Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nieprawidłowo parkujący w garażu wspólnoty

Featured Replies

Napisano
1 minutę temu, 51cent napisał:

tak, tak i jeszcze cały pruszków i wołomin by się stawili z karkami

W internecie każdy jest kozak. A rzeczywistość taka, że pozłorzeczy i grzecznie ominie.

Napisano
1 minutę temu, torelek napisał:

W internecie każdy jest kozak. A rzeczywistość taka, że pozłorzeczy i grzecznie ominie.

znasz mnie osobiście że tak piszesz?

Napisano
4 godziny temu, Chorzyn napisał:

Albo ostreczować czarna folia ;] 

Kazde takie rozwiązanie jest obarczone ryzykiem narobienia sobie kłopotów 

Czarną to nie. Lepiej zwykłą spożywczą z dużej rolki. I dość grubo.

Napisano
Czarną to nie. Lepiej zwykłą spożywczą z dużej rolki. I dość grubo.

Banalne do zdjecia jak masz noz

Szkoda zachodu
Napisano
Dnia 3.10.2018 o 22:12, docent11 napisał:

U mnie osoba która dostała karne naklejki na drugi dzień okleiła wszystkie auta na parkingu karnymi naklejkami 

A skąd wiesz, że to ta osoba obklejała?

Musiala by mieć zapas naklejek w domu.

Napisano
18 godzin temu, Waldek40 napisał:

tak zniszczyć auto to przesada aleee , wydrukować ten obrazek i włożyć za wycieraczkę z dopiskiem chcesz aby tak  wyglądał twój samochód, ale to znowuż podciągnąć pod groźby karalne

a nie ostrzeganie?

image.png.97fd0f519c345cfcb2e937ff8b7d75ad.png

Napisano
  • Autor
14 godzin temu, torelek napisał:

Po czym po paru godzinach puka do ciebie do drzwi pan oklejony i dwóch policjantów. Polazują ci nagranie z rejestratora (pan oklejony ma rejestrator reagujący na ruch) i pytają, czy sam wyczyścisz, czy wolisz uregulować faktury za lawetę i usługę zakładu, który się tym zajmie.

W gorszym wariancie zamiast policji masz dwóch karków.

Ja bym odpowiedział, że sam wyczyszczę. Ale za 4 dni, bo tyle palant blokował. Więc mnie też się nie spieszy. 

Napisano
Dnia 10.10.2018 o 10:28, Polarny napisał:

Ja bym odpowiedział, że sam wyczyszczę. Ale za 4 dni, bo tyle palant blokował. Więc mnie też się nie spieszy. 

Rejestrator rejestruje przod i ew tyl, Boki jak wiem to pole bezpieczne w zakresie drzwi

Napisano

Nie wiem jakim Januszem trzeba być żeby nie widzieć rejestratora.

Napisano

Legalna metoda to uchwalenie przez wspólnotę zmian w regulaminie dot. parkowania w garażu. 

Dodanie pkt o nieprawidłowym parkowaniu, 1 lub 2 upomnieniach i ostateczna sankcja to odholowanie na koszt właściciela pojazdu. Poinformowanie w postaci pisemnej o zmianach w regulaminie i umieszczenie tego w skrzynkach na listy.

Uchwalony regulamin wywiesić na wjeździe do garażu w postaci tablicy i tyle. 

Potem wystarczy egzekwować zapisów regulaminu.

Napisano

A nie lepiej przyjąć uchwałę o czasowym wyprogramowaniu pilota z systemu kontroli odstępu?

Napisano
2 godziny temu, franki napisał:

A nie lepiej przyjąć uchwałę o czasowym wyprogramowaniu pilota z systemu kontroli odstępu?

Jak to zrobisz bez pilota? Jak go zidentyfikujesz? Musialby sam dobrowolnie sie zglosic.

Napisano

U mnie we wspólnocie bez problemu - każdy lokal ma konto w systemie KD  - tam są breloki i piloty. Każdy brelok i pilot jest przypisany do konkretnego lokalu. I po prostu się go wyprogramowuje.

Wersja trudniejsza - mając monitoring i zapis z KD można określić pilot który otwiera bramę..

Edytowane przez franki

Napisano
Dnia 9.10.2018 o 20:58, sherif napisał:

Niech, ale to może być trudne (np nie zawarte w umowie), poza tym auto może być jakiegoś gościa czy np ciecia (u nas tak było).

Wiec znowu docieramy do KK na szybie , papierowy, duzy format i klej permanent. Usuwanie trwa dobra chwile majac nozyk do tapet. Bez nozyka wskazana duuuuuza cierpliwosc i jakis zmywacz do kleju :)  Niektorzy to az sie prosza o KK.

Napisano

Do usówania kk jest lepszy sposób,spryskujesz i przy hodzisz za pół godziny i zdejmujesz kk

Napisano
Godzinę temu, Waldek40 napisał:

Do usówania kk jest lepszy sposób,spryskujesz i przy hodzisz za pół godziny i zdejmujesz kk

Czyli pol h o 7.15 w pospiechu do szkoly, pracy,lekarza jakby nieplanowane i wszystko psu na kosc.

A czym spryskujesz ze tak odchodzi?

Dodam, z eklej najczesciej jest akrylowy, a wierzch powinien byc papierowy wowczas pieknie sie rozwarstwia.

Niektorzy stosowalo folie blombowa. To bez nozyka rzeznia:)

Napisano

wd

1 godzinę temu, fanlan napisał:

Czyli pol h o 7.15 w pospiechu do szkoly, pracy,lekarza jakby nieplanowane i wszystko psu na kosc.

A czym spryskujesz ze tak odchodzi?

Dodam, z eklej najczesciej jest akrylowy, a wierzch powinien byc papierowy wowczas pieknie sie rozwarstwia.

Niektorzy stosowalo folie blombowa. To bez nozyka rzeznia:)

wd40

Napisano

Widac ze ktos tu duzo KK dostaje 😄

Napisano
19 minut temu, patgaw napisał:

Widac ze ktos tu duzo KK dostaje 😄

nie ja, raz jedyny dla żartów kolega w pracy mi nakleił myśląc ze będę się męczył z zerwaniem , popsikałem naklejkę wd40 i odczekałem 0,5 godziny i kk zszedł za jednym  pociągnięciem, ale kiedyś jakiś koleś zablokował nam busem dojazd do firmy, także kurier który przyjeżdża do naszej firmy ciężarówką nie mógł dojechać po towar, i ktoś  na szyby w tym busie nakleił  75 kk ;]

Edytowane przez Waldek40

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.