Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co kupili fizole w kwietniu.

Featured Replies

Napisano
15 minut temu, wujekcybul napisał:

Pytanie czy on ma mape na 98? Bo po tuningu to i owszem ale standard to chyba nie. :hmm: 

TSi? Chyba wszystkie mają i lepiej chodzą na 98. Niektóre wręcz jej wymagają.

Napisano
  • Autor
19 minut temu, marcindzieg napisał:

Te 3cylindry? Musze poczytac.

Napisano
15 minut temu, wujekcybul napisał:

Te 3cylindry? Musze poczytac.

Ktoś tu chyba to pisał.

Napisano
1 godzinę temu, Rado_ napisał:

Miałeś Fiaty, co Cie dziwi, ta klasa to takie chińskie trampki.

jesli chodzi o jakoś wykonania wnętrza, wrażenie solidności deski rozdzielczej i jej dźwięki to Fiat Bravo był pod tym wzlędem lepszej jakości niż Astra.

Napisano
1 godzinę temu, maro_t napisał:

zależy co rozumieć poprzez jakość wykonania. Jeśli jakość i spasowanie elementów, to może być racja. W swojej Astrze rozbierałem już słupek B, deskę przed pasażerem (przy okazji wymieniłem filtr kabinowy - ten kto wymyślił jego lokalizację powinien za karę do końca życia wymieniać te filtry ;]) i prawy próg, żeby likwidować skrzypienia, trzeszczenia i świerszcze. A pomiędzy obudowę zegarów, a deskę upchałem kawałki gumy. Zostały mi jeszcze świerszcze w klamkach przednich drzwi ;]

Musisz być chyba wyjątkowo nadwrażliwy na takie dzwieki ;]

Napisano

jesli chodzi o jakoś wykonania wnętrza, wrażenie solidności deski rozdzielczej i jej dźwięki to Fiat Bravo był pod tym wzlędem lepszej jakości niż Astra.
Po jakim czasie wyszły te dźwięki?
Napisano

W Bravo też wszystko trzeszczalo
Napisano
11 minut temu, Rado_ napisał:
39 minut temu, maro_t napisał:

Po jakim czasie wyszły te dźwięki?

Są praktycznie od początku

Napisano
36 minut temu, Maciej__ napisał:

Ja też coś tak myślę że @maro_t powinien dać się komuś innemu przejechać żeby posłuchał ;)

Napisano
Teraz, Jaruga napisał:

Ja też coś tak myślę że @maro_t powinien dać się komuś innemu przejechać żeby posłuchał ;)

te rzeczy (stukanie w słupku dokładnie za uchem kierowcy), świerszcz w klamkach czy zegarach nie są moim wymysłem, są nawet o tym wątki na forum Astry. Podejrzewam, że jest to w większości egzemplarzy, tylko większość tego nie słyszy albo nie zwraca uwagi. Mnie takie rzeczy irytują. Zwłaszcza, że ostatnio lubię jeździć z wyłączonym radiem.

Napisano
1 godzinę temu, marcindzieg napisał:

Zmiany osiągów nie zauważyłem poza odczuciem że na 95 jakby lepiej jedzie z dołu a na 98 jakoś bardziej gładko wkręca się na wyższe obroty. Ale to może być złudzenie wiec się nie upieram.

Natomiast nie mam wątpliwości że na 98 chodzi jakoś bardziej gładko i chyba nieco ciszej. 

Napisano
2 godziny temu, ⠀ napisał:

Kolega @amazaque ma rację w pewnym wąskim fragmencie rzeczywistości, tym który zapewne sam doświadczył. Wersje "zaślepka" Astry wyglądają strasznie. 

Zresztą, wersje zaślepka zawsze wyglądają strasznie, nikt ich nie kupuje dla wyglądu.

wersji zaślepka nie widziałem, trudno mi się wypowiadać. Widziałem i testowałem zarówno średnią jak i wyższą wersję i nie miałem uwag. Z drugiej strony odnoszę wrażenie, że poprzednia Astra miała we wnętrzu lepsze materiały, chociaż ergonomia jest jednak na wyższym poziomie w nowej.

Napisano
Dnia 11.05.2019 o 12:40, wujekcybul napisał:

Co ciekawe ani jednego VW i Seata :hmm: 

Jak były golfy w salonach poniżej 60k to VW był w czołówce sprzedaży.

Teraz najtańszy golf 66k, najtańszy sportsvan o prawie 10k drożej niż ja kupiłem rok temu :facepalm:

Corolla/Auris jest wysoko, bo wyprzedają stary model i ceny zaczynają się od 57k. Nowa corolla jest 20k droższa :facepalm:

Widać, że dla Kowalskiego 60k jest psychologiczną (i finansową pewnie) granicą ceny za rodzinne auto, a ceny nowych kompaktów osiągają granice absurdu...

Napisano
1 godzinę temu, iwik napisał:

Jak były golfy w salonach poniżej 60k to VW był w czołówce sprzedaży.

Teraz najtańszy golf 66k, najtańszy sportsvan o prawie 10k drożej niż ja kupiłem rok temu :facepalm:

Corolla/Auris jest wysoko, bo wyprzedają stary model i ceny zaczynają się od 57k. Nowa corolla jest 20k droższa :facepalm:

Widać, że dla Kowalskiego 60k jest psychologiczną (i finansową pewnie) granicą ceny za rodzinne auto, a ceny nowych kompaktów osiągają granice absurdu...

No bo z perspektywy fizola 100tys za auto powoduje zapalenie się czerwonej lampki że za taką cenę to można już kupić nieruchomość na jakimś wygwizdowie która nie tylko nie straci na wartości a może przynieść profit.

Sam szukałem auta za +-60k i miałem ból tyłka żeby tą granicę przekroczyć. Finalnie wydałem 57. Zupełnie inaczej by było gdybym był na JDG. Wtedy na pewno nie kupił bym najtańszego auta spełniającego minimalne wymagania, tylko coś dającego więcej radości. 

Napisano
Godzinę temu, Jaruga napisał:

No bo z perspektywy fizola 100tys za auto powoduje zapalenie się czerwonej lampki że za taką cenę to można już kupić nieruchomość na jakimś wygwizdowie która nie tylko nie straci na wartości a może przynieść profit.

Sam szukałem auta za +-60k i miałem ból tyłka żeby tą granicę przekroczyć. Finalnie wydałem 57. Zupełnie inaczej by było gdybym był na JDG. Wtedy na pewno nie kupił bym najtańszego auta spełniającego minimalne wymagania, tylko coś dającego więcej radości. 

Płacąc gotówką z góry za auto naprawdę ciężko wydać aż tyle oszczędności :ok:

Napisano
2 godziny temu, Jaruga napisał:

z jednej strony tak, ale z drugiej jak już się wydaje tyle kasy to warto być zadowolonym. Jak kupowałem auto dla żony to też najpierw sobie postawiłem granicę 65 kPLN, a później - a to jeszcze automat, a jeszcze kolor, a multimedia, a mocniejszy silnik i się zrobiło prawie 80 kPLN w małym miejskim Suvie. Ale przynajmniej żona zadowolona :) 

Napisano
5 godzin temu, iwik napisał:

Jak oceniasz Sportsvana?

Myślę o tym aucie jako transporcie codziennym dla rodziny 2+2, dzieci na razie szt 1, ale w perspektywie dalsze rozmnożenie ;)

Napisano
22 godziny temu, bergerac napisał:

z jednej strony tak, ale z drugiej jak już się wydaje tyle kasy to warto być zadowolonym. Jak kupowałem auto dla żony to też najpierw sobie postawiłem granicę 65 kPLN, a później - a to jeszcze automat, a jeszcze kolor, a multimedia, a mocniejszy silnik i się zrobiło prawie 80 kPLN w małym miejskim Suvie. Ale przynajmniej żona zadowolona :) 

kolega z pracy teraz kupuje auto dla żony. Z założonego budżetu 50 tys. wyszło ponad 60 za Kiję Rio. Tyle teraz kosztują samochody. Za klasę B trzeba liczyć te 60 tys i to wcale nie będzie jakiś wypas, a za kompakta 80 tys.

Napisano
Dnia 15.05.2019 o 10:21, ⠀ napisał:

Moim zdaniem po prostu VW wrócił do poprzedniej polityki cenowej. A seat bez zmian, trzeba zaśpiewać i zatańczyć by dostać byle jakie 3000zł rabatu na auto za 150k.

dziwne, dstałem rabat 1500zł na ibize 1.0 mpi druga  wersja od dołu

Napisano
dziwne, dstałem rabat 1500zł na ibize 1.0 mpi druga  wersja od dołu
Czyli tyle co nic...
Napisano

Jak oceniasz Sportsvana?

Myślę o tym aucie jako transporcie codziennym dla rodziny 2+2, dzieci na razie szt 1, ale w perspektywie dalsze rozmnożenie [emoji6]

Na co dzień żona jeździ nim po mieście. Zewn. gabaryty auta są na tyle niewielkie, że jest raczej poręczny. Z drugiej strony pakujemy się na 2 tygodniowe wakacje w 2+2, choć muszę powiedzieć, że bagaznikowi brakuje tak ze 100 litrów do pojemności dobrego kombi (producent podaje 500l, ale to jest pewnie po doliczeniu przestrzeni pod podwójną podłogą. Na szczęście sytuację ratuje przesuwana tylna kanapa i naprawdę duża przestrzeń na nogi z tyłu. Przesuwamy kanapę max do przodu i dzieciaki nadal siadają swobodnie, a w bagażniku robi się konkretne miejsce [emoji106]

Co do "perspektywy" to musisz przymierzyć tylko duży wózek do bagażnika, bo pewnie nie każda gondola wejdzie bez przesuwania kanapy. Ten temat na szczęście mnie już nie dotyczy, więc nie sprawdzałem ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.