Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Stara wysuszyła P2008

Featured Replies

Napisano
  • Autor

Updated
Procedura ruszyła
Auto trafiło na tzw "ważenie oleju"= w ASO uzupełnili i mam przyjechać za 1000km albo jak zapali się lampa alladyna.
Dziwne tylko bo
1. mieli zaplombować korek i bagnet niby a żadnych plomb nie widze
2. Była awantura ( oczywiście dolewał na mój koszt :-( bo im niby 1,5L weszło.....

Od blisko 20kkm monitoruje stale dolewki i wskazania i auto trafiło do nich z dwoma kreskami na bagnecie- więc do max dolewka powinna wynieść 800ml
( Jak jest max i odpala się Alladyn wchodzi równo litr do max znowu)

Każdy siwy bak za autem cieszy mnie podwójnie ;-)))

Cdn

Napisano
  • Autor
W ubiegłym tygodniu przyjechała do mnie kobieta Cytrynką C3 2019r wymienić olej. Dokładnie rok temu był jej mąż na wymianie oleju i filtrów, niestety mężczyzna zmarł. Kobieta mówi, że kila razy zapaliła jej się kontrolka niskiego ciśnienia oleju, po zgaszeniu i ponownym odpalenia silnika gasła. Pomyślałem, że smok się przytyka i radziłem uderzyć do aso, żeby pytała o rozrząd. Dzisiaj się z nią widziałem, w aso wymienili rozrząd gratis, auto do odbioru. Przebieg ponad 40 kkm.
Które ASO?
Napisano
9 godzin temu, Fili_P napisał(a):
W dniu 11.06.2024 o 22:15, kaczorek79 napisał(a):
W ubiegłym tygodniu przyjechała do mnie kobieta Cytrynką C3 2019r wymienić olej. Dokładnie rok temu był jej mąż na wymianie oleju i filtrów, niestety mężczyzna zmarł. Kobieta mówi, że kila razy zapaliła jej się kontrolka niskiego ciśnienia oleju, po zgaszeniu i ponownym odpalenia silnika gasła. Pomyślałem, że smok się przytyka i radziłem uderzyć do aso, żeby pytała o rozrząd. Dzisiaj się z nią widziałem, w aso wymienili rozrząd gratis, auto do odbioru. Przebieg ponad 40 kkm.

Które ASO?

Kulej w Rumi.

Napisano
  • Autor

Tj max wg ASO :-//e466a36fa2da33ca43c347efa6a3a987.jpg

Napisano
Godzinę temu, Fili_P napisał(a):

Tj max wg ASO

Silnik z poprawionym paskiem. :) Oni to rozpoznają po kolorze wskaźnika na bagnecie. Te żółte są przed poprawkami paska... ;)

• 2 tygodnie później...
Napisano
W dniu 16.06.2024 o 00:01, Fili_P napisał(a):

Updated
Procedura ruszyła
Auto trafiło na tzw "ważenie oleju"= w ASO uzupełnili i mam przyjechać za 1000km albo jak zapali się lampa alladyna.
Dziwne tylko bo
1. mieli zaplombować korek i bagnet niby a żadnych plomb nie widze
2. Była awantura ( oczywiście dolewał na mój koszt 😞 bo im niby 1,5L weszło.....

Od blisko 20kkm monitoruje stale dolewki i wskazania i auto trafiło do nich z dwoma kreskami na bagnecie- więc do max dolewka powinna wynieść 800ml
( Jak jest max i odpala się Alladyn wchodzi równo litr do max znowu)

Każdy siwy bak za autem cieszy mnie podwójnie ;-)))

Cdn

Pewnie o to chodzi?

https://francuskie.pl/silnik-1-2-puretech-jest-nowa-procedura-naprawcza-zwiekszonego-zuzycia-oleju/

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Przy 660km od początku procedury ważenia spalania oleju pierwszy check przy rozpędzaniu się na rozbiegowce przy700 coś kolej y przy dynamicznym starcie na skrzyżowaniu
Przypominam świeży pasek , elektrozawory itp płukania niecałe 5kkm temu
Na środę umowiony

Napisano
4 minuty temu, Fili_P napisał(a):

Przy 660km od początku procedury ważenia spalania oleju pierwszy check przy rozpędzaniu się na rozbiegowce przy700 coś kolej y przy dynamicznym starcie na skrzyżowaniu
Przypominam świeży pasek , elektrozawory itp płukania niecałe 5kkm temu
Na środę umowiony

Jak silnik ma zajechane pierscienie i/lub gladzie cylindow to nowy pasek czy elektrozawory nic nie pomoga...

Ty juz chyba 2 lub 3 rok jezdzisz z takim zuzyciem oleju? I tak dlugo sie kreci jeszcze ;) 

Napisano
  • Autor

Jak silnik ma zajechane pierscienie i/lub gladzie cylindow to nowy pasek czy elektrozawory nic nie pomoga...
Ty juz chyba 2 lub 3 rok jezdzisz z takim zuzyciem oleju? I tak dlugo sie kreci jeszcze [emoji6] 

Co ja poradzę że producent ma takie procedury a trafił na klienta co to jak usłyszał przy 90kkm "wymiana silnika" to zaczął drążyć..... Ja mam czas
Napisano
10 godzin temu, Fili_P napisał(a):

Co ja poradzę że producent ma takie procedury a trafił na klienta co to jak usłyszał przy 90kkm "wymiana silnika" to zaczął drążyć..... Ja mam czas

Dlatego trzymam kciuki, za pozytywny final calej historii i podziwiam za spokoj ducha :ok:

Sam juz by dawno padlo sprzedal jako uszkodzone albo wstawil uzywany motor  ;]

Napisano
  • Autor

Dlatego trzymam kciuki, za pozytywny final calej historii i podziwiam za spokoj ducha default_ok.gif
Sam juz by dawno padlo sprzedal jako uszkodzone albo wstawil uzywany motor  default_zlosnik.gif

Drugi a w zasadzie 3 pojazd w rodzinie. Do roboty 15 km to i rowerkiem ogarniam. Czas pracy w zasadzie nienormowany....
Starzy zmarli przed 60 bo się za dużo wszystkim denerwowali i im serduszko nie wytrzymalo. Czym tu się nakręcać;-))

(Wystawiony jako uszkodzony już za 20 nawet chwilę wisial-zero odzewu)

Młody zaraz matura, prawko ... Zda to dostanie do zajechania ;-))))

Stelantis ma taką politykę - ja się tylko dostosowałem. Ilu ludziom już odoradziłem zakup tego padła skutecznie to moje :-) Jak dla mnie do końca życia przestali istnieć jako producent

Napisano
  • Autor

Uwaga, uwaga.
Tysiaczek przejechany.
"Zważyli" ile oleju auto przepali.
Wyszło im że półtora litra

No to prosimy książkę serwisową i wszystkie faktury.

Proszę bardzo.
O! A tu 80 tys km temu przekroczył Pan przegląd o 3 m-ce. O a tu przy pierwszej wymianie paska nie ma Pan wpisane jaki olej zastosowano....

Tak to było powodem odrzucenia partycypacji ponad rok temu, ale teraz zdaje się że warunki się zmieniły i 3 m-ce są OK. Jeżeli z tego powodu odrzuca Państwo "roszczenie" to proszę to na piśmie udam się do sprzedawcy z informacją potwierdzona przez Państwa, że sprzedał mi auto z wada ukryta i generalnie już wiem co dalej będę mógł z tym zrobić

Nie wiem jaki olej zastosowano. Auto stanęło w trasie, zostało sholowane do najbliższego ASO wtedy. Proszę się z nimi skontaktować, albo sprawdzić sobie w bazie.

O to nie takie proste. I w ogóle tamtej bazy z 2019 to już nie ma.

Itd itp pingpong w trzech na jednego.

OK. Czy może nam Pan zostawić te dokumenty, pokserujemy, poskanujemy i wyślemy do centrali

Tel."Centrala" już w jeden dzień zakwalifikowala auto do dalszych czynnosci- czytaj zaleją pierścienie antykarbonem.

W międzyczasie odbieram drugiego po przygodzie z AdBlue.

Taka dziwna sprawa. Bo jak w styczniu wymieniano mi pasek w innym ASO to ja chciałem żeby czymś zalać pierścienie i oni mi powiedzieli że to nic nie da.

Chłop spojrzał że współczuciem. Ja rozumiem. Procedura i rozkłada ręce.

I teraz smaczek.
To gdzie jakieś dokumenty dalsze do tego zlecenia z wymiany wtryskiwacza NOx od Riftera-?

Nie to nie trzeba, to teraz wszystko w bazie jest. Niech Pan Patrzy nawet teraz nie ma gdzie jak wpisywać w KS.

Tak jak w bazie mieliście typ oleju do małej dwieście ósemki z ASO z innego miasta?

Pan da tę książeczkę. Wpisał. Podbił

Kurtyna.

• 2 tygodnie później...
Napisano
W dniu 17.06.2024 o 15:12, Rudobrody napisał(a):

Silnik z poprawionym paskiem

Nie przestaje mnie bawić słowo 'poprawiony' w kontekście 1.2 pureshita :hehe:

• 1 miesiąc później...
Napisano
  • Autor

Waga uwaga. Szanowne ASO stellantisa już po półtorej miesiącu otrzymało spray do popsikania na pierścienie. 17go będziemy psikac i znowu jeździć 1000km żeby zobaczyć ile oleju spalił ;-))))

Napisano

A dali by na mszę albo jakiegoś cudotwórcę. Taniej a efekt ten sam…
Spray na pierścienie…lol

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Napisano
5 godzin temu, WaWeR napisał(a):

A dali by na mszę albo jakiegoś cudotwórcę. Taniej a efekt ten sam…
Spray na pierścienie…lol

Nie tyle na pierscienie, to pewnie na nagar ;)

Napisano

Nie tyle na pierscienie, to pewnie na nagar [emoji6]

Ile nafty i innych płukanek już przetestowano na tym silniku?
Mi faktycznie płukanka pomogła. Ale ja mam stare auto które ma ponad 300kkm. I pomogła już przy pierwszym użyciu więc przy kolejnej zmianie też wlałem i pomogło jeszcze bardziej.
A tu to raczej zużycie a nie nagar.
Więc równie dobrze wróżbita albo danie na mszę da taki sam efekt.

Napisano
  • Autor

Dynamiczne włączanie się z podporządkowanej i 6 tys i 8 m-cy po wymianie paska itd...
Taram
We wtorek serwis i zalewanie pierścieni.....bo tak przewiduje procedura. Czekam kiedy ktoś mi w dupę wjedzie ( bo utrata mocy i kangur wtedy jest) i będę miał rentę do konta życia na koszt klientów Stellantisa :-//23ca9e33e288b95dd42ac173147f0b64.jpg

Napisano
10 godzin temu, Fili_P napisał(a):

Dynamiczne włączanie się z podporządkowanej i 6 tys i 8 m-cy po wymianie paska itd...
Taram
We wtorek serwis i zalewanie pierścieni.....bo tak przewiduje procedura. Czekam kiedy ktoś mi w dupę wjedzie ( bo utrata mocy i kangur wtedy jest) i będę miał rentę do konta życia na koszt klientów Stellantisa :-//23ca9e33e288b95dd42ac173147f0b64.jpg

Oj wiem jak to jest wku...e gdy miałem THP;]

Napisano
W dniu 14.09.2024 o 01:14, Fili_P napisał(a):

Taram

O ile przeżyjesz...

Napisano
  • Autor

Hehehe. Dzisiaj rano po drodze do serwisu powtórka.

No to tak.
Na koszt producenta
2xolej, filtr, świeczki, antycarbon na pierścienie
..... I teraz najlepsze
" To co za 1000km na kontrolę mam przyjechać żeby sprawdzić ile oleju przepalił"

ASO: " Nieee powinno być już ok. Z tych trzech które w wakacje robiliśmy tylko jeden wrócił na kapitalke. W dwóch pozostałych apetyt na olej spadł z 1l/1000km do 200-300mL i to już producent uznaje że jest OK. Tak, że zapraszam jakby się coś działo złego a tak to do zobaczenia za rok na przeglądzie"

Pierwsza przegazowka na nawrotce i siwy dym za mną. Coś czuję że będę ten kolejny/ drugi do kapitalki ;-)))

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

No to cd
Auto po zalewaniu pierścieni antykarbonem przejechało do checka i info o braku oleju rowniotko 1020km. Więc w porównaniu do 600 czy 800 jest progres.
Progresem było też to że ani razu nie weszło w tryb awaryjny przy rozpędzaniu się na rozbiegoece, albo przy wyprzedzaniu.
Siwe bąki wciąż były ze mną.
Zostawiłem dzisiaj dziada. Teraz został już tylko "remont" bloku..... Oczywiście musi być klepniety przez Centrale. Sam jestem ciekawy finału

Myślę jeszcze jak ich podejść z katalizatorem. Wszak od 90 do 110kkm przepalił jakieś 20 litrów oleju gratis dodatkowo. Po jakim czasie umierają katy w benzyniakach?

Napisano

Katy umieraja. Tempo? To zalezy czy poza dymem byl np/ jest nagar.
Powinno wyjsc na analizie spalin

Napisano
  • Autor

Stellantis nie poddaje się bez walki
To nic że mają w kwitach że wypuścili mnie od siebie 1020km temu po zalewaniu pierścieni antykarbonem. To nic że dokładnie w momencie kiedy koleś ze mną poszedł odebrać auto na warsztat i przekręcił kluczyk wywaliło komunikat o niskim stanie oleju
Uzupełnili olej i mam przejechać 1000km i wrócić
Takie granie na czas że w pale się nie mieści. Ciekawe czy znowu będą próbowali mnie skasowac.za dolewkę oleju jak ostatnio 150pln za litr + znając życie znowu pewnie przeleją poziom grubo powyżej na maxa

( nie dziwota że odma pierwsza padła jak taki mają schemat działania)

Napisano
11 godzin temu, Fili_P napisał(a):

Takie granie na czas że w pale się nie mieści.

Jeśli to Ci doda otuchy to powiem Ci nie jesteś jedyny, którego  ASO i Stellantis traktuje w ten sposób.

Napisano

Oni chyba się nie zastanawiają, że tak potraktowani klienci nigdy do nich nie wrócą, do tego masa osób, które usłyszały takie historie.

Napisano
  • Autor

No grubo znowu było.
Nauczony doświadczeniem co to znaczy uzupełniony olej ( że przelewają grubo ponad maxa do procedury "ważenia spalania oleju"

Poprosiłem o pokazanie ile jest wlane. Nie da się zaplombowane, zalakowane i w ogóle bardzo byśmy chcieli ale nie mam jak teraz tego zrobić.

OK. To sięgamy do bagaznika- pech dla nich że tym razem wrzuciłem swiezutka 4 L bańkę oleju w bagażnik i tego mieli użyć.

Brakuje 1,5L ( foto). Między min i max wchodzi 1-1,1L

To się pytam kiedy zamierzają zawiadomić policję i że zaraz poproszę o formalne zabezpieczenie nagrań z hali i czy ja mam to zrobić bo albo oni przelali albo ktoś mi ukradł 0,4L oleju?

No było nieprzyjemnie i 2 h stracone z życia :-//dfbd27e60cfa6e773deb665ecf87accd.jpg

Napisano
44 minuty temu, Fili_P napisał(a):

No grubo znowu było.
Nauczony doświadczeniem co to znaczy uzupełniony olej ( że przelewają grubo ponad maxa do procedury "ważenia spalania oleju"

Poprosiłem o pokazanie ile jest wlane. Nie da się zaplombowane, zalakowane i w ogóle bardzo byśmy chcieli ale nie mam jak teraz tego zrobić.

OK. To sięgamy do bagaznika- pech dla nich że tym razem wrzuciłem swiezutka 4 L bańkę oleju w bagażnik i tego mieli użyć.

Brakuje 1,5L ( foto). Między min i max wchodzi 1-1,1L

To się pytam kiedy zamierzają zawiadomić policję i że zaraz poproszę o formalne zabezpieczenie nagrań z hali i czy ja mam to zrobić bo albo oni przelali albo ktoś mi ukradł 0,4L oleju?

No było nieprzyjemnie i 2 h stracone z życia :-//dfbd27e60cfa6e773deb665ecf87accd.jpg

I co, zalali na nowo właściwą ilość?

Masakra, ciekawe czy PSA im daje wytyczne żeby lać ponad stan i unikać odpowiedzialności czy to inwencja dilera

Napisano
  • Autor

Przedwcześnie padnięta pokrywa zaworów ze zintegrowaną odma zdaje się jest odpowiedzią na Twoje pytanie

Napisano
2 godziny temu, Fili_P napisał(a):

Przedwcześnie padnięta pokrywa zaworów ze zintegrowaną odma zdaje się jest odpowiedzią na Twoje pytanie

Nadmiar oleju jest w misce, czemu by odma lub pokrywa miała ucierpieć? 

Napisano
  • Autor

Nadmiar oleju jest w misce, czemu by odma lub pokrywa miała ucierpieć? 

Bo masz więcej oparów oleju które odma musi odseparować jak go więcej krąży w układzie a pierścienie nie robią swojej roboty ( to że pokrywa górna plastikowa i zintegrowaną z odma- ot taki kolejny przejaw francuskiej myśli technicznej)

Nie bez powodu w którymś momencie i ewolucji tego silnika zrobili upgrade tego elementu.... Oczywiście o żadnej akcji serwisowej nie było mowy tylko klienci bulili średnio po 1500
Napisano
3 minuty temu, Fili_P napisał(a):

Bo masz więcej oparów oleju które odma musi odseparować jak go więcej krąży w układzie a pierścienie nie robią swojej roboty ( to że pokrywa górna plastikowa i zintegrowaną z odma- ot taki kolejny przejaw francuskiej myśli technicznej)

Nie bez powodu w którymś momencie i ewolucji tego silnika zrobili upgrade tego elementu.... Oczywiście o żadnej akcji serwisowej nie było mowy tylko klienci bulili średnio po 1500

Ale pompa nie podaje więcej oleju, więc raczej nie tędy droga... 

Takie pokrywy zintegrowane z odma padały też nagminnie w Oplu 1,4T, jeszcze za czasów GM. 

Ot, kolejne proekologiczne rozwiązanie ;]

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Czekam kiedy tylko klepna wymianę bloku i łącze 6 koła z puretecha i 8 z AdBlue/ FAPa i występuje łącznie na drodze cywilnej bo już [kurza twarz] nie mam siły do tych debili od Stelantisa

Napisano

Kolejna zmiana dedykowanego oleju do Puretech ;]

Wyglada na to, ze historia zatoczyla kolo, w wersji wolnossacej bylo tak: 5w30-->0w30-->0w20-->5w30 :hehe:

Jesli dobrze kojarze, to jest chyba dokladnie ten sam olej co od jakiegos czasu leja do hdi FPW9.55535/03

https://francuskie.pl/nowy-olej-total-5w30-do-silnika-1-2-puretech-citroen-ds-opel-i-peugeot-wymagaja-jego-stosowania/

Edytowane przez Maciej__

Napisano

Aż dziwne , że jeszcze poświęcenia auta nie polecają, może pomoże;l 

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

1430km (po wlaniu 1,5L oleju)
Ale! Nie zapaliła się kontrolka o niskim poziomie oleju więc serwis kręci nosem...147e7409462c70f02dc8713000017fdc.jpg

Napisano
  • Autor

Auto spaliło 2L oleju na tym odcinku :-// Idzie wniosek o wymianę bloku i pierścieni. W czwartek, piątek ma być decyzja Stellantisa

Napisano
13 minut temu, Fili_P napisał(a):

Auto spaliło 2L oleju na tym odcinku :-// Idzie wniosek o wymianę bloku i pierścieni. W czwartek, piątek ma być decyzja Stellantisa

Trzymamy kciuki, zeby sie udalo :ok:

Swoja droga, jak na totalnie zajechany silnik to on zaskakujaco dlugo sie caly czas kreci i jezdzi ;]

Napisano
  • Autor

Swoja droga, jak na totalnie zajechany silnik to on zaskakujaco dlugo sie caly czas kreci i jezdzi ;]

Bo cały czas coś przy nim jest dłubane, dodatki, płukanki, płukanie porcjami oleju, czyszczone smoki, wymieniane paski...nie mówiąc o 20L oleju extra wciągniętych przez ostatnie 20kkm. Dopóki nie wjeżdżasz na trasę szybszego ruchu to się kula. Bez tego wszystkiego pewnie by się już dawno zatarł na amen.

Swoją drogą po dolaniu oleju w drugą stronę ( do domu) pod górę Słowackiego i potem ekspresówka już go nic nie bolalo. W tamtą się wysral właśnie na obwodnicy na zjezdzie
Napisano
  • Autor

Jak już cała akcja się skończy podlicze dodatkowe ekstra koszty i dojdą do sumarycznego pozwu z obu aut ;-)))
( Nie mówiąc że już jestem dogadamy z jednym ze stowarzyszeń " ekologów" i sprobujemy jeszcze to dołożyć Stellantisowi) ;-)

Napisano
28 minut temu, Fili_P napisał(a):

Jak już cała akcja się skończy podlicze dodatkowe ekstra koszty i dojdą do sumarycznego pozwu z obu aut ;-)))
( Nie mówiąc że już jestem dogadamy z jednym ze stowarzyszeń " ekologów" i sprobujemy jeszcze to dołożyć Stellantisowi) 😉

A Rifter jezdzi OK po wymianie tego filtra?

Napisano
  • Autor

A Rifter jezdzi OK po wymianie tego filtra?
Jeszcze w serwisie. jakaś obejma jeszcze okazało się że zła zamowili
Napisano
W dniu 16.11.2024 o 15:11, Maciej__ napisał(a):

Pisałem już kiedyś. Mój wciągał litr na 120-150 km i jeździł tak kilka tygodni zanim Stellantis przysłał słupek na wymianę. i co najdziwniejsze nie było widać spadków mocy, kopcenia itp...

Napisano
  • Autor

Pierwszy post w tym temacie 19 maja 2022
Dzisiaj 20.XI.2024r. 497 postów później nadejszła wiejkopomna chwilą
Dzwoniło ASO że zamawiają części. Jest akcept Centrali na wymianę bloku.....

Cokolwiek to będzie znaczyć w ciągu dalszym w praktyce...

@Rudobrody czego przypilnować przy wymianie?

Napisano
52 minuty temu, Fili_P napisał(a):

Pierwszy post w tym temacie 19 maja 2022
Dzisiaj 20.XI.2024r. 497 postów później nadejszła wiejkopomna chwilą
Dzwoniło ASO że zamawiają części. Jest akcept Centrali na wymianę bloku.....

Cokolwiek to będzie znaczyć w ciągu dalszym w praktyce...

@Rudobrody czego przypilnować przy wymianie?

Gratulacje, naprawde podziwiam za upor i cierpliwosc do tego grzmota... ;]  Super, ze sie udalo :)

Biorac pod uwage, ze to wymiana "gwarancyjna" to pewnie za wiele tam nie przypilnujesz.

Oni zrobia co maja zrobic, a Ty miej nadzieje, ze bedzie dobrze :ok:

Edytowane przez Maciej__

Napisano
  • Autor
3 godziny temu, Maciej__ napisał(a):

Gratulacje, naprawde podziwiam za upor i cierpliwosc do tego grzmota... ;]  Super, ze sie udalo :)

Biorac pod uwage, ze to wymiana "gwarancyjna" to pewnie za wiele tam nie przypilnujesz.

Oni zrobia co maja zrobic, a Ty miej nadzieje, ze bedzie dobrze :ok:

...mogę np "dopłacic" za kolejny paseczek te 200 plnów przy okazji 😉

Nie powiem satisfaction jest...

ale tak  jak pisałem - jak już się "przyznali" i załatwią "gwarancyjnie" co mają zrobić...

to jeszcze ich pociagnę za te wymiany paska z elektrozaworami i plukaniem oraz czyszczeniem smoka w międzyczasie, które zrobiłem na swój koszt (ponad 4 kzł) +20 litrów oleju itp...

+ jeszcze sobie zrobimy z ekologami analize spalin zanim pojedzie na remoncik i tu tez dołożymy 3 grosze + szybsze proporcjonalne zużycie katalizatora

+ połączę to z Rifterem, dziwnymi akcjami typu: "kaucja" i coś się "nie należy"=płać...,  a potem nagle "się należy" i zrobimy "gwarancyjnie"

i mam nadzieję coś się uda nagłośnić plus odzyskać

a osobiście cieszy się najbardziej Młody bo to on dostanie "do upalania" z troszkę dłuższym terminem przydatności na swoje pierwsze auto zaraz i dzięki temu trochę dłużej pojeździ 😉

Napisano
8 godzin temu, Fili_P napisał(a):

...mogę np "dopłacic" za kolejny paseczek te 200 plnów przy okazji 😉

W sumie to ciekawe, czy biora caly koszt na siebie, czy za chwile sie okaze, ze za nowy rozrzad czy plyny trzeba zaplacic ;]

Chyba bedziesz pionierem tej przedluzonej gwarancji, wiec dawaj znac jak sie sytuacja rozwija :ok: