Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Greenway "spółdzielnia"

Featured Replies

Napisano
7 minut temu, PawelWaw napisał(a):

100% ?

wiesz ile to jest 100% ?

to zaklad o 100 zl ? :jem:

Dobra, niech Ci będzie - z prawdopodobieństwem (π-15/7) :)

Napisano

Ze strony GreenWay:

Posiadam kilka samochodów elektrycznych. W jaki sposób mogę się zarejestrować, żeby uzyskać kilka kart?

Dodatkowe karty RFID można zamówić w Portalu Klienta w zakładce „Karty RFID”. Koszt jednej karty to 10 zł. Pamiętaj jednak, że zgodnie z naszym regulaminem z jednej karty RFID może korzystać tylko jeden kierowca. W celu aktywacji większej ilości kart na tym samym koncie konieczne będzie utworzenie nowych kierowców.

Nie muszę chyba dodawać, że abonament jest wtedy per kierowca.

Napisano

dobra, kto jeszcze chetny na testy teorii w praktyce :)

zostalo jedno miejsce :jem:

Napisano

Jeżeli coś wam podpowiedzieć to mieliśmy drobne problemy w biurze. Nie wnikając w szczegóły, chłopaki kupiły LINK i teraz możemy mieć ile chcemy breloczków/kart niemalże na poczekaniu.

Napisano
12 minut temu, bengamin napisał(a):

Jeżeli coś wam podpowiedzieć to mieliśmy drobne problemy w biurze. Nie wnikając w szczegóły, chłopaki kupiły LINK i teraz możemy mieć ile chcemy breloczków/kart niemalże na poczekaniu.

z tym do damy rade :jem:

Napisano
16 godzin temu, PawelWaw napisał(a):

dobra, kto jeszcze chetny na testy teorii w praktyce :)

zostalo jedno miejsce :jem:

Jakbym mieszkał w kraju, to bym się nie zastanawiał. :ok:

Napisano
  • Autor
27 minut temu, HelixSv napisał(a):

Jakbym mieszkał w kraju, to bym się nie zastanawiał. :ok:

Nie mieszkasz w kraju? ;]

Antarktyda? ;]

Napisano
58 minut temu, kravitz napisał(a):

Nie mieszkasz w kraju? ;]

Antarktyda? ;]

spryciarz nie chce placic 20 zl za tani prad ;]

Napisano
4 godziny temu, bengamin napisał(a):

Ja korzystam z tego i szczerze polecam:

image.png.08c8bc76b7fe77f729c1708e7fd93f19.png

Napisano

No i kto ???? :jem:

• 2 tygodnie później...
Napisano

podbijam, my biedaki szukamy ostatniej 4 osoby, zaraz lato i wyjazdy EV do otwocka :jem:

Napisano

upppp :jem:

chce to przetestowac w praktyce to co pisaliscie, brakuje jednej osoby do testow :serducha:

Napisano
23 minuty temu, PawelWaw napisał(a):

upppp :jem:

chce to przetestowac w praktyce to co pisaliscie, brakuje jednej osoby do testow :serducha:

Ale macie już 3, tak?

Czyli zamiast po 20 pln jest po 27 pln ;]

Ewentualnie ja mogę, ale tylko na miesiąc. Zbliża mi się małe Tour de Pologne. 

Napisano
  • Autor
12 godzin temu, HelixSv napisał(a):

Ale macie już 3, tak?

Czyli zamiast po 20 pln jest po 27 pln ;]

Ewentualnie ja mogę, ale tylko na miesiąc. Zbliża mi się małe Tour de Pologne. 

Może być na miesiąc. Na następne przyślemy windykatora ;]

windykacja-1024x544.jpg

• 2 tygodnie później...
Napisano

ostatnia szansa na 4 miejsce :)

Napisano
8 godzin temu, PawelWaw napisał(a):

ostatnia szansa na 4 miejsce :)

Ja bym chciał ale co to mi daje?

Napisano
11 minut temu, wujek napisał(a):

co tam kupiles ? :jem:

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, wujek napisał(a):

Upraszczając, to że zamiast 3.5/kWh płacisz 2.

Przy pełnym baku masz 100PLN do przodu.

Musisz tylko sobie wykombinować jak często napełniasz ten pełen bak na szybkich ładowarkach w trasie ;)

Napisano
10 minut temu, kravitz napisał(a):

Musisz tylko sobie wykombinować jak często napełniasz ten pełen bak na szybkich ładowarkach w trasie ;)

Była podwyżka??

Bo ja pamiętam 2,10, 2,40 i 3,15 a to jednak nie 3,5 :hmm:

Poza tym mając tańszy abo z ceną 2,4 PLN/kWh odliczając sobie podatki z FV robi się podobnie. Czyli oferta tylko dla fizoli ;]

Napisano
  • Autor
2 minuty temu, komor napisał(a):

Była podwyżka??

Bo ja pamiętam 2,10, 2,40 i 3,15 a to jednak nie 3,5 :hmm:

Poza tym mając tańszy abo z ceną 2,4 PLN/kWh odliczając sobie podatki z FV robi się podobnie. Czyli oferta tylko dla fizoli ;]

Po pierwsze bardzo uprościłem wyliczenie, a po drugie, jak ładujesz bez abo, to jeszcze za każdą minutę musisz doliczyć 40gr ;)

Napisano
4 minuty temu, kravitz napisał(a):

Po pierwsze bardzo uprościłem wyliczenie, a po drugie, jak ładujesz bez abo, to jeszcze za każdą minutę musisz doliczyć 40gr ;)

Co prawda chyba jeszcze nigdy bez abo nie korzystałem z GW, ale nie siej takiej ściemy bo jeszcze ktoś Ci uwierzy.

Napisano
  • Autor
22 minuty temu, komor napisał(a):

Co prawda chyba jeszcze nigdy bez abo nie korzystałem z GW, ale nie siej takiej ściemy bo jeszcze ktoś Ci uwierzy.

Przecież to nie jest żadna ściema.

Podjedziesz z zimną baterią, mróz, to jaką prędkość będziesz miał?

Doliczysz te 40 groszy za czas ładowania do każdej kilowatogodziny i wyjdzie nawet 3.55PLN/kWh

Napisano
1 godzinę temu, PawelWaw napisał(a):

co tam kupiles ? :jem:

Czekam na dokumenty dot zwrotu po wynajmie :phi: leapmotor za nieco ponad 200zl miesięcznie :sex: 

Napisano
6 minut temu, kravitz napisał(a):

Przecież to nie jest żadna ściema.

Podjedziesz z zimną baterią, mróz, to jaką prędkość będziesz miał?

Doliczysz te 40 groszy za czas ładowania do każdej kilowatogodziny i wyjdzie nawet 3.55PLN/kWh

Chyba się nie rozumiemy

obraz.png.56f74cec3abdf1e816a5f26ab35fed99.png

Napisano
54 minuty temu, kravitz napisał(a):

Nigdy :panic: ale będę używał zanim mi willi nie oddadzą. Pewnie ze trzy miesiące jeszcze. Czyli oszczędzam 40zl na tankowaniu to wchodzę w to. 

Napisano
  • Autor
11 minut temu, komor napisał(a):

Chyba się nie rozumiemy

obraz.png.56f74cec3abdf1e816a5f26ab35fed99.png

Postanowiłem Ci to ułatwić i pokazać na przykładzie.

Moje ładowanie bez abo eGolfa z 26 grudnia 2023.

Cena 3.15PLN/kWh, 0.40PLN/min
Załadowałem 13.47kWh, czas ładowania 21min.
Opłata 43.78PLN

Ile Ci wychodzi za kWh? Bo mi 3.25, a nie 3.15

Przez prawie 5 lat posiadania elektryka, dosłownie miałem 7 sesji ładowania na GW, stąd nie bawiłem się w abo bo nie miałem takiej potrzeby.

Jednak widać, że to nie jest 3.15, bo płacisz te 40gr od startu, a Ty chyba rozumiesz że to jest karna opłata jak się nie odłączysz. Nie jest.

Chyba że mi kalkulator szwankuje.

Napisano
1 godzinę temu, kravitz napisał(a):

płacisz te 40gr od startu

Jeśli tak jest to wyjątkowo lecą w kule. W SK są jakieś kWh w ramach abo, więc trochę się zwraca jego koszt, w PL widzę doją na maxa. 

Screenshot_20250227_122837.jpg.d9c8a77d4cc8dbac82b2ce88d1971079.jpg

Edytowane przez iwik

Napisano
1 godzinę temu, kravitz napisał(a):

Opłata 43.78PLN

Wyjątkowo w kulki lecą, wychodzi na to, że pod kreską dopisek o 0,40 gr/min jest od startu, cały czas żyłem przekonaniem, że dla każdej taryfy jest 60 min. bez opłaty. Ciekawe, zwracam honor :oki:

Swoją drogą strasznie wolno ten eGolf się ładuje, ale pewnie byłeś tego świadomy sprzedając go ;]

Napisano
  • Autor

Wyjątkowo w kulki lecą, wychodzi na to, że pod kreską dopisek o 0,40 gr/min jest od startu, cały czas żyłem przekonaniem, że dla każdej taryfy jest 60 min. bez opłaty. Ciekawe, zwracam honor :oki:

Swoją drogą strasznie wolno ten eGolf się ładuje, ale pewnie byłeś tego świadomy sprzedając go ;]

To było świetne auto do miasta i to ładowanie które przedstawiłem, to Boże Narodzenie w Gołębiewskich.

Potrzebowaliśmy przewieźć sporo osób, więc działał też i eGolf awaryjnie.

Nie był to w ogóle powód jego sprzedaży. Zwyczajnie nie jestem mechanikiem i lepiej jednak sprzedać auto starsze niż nowsze, nawet jeśli jest lepsze. Prędzej czy później zaczęłyby się wymiany czegoś tam, na co ja nie mam czasu. Cała filozofia.

To auto się ładowało maks 40kW, zupełnie normalnie jak na standardy elektryków kiedy go projektowali. Leafy żarły podobnie.

Napisano
1 godzinę temu, komor napisał(a):

Na DC 0,4 pln/min jest po 60 min

Screenshot_20250227_143102_GreenWay.jpg

Screenshot_20250227_143449_Chrome.jpg.b5d645dc805a015c47b4c66fee7dc3dc.jpg

Edytowane przez HelixSv

Napisano
20 minut temu, iwik napisał(a):

A abonamentem. 

Bez abo od 1-wszej minuty leci 40gr extra. 

W cenniku nic o tym nie ma. 

Screenshot_20250227_151338_Drive.jpg

Napisano
33 minuty temu, HelixSv napisał(a):

W cenniku nic o tym nie ma. 

A OK, źle zinterpretowałem kolumny: image.png.2628bf45ea496200b15ced7bb066eb06.png

to nie jest tak, że dla 'energii standard' jest od 1 minuty (niebieska ramka), tylko to tak z dupy graficznie rozmieścili, że wygląda jakby było.

@kravitz zapłacił 3.25 za kWh, bo się nie rejestrował jako user ("ładowanie jednorazowe", a nie "energia standard"), a nie dlatego, że policzyli mu 'minutki' 😄

Edytowane przez iwik

Napisano

A da się kupić słowacki abonament? I ceny w PL są wtedy takie same jak dla polskich czy słowackich abo?

Edytowane przez iwik

Napisano
  • Autor
25 minut temu, iwik napisał(a):

A OK, źle zinterpretowałem kolumny: image.png.2628bf45ea496200b15ced7bb066eb06.png

to nie jest tak, że dla 'energii standard' jest od 1 minuty (niebieska ramka), tylko to tak z dupy graficznie rozmieścili, że wygląda jakby było.

@kravitz zapłacił 3.25 za kWh, bo się nie rejestrował jako user ("ładowanie jednorazowe"), a nie dlatego że policzyli mu 'minutki' 😄

Nie rozumiem jak się nie rejestrował?

Napisano
Teraz, kravitz napisał(a):

Nie rozumiem jak się nie rejestrował?

No wygląda jakbyś zapłacił stawkę 3.25 za "ładowanie jednorazowe" dla niezarejestrowanych użytkowników, a nie 3.15 za "energię standard".

Napisano
  • Autor
24 minuty temu, iwik napisał(a):

No wygląda jakbyś zapłacił stawkę 3.25 za "ładowanie jednorazowe" dla niezarejestrowanych użytkowników, a nie 3.15 za "energię standard".

Może i tak być, ale w takim razie nie wiem co zrobić „bardziej”.

Mam apke i nawet tą ich drewnianą kartę.

Napisano
1 godzinę temu, HelixSv napisał(a):

Na DC 0,4 pln/min jest po 60 min

Wiem, raz nawet zapłaciłem za 4 minuty ;]

11 minut temu, kravitz napisał(a):

Może i tak być, ale w takim razie nie wiem co zrobić „bardziej”.

Mam apke i nawet tą ich drewnianą kartę.

Wejdź w konto i zobacz jaki masz plan aktywny, może po prostu nie masz nic :phi:

Napisano

Wejdź w konto i zobacz jaki masz plan aktywny, może po prostu nie masz nic :phi:

@kravitz i nieczytanie instrukcji a potem dziwne akcje... No co Ty, to niemożliwe. 😁

Napisano
  • Autor
36 minut temu, komor napisał(a):

Energia standard

Napisano
5 godzin temu, kravitz napisał(a):

Energia standard

Żyjemy w Polsce, trzeba było reklamacje pisać i albo by oddali niesłusznie naliczona opłatę albo napisaliby dlaczego takowa została pobrana.

Ja mam w zwyczaju sprawdzać czy uczcicwie zapłaciłem, a nie raz się zdarzyło że za dużo, nawet kilka razy za mało ;]

Napisano

Doleje oliwy do ognia. Nie raz kisiłem po 2.5h na DC GreenWaya (mogę w toyocie ograniczyć prędkość ładowania) i na żadnym „podsumowaniu ładowania” nie widziałem dopłaty 40gr za czas

Wysłane za pomocą Tapatalk

Napisano
45 minut temu, ppmarian napisał(a):

Doleje oliwy do ognia. Nie raz kisiłem po 2.5h na DC GreenWaya (mogę w toyocie ograniczyć prędkość ładowania) i na żadnym „podsumowaniu ładowania” nie widziałem dopłaty 40gr za czas

Bo GW tego nie wyszczególnia. 

Moja ostatnia płatność:

Screenshot_20250304_190812_Gmail.jpg.220cddf122f69fb5834541a359773574.jpg

48,2 kWh * 2,4 pln + 8 min * 0,4 pln

= 115,7 + 3,2 = 118,9

Napisano
  • Autor
1 godzinę temu, ppmarian napisał(a):

Ja przyznam że juz zgłupiałem.

Na przedstawionym wyliczeniu z ładowania eGolfa wychodzi cena 3.25 za kWh.

W ustawieniach apki nic nie zmieniałem. Ładuję auta na GW za pomoca tej drewnianej karty.

Raz jeden jedyny załadowałem też na ich stacji Teslę i tam cena po podzieleniu kwoty łącznej i kWh, wychodzi 3.15/kWh z jakimiś jeszcze ułamkami po przecinku.

Z racji tego, że ładowanie Tesli nie trwało jakąś mikrosekundę, ale jednak ze 20 minut, te ułamki powinny być większe.

Masz ten podstawowy program standard, czy jednak coś lepiej? Bo na tych "lepiej" wg tej informacji z tabelki, nalicza dużo później.

Napisano
19 minut temu, kravitz napisał(a):

Ja przyznam że juz zgłupiałem.

Na przedstawionym wyliczeniu z ładowania eGolfa wychodzi cena 3.25 za kWh.

W ustawieniach apki nic nie zmieniałem. Ładuję auta na GW za pomoca tej drewnianej karty.

Raz jeden jedyny załadowałem też na ich stacji Teslę i tam cena po podzieleniu kwoty łącznej i kWh, wychodzi 3.15/kWh z jakimiś jeszcze ułamkami po przecinku.

Z racji tego, że ładowanie Tesli nie trwało jakąś mikrosekundę, ale jednak ze 20 minut, te ułamki powinny być większe.

Masz ten podstawowy program standard, czy jednak coś lepiej? Bo na tych "lepiej" wg tej informacji z tabelki, nalicza dużo później.

Masz jakieś rozliczenie z GW?

Napisano
  • Autor
2 godziny temu, HelixSv napisał(a):

Masz jakieś rozliczenie z GW?

No wstawiałem wyżej, za eGolfa, ładowanie z końcówki roku 2023.

Napisano
W dniu 27.02.2025 o 10:58, kravitz napisał(a):

Opłata 43.78PLN

Przez prawie 5 lat posiadania elektryka, dosłownie miałem 7 sesji ładowania na GW, stąd nie bawiłem się w abo bo nie miałem takiej potrzeby.

Jednak widać, że to nie jest 3.15, bo płacisz te 40gr od startu, a Ty chyba rozumiesz że to jest karna opłata jak się nie odłączysz. Nie jest.

3.25 to stawka poza "planami". 

W sumie, to są 4 stawki DC. 

Screenshot_20250305_081142_Drive.jpg

Edytowane przez HelixSv

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, HelixSv napisał(a):

3.25 to stawka poza "planami". 

W sumie, to są 4 stawki DC. 

Screenshot_20250305_081142_Drive.jpg

Ta tabelka wygląda niby tak samo, a jednak inaczej niż ta na stronie
https://greenwaypolska.pl/uslugi-ladowania?gad_source=1&gclid=CjwKCAiAiaC-BhBEEiwAjY99qFJX9BdVpRO8VNpMr8X-SFNGA4qiBcPEJ4b8DMd7owWt5b9FRRckDBoCeM4QAvD_BwE#pricing-table

Minuty darmowe są jakby pod tymi kolumnami z planami. Widzę że to ma średni sens, bo raz jest napisane o DC, a raz o AC, ale interpretacja jest jakby dowolna ;)

I ja nic w apce nie zmieniałem i jak pisałem, posługuję się tą drewnianą kartą. Planu nigdy nie zmieniałem.

Napisano

Ta tabelka wygląda niby tak samo, a jednak inaczej niż ta na stronie
https://greenwaypolska.pl/uslugi-ladowania?gad_source=1&gclid=CjwKCAiAiaC-BhBEEiwAjY99qFJX9BdVpRO8VNpMr8X-SFNGA4qiBcPEJ4b8DMd7owWt5b9FRRckDBoCeM4QAvD_BwE#pricing-table

Minuty darmowe są jakby pod tymi kolumnami z planami. Widzę że to ma średni sens, bo raz jest napisane o DC, a raz o AC, ale interpretacja jest jakby dowolna [emoji6]
I ja nic w apce nie zmieniałem i jak pisałem, posługuję się tą drewnianą kartą. Planu nigdy nie zmieniałem.

Sprawdziłem z kalkulatorem

Dolicza powyżej 1h 40gr

Ale z racji że jest to i tak jedna pozycja kwoty bez rozbicia na czas i energię to śpię spokojnie i dalej jak będę mieć potrzebę będę kisić na DC po 2.5h [emoji1787]

• 3 miesiące później...
Napisano
W dniu 27.02.2025 o 10:58, kravitz napisał(a):

Opłata 43.78PLN

Jeśli byś płacił od początku płacił 0.40pln/minutę i 3.15PLN/kWh, to zapłaciłbyś 50,83. 

Naliczyli Ci 3.25 - jak dla klientów bez rejestracji...