Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tiguan City - co myślicie

Featured Replies

Napisano

Zaskoczyła mnie informacja, że VW wypuścił specjalną wersję Tiguana dla klientów z chudszym portfelem. Wyposażenie i silnik nie robią szału, ale z drugiej strony kawał fajnego auta za rozsądne pieniądze:

5915c85abd524_Zrzutekranu2017-05-12o16_34_50.png.e0b397c065ad2ead46d9105ceae74f70.png

co myślicie ? Będzie hit czy raczej nikt się nie schyli ?

Napisano
2 minuty temu, bergerac napisał:

Zaskoczyła mnie informacja, że VW wypuścił specjalną wersję Tiguana dla klientów z chudszym portfelem. Wyposażenie i silnik nie robią szału, ale z drugiej strony kawał fajnego auta za rozsądne pieniądze:

NIe sadze, ze bedzie jakis wielki hit.

To segment, gdzie raczej najtansze wersje nie ciesza sie zbyt duzym powodzeniem...

Dodatkowo kroluje pewnie leasing, a tam latwiej sie skusic na dodatkowy wypas, bo w skali raty tego nie odczujesz.

Napisano
4 minuty temu, bergerac napisał:

Hit może nie, ale skoro są klienci na wersje za 150k, to znajdą się na tą.

Napisano
2 minuty temu, bergerac napisał:

Tak naprawdę nie widzę, na czym zaoszczędzili w stosunku do wersji trendline - wręcz dodali np. światła p.mgłowe.

Napisano
  • Autor
Teraz, rwIcIk napisał:

Tak naprawdę nie widzę, na czym zaoszczędzili w stosunku do wersji trendline - wręcz dodali np. światła p.mgłowe.

ano właśnie o to chodzi, że wyposażenie jest dobrze skrojone. W tej cenie mamy:

✔ Obręcze aluminiowe Montana 7J x 17 
✔ System radiowy Composition Media  - radio z zestawem bluetooth
✔ Relingi dachowe, czarne 
✔ System Park Pilot - czujniki parkowania z przodu i z tyłu 
✔ reflektory przeciwmgielne z funkcją statycznego doświetlania zakrętów

klima jest manualna i w kierownicy nie ma sterowania - to dwa największe minusy wg mnie, a żeby to dokupić, trzeba dopłacić. Rozważałem ostatnio dla żony Mazdę CX-3, ale jak za Mazdę trzeba zapłacić około 85 tysięcy, to można parę kawałków dołożyć do Tiguana. Zwłaszcza, że VW ma naprawdę dobre finansowanie.

Napisano
1 minutę temu, bergerac napisał:

klima jest manualna i w kierownicy nie ma sterowania - to dwa największe minusy wg mnie, a żeby to dokupić, trzeba dopłacić. Rozważałem ostatnio dla żony Mazdę CX-3, ale jak za Mazdę trzeba zapłacić około 85 tysięcy, to można parę kawałków dołożyć do Tiguana. Zwłaszcza, że VW ma naprawdę dobre finansowanie.

Tiguan może się bardziej podobać niż CX-3 :ok:

Napisano
6 minut temu, rwIcIk napisał:

Tiguan może się bardziej podobać niż CX-3 :ok:

Przede wszystkim to jest 2 razy wiekszy niz CX3 ;]

To raczej konkurencja dla CX5...

Napisano
10 minut temu, Maciej__ napisał:

Przede wszystkim to jest 2 razy wiekszy niz CX3 ;]

To raczej konkurencja dla CX5...

2 razy to przesadziłeś, ale rzeczywiście CX-3 jest mniejsza.

Tiguan jest odrobinę mniejszy od starego CX-5. Ale wchodzi nowy model

Napisano

dobra opcja, bardzo podobnie wymyslili co z Golfem start

VW musi sprzedawać auta:oki:

Napisano
  • Autor
Teraz, Cinos napisał:

dobra opcja, bardzo podobnie wymyslili co z Golfem start

VW musi sprzedawać auta:oki:

kręci im się. Zajrzałem dzisiaj do salonu z kolegą, który się nie może zdecydować na wybór auta i chyba (niestety) wybierze Skodę Superb ;]

W każdym razie ludzi dużo, dużo aut przygotowywanych do wydania, całkiem nieźle.

Napisano

Wg mnie fajna opcja. Jeszcze kiedys za 90 byl xtrail fwd 160km benzyna. To vw wiec ladnie bedzie trzymal cene

Napisano
2 godziny temu, rwIcIk napisał:

2 razy to przesadziłeś, ale rzeczywiście CX-3 jest mniejsza.

Tiguan jest odrobinę mniejszy od starego CX-5. Ale wchodzi nowy model

Ten nowy Tiguan to naprawde spore auto...

Z tego co widzialem, to nowe CX5 ciezko w ogole odroznic od poprzedniego ;)

Tesciowie maja i mnie to auto nie przekonuje... Wnetrze jest dosc tandetne niestety.

Napisano
  • Autor
31 minut temu, Maciej__ napisał:

Ten nowy Tiguan to naprawde spore auto...

Z tego co widzialem, to nowe CX5 ciezko w ogole odroznic od poprzedniego ;)

Tesciowie maja i mnie to auto nie przekonuje... Wnetrze jest dosc tandetne niestety.

a Twoi teściowie nie mają CX-3 ?

Napisano
a Twoi teściowie nie mają CX-3 ?

Pojechali kupowac CX ale jak zobaczyli jakie to ciasne wyjechali CX5ka :)
Napisano
  • Autor
Teraz, Maciej__ napisał:

Pojechali kupowac CX ale jak zobaczyli jakie to ciasne wyjechali CX5ka :)

aaa, to chyba Marka rodzice mieli CX-3 :ok: sklerozę mam. Fajne te Mazdy, chętnie bym żonie taką CX-3 zapodał, ale drogie to jak cholera, dodatkowo nie mają żadnego fajnego finansowania.

Napisano
Zaskoczyła mnie informacja, że VW wypuścił specjalną wersję Tiguana dla klientów z chudszym portfelem. Wyposażenie i silnik nie robią szału, ale z drugiej strony kawał fajnego auta za rozsądne pieniądze

Uważam że wersje ascetyczne jakichkolwiek samochodów nie są fajne

tapatalked

Napisano
3 godziny temu, bergerac napisał:

Będzie hit czy raczej nikt się nie schyli ?

Coś pomiędzy.

Dobra cena prawdopodobnie wynika z ustalonej jednej konfiguracji.

Napisano

Jaka to przyjemnosc wywalic 90 koła na golasa? Co on ma takiego, moze jakis prestiż, ze warto?

Napisano
  • Autor
5 minut temu, Rado_ napisał:

Jaka to przyjemnosc wywalic 90 koła na golasa? Co on ma takiego, moze jakis prestiż, ze warto?

ja bym się nie zdecydował, natomiast biorąc pod uwagę, że prestiż to jest prestiż i jeszcze dodatkowo SUV to spodziewam się, że będzie sukces :ok: Zresztą obiektywnie auto wygląda ładnie - chyba pierwszy ładny VW od wersji CC.

Napisano
23 minuty temu, Rado_ napisał:

Ale czego nie ma? Dolozyc sterowanie z kierownicy pojedzic 5 lat i sprzedac.

Napisano
5 minut temu, wujekcybul napisał:

Ja bym dołożył czujniki parkowania i bluetooth - jeśli nie ma :)

Przydałaby się też klima automatyczna w aucie za prawie 100 000 zł ;]

Napisano
2 minuty temu, rwIcIk napisał:

Ja bym dołożył czujniki parkowania i bluetooth - jeśli nie ma :)

Czujniki by sie przydaly :ok:

Napisano
29 minut temu, bergerac napisał:

ja bym się nie zdecydował, natomiast biorąc pod uwagę, że prestiż to jest prestiż i jeszcze dodatkowo SUV to spodziewam się, że będzie sukces :ok: Zresztą obiektywnie auto wygląda ładnie - chyba pierwszy ładny VW od wersji CC.

On ladnie wyglada, ale w wersji wypas. Te tanie to jak Dacia :(

Napisano
22 minuty temu, wujekcybul napisał:

Odpal cennik  i zobacz, nie chce mi sie wymieniac.

Napisano
19 minut temu, rwIcIk napisał:

Anom, nawet ogrzanego stołka tam nie ma, który moja matka ma w serii w... Chevrolet Spark.

Napisano
3 minuty temu, format napisał:

Anom, nawet ogrzanego stołka tam nie ma, który moja matka ma w serii w... Chevrolet Spark.

Grzane stolki to akurat mozna przebolec, ale brak tempomatu I sterowania z kierownicy w aucie za 100kPLN to troche przesada ;]

Napisano
1 minutę temu, Maciej__ napisał:

Grzane stolki to akurat mozna przebolec, ale brak tempomatu I sterowania z kierownicy w aucie za 100kPLN to troche przesada ;]

W Cruze za 50 tys. mam takie rarytasy ;]

Ale to już nie te czasy. Teraz samochody się cenią :no:

Napisano
25 minut temu, Maciej__ napisał:

ale brak tempomatu I sterowania z kierownicy w aucie za 100kPLN to troche przesada

Pora przywyknąć, że sensowne auto zaczyna się od 100kzł. Przecież to tylko 25keur, czyli przekładając na zarobki Niemca czy Francuza to jak dla nas 25kzł.

To nie auta są drogie tylko Polacy (z wyjątkiem AKowiczów) mało zarabiają.

Napisano
1 minutę temu, noras napisał:

Pora przywyknąć, że sensowne auto zaczyna się od 100kzł. Przecież to tylko 25keur, czyli przekładając na zarobki Niemca czy Francuza to jak dla nas 25kzł.

Tak, tak gadaj zdrow :ok: W DE i FR tylko nowe fury jezdza i wszyscy wymieniaja jak tylko skonczy sie gwarancje.

Napisano
3 minuty temu, Maciej__ napisał:

Tak, tak gadaj zdrow :ok: W DE i FR tylko nowe fury jezdza i wszyscy wymieniaja jak tylko skonczy sie gwarancje.

Nie ważne co robią, ważne że średnio zarabiającego obywatela mniej boli portfel przy zakupie auta.

Napisano
1 minutę temu, Maciej__ napisał:

W DE i FR tylko nowe fury jezdza i wszyscy wymieniaja jak tylko skonczy sie gwarancje.

Czy ja gdzieś coś takiego napisałem ? Piszę tylko, że dla Niemca czy Francuza kupienie nowego auta (rocznik bieżący 0 km przebiegu) nie jest wydarzeniem życia, a podobnym jak dla Polaka zakup nowej lodówki. Podobnie Polacy nie wymieniają masowo lodówek na nowe po upływie gwarancji, ale jak im się lodówka zepsuje to zasadniczo idą do sklepu po nową, a nie taką 5 letnią z Niemiec.

Napisano
5 minut temu, Rado_ napisał:

I weź tu się zdecyduj ecoboost co max 150kkm zrobi czy TSI, @OZI trzebaby zapytać :phi:

Napisano

I to właśnie dowodzi że o prestiżu to ty nie masz zielonego pojęcia!

tabatalked

Napisano
7 minut temu, bergerac napisał:

widziałem, ale IMO to nie wygląda. Natomiast cena i wyposażenie niezłe. 

Kwestia gustu, ale imo tak samo nie wyglada jak vw. 

Napisano
3 minuty temu, format napisał:

I to właśnie dowodzi że o prestiżu to ty nie masz zielonego pojęcia!

tabatalked

Walczę  z tym, ale jestem niereformowalny,  dlatego nadal jeżdżę  francuskim premium

Napisano
15 minut temu, noras napisał:

Czy ja gdzieś coś takiego napisałem ? Piszę tylko, że dla Niemca czy Francuza kupienie nowego auta (rocznik bieżący 0 km przebiegu) nie jest wydarzeniem życia, a podobnym jak dla Polaka zakup nowej lodówki. Podobnie Polacy nie wymieniają masowo lodówek na nowe po upływie gwarancji, ale jak im się lodówka zepsuje to zasadniczo idą do sklepu po nową, a nie taką 5 letnią z Niemiec.

A ja jestem ciekaw, czy tak ja my (albo większość) kupujących wertują fora internetowe, zbierają opinię innych użytkowników i tygodniami decydują co kupić.

Bo im mniej istotne jest to wydarzenie tym mniej człowiek czasu poświęca na selekcję.

Napisano
Godzinę temu, wujekcybul napisał:

Czujniki by sie przydaly :ok:

Napisane, że w tej wersji czujniki ma.

W sumie to tylko tempomatu brakuje.... ale w sumie jak ktoś ię uprze i tylko to mu przeszkadza, to łatwo ten brak naprawić.

Napisano
Dnia 12 maj 2017 o 16:41, camel00 napisał:

Hit może nie, ale skoro są klienci na wersje za 150k, to znajdą się na tą.

Niekoniecznie hit , ktos kto ma 120-150 na auto takiego szuka,

ktos kto ma 60-70 nie dolozy 30-50% wiecej dla Biedalansu.

To moje zdanie, czlowieka ktory nigdy nie mial  salonowego dylematu .

Napisano
Dnia 12.05.2017 o 16:36, bergerac napisał:

Raczej chcą zjeść większy kawałek tortu i zabrać chociażby Kii. Sportage się dobrze sprzedaje, i daje więcej za mniej...

Napisano

Raczej chcą zjeść większy kawałek tortu i zabrać chociażby Kii. Sportage się dobrze sprzedaje, i daje więcej za mniej...

Sprzedaje się dobrze ale... dyszel bo fakturki się wrzuci albo 1.6. Szkoda ze nie ma alternatywy w postaci rozsądnego turbo.
Napisano

Sprzedaje się dobrze ale... dyszel bo fakturki się wrzuci albo 1.6. Szkoda ze nie ma alternatywy w postaci rozsądnego turbo.

A to co jest to nie jest rozsadne? Wydaje mi się, że jest.
Napisano
3 godziny temu, K3 napisał:

z tym ze w VW dostajesz więcej mięsa, a w Kii więcej surówki...

a Tiguan i tak widze w EU ma wieksza sprzedaż niz Sportage

Napisano
4 minuty temu, Cinos napisał:

z tym ze w VW dostajesz więcej mięsa, a w Kii więcej surówki...

a Tiguan i tak widze w EU ma wieksza sprzedaż niz Sportage

W tym Tiguanie City mięsa masz tyle, ile w kotletach sojowych...

Napisano
2 godziny temu, wujekcybul napisał:

Ale tu właśnie mowa o 1.6, co będzie i tak więcej mocy, niż 1.4 TSI 125KM...

Napisano
2 godziny temu, Rado_ napisał:

A to co jest to nie jest rozsadne? Wydaje mi się, że jest.

Wydaje mi sie, ze to od VW jest bardziej rozsadne.

1 godzinę temu, K3 napisał:

:hmm: Ogladalem testy na yt i jakis super opini nie dostal. W sensie ani to szybkie ani oszczedne.

Napisano
11 godzin temu, K3 napisał:

nie chcę mi się szukać, ale, biorąc pod uwage swoje doświadczenie z "korea", ten mocniejszy 1,6, bedzie pewnie mniej dynamiczny i bardziej paliwożerny niż ten słabszy, od VW

Napisano
14 godzin temu, K3 napisał:

W tym Tiguanie City mięsa masz tyle, ile w kotletach sojowych...

na maniakow Das Auto nie ma argumentow.

Dosc wazne co widzi sasiad, ten co tylko widzi zobaczy auto warte 160 tys, znawca dojrzy biedalans.

Ja dziwny jestem bo zamiast beemwu lub passka w tedeiku 6-8 letniego wolalem 3 letniego fiata :)

Napisano
na maniakow Das Auto nie ma argumentow.
Dosc wazne co widzi sasiad, ten co tylko widzi zobaczy auto warte 160 tys, znawca dojrzy biedalans.
Ja dziwny jestem bo zamiast beemwu lub passka w tedeiku 6-8 letniego wolalem 3 letniego fiata [emoji4]

Niestety ale Nie. VW sprzedaje 500k golfa a kiła Ceeda mniej niż nijakiego P308. Wiec coś w tym jest. To samo dotyczy SUV. To nie są złe samochody ale mając do wyboru 1.4TSI w tiguan vs 1.6 NA w sportage nawet bym na kile nie spojrzał. Ceny 1.6T dochodzą do pułapu lexusa turbo wiec z czym do ludzi?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.