Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

CX9 XC60/70/80 outlander sorento outback

Featured Replies

Napisano

Mazda 3.7 v6 6AT silnik forda podobno delikatny pod lpg skrzynia ok

Volvo T5 lub T6 silnik mocarny i idealny pod lpg skrzynia 6AT podobno delikatna

Misiek 3.0 v6 trochę za słaby skrzynia 6AT ok

KIA nic nie wiem na jej temat

Subaru H6 3.6 + 5AT mam taki zestaw w tribeca od 60kkm i jestem zadowolony wiec w lżejszym obk moze może byc tylko lepiej

Co jeszcze?

Auto ma być nie gorszym nastepca Tribeci czyli:

Roczne przebiegi 25-30kkm z czego ponad polowa to turystyka

4x4

Automat

Prześwit

Wygodny na dalekich dystansach dla zestawu 2+2

Możliwości lpg

Nie straszy niz 4lata

Mile widziany aktywny tempomat + radar awaryjnego hamowania

90kPLN i ani złotówki więcej. Żadne leasingi raty i tym podobne narzędzia finansowe odpadają.

wysłane z tel.

Napisano

Sorrento - auto ogólnie bardzo OK. Tylko nie wiem czy znajdziesz jakąś sensowną benzynę.

Napisano
  • Autor
Sorrento - auto ogólnie bardzo OK. Tylko nie wiem czy znajdziesz jakąś sensowną benzynę.

Jak z lpg. Czyje skrzynie tam siedzą? W tych rocznikach 2014-16 byly juz asysteny kierowcy?

wysłane z tel.

Napisano
5 minut temu, ppmarian napisał:

Jak z lpg. Czyje skrzynie tam siedzą? W tych rocznikach 2014-16 byly juz asysteny kierowcy?

wysłane z tel.

LPG nie nadaje sie a jak juz wsadzisz to bedzie klopot bo malo aut jezdzi i malo kto to ogarnie. Trafienie z PL benzyny malo prawdopodobne wiekszosc dyzel UE tez. Benzyny to import z USA ale wiadomo co z USA plynie. To samo z blizniakiem z Hultaja. 2015 byl nowy model wiec z 2014 dostaniesz poprzednia generacje, ktora nie miala jakis super aktywnych asystentow. Silniki benzynowe poza PL byly nawet i V6 u nas nie.

Napisano
  • Autor
LPG nie nadaje sie a jak juz wsadzisz to bedzie klopot bo malo aut jezdzi i malo kto to ogarnie. Trafienie z PL benzyny malo prawdopodobne wiekszosc dyzel UE tez. Benzyny to import z USA ale wiadomo co z USA plynie. To samo z blizniakiem z Hultaja. 2015 byl nowy model wiec z 2014 dostaniesz poprzednia generacje, ktora nie miala jakis super aktywnych asystentow. Silniki benzynowe poza PL byly nawet i V6 u nas nie.

US sie nie boje
Wręcz łatwiej je przeswietlic niz auta z EU

Mam 3 Subaru z US z czystym carfaxem wiec da się... Tylko nie wolno patrzeć na najtańsze egzemplarze.

Jak w KIA lpg odpada to szkoda

Serce podpowiada volvo
Rozum podpowiada subaru

wysłane z tel.

Napisano
26 minut temu, ppmarian napisał:

Serce podpowiada volvo
Rozum podpowiada subaru

Wydaje mi sie, ze Volvo XC60 to jednak sporo mniejsze auto niz Tribeca...

Pryzmierzales sie juz do niego?

Napisano
Godzinę temu, ppmarian napisał:

Misiek 3.0 v6 trochę za słaby skrzynia 6AT ok

Misiek 3.0 nie występował w EU. Musiałbyś kupić wersję z USA lub od Ruskich. 

Napisano
37 minut temu, ppmarian napisał:

US sie nie boje
Wręcz łatwiej je przeswietlic niz auta z EU

Mam 3 Subaru z US z czystym carfaxem wiec da się... Tylko nie wolno patrzeć na najtańsze egzemplarze.

Jak w KIA lpg odpada to szkoda

Serce podpowiada volvo
Rozum podpowiada subaru

wysłane z tel.

A Jeep? Grand Cherokeee lub Cherokee Trailhawk. Mieszczą się w budżecie.

Te Volvo to małe będzie. IMO po Tribece się będziesz męczył. 

Napisano
  • Autor

A Jeep? Grand Cherokeee lub Cherokee Trailhawk. Mieszczą się w budżecie.

Te Volvo to małe będzie. IMO po Tribece się będziesz męczył. 

XC60 fakt moze może byc ciasne
Ale 70 jest ok Tak jak outback. Już się przejrzałem.

Na 90 nie starczy raczej budżetu.

Koreanczyki kuszą bo dobre roczniki można wyrwać ale temat malo rozpoznany przeze mnie. Muszę poczytać

Jeep nie głupi pomysł. Poczytam

wysłane z tel.

Napisano

I tak kupisz Subaru.

Napisano
  • Autor
I tak kupisz Subaru.

To jest najłatwiejsze w moim przypadku bo znam to podwórko i kitu mi nikt nie wiśnie ale...

...T6 kusi mnie bardziej niż H6

To jeden z ostatnich momentów zeby kupić dużą benzynę na lpg bo po MY18 juz praktycznie same Ecokosiarki

wysłane z tel.

Napisano
2 godziny temu, ppmarian napisał:

wysłane z tel.

Zerknij, czy te roczniki to nie gdi v6 juz...

Napisano
3 godziny temu, ppmarian napisał:

wysłane z tel.

Był asystent w 2014. Skrzynia - producenta nie znam. Ale zwykła, klasyczna, bardzo fajna. 90kkm przejechane, sporo z koniową przyczepą. Bezproblemowa. Do czynienia miałem tylko z dieslem więc z LPG nie pomogę.

Napisano
  • Autor
Był asystent w 2014. Skrzynia - producenta nie znam. Ale zwykła, klasyczna, bardzo fajna. 90kkm przejechane, sporo z koniową przyczepą. Bezproblemowa. Do czynienia miałem tylko z dieslem więc z LPG nie pomogę.

Diesla nie wykluczam byle był bezproblemowy miał te min 220KM i min 6 garow, volvoskie 5 tez akceptuje

wysłane z tel.

Napisano
2 minuty temu, ppmarian napisał:

Diesla nie wykluczam byle był bezproblemowy miał te min 220KM i min 6 garow, volvoskie 5 tez akceptuje

wysłane z tel.

4 cylindry, 170 KM. Więc też nie pomogę. Ale jeździ zaskakująco dobrze. I jest bezproblemowy (włącznie z brakiem problemów z DPFem). Duże, wygodne, praktycznie wszystkomające auto. Ale wolałbym Subaru  ;]

Napisano

XC60 fakt moze może byc ciasne
Ale 70 jest ok Tak jak outback. Już się przejrzałem.

Na 90 nie starczy raczej budżetu.

Koreanczyki kuszą bo dobre roczniki można wyrwać ale temat malo rozpoznany przeze mnie. Muszę poczytać

Jeep nie głupi pomysł. Poczytam

wysłane z tel.

XC70 jest sporo wieksze niż OBK (MY04-08) a zbliżone do obecnego (moje odczucia z jazdy). XC60 jest wyczuwalnie mniejsze.

Volvo jest innym samochodem, do toczenia się autostradą zdecydowanie lepiej jeździ mi się XC70, na kręte drogi, krajówki lepiej jeździ mi się Outbackiem - choć nie koniecznie bardziej komfortowo. OBK jak pewnie wiesz prowadzi się jak dobry kompakt, XC70 już bardziej jak SUV.

Skrzynie w obu raczej mają dobre opinie, przy czym ta w Volvo wydaje się być dużo lepsze, przez co mimo ciężaru auto ma lepsze osiągi. H6 dużo traci wigory przez wolną skrzynię.

Napisano
  • Autor

O

XC70 jest sporo wieksze niż OBK (MY04-08) a zbliżone do obecnego (moje odczucia z jazdy). XC60 jest wyczuwalnie mniejsze.
Volvo jest innym samochodem, do toczenia się autostradą zdecydowanie lepiej jeździ mi się XC70, na kręte drogi, krajówki lepiej jeździ mi się Outbackiem - choć nie koniecznie bardziej komfortowo. OBK jak pewnie wiesz prowadzi się jak dobry kompakt, XC70 już bardziej jak SUV.
Skrzynie w obu raczej mają dobre opinie, przy czym ta w Volvo wydaje się być dużo lepsze, przez co mimo ciężaru auto ma lepsze osiągi. H6 dużo traci wigory przez wolną skrzynię.

Ja celuje w obk MY10-14 czyli większy niż TY i ja do tej pory miałem. Koniecznie z US bo
3.6 i EyeSight

Ideałem byłby MY15 - Jeszcze większy i CVT ale niestety nie mój budżet

Volvo poprawiło skrzynie bo ZF 6biegowe z dieslami i mocnymi Turbo benzynami nie wytrzymywaly.

wysłane z tel.

Napisano
7 godzin temu, marcindzieg napisał:

3,5 litra w wersjach amerykańskich ;)

Napisano
1 minutę temu, volcan napisał:

I jak Twoje pierwsze wrażenia n/t Sorento?

Napisano

wysłane z tel.

KIA / Hyundai nie ma diesla 6 cylindrowego. Zarówno 2.0 jak i 2.2 to czterocylindrówki - pierwszy ma koło 170 koni, drugi pod 200. Moment 2.2 ponad 400 Nm (pod 450 w nowszych modelach).

Napisano
1 minutę temu, wlad napisał:

I jak Twoje pierwsze wrażenia n/t Sorento?

Ślicznie się prezentuje, jak stoi w salonie :) Dzisiaj dopiero zarejestrowali, tablice powinny być u dealera jutro lub pojutrze.

Napisano
10 minut temu, volcan napisał:

KIA / Hyundai nie ma diesla 6 cylindrowego. Zarówno 2.0 jak i 2.2 to czterocylindrówki - pierwszy ma koło 170 koni, drugi pod 200. Moment 2.2 ponad 400 Nm (pod 450 w nowszych modelach).

Miało chyba przy okazji ix55 swego czasu?

Napisano
26 minut temu, volcan napisał:

Pali dużo więcej niż 2l i też nie jedzie :)

Napisano
5 minut temu, volcan napisał:

Możliwe - ale to egzotyk, którego na polskim rynku nie było.

Był , 2009r. Kilkanaście sztuk w PL wyszło z salonów ;]:ok:

Napisano
23 minuty temu, Pipper napisał:

Był , 2009r. Kilkanaście sztuk w PL wyszło z salonów ;]:ok:

A wiesz, że ja się nie tak dawno interesowałem zakupem ix55, ale po przejrzeniu oferty na polskim rynku przekonała mnie do porzucenia myśli o tym aucie ;) 

Napisano
10 minut temu, volcan napisał:

A wiesz, że ja się nie tak dawno interesowałem zakupem ix55, ale po przejrzeniu oferty na polskim rynku przekonała mnie do porzucenia myśli o tym aucie ;) 

Serwisy też to słabo ogarniały na gwarancji. Ogólnie pojazd fajny był. 

Napisano

O

Ja celuje w obk MY10-14 czyli większy niż TY i ja do tej pory miałem. Koniecznie z US bo
3.6 i EyeSight

Ideałem byłby MY15 - Jeszcze większy i CVT ale niestety nie mój budżet

Volvo poprawiło skrzynie bo ZF 6biegowe z dieslami i mocnymi Turbo benzynami nie wytrzymywaly.

wysłane z tel.

Pisałem o Obk MY15, bo taki porównywałem z Volvo. 3.6i niestety są drogie, nawet i w US (wujek ostatnio kupował w US i wybrał 2.5i mimo to jest mega zadowolony).

Diesel w Volvo też jest ok, D5 fajnie jeżdzą ale są głośne. Nie słyszałem o jakiś problemach ze skrzynią w modelu który mam.

Napisano
Dnia 7.05.2018 o 11:40, ppmarian napisał:

Co jeszcze?

Mnie serce podpowiada przy tych założeniach to: Jeep Grand Cherokee

Tyle tylko że: powyżej 2014, poniżej 91,5k pln, benzyna lub LPG oraz "nieuszkodzony: OLX wypluło 12 ogłoszeń. 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.