Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Brudna szyba

Featured Replies

Napisano

Przednia szyba zaszła mi takim brudem i nie mogę tego za cholerę wyczyścić domowymi sposobami czyli płyny do szyb, ciepła woda z ludwikiem i tym podobne metody :hmm:  

Czym to wyczyścić? :hmm:

01.jpg

02.jpg

03.jpg

Napisano

Ja bym octem jeszcze sprobowal.

Napisano
  • Autor
19 minut temu, wujekcybul napisał:

Ja bym octem jeszcze sprobowal.

jutro spróbuje :ok:

Napisano
  • Autor
23 minuty temu, Waldek40 napisał:

dzięki :ok:

motyla noga auto ma niecały rok i już jakaś polerka szyby :facepalm:

Edytowane przez Slawcio

Napisano

Ja bym spróbował pastą typu Menzerna Medium Cut Polish, czy inną średnio ścierną do lakieru. Jak nie pomoże to polerka i tlenek ceru w tego typu miejscach na szybie :ok: 

Edytowane przez analyzer64

Napisano
4 godziny temu, Slawcio napisał:

Jaka polerka, to się do polerowania nie nadaje ;) Po prostu mleczko czyszczące trochę lepiej od płynu. Miałem kiedyś i strasznie to pyli.

Już lepszy będzie Auto Glym Car Glass Polish, bo jak się nie przesadzi z ilością, to pyłu mało, a efekty dobre. Chociaż z takimi mocnymi zaciekami też sobie nie radzi - ot tak bez problemu.

Do polerowania to trzeba tlenek ceru, pad filcowy, polerkę mechaniczną i dużo czasu i cierpliwości.

Myślę, że z łatwo dostępnych środków ocet może się sprawdzić.

Trudne zacieki niektórzy traktują papierem wodnym P2500...

PS: Jakiego płynu do spryskiwaczy używasz?

Napisano
13 godzin temu, Slawcio napisał:

Jeśli nie chcesz tego ponownie, to zmień płyn do spryskiwaczy. Niektóre zimowe płyny do spryskiwaczy powodują taki efekt.

Napisano

Kiedyś ludzie skarżyli się na płyn z NANO, który zostawiał takie ślady na szybach i lakierze. Producent tego nawet fundował jakieś polerowania.

Napisano

Jaki płyn do sprysków był lany?

Napisano

Mi kiedys od tego Biedronkowego sie tak robilo, ale juz dluzszy czas te plyny sa przezroczyste, wiec chyba nie zostawiaja juz tej teczy?

Napisano
  • Autor
20 godzin temu, rallyrychu napisał:

Jaka polerka, to się do polerowania nie nadaje ;) Po prostu mleczko czyszczące trochę lepiej od płynu. Miałem kiedyś i strasznie to pyli.

Już lepszy będzie Auto Glym Car Glass Polish, bo jak się nie przesadzi z ilością, to pyłu mało, a efekty dobre. Chociaż z takimi mocnymi zaciekami też sobie nie radzi - ot tak bez problemu.

Do polerowania to trzeba tlenek ceru, pad filcowy, polerkę mechaniczną i dużo czasu i cierpliwości.

Myślę, że z łatwo dostępnych środków ocet może się sprawdzić.

Trudne zacieki niektórzy traktują papierem wodnym P2500...

PS: Jakiego płynu do spryskiwaczy używasz?

dzięki `:piwko:````

Napisano
  • Autor
8 godzin temu, krowka napisał:

Jaki płyn do sprysków był lany?

Płyn SONAX Xtreme i z 2 razy AUTOLAND psik Psik :hmm:

Nie wiem czy te zacieki nie zostały mi z myjni bezdotykowej i tego ich środka do mycia :( bo dziś po umyciu auta wyszły mi znowu zacieki na szybie i takie białe kropki na "ramionach" wycieraczek:(

Napisano

O, w zeszłym tygodniu kupiłem właśnie Sonax Xtreme (bardzo ładny zapach) i nic mi nie usyfił.

Napisano

Ja kiedyś używałem tylko Psik Pskia, ale zmienili zapach i chyba też miałem po nim zacieki, więc zrezygnowałem.

Teraz tylko Sonax na zimę, a na lato Wurth.

Napisano

Ja ostatnio po biedronkowym zimowym miałem masakrę. Plastiki na podszybiu i na belkach dachowych zaczęły się w miejscach kontaktu mienić kolorami tęczy, do tego szyba kiepsko umyta :no:

Napisano
23 godziny temu, PanMaciej napisał:

O, w zeszłym tygodniu kupiłem właśnie Sonax Xtreme (bardzo ładny zapach) i nic mi nie usyfił.

Dwa tygodnie to tyl co nic. Poczekaj ze dwa miesiace.... ale to bardziej jesienią niż teraz, bo pogoda takz, żę teraz rzadko się spryskiwacz używa.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.