Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

170km/h i to nie wszystko

Featured Replies

Napisano

w ten weekend jechałem moją efką c16nz 92r w trasę ( pierwszy raz od pół roku wyjechałem poza województwo) i miałem okazję sprawdzić jej walory podróżne. Jestem mile zaskoczony: bez problemów poszła 170 i więcej nie cisnąłem bo się po prostu bałem i to nie był koniec, zupełnie spokojnie można sunąć 140, przy wyprzedzaniu również spox. Tą efkę kupiłem w grudniu od dziadulka z niemiec, w stanie rewelacja z mikro przebiegiem. Poprzednio jeżdziłem 4 lata efką c14nz i z prędkościami i mocą było dużo dużo gorzej wiadomo że mniejszy motor ale żeby aż tak.... proszę o komentarze jak u was z podobnymi sinikami. Jeździłem czasami starszego venią x18 i teraz czułem prawie to samo co wtedy. pozdro

Napisano

> w ten weekend jechałem moją efką c16nz 92r w trasę ( pierwszy raz od

> pół roku wyjechałem poza województwo) i miałem okazję sprawdzić

> jej walory podróżne. Jestem mile zaskoczony: bez problemów

> poszła 170 i więcej nie cisnąłem bo się po prostu bałem i to nie

> był koniec, zupełnie spokojnie można sunąć 140, przy

> wyprzedzaniu również spox. Tą efkę kupiłem w grudniu od

> dziadulka z niemiec, w stanie rewelacja z mikro przebiegiem.

> Poprzednio jeżdziłem 4 lata efką c14nz i z prędkościami i mocą

> było dużo dużo gorzej wiadomo że mniejszy motor ale żeby aż

> tak.... proszę o komentarze jak u was z podobnymi sinikami.

> Jeździłem czasami starszego venią x18 i teraz czułem prawie to

> samo co wtedy. pozdro

ja kiedys ze swojej c16nz (mojej ex) wycisnalem 180km/h,. ale to bylo raz... normalnie smigala 160-170...

Ale co zauwazylem, ze strasznie mi sie zagrzal silnik przy tym 180...

Jakos niedlugo pozniej sprzedalem ja...

Napisano

A ja swoją cisnołem 200 km/h na niemieckiej banie, Ale trzeba było zwolnić bo w oddali widziałem "anielski orszak" swiety.gif nie oszukujmy sie ta prętkoś jest zdecydowanie zbyt duż jak na te fury.

A z ciekawości możesz napisać z jakim przebiegiem kupiłeś swoją asterke bo ja Też kupiłem w niemczech i tez od dziadka z przebiegiem 62 tyś.

Napisano

> A ja swoją cisnołem 200 km/h na niemieckiej banie, Ale trzeba było

> zwolnić bo w oddali widziałem "anielski orszak" nie oszukujmy

> sie ta prętkoś jest zdecydowanie zbyt duż jak na te fury.

> A z ciekawości możesz napisać z jakim przebiegiem kupiłeś swoją

> asterke bo ja Też kupiłem w niemczech i tez od dziadka z

> przebiegiem 62 tyś.

1. bo z Niemiec to kazda fura jest od dziadka z mikroprzebiegiem zeby.GIF

2. licznik w efce klamie i to sporo, nawet na seryjnych kolach

3. witam wszystkich po dlugiej przerwie smile.gif

Napisano

W weenkend mojowy byliśmy astrką w 5 osób w niemczech. cool.gif

Poszła ponad 190 shocked.gif ale już mi było szkoda silnik katować. nono.gif bo obroty są ponad 5 tyś.

Trasę Chemnitz - Katowice zrobiliśmy w 5 godzin to jest około 550 km.

Gorzej z spalanie wyszło 8l/100km.

I musze powiedzieć, że trzyma się jak malina.

Ale mam amorki gazowe sachsa sprzężynki lekko utwardzone (nie mylić z obniżonymi) i oponki 195/55R15 Nokian NRHi (Cicha lepa asfaltowa ok.gif)

Pozdrawiam

Napisano

Byłem ostatnio we Wrocławiu więc od Jaworzna do samego Wrocka autostrada. Bałem się troche bo nigdy Astrą tak daleko nie jechałem i to jeszcze ciągle z dużymi prędkościami.

Jednak poraz kolejny Astra mnie nie zawiodła i szła jak burza. Przeważnie jechałem około 140 km/h ale były momenty gdzie korciło mnie spróbować jak pójdzie i powiem tak, że do 160 idzie bez problemu na prostej 5 bieg. Ale dalej już gorzej dopiero z lekkiej górki doszła do 170 km/h i jesze z dyche może by pociągła ale osobiście uważam, że na Astre prędkości powyżej 160 km/h to szaleństwo czułem jakbym odlatywał zlosnik.gif Ale z prędkościami 140-150 km/h podróżuje się całkiem przyjemnie - swobodnie rozmawiałem z moją serce.gif Wnioskuje, że z moim licznikiem może być wszystko OK zlosnik.gif bo w/g książki prędkość max. to 170 km/h osiągana na 4 biegu!

Napisano

> Byłem ostatnio we Wrocławiu więc od Jaworzna do samego Wrocka

> autostrada. Bałem się troche bo nigdy Astrą tak daleko nie

> jechałem i to jeszcze ciągle z dużymi prędkościami.

> Jednak poraz kolejny Astra mnie nie zawiodła i szła jak burza.

> Przeważnie jechałem około 140 km/h ale były momenty gdzie

> korciło mnie spróbować jak pójdzie i powiem tak, że do 160 idzie

> bez problemu na prostej 5 bieg. Ale dalej już gorzej dopiero z

> lekkiej górki doszła do 170 km/h i jesze z dyche może by

> pociągła ale osobiście uważam, że na Astre prędkości powyżej 160

> km/h to szaleństwo czułem jakbym odlatywał Ale z prędkościami

> 140-150 km/h podróżuje się całkiem przyjemnie - swobodnie

> rozmawiałem z moją Wnioskuje, że z moim licznikiem może być

> wszystko OK bo w/g książki prędkość max. to 170 km/h osiągana

> na 4 biegu!

moja ledwo co poszło 140 na prostej. Moze do 150 bym ja rozbujał ale juz mi drogi zabrakło wink.gif

Napisano

Koledzy od tych max predkosci ktore podajecie mozecie sobie spokojnie odjac od 7 do 10%. U siebie przetestowalem za pomoca G-Techa i np przy licznikowych ~105-110km/h auto naprawde jechalo 96km/h alien.gif

Napisano

> Koledzy od tych max predkosci ktore podajecie mozecie sobie spokojnie

> odjac od 7 do 10%. U siebie przetestowalem za pomoca G-Techa i

> np przy licznikowych ~105-110km/h auto naprawde jechalo 96km/h

g-tech prawdy nie mówi zlosnik.gif

Napisano

Kiedys jechalem do opola,ja asterka kumpel nubira,on mial na liczniku 130,ja 150.

Napisano

To prawda predkości sa zawyżane, sprawdzałem z GPSem i różnica zawsze wynosiła 10%

Napisano

cze

ja swoja jak wracalem z niemiec non stop 150 na banie trzymałem - czasem 160 i jeszcze mogłem przyspieszać...:)

Napisano

> To prawda predkości sa zawyżane, sprawdzałem z GPSem i różnica zawsze

> wynosiła 10%

Zgadza się. Też sprawdzałem GPS'em. I to przetestowane na 3 różnych samochodach. Widać liczniki są tak wyskalowane żeby podziałać na wyobraźnię ...

Generalnie czym szybciej się jedzie tym bardziej wskazania się rozjeżdżają.

Napisano

> Zgadza się. Też sprawdzałem GPS'em. I to przetestowane na 3 różnych

> samochodach. Widać liczniki są tak wyskalowane żeby podziałać na

> wyobraźnię ...

> Generalnie czym szybciej się jedzie tym bardziej wskazania się

> rozjeżdżają.

Nie do końca. F'ka faktycznie oszukuje (na standardowych kółkach) o ok. 10% niezależnie od prędkości samochodu (też weryfikowane GPS'em). Tak więc nie macie się co podniecać: przy prędkości 170 km/h macie prawie 190 km/h!

Za to G oszukuje tylko mniej więcej ok. 5 km/h i to chyba całym zakresie prędkości. To na standardowych kółkach, teraz mam 17" 45 i na tych to licznik wskazuje niemalże idealną prędkość (2 - 3 km/h zawyża).

Napisano

> Nie do końca. F'ka faktycznie oszukuje (na standardowych kółkach) o

> ok. 10% niezależnie od prędkości samochodu (też weryfikowane

> GPS'em). Tak więc nie macie się co podniecać: przy prędkości 170

> km/h macie prawie 190 km/h!

> Za to G oszukuje tylko mniej więcej ok. 5 km/h i to chyba całym

> zakresie prędkości. To na standardowych kółkach, teraz mam 17"

> 45 i na tych to licznik wskazuje niemalże idealną prędkość (2 -

> 3 km/h zawyża).

W A-H znowu wrócili do starej metody z F i dokładają 10%

Napisano

> Nie do końca. F'ka faktycznie oszukuje (na standardowych kółkach) o

> ok. 10% niezależnie od prędkości samochodu

Przecież dokładnie tak napisałem. 10% dla 40km/h to przekłamanie tylko o 4 a przy 140km/h to już o 14. Więc czym szybciej jedziesz to tym bardziej wskazanie odbiega od rzeczywistości wink.gif

Napisano

Tylko że moja ma kapcie 195/55/R15 a seryjne to 175/65R14 więc mam większe koła o 2,08% więc licznik wskazuje mniej niż na kołach standardowych cool.gif

Napisano
  • Autor

A z ciekawości możesz napisać z jakim przebiegiem kupiłeś swoją

> asterke bo ja Też kupiłem w niemczech i tez od dziadka z

> przebiegiem 62 tyś.

Jak kupiłem miała 70 tyś, wiem że to brzmi trochę dziwnie że fura z 92 roku może mieć taki przebieg ale to prawda. Dla wszystkich niedowiarków bokser.gif . Jak wspomniałem jeżdziłem astrą ostatnie 4 lata i wiem jak wygląda efka z przebiegiem 250 tyś. Wiele rzeczy można wypicować ale niektórych po prostu się nie da. Kiedyś już pisałem posta na ten temat. Wg briefu (który oczywiście był fałszowany a w ogóle to można briefy kupić na straganie bokser.gif) kupił go 80 letni dziadzio (szacunek że taki stary men kupił nowy wóz) a w 99" przepisał go na 70 letnią kobitę o tym samym nazwisku i adresie czyli albo żona albo siostra, i to cała historia właścicieli. Od momentu jak ją mam wszystko chodzi jak w zegarku, oprócz jednej historii związanej z mrozami ale też już o tym pisałem. Pozdro dla wszystkich

Napisano

> go 80 letni dziadzio (szacunek że taki stary men kupił nowy wóz)

> a w 99" przepisał go na 70 letnią kobitę o tym samym nazwisku i

> adresie czyli albo żona albo siostra, i to cała historia

Nie żebym był niedowiarkiem albo się czepiał ale Niemcy to naprawdę dziwny kraj, mieszkają w nim sami staruszkowie albo kobiety, które jeżdżą tylko na zakupy raz w tygodniu grinser006.gif jeszcze nie słyszałem, zeby ktoś sprowadził samochód z innym briefem grinser006.gif

no moze poza moją byłą corsą B z 95 roku, czarną ,3 drzwiową, na pięknych aluskach i z dobrym audio, jak ją kupowałem to był 2002 rok marzec a ona była z wrzesnia 1995 czyli miała 6,5 roku a w briefie było 6 właścicieli shocked.gif wszyscy w wieku od 18 do 28 lat w tym 2 laski shocked.gif

Napisano

W briefe mojej astruni 5 wlascicieli jest wpisane - jakis gostek z polsko brzmiacym nazwiskiem, 3 turkow biglaugh.gif a na koncu jakas mloda babka 270751858-jezyk.gif

Ale w briefe od kadetta to juz lepiej - 3 wlascicieli - urodzonych w latach od 1920r biglaugh.gif do 1932 spineyes.gif

Napisano

> Zgadza się. Też sprawdzałem GPS'em. I to przetestowane na 3 różnych

> samochodach. Widać liczniki są tak wyskalowane żeby podziałać na

> wyobraźnię ...

> Generalnie czym szybciej się jedzie tym bardziej wskazania się

> rozjeżdżają.

zgodzę się z kolegą - wszystkie liczniki oszukują. jechałem obwodnicą w 3city za kolegą - on ma Golfa MK3 Cabrio. u mnie i u niego było na liczniku po 180 km/h. z kolei jechałem za innym kolegą - rover 214 i u niego było 160 km/h, a u mnie tylko 150 km/h. wszystkie oszukują. jeżeli chodzi o astrę to zauważyłem, ze przekłamanie to nie jest zawsze 10 %. przy prędkosciach do 100 km/h przekłamania są większe (procentowo) - powyżej 100 km/h mniejsze

Pozdro

Napisano

KOLEDZY NOGA Z GAZU!!!! Dość już śmierci na naszych i tak już fatalnych drogach.

Napisano

> Koledzy od tych max predkosci ktore podajecie mozecie sobie spokojnie

> odjac od 7 do 10%. U siebie przetestowalem za pomoca G-Techa i

> np przy licznikowych ~105-110km/h auto naprawde jechalo 96km/h

u mnie przy licznikowym 170 km/h gps pokazuje 155, przy 100 km.h faktycznie jade kolo 92

Napisano

> u mnie przy licznikowym 170 km/h gps pokazuje 155, przy 100 km.h

> faktycznie jade kolo 92

To i ja napiszę:

U mnie przy 210km/h GPS pokazywał 195km/h.

Oczywiście było z górki. (x16xel)

Pzdr!

Napisano

Ja ostatnio leciałem 160

czacha.gif a gazu miałem jeszcze płowe

Napisano

> Ja ostatnio leciałem 160

> a gazu miałem jeszcze płowe

ta, może 3/4 hehe.gifok.gif

Napisano
większość eF w Polsce kłamie o 20 km/h cfaniaczek.gif
Napisano

> W briefe mojej astruni 5 wlascicieli jest wpisane - jakis gostek z

> polsko brzmiacym nazwiskiem, 3 turkow a na koncu jakas mloda

> babka

> Ale w briefe od kadetta to juz lepiej - 3 wlascicieli - urodzonych w

> latach od 1920r do 1932

moja G 1.4 16V LPG na prostej rozpedzam bez problemu do troszke ponad 190

Napisano

A moja jak żarła olej mineral to na obwodnicy Białobrzegów 170km/poszła ze 2 razy, po remoncie silnika nie żre semisyntetyka nic i mniej pali, ale 170 już nie chce jechać nawet z górki i z wiatrem. Tak 150-160 spoko, ale wtedy wciskanie gazu do dechy już nic nie daje.

Napisano
e tam, moja octavia 1.4 bez problemu lata spokojnie ponad 200 i to nie trzeba jej prosic o to.
Napisano

A ja jestem drugim wlascicielem po jakims Szwajcarze. A co do predkosci to jechalem 200 a gps pokazywal 193

zauwazylem ze najwieksza roznica jest przy okolo 150 a jade wtedy ledwo ponad 130. W corsie c ktora tez jezdzilem roznice sa max do kilku km. zwiazane jest to ze ma licznik elektroniczny a nie na linke jak astra f. a dobra rada na A4 stoja i kasuja wszystkich ktorzy jada ponad 140

Napisano

> Ja ostatnio leciałem 160

> a gazu miałem jeszcze płowe

Ale to sie tak nie przekłada ze jak masz wciśniety pół gazu to jedziesz z połową max predkosci niema tak dobrze:)

Napisano

> Ale to sie tak nie przekłada ze jak masz wciśniety pół gazu to

> jedziesz z połową max predkosci niema tak dobrze:)

chodzi o to, że powyżej 140, trzeba coraz więcej koników, żeby zwiększyć prędkość o każde 10 km/h zlosnik.gif dużo koników biglaugh.gif

Napisano

Ja tylko wtrącę jak zwykle swoje 3 grosze. Podziwiam szanownych kolegów za ich pseudo odwagę i głupotę! Niedawno zniesiono wątek o śmierci jednego z naszych przyjaciół a tu widzę pojawiają się tematy, że potrafimy poruszać się po polskich drogach, starymi Fkami po 180-200 km/h. Cóż, nie chcę nikogo urazić, ale tego typu zachowania uważam za dalece nieodpowiedzialne a wręcz głupie! Ktoś, kto podróżuje dużo po Polsce wie, ile potrzeba by odwiedzić aniołki na górze... Zatem moi mili - noga z gazu i bez szaleństw, bo nie lubię pogrzebów! A jak chcecie się sprawdzić w testach prędkości to na tor do Poznania zapraszam...

BTW: 170 km/h to żadna prędkość podróżna - szumia uszczelki, że łeb urywa, paliwo znika w baku jak kamfora, a panowanie nad autem się pomniejsza. Do tego 5 osób na pokładzie ... Gdybym to ja był pasażerem Fki i podróżował 180 km/h to kierowca przestałby być moim znajomym za narażanie mnie i bliskich na niechybną zgubę!

STOP PIRATOM DROGOWYM. Nawet na autobahnie w Reichu ludzie w wyjątkowych sytuacjach jeżdżą szybciej niż 150 km/h.

Napisano

Ja tydzień temu goniłem się z qmplem i na LPG Astra poszła 180km/h, więcej już nie chciała iśc. Ale poweim jedno, że miałem taką prędkośc przez kilkanasie sekund i Astra F się nie nadaje do takiej prędkości. Moją Viki leciałem 210 km/h i nie było problemów a Astra skakała po drodze jak zwariowana, jak by miała zaraz wystarotwac.

Napisano

> Ja tydzień temu goniłem się z qmplem i na LPG Astra poszła 180km/h,

> więcej już nie chciała iśc. Ale poweim jedno, że miałem taką

> prędkośc przez kilkanasie sekund i Astra F się nie nadaje do

> takiej prędkości. Moją Viki leciałem 210 km/h i nie było

> problemów a Astra skakała po drodze jak zwariowana, jak by miała

> zaraz wystarotwac.

Wszystko zależy od stanu technicznego samochodu: amortyzatory, sprężyna, luzy w zawieszeniu, hamulce, szerokość opon!

Osobiście wracałem z Holandii F'ką (x16xel) i na Niemieckich autostradach w zależności od warunków jechałem w przedziale 140-180km/h i muszę przyznać, że przy 180km/h nie było żadnych problemów, auto dobrze się prowadziło i gdyby nie nadmierne zużycie paliwa i 5000rpm możnaby tak śmiało jechać!

Pzdr!

Napisano

> Bez komentarza....klik

Szczerze nie rozumiem po co dałeś tego link'a.

(Don't drink and drive) sick.gif

Sorry, ale Ja po pijaku nie jeźdżę!

Pzdr!

Napisano

A moja leci 260km/h i jeszcze mialem 1/3 gazu. A GPS pokazywal 310km/h.

Spalanie wyszlo 5,4l/100km

Napisano

> A moja leci 260km/h i jeszcze mialem 1/3 gazu. A GPS pokazywal

> 310km/h.

> Spalanie wyszlo 5,4l/100km

ee slabo, ja bym zalozyl jeszcze ze 3 magnetyzery wink.gif

Napisano

> e tam, moja octavia 1.4 bez problemu lata spokojnie ponad 200 i to

> nie trzeba jej prosic o to.

...jasssne - chyba BITURBO biglaugh.gif ...

Napisano

> ...jasssne - chyba BITURBO ...

a zapraszam na jazde testowa.

Napisano

Właśnie z takimi ludźmi nie warto chyba dyskutować... Nie widzę różnicy między jazdą po pijaku 30 km/h a na trzeźwo 200 km/h! Jedno i drugie jest głupotą!

A linka dałem dla zastanowienia się na konsekwencjami swoich czynów!

Napisano

No u mnie kolo na stacji Orlen twierdził, że jego 1.4 to szła spokojnie 200km/h i jeszcze, że miał 8,5s do setki. Chyba biedakowi silnik wymienili i o tym nie wiedział ;-)

Napisano

> a zapraszam na jazde testowa.

ja już nie wsiadam, tamte 200m między światłami mi wystarczy zlosnik.gif

Napisano

czy dla was szczytem szczęścia i osiągnięcia jest zapitalać jak najszybciej?????

cegła położona pedale gazu też tak potrafi

nie pomyślał jeden z drugim, że w 14 letnim samochodzie coś może zwyczajnie pierdolnąć i przy takiej prędkości paździerze po drodze będą tylko lecieć?

czy Wy macie po 17 lat ???

Napisano

A ja nie powiem ile jechałem w 4 osoby i full bagażem smile.gif

Napisano

czesc troszeczke splycasz temat. nigdy nie sprawdziles albo cie nie interesowalo ile twoja astra moze jechac. ja sprawdzilem dopiero po roku od momentu zakupu. pozwolilem sobie na A4 we wczesnych godzina na prostej rozpedzilem do okreslonej predkosci a pozniej zwolnilem do 140 i tak do samych katowic. zreszta wazniejsze jest gdzie sie jezdzi jakie sa warunik na drodze. znam takich co prze wies kolo szkoly pelno dzieciakow mijali mnie lecac grubo ponad 100. to jest glupota zreszta na naszych drogach jest wiele glupoty.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.