Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Stare Porsche Cayenne

Featured Replies

Napisano
17 minut temu, kenickie napisał(a):

Mi na 16-letnią Lagunę sprzedali. 

Świeżo zakupioną? Jak masz kontynuacje to nie ma większego problemu. Ale jak kupujesz sztrucla to za duże pole manewru do przekrętów i dlatego tak nie oferują za bardzo tego produktu

Napisano
40 minut temu, kenickie napisał(a):

jak @bielaPL pisze, kontynuacja możliwa, od 0 nie. Zawsze jest jeszcze miniAC w ramaach ubezpieczenia podróżnego/turystycznego albo PZM. 

Napisano
30 minut temu, bielaPL napisał(a):

Świeżo zakupioną? Jak masz kontynuacje to nie ma większego problemu. Ale jak kupujesz sztrucla to za duże pole manewru do przekrętów i dlatego tak nie oferują za bardzo tego produktu

Trzeba by zapytać kogoś, kto siedzi w ubezpieczeniach, ewentualnie wziąć numer rejestracyjny z jakiegoś ogłoszenia i wyklikać co trzeba w którejś z porównywarek. 

Napisano
54 minuty temu, kenickie napisał(a):

Mi na 16-letniego Forka. Włącznie z assistance na całe EU.

Napisano
58 minut temu, marcindzieg napisał(a):

Bo to zalezy od TU, jedne ubezpieczaja starsze auta, inne nie...

Napisano
6 godzin temu, marcindzieg napisał(a):

Przebijam, 18-letnie Volvo, pełen pakiet, assistance całe EU :piwko:

Edytowane przez Pipper

Napisano
8 godzin temu, bielaPL napisał(a):

Dokładnie tak. Auto wziąłem do użytku od kumpla w lutym, jakoś w czerwcu sfinalizowaliśmy transakcję. Do początku grudnia mam jego polisę, od dnia jej zakończenia mam już kolejną, kupioną na siebie.

Napisano

Powiem Ci tak. Znam kogoś kto tak jak Ty jest tematem zainteresowany. Jeżeli masz coś ciekawego na oku ale mimo wszystko odpuszczasz to podziel się. Znajomy wyszukał coś takiego i prosił czy mógłbym podjechać popatrzeć. Niestety nie znam się na nich kompletnie i powiedziałem że lepiej jak by wysłać kogoś kto lepiej się zna na tej marce albo wysłać auto na jakiś serwis żeby odebrał raport zanim by się zdecydował przyjeźdżać te kilkaset kilometrów (a miało by się okazać że tylko na zdjęciach ładnie wygląda).

Nie moje auto / nie znam się na marce / nie znam typowych usterek / nie jest to reklama / znajomemu podpowiedziałem żeby zarejestrował się u nas bo pojawił się wątek podobny na forum.

Screenshot_20241128_155121_Chrome.jpg

Napisano

Kolega tak kupil A8 4.2 za 40k, wlozyl 40k i sprzedal za 20k.

😜

Napisano
  • Autor
8 godzin temu, bengamin napisał(a):

Powiem Ci tak. Znam kogoś kto tak jak Ty jest tematem zainteresowany. Jeżeli masz coś ciekawego na oku ale mimo wszystko odpuszczasz to podziel się. Znajomy wyszukał coś takiego i prosił czy mógłbym podjechać popatrzeć. Niestety nie znam się na nich kompletnie i powiedziałem że lepiej jak by wysłać kogoś kto lepiej się zna na tej marce albo wysłać auto na jakiś serwis żeby odebrał raport zanim by się zdecydował przyjeźdżać te kilkaset kilometrów (a miało by się okazać że tylko na zdjęciach ładnie wygląda).

Nie moje auto / nie znam się na marce / nie znam typowych usterek / nie jest to reklama / znajomemu podpowiedziałem żeby zarejestrował się u nas bo pojawił się wątek podobny na forum.

Screenshot_20241128_155121_Chrome.jpg

Chętnie bym pomógł, ale na razie sobie czytam. Nie mam nic na oku. 

Napisano
32 minuty temu, Danielpoz. napisał(a):

Czy silniki 3.2 i 4.2 to są VAGi np z audi?

W 1 generacji 955

3.2 to VR6 z VAG

w 2 genreacji 957

3.0 TDI

3.6 FSI to tez silniki z VAG

w 3 generacji 958

3.0 TDI, 4.2 TDI VAG

3.6 FSI Vag

V8 benzynowe to były konstrukcje Porsche

Jesli mowimy o starszych generacjach.

Napisano
W dniu 26.11.2024 o 10:50, Ryb napisał(a):

Z tym się zgadzam:

Ale tego nie należy robić:

;l

tyle że te auta sa bardzo do siebie podobne ;] 

Napisano
W dniu 26.11.2024 o 07:50, FrugOs napisał(a):

Nic nie wiem o tym aucie, oprócz tego, że ta stara bryła wciąż mi się bardzo podoba a pod maską najczęściej (i na szczęście) nie ma 3 cylindrów

Mieliśmy po sąsiedzku takiego, co sobie kupił parę lat temu Cayenne pierwszej generacji po liftingu. Faktycznie jakiś czas tym jeździł, a potem parę miesięcy auto stało (pewno się popsuło). Potem znów jeździło, aż któęgoś razu zaległo "na brzuchu" i po kilku miesiącach (bliżej roku) postoju tak, zniknęło już na zawsze.  

Solidne auto, ale niestety może być wyeksploatowane i nie pomaga to, że cena zakupu spadła i mogą sobie na jego zakup pozwolić druciarze - niestety od kogoś takiego możesz to odkupić i wtedy jest problem. IMO ryzykowny zakup, jeżeli: 1. nie jesteś mechanikiem i nie masz własnego garażu 2. nie wiesz gdzie szukać dobrych cen na cześci do Porsche 3. będzie służyc jako auto na codzień, a nie jako zabawka i przyszły Youngtimer. Osobiscie bałbym się kosztów utrzymania takiego auta - dużo elementów może być wyeksploatowane, częsci w Porsche nie są tanie.

Napisano
5 godzin temu, Danielpoz. napisał(a):

Ten 3.2 to VR czy V?

vr

Napisano
31 minut temu, bluczek napisał(a):

vr

Myślałem.że VR były montowane tylko do aut gdzie silnik jest poprzecznie.

Napisano
2 minuty temu, Danielpoz. napisał(a):

Myślałem.że VR były montowane tylko do aut gdzie silnik jest poprzecznie.

Nie, touareg/cayenne/q7 miały montowany VR6 ale dawali oznaczenie V6... ;) logika Vaga

Napisano
27 minut temu, bluczek napisał(a):

ale dawali oznaczenie V6... ;) logika Vaga

I tu mnie pokonali😂

Napisano
W dniu 26.11.2024 o 07:50, FrugOs napisał(a):

Na popularnym portalu jest ogromna podaż starych (15-20letnich) Cayenne, które można nabyć za kwotę od 30 do 60kpln.

Myślę o zakupie czegoś takiego, spokojnym doprowadzeniu do porządnego stanu i używaniu potem np. w weekendy. 

Pytanie czy lepiej diesel czy benzyna? Co tam się bardziej sypie? Wszystko? :phi:

Nic nie wiem o tym aucie, oprócz tego, że ta stara bryła wciąż mi się bardzo podoba a pod maską najczęściej (i na szczęście) nie ma 3 cylindrów :phi: 

To tylko trochę lepiej opakowane jakieś audi - tak jak laska po 5 godzinnym makijażu...

• 3 tygodnie później...
Napisano
W dniu 28.11.2024 o 22:59, t_kucyk napisał(a):

Kolega tak kupil A8 4.2 za 40k, wlozyl 40k i sprzedal za 20k.

😜

4.2 tiptronic.
jakby kupil 2.8 w manualu ........... 🤣