Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mazda 6 2019

Featured Replies

Napisano

Niech mnie ktoś oświeci co to jest za dynks-przelącznik obok diody przy kolumnie kierownicy  😳

83F4FCC4-C1BE-4D10-8062-F15EA364C18D.jpeg

Edytowane przez johny

Napisano

Akcesoryjne czujniki parkowania zgodne z fliozofia aut premium by Mazda.

Napisano

[emoji1787][emoji1787][emoji1787] to nie jest stanard?

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Napisano

Toyota stosuje podobne praktyki.

W niektórych wersjach jest fabryka a w niektórych importer dokłada czujniki i daje takie wyłączniki na przod.

Napisano
1 godzinę temu, jakubek napisał:

W niektórych wersjach jest fabryka a w niektórych importer dokłada czujniki i daje takie wyłączniki na przod.

Czyli z golasa robią premium za +2k PLN? :phi: 

Napisano
1 godzinę temu, jakubek napisał:

Mozna kupic przyciski za 50zl i podpiac pod ktorys no ale to trzeba pomyslec. Ba mozna nawet zmatowic i polakierowac i niech placa za to ze 300zl. Jak czujniki dzialaja dobrze to nie ma po co ich wylaczac.

image.png.e7b85785743a20713d6585870a1e618d.png

Edytowane przez wujek

Napisano
13 minut temu, wujek napisał:

Jak czujniki dzialaja dobrze to nie ma po co ich wylaczac.

I sluchac tego pipczenia non stop w kazdym jednym korku czy na swiatlach? ;)

Napisano
4 minuty temu, Maciej__ napisał:

I sluchac tego pipczenia non stop w kazdym jednym korku czy na swiatlach? ;)

Wogole mi sie na swiatlach nie wlacza nawet jak blisko podjade. Moze to kwestia algorytmu. Tu cytat z instrukcji "It only operates every time the speed is reduced below approximately 15 km/h (9 mph) for the first time. Moze korzysta z radaru i sie orientuje. Reaguje na boczne czujniki  jak wjezdzam do garazu, przednie mi sie w korku nigdy nie wlaczaly. W BMW mialem to samo w pozostalych autach nie mialem przednich czujnikow.

Napisano
Teraz, wujek napisał:

Wogole mi sie na swiatlach nie wlacza nawet jak blisko podjade. Moze to kwestia algorytmu. Tu cytat z instrukcji "It only operates every time the speed is reduced below approximately 15 km/h (9 mph) for the first time. Moze korzysta z radaru i sie orientuje. Reaguje na boczne czujniki  jak wjezdzam do garazu, przednie mi sie w korku nigdy nie wlaczaly. W BMW mialem to samo w pozostalych autach nie mialem przednich czujnikow.

Ale Ty masz rozwiazanie fabryczne, a tutaj jest jakas rzezba ;)

Watpie, ze to bedzie dzialac rownie sprawnie...

Napisano

W "fabryce" też jest wyłącznik ale pewnie system jest zintegrowany a tu ordynarne chińskie tanie czujniki i przycisk za 5 zł wyglądający jak wrzód na d..e

Napisano

Esencja japońskiej motoryzacji. W Toyocie ten przełącznik by wyglądał na fabryczny ;].

Napisano

Niestety nie.Oryginalny wygląda przyzwoicie a przynajmniej nie wyróżnia się zupełnie spośród innych na desce rozdzielczej

Napisano
Skoda też.
U mnie tak czujniki parkowania przednie są dołożone

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

Napisano
10 godzin temu, wujek napisał:

Jak czujniki dzialaja dobrze to nie ma po co ich wylaczac.

Gdybym nie mógł wyłączyć przednich czujników to czasami mógłbym zgłupieć od tego pipczenia.

Napisano
Dnia 11.08.2020 o 07:11, wujek napisał:

Akcesoryjne czujniki parkowania zgodne z fliozofia aut premium by Mazda.

Jinba-Ittaj - filozofia jedności księgowego mazdy z portfelem klienta, czy jakoś tak...

Napisano
1 godzinę temu, iwik napisał:

Jinba-Ittaj - filozofia jedności księgowego mazdy z portfelem klienta, czy jakoś tak...

Chyba skonczyla sie dobra passa bo widze bardzo duzo 6 z 2019 na oto moto. Co ciekawe w innych cennikach nie widzialem tylu zabezpieczen :hehe: 

image.png.d00e39ab28f59fead640e59ac67b474c.png

Napisano
23 godziny temu, wujek napisał:

10 lat będziesz jeździł i spokój a raz w korku albo w trasie na autobanie zsunie ci się na czujnik jakiś śnieg albo paproch i wyłącznik się wtedy przyda

Napisano
36 minut temu, wujek napisał:

Chyba skonczyla sie dobra passa bo widze bardzo duzo 6 z 2019 na oto moto. Co ciekawe w innych cennikach nie widzialem tylu zabezpieczen :hehe: 

Tak samo jest z Mazda 3, ceny odjechaly w kosmos, boom na ladny kolor sie skonczyl, itp....

Napisano
14 godzin temu, ZUBERTO napisał:

Gdybym nie mógł wyłączyć przednich czujników to czasami mógłbym zgłupieć od tego pipczenia.

U mnie dość rzadko reagują w ruchu/korku. Zwykle za starszymi Reno lub jak przejedzie blisko motor. Praktycznie nie wyłączam ich, w poprzednim aucie nawet nie wiedziałem gdzie jest przycisk :phi:. W garażu /przy parkowaniu za to są niezastąpione przy długim przodzie.

Napisano
5 minut temu, sherif napisał:

U mnie dość rzadko reagują w ruchu/korku. Zwykle za starszymi Reno lub jak przejedzie blisko motor. Praktycznie nie wyłączam ich, w poprzednim aucie nawet nie wiedziałem gdzie jest przycisk :phi:. W garażu /przy parkowaniu za to są niezastąpione przy długim przodzie.

Ja często zatrzymuję się na poboczach, w trawie i notuję, czasem coś zjem w chłodzie klimatyzacji.

Odjeżdżając z podwórka, czekając na dzieciaka czy żonę, wykrywają kwiaty, klomb, lampę przed którymi parkuję.

Pikają dość głośno, więc je uciszam.

Napisano
Godzinę temu, ZUBERTO napisał:

Ja często zatrzymuję się na poboczach, w trawie i notuję, czasem coś zjem w chłodzie klimatyzacji.

Odjeżdżając z podwórka, czekając na dzieciaka czy żonę, wykrywają kwiaty, klomb, lampę przed którymi parkuję.

Pikają dość głośno, więc je uciszam.

OK, ja zwykle nie zwiedzam poboczy :phi:. Pocieszę Cie, że przynajmniej można prosto wyłączyć i nie hamuje auta. Szwagier kiedyś zaparkował Golfem w wyższej trawie to nie mógł wyjechać tyłem, bo auto hamowało :).

Napisano
4 minuty temu, sherif napisał:

OK, ja zwykle nie zwiedzam poboczy :phi:. Pocieszę Cie, że przynajmniej można prosto wyłączyć i nie hamuje auta. Szwagier kiedyś zaparkował Golfem w wyższej trawie to nie mógł wyjechać tyłem, bo auto hamowało :).

Jedni wybierają egzotyczne kierunki inni pobocza. ;]

Czyli golf to nie jest auto dla mnie.

Napisano
2 godziny temu, sherif napisał:

Tak tam jest funkcja automatycznego hamowania przed przeszkoda. Trzeba to wylaczyc w menu. Na codzien sie sprawdza.

Napisano
OK, ja zwykle nie zwiedzam poboczy :phi:. Pocieszę Cie, że przynajmniej można prosto wyłączyć i nie hamuje auta. Szwagier kiedyś zaparkował Golfem w wyższej trawie to nie mógł wyjechać tyłem, bo auto hamowało [emoji4].
Mam to w Golfie. Jakby szwagier doczytał instrukcję to by wiedział, że na ekranie radia w trakcie pracy czujników można jednym kliknięciem wyłączyć ten system zapobieganiu koliziom w trakcie parkowania i wykonać ma manewr. Wyłączyć można jednorazowo w danej sytuacji lub na stałe w menu. O dziwo świetnie to działa w codziennym użytkowaniu.

Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka

Napisano
8 minut temu, spad napisał:

Mam to w Golfie. Jakby szwagier doczytał instrukcję to by wiedział, że na ekranie radia w trakcie pracy czujników można jednym kliknięciem wyłączyć ten system zapobieganiu koliziom w trakcie parkowania i wykonać ma manewr. Wyłączyć można jednorazowo w danej sytuacji lub na stałe w menu. O dziwo świetnie to działa w codziennym użytkowaniu.

To samo mu doradziłem aby doczytał :) .

Czy to wyłącza się osobno czy poprostu trzeba wyłączyć czujniki ?

Napisano
Dnia 10.08.2020 o 23:03, johny napisał:

Niech mnie ktoś oświeci co to jest za dynks-przelącznik obok diody przy kolumnie kierownicy  😳

83F4FCC4-C1BE-4D10-8062-F15EA364C18D.jpeg

A tak wygląda w mojej 6-ce i przednie czujniki właśnie tym klawiszem muszę aktywować jak nie używałem R 

890B305E-17D7-475A-8767-BBCE71B2C655.jpeg

Napisano
To samo mu doradziłem aby doczytał [emoji4] .
Czy to wyłącza się osobno czy poprostu trzeba wyłączyć czujniki ?
Możesz wyłączyć sam system antykolizyjny, a czujniki będą działać i wydawać dźwięk oraz pokazywać na ekranie zbliżenie do przeszkody. Można też wyłączyć sam dźwięk czujników, ekran zostaje. Można też wyłączyć całość. Sam system antykolizyjny można wyłączyć na stałe lub dla danej sytuacji, a czujniki, dźwięk lub ekran dla konkretnego manewru.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.