Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Rabaty na premiumy

Featured Replies

Napisano

Największy problem w tym, że nie dopracowali tego w ciągu 1,5 roku, wiec już raczej na nic lepszego się nie zanosi. Volvo wypuszcza teraz nowa game modelową EX, gdzie jest już inna platforma jeśli chodzi o infotainment. Nacisk pewnie skupi się na niej, a nie na starych modelach S/V/XC.

Ma ktoś porównanie jak to wypada przy np. poliftowej Giulii? Ona chyba tez ma dosyć leciwi infotainment. Ew. w porównaniu do VW?

Edytowane przez kadu

Napisano
Godzinę temu, bergerac napisał(a):

Patrząc jak mi działa i jak wygląda Android w telewizorze to ja bym wolał nie mieć tego w samochodzie ;] 

Najgorzej to mieć w telefonie :jem:

Napisano
2 godziny temu, kadu napisał(a):

Największy problem w tym, że nie dopracowali tego w ciągu 1,5 roku, wiec już raczej na nic lepszego się nie zanosi. Volvo wypuszcza teraz nowa game modelową EX, gdzie jest już inna platforma jeśli chodzi o infotainment. Nacisk pewnie skupi się na niej, a nie na starych modelach S/V/XC.

Ma ktoś porównanie jak to wypada przy np. poliftowej Giulii? Ona chyba tez ma dosyć leciwi infotainment. Ew. w porównaniu do VW?

To nie jest tak, ze nie dopracowali, bo działa sprawnie ... poza radiem FM ;). Za to jak się przesiada do innego auta i trzeba kabelek podpiac do tel czy wklepywać adres to przypomina się jakie to wygodne rozwiązanie.

Ja miałem porównanie do Stelvio, tam ten system bardzo slabo działał a navi przez cały dzień była zawieszona :phi:.

Napisano
4 godziny temu, bergerac napisał(a):

Patrząc jak mi działa i jak wygląda Android w telewizorze to ja bym wolał nie mieć tego w samochodzie ;] 

Trzeba czekać na Apple. 

Napisano
3 godziny temu, PawelWaw napisał(a):

Najgorzej to mieć w telefonie :jem:

Generalnie oprócz merca i pewnie Tesli sytemy od producentów to kupsko. Siedzą stare dziady w zarządach wiec nie dziwie się ze jest jak jest. Trzeba czekać na Apple aż wejdzie i zamiecie systemy producentów i Google.

Napisano
Generalnie oprócz merca i pewnie Tesli sytemy od producentów to kupsko. Siedzą stare dziady w zarządach wiec nie dziwie się ze jest jak jest. Trzeba czekać na Apple aż wejdzie i zamiecie systemy producentów i Google.
Czekaj. Mi tam system w volvo pasuje. (z FM nie korzystam od dobrych 5lat)

Jedyne do czego się czepian to grafika zegarów. Stara była 1000z lepsza.
Napisano
9 minut temu, ppmarian napisał(a):

Ja uważam, ze to powinno być przedłużeniem smartfona. Wsiadasz a tu pyk iPhone albo android w aucie. Telefon muzyka wideo i inne. Plus sterowanie całym autem przejrzysty a nie VAG czy inne Pezoty.

Napisano
Ja uważam, ze to powinno być przedłużeniem smartfona. Wsiadasz a tu pyk iPhone albo android w aucie. Telefon muzyka wideo i inne. Plus sterowanie całym autem przejrzysty a nie VAG czy inne Pezoty.
A tak to działa. Spotify, Storytel, TuneIn "kontynuju" to co słuchałeś. To samo mapa.
Napisano
Teraz, ppmarian napisał(a):
5 minut temu, wujek napisał(a):

A tak to działa. Spotify, Storytel, TuneIn "kontynuju" to co słuchałeś. To samo mapa.

A jak wsiądziesz z iPhone to jak

dziala?

Napisano
12 godzin temu, wujek napisał(a):

Trzeba czekać na Apple. 

Możesz się nie doczekać :phi:. Poza tym jak to sobie wyobrażasz, że cały hardware będzie od Appla ? To jeszcze będzie drożej, no i przy okazji wmówią, że użytkownicy nie potrzebują takich rzeczy jak radio czy czujniki ;)

12 godzin temu, wujek napisał(a):

Dokładnie tak masz w Volvo.

12 godzin temu, ppmarian napisał(a):

Kolega w pracy ma Volvo i jest bardzo zadowolony, ale on właśnie radia nie używa.

Grafika zegarów mogłaby się zmienić, bo jest mocno średnia, chociać już się przyzwyczaiłem. W starym XC70 bez tych systemów i internetów były 3 grafiki do wyboru ;). NIby mają dodać, ale rok minął i nic nie widać a upgraidy są często co ok 2 miesiące.

Napisano
1 minutę temu, sherif napisał(a):

Możesz się nie doczekać :phi:. Poza tym jak to sobie wyobrażasz, że cały hardware będzie od Appla ? To jeszcze będzie drożej, no i przy okazji wmówią, że użytkownicy nie potrzebują takich rzeczy jak radio czy czujniki ;)

Dokładnie tak masz w Volvo.

Kolega w pracy ma Volvo i jest bardzo zadowolony, ale on właśnie radia nie używa.

Grafika zegarów mogłaby się zmienić, bo jest mocno średnia, chociać już się przyzwyczaiłem. W starym XC70 bez tych systemów i internetów były 3 grafiki do wyboru ;). NIby mają dodać, ale rok minął i nic nie widać a upgraidy są często co ok 2 miesiące.

Czyli w Volvo jak wsiądę z applem to działa tak jak z Androidem? Jak tak to super. 

Te wszystkie zwiedzające się gowniane systemy np w nowych VW można zastąpić interfejsem od Apple. Hardware wielkości zapalniczki montowany w każdym aucie a do tego interfejs od Apple IMO dobre rozwiązanie ale zakładam ze producenci nie chcą się dzielić kasa i nadal będą tworzyć wolne i zawieszające się systemy. 

Napisano
3 minuty temu, wujek napisał(a):

Czyli w Volvo jak wsiądę z applem to działa tak jak z Androidem? Jak tak to super. 

Te wszystkie zwiedzające się gowniane systemy np w nowych VW można zastąpić interfejsem od Apple. Hardware wielkości zapalniczki montowany w każdym aucie a do tego interfejs od Apple IMO dobre rozwiązanie ale zakładam ze producenci nie chcą się dzielić kasa i nadal będą tworzyć wolne i zawieszające się systemy. 

Tak. Warunek to konto w Googlu + to co używasz typu Youtube, Spotify. Logujesz się raz i działa. Synchornizują Ci się kontakty, połączenia, itd.

W navi masz kopię tego co w GM (z mapą pomiędzy zegarami i drogowskazami na szybie). Podobnie ze Spotify. Nic nie trzeba podpinać, nie drenuje baterii jak bezprzewodowy AA.

Napisano
  • Autor
W dniu 10.05.2023 o 22:20, wujek napisał(a):

(...) sytemy od producentów to kupsko.

No, ja akurat uważam zupełnie odwrotnie. AA jest poograniczany funkcjonalnie, wygląda słabo a interfejs jest skierowany chyba do niepełnosprawnych. Do tego funkcje typu podzielony ekran wchodzą dopiero od tego roku. Tymczasem wszystko o czym mowa wyżej to u mnie jest dostępne od 2018 roku. Notabene, podzielony ekran w AA też był zanim w samym Googlu wpadli na ten pomysł.

:facepalm:

Napisano
56 minut temu, Furvus_Eques napisał(a):

No, ja akurat uważam zupełnie odwrotnie. AA jest poograniczany funkcjonalnie, wygląda słabo a interfejs jest skierowany chyba do niepełnosprawnych. Do tego funkcje typu podzielony ekran wchodzą dopiero od tego roku. Tymczasem wszystko o czym mowa wyżej to u mnie jest dostępne od 2018 roku. Notabene, podzielony ekran w AA też był zanim w samym Googlu wpadli na ten pomysł.

:facepalm:

Niby tak ale poczte, sms, spotify, podcasty mam w telefonie. Fajnie by bylo jakby to sie wywietlalo na ekranie. Jaguar nie zrobi alternatyw dla spotify, ba idealna opcja zeby w kazdym aucie bylo tak samo czy to w wypozyczonym, czy we wlasnym.

Napisano
4 minuty temu, wujek napisał(a):

Niby tak ale poczte, sms, spotify, podcasty mam w telefonie. Fajnie by bylo jakby to sie wywietlalo na ekranie. Jaguar nie zrobi alternatyw dla spotify, ba idealna opcja zeby w kazdym aucie bylo tak samo czy to w wypozyczonym, czy we wlasnym.

Od tylu lat nie ma wypracowanego standardu odnośnie włączania np wycieraczek a Ty chcesz mieć takie systemy :phi:.

Przy Googlu masz wiadomości wyświetlane na ekranie + asystent może Ci je odczytać i masz możliwość słownie podyktować treść. Oczywiście po polsku ;). Generalnie integracje tego w aucie jest o tyle fajna, bo poza komendami/pytaniami asystenta o kalendarz/kontakty itd można wydawać tak samo polecenia nt auta typu "przełącz na kolejny utwór" czy "włącz ogrzewanie siedzenia". W AA się tak nie da bo nie ma dostępu do auta.

Godzinę temu, Furvus_Eques napisał(a):

Tymczasem wszystko o czym mowa wyżej to u mnie jest dostępne od 2018 roku.

Jaki masz system ?

Napisano
  • Autor
Teraz, sherif napisał(a):

Od tylu lat nie ma wypracowanego standardu odnośnie włączania np wycieraczek a Ty chcesz mieć takie systemy :phi:.

Przy Googlu masz wiadomości wyświetlane na ekranie + asystent może Ci je odczytać i masz możliwość słownie podyktować treść. Oczywiście po polsku ;). Generalnie integracje tego w aucie jest o tyle fajna, bo poza komendami/pytaniami asystenta o kalendarz/kontakty itd można wydawać tak samo polecenia nt auta typu "przełącz na kolejny utwór" czy "włącz ogrzewanie siedzenia". W AA się tak nie da bo nie ma dostępu do auta.

Jaki masz system ?

Piszę o wbudowanym systemie Jaga. Mapy ma w oparciu o Here, nawigacja działa lepiej niż Google Maps i synchronizuje się z zewnętrzną aplikacją opartą o Here w telefonie więc mam od producenta jeszcze gratis apkę z bardzo dobra nawigacją niezależnie od tego czy poruszam się moim autem czy innym lub pieszo. Oczywiście gdy wsiądę do auta to system już wie gdzie chcę jechać bo się synchronizuje z apką.

Minusem jest brak asystenta po polsku. Oczywiście gdy podłączę AA to mam googla ale nie używam AA bo system producenta jest IMO lepszy. Ale sam AA od początku może działać na podzielonym ekranie - coś, co Google wymyślił dopiero chyba w tym roku.

Da się to moim zdaniem zrobić dobrze.

:ok:

Napisano
  • Autor
15 minut temu, wujek napisał(a):

Nie zrobi, fakt. Spotify puszczam przez bluetooth ale system Jaga zbiera dodatkowe informacje o utworze z Internetu i potrafi wyświetlić grafikę z płyty pomiędzy zegarami.

Za to zauważyłem, że Spotify na AA ma upośledzony system wyszukiwania utworów i układania playlisty więc i tak lepiej wziąć telefon do ręki. Nie wiem czy tylko u mnie czy wszędzie tak jest.

Napisano
1 minutę temu, Furvus_Eques napisał(a):

Piszę o wbudowanym systemie Jaga. Mapy ma w oparciu o Here, nawigacja działa lepiej niż Google Maps i synchronizuje się z zewnętrzną aplikacją opartą o Here w telefonie więc mam od producenta jeszcze gratis apkę z bardzo dobra nawigacją niezależnie od tego czy poruszam się moim autem czy innym lub pieszo. Oczywiście gdy wsiądę do auta to system już wie gdzie chcę jechać bo się synchronizuje z apką.

Minusem jest brak asystenta po polsku. Oczywiście gdy podłączę AA to mam googla ale nie używam AA bo system producenta jest IMO lepszy. Ale sam AA od początku może działać na podzielonym ekranie - coś, co Google wymyślił dopiero chyba w tym roku.

Da się to moim zdaniem zrobić dobrze.

:ok:

Czyli to nie jest to o czym mowa wyżej. Musisz mieć zewn aplikacje do synchronizacji. Nie masz też asystenta po pol z dostępem do twojego profilu oraz auta.

Podobnie miałem w poprzednim Volvo, gdzie był ichni system Sensun. Bardzo dobra navi też w oparciu o here. Z dzisiejszej perspektywy było to upierdliwe, bo trzeba było wklepywać/wysyłać adresy do auta lub używać jak piszesz apki. Nie było też asystenta po pol, nie było też mediów strumieniowych, tzn były ale jako osobne apki. Kokntakty też synchronizowały się z tel przez BT, a nie z kontem Googla.

Niby funkcjonalnie podobnie, ale to nie to samo ;).

Napisano
  • Autor
7 minut temu, sherif napisał(a):

Czyli to nie jest to o czym mowa wyżej. Musisz mieć zewn aplikacje do synchronizacji. Nie masz też asystenta po pol z dostępem do twojego profilu oraz auta.

Podobnie miałem w poprzednim Volvo, gdzie był ichni system Sensun. Bardzo dobra navi też w oparciu o here. Z dzisiejszej perspektywy było to upierdliwe, bo trzeba było wklepywać/wysyłać adresy do auta lub używać jak piszesz apki. Nie było też asystenta po pol, nie było też mediów strumieniowych, tzn były ale jako osobne apki. Kokntakty też synchronizowały się z tel przez BT, a nie z kontem Googla.

Niby funkcjonalnie podobnie, ale to nie to samo ;).

Nie próbowałem systemu opartego o Google, być może też zmieniłbym zdanie. :ok:

Na razie mam porównanie systemu z Jaga i Forda. Ten pierwszy miażdży funkcjonalnością, za to ten drugi nigdy mi się jeszcze nie zawiesił (w 2 lata, niemal 40kkm), czego nie można powiedzieć o systemie Jaga (w pierwszym Jagu nawet wymienili komputer na gwarancji bo się lubił zawieszać stanowczo za często, w drugim jest wyraźnie lepiej, na niemal 20kkm zawiesił się może raz).

Edytowane przez Furvus_Eques

Napisano
Godzinę temu, sherif napisał(a):

Jaki masz system ?

Ja już kiedys do Bienkowskiej pisałem żeby ustalili ruch dźwigni wycieraczek. Bo to jest komedia.

Napisano
Godzinę temu, Furvus_Eques napisał(a):

Nie zrobi, fakt. Spotify puszczam przez bluetooth ale system Jaga zbiera dodatkowe informacje o utworze z Internetu i potrafi wyświetlić grafikę z płyty pomiędzy zegarami.

Za to zauważyłem, że Spotify na AA ma upośledzony system wyszukiwania utworów i układania playlisty więc i tak lepiej wziąć telefon do ręki. Nie wiem czy tylko u mnie czy wszędzie tak jest.

Wszedzie ale można to wyłączyć przynajmniej w Apple. To jest widok specjalnie do auta.

Napisano
  • Autor
1 minutę temu, wujek napisał(a):

Wszedzie ale można to wyłączyć przynajmniej w Apple. To jest widok specjalnie do auta.

No ale z poziomu ekranu samochodu nigdy nie udało mi się włączyć normalnego widoku Spotify. W telefonie tak.

Napisano
29 minut temu, Furvus_Eques napisał(a):

No ale z poziomu ekranu samochodu nigdy nie udało mi się włączyć normalnego widoku Spotify. W telefonie tak.

Czyli pewnie auto blokuje. Ja w telefonie wyłączyłem zmianę widoku.

Napisano
  • Autor
5 minut temu, wujek napisał(a):

Czyli pewnie auto blokuje. Ja w telefonie wyłączyłem zmianę widoku.

Pobawię się tym jeszcze z ciekawości.

Napisano
5 godzin temu, Furvus_Eques napisał(a):

Nie próbowałem systemu opartego o Google, być może też zmieniłbym zdanie. :ok:

Na razie mam porównanie systemu z Jaga i Forda. Ten pierwszy miażdży funkcjonalnością, za to ten drugi nigdy mi się jeszcze nie zawiesił (w 2 lata, niemal 40kkm), czego nie można powiedzieć o systemie Jaga (w pierwszym Jagu nawet wymienili komputer na gwarancji bo się lubił zawieszać stanowczo za często, w drugim jest wyraźnie lepiej, na niemal 20kkm zawiesił się może raz).

W Fordzie nigdy mi się nie zawiesiło :skromny:.

20211026_201054.jpg.e13c69f7cad003c83f87042210b70e0a.jpg

Napisano

Myślę jeszcze nad Giulią Competizione (Q4). Dostałem ofertę na 250k, więc idealnie wpisuje się w budżet. Wiem, że to kompletnie inny samochód niż V60CC, aczkolwiek może mógłbym zamienić praktyczność na trochę sportowych emocji. Samochód potrzebuję głównie do pokonywania tras 600-1000km 4-5x w miesiącu, reszta to lokalne dojazdy po kilkanaście km. CC wybrałem dlatego, żeby było „jakieś”, a podwyższone zawieszenie to był po prostu bonus. Alfa też się wyróżnia i daje w zamian co innego. Co Wy byście doradzili?

Za Alfą przemawia do mnie też dużo większa bezawaryjność w porównaniu do Volvo. Czytając grupy i fora Volvo ostatnimi czasy to włos się jeży na głowie… Chyba te marki zamieniły się w tej kwestii miejscami.

Edytowane przez kadu

Napisano
Myślę jeszcze nad Giulią Competizione (Q4). Dostałem ofertę na 250k, więc idealnie wpisuje się w budżet. Wiem, że to kompletnie inny samochód niż V60CC, aczkolwiek może mógłbym zamienić praktyczność na trochę sportowych emocji. Samochód potrzebuję głównie do pokonywania tras 600-1000km 4-5x w miesiącu, reszta to lokalne dojazdy po kilkanaście km. CC wybrałem dlatego, żeby było „jakieś”, a podwyższone zawieszenie to był po prostu bonus. Alfa też się wyróżnia i daje w zamian co innego. Co Wy byście doradzili?

Za Alfą przemawia do mnie też dużo większa bezawaryjność w porównaniu do Volvo. Czytając grupy i fora Volvo ostatnimi czasy to włos się jeży na głowie… Chyba te marki zamieniły się w tej kwestii miejscami.
Kto płaci za paliwo ? Korpo karta czy z waszej kieszeni?

Jak korpo karta to brać alfe.

Co do Volvo złego słowa nie powiem. Nawet wymiane silnka d5 w xc90 na gwarancji bez mrugniecia okiem w 1tydzien ogarnęli. Oczywiście super byłoby jak ten silnik nie padł ale naprawdę nie odczułem tego z uwagi na fakt jak się tym tematem zajęli.

Napisano
1 godzinę temu, kadu napisał(a):

Przejedz się. Ja byłem napalony na Stelvio, czar prysł jak tym pojeździłem.

Z tą awaryjnością, byłeś na forum Alfy :phi: ?

Napisano
2 godziny temu, Rado_ napisał(a):

Chinczyk odebrany, pierwsze wrażenia pozytywne. 

Jasna nappa ?

Radio działa :) ?

Napisano
2 minuty temu, sherif napisał(a):

Jasna nappa ?

Radio działa :) ?

Nappa, a radio działa normalnie.

Napisano
6 godzin temu, Rado_ napisał(a):

Nappa, a radio działa normalnie.

To mamy takie wnętrze ;).

Daj znać jak z radiem jak trochę pojeździsz, chodzi o przełączanie stacji FM. W dwóch innych znanych mi autach słabo to działa.

Napisano
2 godziny temu, sherif napisał(a):

To mamy takie wnętrze ;).

Daj znać jak z radiem jak trochę pojeździsz, chodzi o przełączanie stacji FM. W dwóch innych znanych mi autach słabo to działa.

Potestuję i dam znać. Nie bawilem się jeszcze, znalazlem Antyradio i leciało, po jakims czasie odpalilem na Tunein i tak słuchałam wracajac do domu. 😉

Napisano
12 godzin temu, Rado_ napisał(a):

20230512_170252.jpg

20230512_170327.jpg

IMG_20230512_154259_018.jpg

Kurde tez mnie korci . Długo czekałeś ? A może auto z placu ? Jaki motor? 

Napisano
12 godzin temu, Rado_ napisał(a):

20230512_170252.jpg

20230512_170327.jpg

IMG_20230512_154259_018.jpg

Google maps :jem:

Napisano
28 minut temu, RABIN napisał(a):

Kurde tez mnie korci . Długo czekałeś ? A może auto z placu ? Jaki motor? 

Jak zamowisz czas oczekiwania ok 6 mcy, chyba, ze mają juz cos zamowione i mozna zmienic konfiguracje, wiec auto było  po 4 miechach. To sadzomiotacz B5, ktorego juz nie zamowisz. Dizel B4 tylko jeszcze do konca roku.

Napisano
4 minuty temu, PawelWaw napisał(a):

Google maps :jem:

Działa to super. Dotyk, szybkość pracy jak świeży samsung s23 wyjety z pudełka 😂

Napisano
7 minut temu, Rado_ napisał(a):

Działa to super. Dotyk, szybkość pracy jak świeży samsung s23 wyjety z pudełka 😂

Duży plus. 

Napisano
Jak zamowisz czas oczekiwania ok 6 mcy, chyba, ze mają juz cos zamowione i mozna zmienic konfiguracje, wiec auto było  po 4 miechach. To sadzomiotacz B5, ktorego juz nie zamowisz. Dizel B4 tylko jeszcze do konca roku.
Dokładnie trzeba się spieszyć że na diesla się załapać. To jest chore [emoji2961] w tym calym wyścigu EV
Napisano
1 minutę temu, ppmarian napisał(a):

Dokładnie trzeba się spieszyć że na diesla się załapać. To jest chore emoji2961.png w tym calym wyścigu EV

Nagle dizle staly się śmierdzącym jajem i będą uszczęśliwiać klientów pluginami, spalajacymi duzo wieksze ilosci paliwa w trasie. W myśl jakze potrzebnej planecie ekologii. Oby ich wszystkich pokręciło jakieś cholerstwo.

Napisano

Piękne są wersje Competizione, zarówno Giulia jak i Stelvio

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Napisano

Pochodziłem dzisiaj jeszcze raz po salonach i jednak zostaję przy Volvo. Alfa jest fajna, ale to praktycznie dwuosobowy samochód. Do bagażnika wejdą walizki dla dwóch osób, a żeby zająć miejsce z tylu trzeba wykręcać nogi żeby nie kopać progu i siedzenia.

Przejechałem się też Lexusem ES i tutaj wielki zawód. Niby samochód miał być świetnie wyciszony, a szum wiatru przy 120-130 był bardzo głośny. Dodatkowo komfort resorowania jest identyczny jak w UX…

W Volvo fajnie się czuję w środku, podoba mi się stylistyka. Szkoda, że B&W jest tylko w Ultimate, co niestety wymusza okno dachowe (dla mnie to duża wada). Mam nadzieję, że Harman Kardon jest w miare ok, bo np. W Giulii czy BMW 3r HK brzmi fatalnie.

Napisano

Każde Volvo gra dobrze ;). H K gra bardzo dobrze i jak dla mnie wystarczająco (600W, 14 glośnikow). Bardzo fajnie gra przy DABie czy jak się ustawi najwyższa jakość w Spotify.

B&W gra genialnie, podobno to najlepszy, fabryczny zestaw dostępny na rynku ale dopłata też jest bardzo duża. 

Z tymi opcjami to głupota, wcześniej można było dowolnie dokładać teraz jest to zależne od pakietu. Dopłaciłem do Ultimate, bo chciałem mieć masaż a wleciał też szyber dach, 4 strefowa klima i hud. Rzeczy na których mi nie zależało.

Napisano

Dzięki za opinię. W takim razie będzie ok.

Jeśli chodzi o konfigurator, to najbardziej wkurza brak możliwości wyboru dekorów i koloru podsufitki. Te są uzależnione od wyboru foteli. Czarna podsufitka jest dostępna tylko ze sportowymi siedzeniami, które po 10k km wyglądają fatalnie. Volvo poszło w tej kwestii w stronę japońskich i koreańskich marek niestety. 

Napisano
1 godzinę temu, kadu napisał(a):

Dzięki za opinię. W takim razie będzie ok.

Jeśli chodzi o konfigurator, to najbardziej wkurza brak możliwości wyboru dekorów i koloru podsufitki. Te są uzależnione od wyboru foteli. Czarna podsufitka jest dostępna tylko ze sportowymi siedzeniami, które po 10k km wyglądają fatalnie. Volvo poszło w tej kwestii w stronę japońskich i koreańskich marek niestety. 

Nie narzekaj ;). Chciałem Stelvio tylko czarna tapicerka lub majtowo-czerwona. W salonie stał z jasną, ale już nie robili nowych. W Sorento tapicerek jasnych brak.

Przy konfiguracji w Volvo nawet nie patrzyłem na podsufitkę i felgi ;).

Aha jeszcze z minusów wywalili kupę fajnych rzeczy z Volvo on call ;(. W sumie nie wiem czemu, bo dyskusyjne zdalne odpalanie jest dalej ale brak bylo lokalizacji auta, nadal brak danych o zasiegu, spalaniu, itd. W poprzednim v90 było dużo więcej danych.

38 minut temu, Rado_ napisał(a):

@sherif radio przetestowałem, wszystko ok, stacje się zmieniają pezyciskami na kierownicy i na panelu.

Dzięki. Dziwna sprawa i na raczej to kwestia softu. Bo gdyby była to jednostka radio to by wymienili a tak wgrywają mi nowy soft i znów to samo. Sam system IF jest rozproszony i nie bardzo jest co wymieniać. 

Napisano
48 minut temu, Rado_ napisał(a):

@sherif radio przetestowałem, wszystko ok, stacje się zmieniają pezyciskami na kierownicy i na panelu.

Z tego co zrozumiałem, chodzi o automatyczną zmianę częstotliwości w przypadku wjechania w zasięg innego nadajnika (?).

Ok, chodziło o przełączanie stacji.

Gdzie miałeś wyprodukowane auto? Belgia czy Szwecja? Ile trwał transport do dealera?

Edytowane przez kadu