Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

jak zresetować mapy pb

Featured Replies

Napisano

w jaki sposób można zresetować mapy Pb? Wystarczy odpiąć aku np na noc? Co potem?

Napisano
17 minut temu, angrius napisał:

w jaki sposób można zresetować mapy Pb? Wystarczy odpiąć aku np na noc? Co potem?

Wystarczy na 10min. Potem zapalić bez gazu i zostawić na parę minut na luzie.

Napisano

Wykonać reset auto adaptacji z poziomu programu. W autach których miałem odłączanie aku na dłuższy czas nie resetowało korekt ECU.

Napisano
15 godzin temu, MarcG napisał:

Wystarczy na 10min. Potem zapalić bez gazu i zostawić na parę minut na luzie.

Nie we wszystkich samochodach ! W fiatowskich 1.6 16v nie skasujesz adaptacji odpinając aku. Nie wiem jaki samochód posiada twórca posta, ale lepiej wspomnieć o pewnych wyjątkach. 

Napisano

W Lanosie wystarczyło wyjęcie bezpiecznika od modułu sterującego na kilka minut.  

Napisano
7 godzin temu, Pepcio napisał:

Nie we wszystkich samochodach ! W fiatowskich 1.6 16v nie skasujesz adaptacji odpinając aku. Nie wiem jaki samochód posiada twórca posta, ale lepiej wspomnieć o pewnych wyjątkach. 

Przekleństwo posiadaczy Bravo/Brava 1.6 16V z tanimi instalacjami LPG. Z tego co pamiętam, wielu mechaników doradzało odłączenie klemy minusowej na co najmniej 15 minut, ponowne podłączenie i uruchomienie zimnego silnika aż do pierwszego załączenia wentylatora czyli aż do osiągnięcia temperatury roboczej silnika. Prawdopodobnie był to fejk news ;)

Edytowane przez bochumil

Napisano

Map to się chyba w ogóle nie kasuje, bo są na stałe w pamięci flash zapisane. Kasować można adaptację, czyli wprowadzone korekty. W jednym aucie pójdzie z klemy na kilka minut, w innym potrzebny dobry komputer. 

Napisano

Skasuj błędy. Nawet jak żadnego nie ma, to kasowanie błędów powoduje kasowanie adaptacji.

Napisano
2 godziny temu, Orochimaru napisał:

Skasuj błędy. Nawet jak żadnego nie ma, to kasowanie błędów powoduje kasowanie adaptacji.

od kiedy to ?

Napisano

Kasowanie nastaw krótko czy długoterminowych ma sie nijak do kasowania błędów. To są oddzielne funkcje examinera. Co prawda pseudo programu typu Torque z racji pewnie ubogiej implementacji kasując błędy robią reset ECU ale to nie jest poprawne rozwiązanie. Dobry diagnosta z korekt czy kąta wyprzedzenia zapłonu może sporo wyczytać.

Napisano

Vagowcy najczęściej używają vcdsa, a on resetuje korekty przy kasowaniu błędów. Jeśli wiesz, która grupa odpowiada za reset samych korekt, to zapodaj :oki:. Ja nawet nie szukałem, bo wg mnie tak jest szybciej.

Napisano
Dnia 17.01.2018 o 11:11, patgaw napisał:

a w vag jak to zrobic?

Adaptacja,  kanal 0 wartosc 0 i zapisz. co do kasowania bledow, odlaczania akumulatorow to raczej nie zadzialaja :phi:  w wiekszosci vagow po takim zabiegu musisz zrobic adaptacje przepustnicy, choc jak odpalisz zimne auto i zostawisz do wlaczenia wentylatorow na jalowym bez obciazenia to powinno samo sie douczyc.

Edytowane przez meenia

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.