc w zeszlym roku sprzedal za 40kPLN Insignie z 2010 z przebiegiem 100kkm.

Wersja OPC line, wiec calkiem przyzwoicie wyposazona :ok:

Napisano
15 godzin temu, brydzia123321 napisał:

Co proponujesz w tej cenie auto rodzinne i tylko na trasy żadnych francuskich i fordów bo ich poprostu nie lubię 

Przykładowo - w wakacje sprzedałem 3letnią astrę kombi 1.6T z nalotem ~90tkm za 42,5 tzł.

Napisano
Godzinę temu, Pyrekcb napisał:

Przykładowo - w wakacje sprzedałem 3letnią astrę kombi 1.6T z nalotem ~90tkm za 42,5 tzł.

A ja za mojego S-Maxa w grudniu 2015 dałem 52 kpln, samochód miał wtedy 3,5 roku. 2,0eb Titanium S, wyposażenie bogate. O czym to świadczy? Zależy co kto potrzebuje i czy cena jest stanem równowagi pomiędzy tym co chce sprzedający i ile ma kupujący. :)

Napisano
1 godzinę temu, Pyrekcb napisał:

Prywatnie czy auto z firmy?

Bo to IMHO dosc istotna roznica...

Napisano
3 godziny temu, Maciej__ napisał:

Tesc w zeszlym roku sprzedal za 40kPLN Insignie z 2010 z przebiegiem 100kkm.

Wersja OPC line, wiec calkiem przyzwoicie wyposazona :ok:

jaki motor ?

Napisano
jaki motor ?

2,0 cdti 160KM.
Mial tego auto serdecznie dosc i kupil Mazde noPB ;)
Napisano

opc  diesel to  nie  wersja a pakiet  plastików 

Napisano
20 godzin temu, Slawcio napisał:

za 100 tys zł może kupić nówkę Passat/Insignia, albo za 40 tys zł może mieć coś trochę więcej niż podstawowa wersja Hyundaia i10, albo jak wolisz VW UP! ;]

Zeby to mialo jakies wyposazenie to wychodzi 130kpln. Ja wybralem uzywanego B7, B6 bym sie bal.

Napisano

2,0 cdti 160KM.
Mial tego auto serdecznie dosc i kupil Mazde noPB [emoji6]

Mial jakies problemy ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Napisano
6 godzin temu, ArekMiz napisał:

A ja za mojego S-Maxa w grudniu 2015 dałem 52 kpln, samochód miał wtedy 3,5 roku. 2,0eb Titanium S, wyposażenie bogate. O czym to świadczy? Zależy co kto potrzebuje i czy cena jest stanem równowagi pomiędzy tym co chce sprzedający i ile ma kupujący. :)

Oczywiście! Ja tylko odpowiedziałem autorowi na pytanie, co proponuję w tej cenie. :ok:

Auto dla rodziny 2+1 głównie na trasy - w mojej ocenie taka 180konna astra kombi spełnia te wymogi. :ok:

Napisano
Dnia 1.04.2017 o 20:27, brydzia123321 napisał:

Szukam dla siebie auta i w grę wchodzą tylko te dwa .Pomóżcie wybrać bo już mnie głowa boli:( Auto potrzebuję tylko na trasy rodzina 2+1

1)VW Passat B6 2009r 2.0TDI CR 110KM sedan-auto od I właściciela z przebiegiem 90tys .kupione w salonie w Polsce .Podobno wygląda i jeździ jak nowe -cena  38tys.

2)Opel Insignia-2009r,2.0 CDTI 160KM Kombi -auto stoi w Niemczech z przebiegiem ok. 200 tys.Kombi .Na zdjęciach wygląda ładnie ale nie wiadomo jak dalej-cena po wszystkich opłatach też coś koło 38 tys. 

w 2014 roku dałem 42 tysiące za Passka rocznik 2010  z 2.0TDI CR 140 z doposażonym comfortline (odkupiony od 1 właściciela salon polska, aso do końca itp),  więc te 38tysięcy za passka z 2009roku z 110KM silnikiem który obstawiam że będzie za słaby w trasy do tego samochodu to lekkie przegięcie. 

Napisano
Dnia 2.04.2017 o 08:13, ZUBERTO napisał:

Damn pomyliłem wymagania cenowe z różnych wątków. :facepalm:

Napisano

O to to to.
Jak dołoży 7kpln to może moje Audi zabierać.

wysłane z kontenera na śmieci

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.