Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Szukam elektryka w promocyjnym najmie na firmę

Featured Replies

Napisano

Chodzi mi o najem elektryka raczej małego - 4m-4,4m długości, max wielkości KIA Niro - na 2-3 lata z niską ratą na JDG.

Orientujecie się kto ma jakie oferty? Żeby się łapało na nowe dotacje pod JDG i było tanio 🙂 

Mogą być jakieś ogólne podpowiedzi, konkretne oferty albo kontakty do ludzi w salonach którzy umieją fajną ofertę zaproponować.

Auto może być z dowolnej lokalizacji w PL.

Ktoś? coś?

Napisano

Nie musisz dziękować.

Można zejść do okolic 207zl jak dobrze poklikasz.

Nie ma tańszego wyjścia.

Screenshot_20250202_215501_Chrome.jpg

Napisano

Czy z dopłatą 500zl na dwa lata. 

Napisano
3 godziny temu, wujek napisał(a):

Czy z dopłatą 500zl na dwa lata. 

Było dzisiaj pite z rana?

Napisano
10 godzin temu, Chalek napisał(a):

Nie musisz dziękować.

To jakiś scam. Wypełniłem 2 takie wnioski na peugeot tydzień temu, dostałem info, że salon będzie się kontaktował i absolutnie nic się nie dzieje dalej.

Napisano
34 minuty temu, Chalek napisał(a):

Było dzisiaj pite z rana?

image.png.274eeacce41175e7463d6933b6247791.png

Napisano
20 minut temu, iwik napisał(a):

To jakiś scam. Wypełniłem 2 takie wnioski na peugeot tydzień temu, dostałem info, że salon będzie się kontaktował i absolutnie nic się nie dzieje dalej.

Ten Balkan co zardzewiałe Mazdy tropi ma mokkę za 500zl miesięcznie. Ale imo jak sam do salonu nie zadzwonisz to pies z kulawą nogą się nie odezwie. Do mnie fiat dzwoni od 24 grudnia :hehe: 

Napisano
18 godzin temu, paulluck napisał(a):

Chodzi mi o najem elektryka raczej małego - 4m-4,4m długości, max wielkości KIA Niro - na 2-3 lata z niską ratą na JDG.

Orientujecie się kto ma jakie oferty? Żeby się łapało na nowe dotacje pod JDG i było tanio 🙂 

Mogą być jakieś ogólne podpowiedzi, konkretne oferty albo kontakty do ludzi w salonach którzy umieją fajną ofertę zaproponować.

Auto może być z dowolnej lokalizacji w PL.

Ktoś? coś?

Do 31 stycznia Cupra oferowała w najem Tavascany, w sumie tanio bo raptem 2000 zł miesięcznie bez wkładu własnego (dotacja).

Zależy o jakiej taniości mówimy ;]

Napisano
26 minut temu, wujek napisał(a):

image.png.274eeacce41175e7463d6933b6247791.png

No to właśnie potwierdziłem w salonie. Tych aut fizycznie już nie ma od tygodni, ale fachowcy ze Stellantisa nie potrafią zdjąć tych ofert ze "sklepu".

Napisano
2 godziny temu, iwik napisał(a):

Generalnie jak znajdziesz auto na sklepie, dzwonisz do salonu czy dostępne i klikasz w sklepie.

Ale salon tez simplydrive też Ci wyliczy. Ściągałem nawet jedna ofertę od dealera i wychodziła tak samo.

Napisano

mam ofertę na EQB za 1640 PLN. Wpłata własna to dotacja. Chyba nie tak źle. Ciekawe ile na Tesle mozna wyciągnąć. 

Edytowane przez lucash

Napisano

Audi Q4 e-tron 2499 netto bez wpłąty własnej. 

Napisano
W dniu 3.02.2025 o 14:36, lucash napisał(a):

mam ofertę na EQB za 1640 PLN. Wpłata własna to dotacja. Chyba nie tak źle. Ciekawe ile na Tesle mozna wyciągnąć. 

Co konkretnie jest zawarte w tej cenie i jaki limit km? 

Napisano
2 godziny temu, mrBEAN napisał(a):

Co konkretnie jest zawarte w tej cenie i jaki limit km? 

Zrzut ekranu 2025-02-06 002717.jpg

Edytowane przez lucash

Napisano

Z tym netto / brutto w przypadku najmu dla prywaciarzy to w końcu jak jest ostatecznie?

Przy założeniu że dopłata jest 30k (bez limitu dochodów) to jest 30k netto na wpłatę początkową, czyli 36.9 brutto i tyle oddają w formie dopłaty?

Napisano
3 godziny temu, iwik napisał(a):

Z tym netto / brutto w przypadku najmu dla prywaciarzy to w końcu jak jest ostatecznie?

Przy założeniu że dopłata jest 30k (bez limitu dochodów) to jest 30k netto na wpłatę początkową, czyli 36.9 brutto i tyle oddają w formie dopłaty?

Oddają Ci 30 a Ty musisz do leasingu wpłacić 36.9

Napisano
11 minut temu, Chalek napisał(a):

Oddają Ci 30 a Ty musisz do leasingu wpłacić 36.9

Czyli VAT od wpłaty wstepnej do zapłacenia będzie w całości w każdym scenariuszu najmu. 

Napisano
14 minut temu, iwik napisał(a):

Czyli VAT od wpłaty wstepnej do zapłacenia będzie w całości w każdym scenariuszu najmu. 

Generalnie VAT jest kosztem niekwalifikowanym.

Napisano
  • Autor

Znalazłem fajną ofertę 🙂

Zaliczkowany, jak odbiorę to się pochwalę 😄

Napisano
15 godzin temu, paulluck napisał(a):

Znalazłem fajną ofertę 🙂

Zaliczkowany, jak odbiorę to się pochwalę 😄

dawaj tutaj jak już mamy taki wątek. Chyba nikt Cię nie przebije ;) 

Napisano
  • Autor
4 godziny temu, lucash napisał(a):

dawaj tutaj jak już mamy taki wątek. Chyba nikt Cię nie przebije ;) 

Dam ze zdjęciami jak furę odbiorę 🙂

Napisano
47 minut temu, paulluck napisał(a):

Dam ze zdjęciami jak furę odbiorę 🙂

Super ale nie bądź dziad i wlej tutaj to może ktoś jeszcze skorzysta.  

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Wczoraj odebrałem Jeep Avenger 

Tak to wygląda:

20250222_121442a.jpg.09bd8ab11d5e6723ebc60d2b5b5c2cbc.jpg

20250222_121456a.jpg.03147429ce89fd0e0597d8282c799c89.jpg

20250222_121509a.jpg.68f3d449f21bde31c0d59d2125b468e0.jpg

20250222_121543a.jpg.4fe8ddbfd8150cc54f1b6554790ab4d5.jpg

Wersja Full - wszystko poza szklanym dachem

Świetny zamiennik za eCorsę, niby to ta sama platforma co eCorsa ale widać sporą różnicę. 
Całkiem nowe multimedia, fajne ekrany - część rzeczy ma standardowe guziki (zresztą jak w Corsie)

Co do oferty, wziąłem na Lessing bez obowiązkowego wykupu na 2 lata - wpłata 30000 zł netto - rata ~450 zł netto 

Oczywiście wystąpię teraz o dotację 30000 zł i będzie się jeździć prawie za darmo - takie coś to lubię 🙂

Jak w pierwszym tygodniu lutego wpadłem na to żeby auto zamówić to było na rynku sporo sztuk, aktualnie nie zostało już chyba nic, a dealerzy nie nadążają z odpowiedziami na maile i telefony 🙂 W sumie się nie dziwię, jak ktoś może zamrozić na chwilę pieniądze na pierwszą wpłatę to żal nie skorzystać.

Brałem pod uwagę jeszcze Alfę Junior - ale tył mi się strasznie nie podoba i w środku za bardzo osacza kierowcę.

Jeździłem przez jeden weekend Mini Aceman - co to za masakryczny samochód - tak twardy że myślałem że wszystkie zęby stracę i kręgosłup mi wysiądzie 😄

Nie wiem dla kogo takie Mini jest wyprodukowane, sterowanie wszystkim strasznie skomplikowane, do Jeepa wsiadłem i wszystko praktycznie od początku było jasne i na swoim miejscu.

Jeździłem tez BMW iX1 - super - ale dużo drożej wychodziła rata a mnie nie trzeba takiego dużego samochodu do mojego sposobu używania elektryka.

Ciekawe jest to że ta BMW i Mini mają praktycznie tą samą platformę, ale filozofia samochodu jest skrajnie inna - Mini to gokart - ktoś musi to kochać, BMW comfortowe auto.

Hyunadai i Kia odpadają - mają zbyt agresywne systemy bezpieczeństwa (mam KIA Ceed PHEV i wiem co mówię), Tesla - jeszcze nie teraz. VW - poza ID Buzz nic innego mi w oko nie wpadło.

Jednym słowem Avenger idealnie wpisuje się w moje potrzeby, dostałem do niego jeszcze zajebisty Wallbox - muszę go sobie zamontować przed firmą 😛

Napisano

Czytałem, że tego pokraka leapmotor można szarpać za 99 zł/mc (plus wplata początkowa finansowana z dotacji docelowo oczywiście). 

Napisano

Czyli jednak Stellantis ;-))

Napisano
Czytałem, że tego pokraka leapmotor można szarpać za 99 zł/mc (plus wplata początkowa finansowana z dotacji docelowo oczywiście). 
Jak to jest to, to masakra jakaś.[emoji23]
6ab44d12b0cbd6fb8e300db59b706e35.jpg

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

Ten ma trzy koła, ale poza tym niewiele się różni.00a99972a5da3e5511de008ba6052118.jpg
Napisano
6 godzin temu, vlad1431 napisał(a):

Jak to jest to, to masakra jakaś.emoji23.png
6ab44d12b0cbd6fb8e300db59b706e35.jpg

Ten ma trzy koła, ale poza tym niewiele się różni.00a99972a5da3e5511de008ba6052118.jpg

Wygląda, jak wygląda, ale zbiera świetne recenzje.

Możliwe, że będzie najlepiej sprzedającym się EV Stelantisem. 

Edytowane przez HelixSv

Napisano
8 godzin temu, Fili_P napisał(a):

Czyli jednak Stellantis ;-))

Nie no, jakbym takie coś postawił przed domem to :piekna: by mi walizki wystawiła. 🤣

Napisano
10 minut temu, HelixSv napisał(a):

Wygląda, jak wygląda, ale zbiera świetne recenzje

Podobno bez porównania lepsze od springa. Ale powinni papierową torbę na głowę dokładać, żeby Cię sąsiedzi nie rozpoznali 😂

Powaznie to za 99/mc bym wziął jako wózek na zakupy, ale dla prywatnych to jest już 199, no i 6900 VAT do zapłacenia z własnej kieszeni. 

Napisano
Podobno bez porównania lepsze od springa. Ale powinni papierową torbę na głowę dokładać, żeby Cię sąsiedzi nie rozpoznali [emoji23]. 
Powaznie to za 99/mc bym wziął jako wózek na zakupy, ale dla prywatnych to jest już 199, no i 6900 VAT do zapłacenia z własnej kieszeni. 
I jeździć z otwartymi oknami, żeby w razie czego ręką się podeprzeć jak się przewróci.

Napisano
5 godzin temu, iwik napisał(a):

Podobno bez porównania lepsze od springa. Ale powinni papierową torbę na głowę dokładać, żeby Cię sąsiedzi nie rozpoznali 😂

Gdzie taką oferta? Będę na budowę graty woził. 

Napisano
  • Autor

Najtańszą wersję Avengera można zamówić i wyjdzie niewiele więcej niż 99 zł netto na miesiąc (przy wpłacie 30000 netto i na 2 lata).

A porównanie Avengera to tego Chinola to jakaś kpina. 

Chyba że chinola można wziąć bez wpłaty 30 tys. za 99 zł netto, jak tak to sobie wezmę 2 sztuki 😄 dla swoich pracowników - ładnie się oklei i będą śmigać prawie za darmo.

Napisano
5 godzin temu, paulluck napisał(a):

Najtańszą wersję Avengera można zamówić i wyjdzie niewiele więcej niż 99 zł netto na miesiąc (przy wpłacie 30000 netto i na 2 lata).

A porównanie Avengera to tego Chinola to jakaś kpina. 

Chyba że chinola można wziąć bez wpłaty 30 tys. za 99 zł netto, jak tak to sobie wezmę 2 sztuki 😄 dla swoich pracowników - ładnie się oklei i będą śmigać prawie za darmo.

Nie wiem być może cos złe załatwiam ale Avenger wychodzi za ponad 700zl.

image.png.7f9f23e69d2b33711169d049f9a9ac5b.pngWarto dodać że to najtańsza wersja z plastikową kierownicą. Tak jak pisałem mógłbyś zdradzić jak dostałeś lepszą wersję za 450zl bo chętnie bym taką wziął. 

Edytowane przez wujek

Napisano
6 minut temu, wujek napisał(a):

Warto dodać że to najtańsza wersja z plastikową kierownicą. Tak jak pisałem mógłbyś zdradzić jak dostałeś lepszą wersję za 450zl bo chętnie bym taką wziął. 

Ja dziś gdzieś na IG słyszałem o BMW IX1 lub IX2 za ok. 700-800 zł msc, przy 24 msc i wkładzie 30 k PLN, jako zwrotna dotacja. Ciekawe na ile to realne...

Napisano
  • Autor
32 minuty temu, wujek napisał(a):

image.png.7f9f23e69d2b33711169d049f9a9ac5b.pngWarto dodać że to najtańsza wersja z plastikową kierownicą. Tak jak pisałem mógłbyś zdradzić jak dostałeś lepszą wersję za 450zl bo chętnie bym taką wziął. 

Nie robiłem żadnej magii, całość opiera się o wartość wykupu i rabat. Ja mam auto na które był duży rabat (bo jest z 2024) i przez to był tani, ale wartość wykupu wyszła duża bo startowo był bardzo drogi, ale przez to rata jest mała 😄

Paradoksalnie może wyjść tak że jak weźmiesz lepiej wyposażone auto to będzie większa wartość wykupu i rata zamiast większej będzie mniejsza.

Poza tym musisz rozmawiać o tym GAP, u mnie udało się zejść z tym do 0 zł, 171 to bardzo dużo do raty dochodzi.

Tu liczyłem jeszcze inną sztukę i dużo lepiej wychodzi niż tobie:

image.png.98a34694ac499d157ba74ed1c01c8519.png

ale możliwe że już załapali o co chodzi i duże rabaty się skończyły, a co za tym idzie wartość końcowa spadnie i rata pójdzie w górę.

auto z tej kalkulacji wychodziło prawie 174 tys. i rabat był ponad 40 tys. ostatecznie dało to te 134 tysiące.

Napisano
1 minutę temu, paulluck napisał(a):

Nie robiłem żadnej magii, całość opiera się o wartość wykupu i rabat. Ja mam auto na które był duży rabat (bo jest z 2024) i przez to był tani, ale wartość wykupu wyszła duża bo startowo był bardzo drogi, ale przez to rata jest mała 😄

Paradoksalnie może wyjść tak że jak weźmiesz lepiej wyposażone auto to będzie większa wartość wykupu i rata zamiast większej będzie mniejsza.

Poza tym musisz rozmawiać o tym GAP, u mnie udało się zejść z tym do 0 zł, 171 to bardzo dużo do raty dochodzi.

Tu liczyłem jeszcze inną sztukę i dużo lepiej wychodzi niż tobie:

image.png.98a34694ac499d157ba74ed1c01c8519.png

ale możliwe że już załapali o co chodzi i duże rabaty się skończyły, a co za tym idzie wartość końcowa spadnie i rata pójdzie w górę.

auto z tej kalkulacji wychodziło prawie 174 tys. i rabat był ponad 40 tys. ostatecznie dało to te 134 tysiące.

No tak z gap muszę zejść niżej. Niepotrzebny mi drugi wóz ale jak na ulicy leży 30k to warto się po nie schylić. 

Napisano
  • Autor
32 minuty temu, komor napisał(a):

Ja dziś gdzieś na IG słyszałem o BMW IX1 lub IX2 za ok. 700-800 zł msc, przy 24 msc i wkładzie 30 k PLN, jako zwrotna dotacja. Ciekawe na ile to realne...

Liczyłem BMW iX1 ale nie wychodziło mi nigdzie 700-800 a 1700-1800 - być może jak było już jakieś auto z wyprzedaży rocznika z dużym rabatem to sytuacja była taka sama jak wyżej opisałem, ja liczyłem auto które szłoby do produkcji prawie najtańszą wersję z nielicznymi dodatkami za ok 219 tys po rabacie chyba 12% i ile pamiętam.

Aaaaa jeszcze liczyłem Mini Aceman który kosztował 220 tys. miał ratę ~1400 zł - bo miał większą wartość końcową. 

Całość się rozbija o wartość końcową, czym mniejsza różnica od ceny zakupu tym rata mniejsza - ona zależy od tak wielu czynników że nie sposób tego ogarnąć.

Napisano

Nie za tyle to nie :phi: Za dużo wychodziło za biednego Jeepa. Wziąłem Leapmotor :phi: Za 215 brutto miesięcznie. Właśnie wysłałem dokumenty.

Napisano

Za 215 brutto miesięcznie. Właśnie wysłałem dokumenty.

Plus 7k VAT od wpłaty początkowej najmu, czy już wliczyłeś to w ratę? 

Edytowane przez iwik

Napisano

Nie za tyle to nie :phi: Za dużo wychodziło za biednego Jeepa. Wziąłem Leapmotor :phi: Za 215 brutto miesięcznie. Właśnie wysłałem dokumenty.

No to czekamy z wypiekami.  🥮 🧁

Napisano
43 minuty temu, iwik napisał(a):

Plus 7k VAT od wpłaty początkowej najmu, czy już wliczyłeś to w ratę? 

Jak to doliczyć to za dwa lata wychodzi 12k czyli jakieś 500zl na miesiąc.

W 2016 roku miałem i20 z dieselem za 700zl z master lease.  Czyli nadal genialna kwota.

Zakładam, że za dwa lata będzie Twingo i kolejne maluchy. Wtedy będzie można rozważyć zakup. 

Co do innych Stelantisow to kwota nadal dobra ale nie nadają się do zastąpienia spalinowki. Tego chinola będę traktował jako alternatywę dla car sheringu. Btw Dacia przy tym to straszne kupsko. 

Musze jeszcze lawetę doliczyć bo nie mam zamiaru tym z Poznania jechać. 

Edytowane przez wujek

Napisano
Jak to doliczyć to za dwa lata wychodzi 12k czyli jakieś 500zl na miesiąc.

W 2016 roku miałem i20 z dieselem za 700zl z master lease.  Czyli nadal genialna kwota.

Zakładam, że za dwa lata będzie Twingo i kolejne maluchy. Wtedy będzie można rozważyć zakup. 

Co do innych Stelantisow to kwota nadal dobra ale nie nadają się do zastąpienia spalinowki. Tego chinola będę traktował jako alternatywę dla car sheringu. Btw Dacia przy tym to straszne kupsko. 

Musze jeszcze lawetę doliczyć bo nie mam zamiaru tym z Poznania jechać. 

Poważnie jest lepszy od „nowego” springa ?

Szukam czego dla mamy w zastępstwie za jej picanto z AT prawie już pełnoletnie które za cholerę nie chcecie zepsuć

Wysłane za pomocą Tapatalk
Napisano
5 minut temu, ppmarian napisał(a):

Szukam czego dla mamy w zastępstwie za jej picanto z AT prawie już pełnoletnie które za cholerę nie chcecie zepsuć

Spring nie ma tak podstawowej rzeczy jak tryb parkowania! Zaciągasz ręczny na lince! Jeździłem wersją przed FL i nawet nie chcę myśleć o powrocie. 

Ten jest wyposażony pod korek łącznie ze szklanym dachem. I od q2 będzie apka do zdalnego sterowania. To nadal mały chinol ale IMO lepszy od Daci. Większa moc i bardziej przypomina auto. Główną wada brak android auto i apple car play. 

Napisano
56 minut temu, ppmarian napisał(a):

Większa bateria, większa moc, lepsze wyposażenie.

Czyli jak zly musi być spring vel dongfeng, że to jest od niego lepsze pod każdym względem 🤣

Edytowane przez iwik

Napisano
8 godzin temu, iwik napisał(a):

Większa bateria, większa moc, lepsze wyposażenie.

Czyli jak zly musi być spring vel dongfeng, że to jest od niego lepsze pod każdym względem 🤣

Zachęcam do przejażdżki poczujesz się jak w 2005 roku. O odlpalaniu jak auta spalinowego litościwie nie wspominam. IMO świetna wiadomość ze jest chinol za chwilę Dacia spuści z tonu i będą tańsze. 

Napisano

Jaki max przebieg roczny w tych 215zl i jaki trzeba zrobić min przebieg żeby spełnić warunki dotacji ?

Napisano
20 minut temu, ppmarian napisał(a):

Jaki max przebieg roczny w tych 215zl i jaki trzeba zrobić min przebieg żeby spełnić warunki dotacji ?

Nie ma minimum w tej puli. Ja max 10k km zrobię rocznie.

Napisano

@wujek weż wrzuc jakiekolwiek fotki na żywo - ciekawym...

a kwotę odkupu na ile Ci wyliczyli po tych 2 latach?

Napisano
11 minut temu, Fili_P napisał(a):

@wujek weż wrzuc jakiekolwiek fotki na żywo - ciekawym...

a kwotę odkupu na ile Ci wyliczyli po tych 2 latach?