Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

A dzis mialem okazje pomacać w środku tego potworka. Wpierw była panda, ciekawa ale miejsca z tyłu malutko. Potem brzydkie kaczątko od hyundai. I wielkie zdziwienie. Mega duzo miejsca. Kanapę z tyłu mozna bylo przesuwać, w najdalszym położeniu miejsca na kolana jak w segmencie D. Oczywiście szerokość jak szerokość ale auto nie zabudowane i każde miejsce wykorzystane. Robi super wrażenie w środku. Nie wiem jak to jezdzi ale w kolo komina wydaje sie fajnym autem.

Wysłane z mojego SM-S931B przy użyciu Tapatalka

Napisano

Już tu pisałem, że jak ktos zwraca bardziej uwagę na względy praktycznie auta a nie tylko wygląd zewnetrzny, to inster jest bardzo fajna opcja do miasta. Pod warunkiem, że zakup za got bo teraz nie ma sensownej oferty najmu.

Napisano

Auto ma problem z jakimś modułem ładowania ICCU, producent udaje, że coś z tym robi. Ostatnio Grzyb im zrobił 'reklamę' jak mu się zepsuł w trasie i odmówili mu zastępczaka 🤣

Edytowane przez iwik

• 3 miesiące później...
Napisano

A dzis mialem okazje pomacać w środku tego potworka. Wpierw była panda, ciekawa ale miejsca z tyłu malutko. Potem brzydkie kaczątko od hyundai. I wielkie zdziwienie. Mega duzo miejsca. Kanapę z tyłu mozna bylo przesuwać, w najdalszym położeniu miejsca na kolana jak w segmencie D. Oczywiście szerokość jak szerokość ale auto nie zabudowane i każde miejsce wykorzystane. Robi super wrażenie w środku. Nie wiem jak to jezdzi ale w kolo komina wydaje sie fajnym autem.

Wysłane z mojego SM-S931B przy użyciu Tapatalka

Niestety wąskie i rejestracja tylko na 4 osoby. Poza tym bardzo fajne auto. Jeździ normalnie
Napisano
13 godzin temu, Fili_P napisał(a):

Jeździ normalnie

Póki się ładowarka nie popsuje. 😆

Napisano
W dniu 7.09.2025 o 21:33, iwik napisał(a):

Auto ma problem z jakimś modułem ładowania ICCU, producent udaje, że coś z tym robi. Ostatnio Grzyb im zrobił 'reklamę' jak mu się zepsuł w trasie i odmówili mu zastępczaka 🤣

Standartowe ruchanie klienta który chce być uprzejmy.

Ja tak miałem z Golfem. Ekran na którym kontroluje się właściwie wszystko, się zawiesił.

A potrzebowałem przez najbliższy tydzień dużo jeździć.

Zadzwoniłem na assistance i mówię jak jest.

Powiedzieli, że auto jest jezdne, mam się umówić sam z serwisem i auta zastępczego nie będzie.

Zadzwoniłem do serwisu, termin najbliższy był za 2 tygodnie czy coś w ten deseń.

No to dzwonię jeszcze raz do assistance i mówię, że auto już tylko piszczy i się nie uruchamia.

Przyjechał gościu z assistance i auto naprawił.

Serio trzeba być cwaną Karyną i tyle. Zero uprzejmości.

Nie wiem, nie znam się, auto stoi martwe, nawet drzwi się zatrzasnęły. No tak trzeba postępować. :(

Napisano
2 godziny temu, kravitz napisał(a):

Niestety tak jest. Nie idziesz na rękę tylko egzekwujesz swoje prawa. 

Teściowi w rocznym hyundaiu zdechł aku i jak zadzwonił do serwisu to powiedzieli, że jak odpali ze startera i przyjedzie sam do ASO to wraca mpk, bo "nie mają zastępczego", ale jak auto zabierze laweta to musi się znaleźć. 

Edytowane przez iwik

Napisano

Ale tak było od zawsze. Cheviego wypachlim za bramę żeby nie było że dojechałem. Laweciarz wniebowzięty. Nawet taczki nie musiał zaladowac

Napisano
6 godzin temu, kravitz napisał(a):

Nie wiem, nie znam się, auto stoi martwe, nawet drzwi się zatrzasnęły. No tak trzeba postępować. :(

Dziwne. Ja miałem raz jedyny problem ze Skodą, bo się nie ładowała. Początek podobny, obdzwonione 6serwisów, terminy 2-3tyg. W dwóch mi poradzili zadzwonić na assitance wtedy naprawa ma większy priorytet. Ogarnęli czujnik w 2dni.

Jak dzwonisz po ass i im mówisz że autem nie da się jechać (bo się boisz, bo nie działa, itd) to muszą przyjechać.

Napisano
W dniu 12.12.2025 o 19:37, sherif napisał(a):

Dziwne. Ja miałem raz jedyny problem ze Skodą, bo się nie ładowała. Początek podobny, obdzwonione 6serwisów, terminy 2-3tyg. W dwóch mi poradzili zadzwonić na assitance wtedy naprawa ma większy priorytet. Ogarnęli czujnik w 2dni.

Jak dzwonisz po ass i im mówisz że autem nie da się jechać (bo się boisz, bo nie działa, itd) to muszą przyjechać.

Nowoczesność i tutaj wkroczyła. U mnie assistance ma podgląd do telemetrii i wszystko wiedzą. 

• 4 tygodnie później...
Napisano
2 godziny temu, zenek111 napisał(a):

zebyscie nie musieli tracic czasu obejrzalem za was i napisalem poddumowanie. 

Źródło analizuje kondycję współczesnego rynku miejskich samochodów elektrycznych, porównując dwa modele chińskich producentów, Dongfeng Box i BYD Dolphin Surf, z koreańskim Hyundaiem Inster. Autorzy oceniają te pojazdy w kategoriach przestronności, intuicyjności obsługi oraz wydajności napędu, zwracając szczególną uwagę na zasięg i dynamikę jazdy. Testy praktyczne wykazały, że chińskie marki przestały być jedynie kopiami zachodnich projektów, oferując obecnie konkurencyjną technologię i atrakcyjne wyposażenie. Ostatecznym zwycięzcą zestawienia został BYD, który wyróżnił się najlepszymi osiągami i dopracowanym systemem multimedialnym. Całość materiału dowodzi, że małe „elektryki” stanowią coraz bardziej opłacalną alternatywę dla tradycyjnych aut spalinowych w warunkach miejskich. Materiał podkreśla również ogromny progres jakościowy, jaki dokonał się w azjatyckiej motoryzacji na przestrzeni ostatniej dekady.

Napisano

Jeździłem tego samego dnia BYD Dolphin Surf i Hyundaiem Inster.

Jeżeli miałbym wybierać to BYD Dolphin Surf. Był lepiej wykonany, lepiej się zbierał, był bardziej cichy w środku.

• 3 miesiące później...
Napisano
W dniu 7.01.2026 o 22:50, Archer73 napisał:

Jeżeli miałbym wybierać to BYD Dolphin Surf. Był lepiej wykonany, lepiej się zbierał, był bardziej cichy w środku.

Potwierdzam w 100%. Inster ma słabe wygłuszenie i przy prędkości powyżej 100km/h jest wrażenie jakby były dziury w uszczelkach drzwi. Natomiast na plus dla Instera jest łatwość obsługi auta wewnątrz kabiny - dużo przycisków fizycznych, jak w starym samochodzie. W BYD Surf potrzebowałem drugiej osoby, żeby obsługiwała tablet do zmiany nawiewów, czy obsługi nawigacji.

Cena za Instera większa o 30 - 40% od BYD'a mocno zniechęca do zakupu.

Napisano

Cena na razie odjechana. Za tyle samo jest kia ev2, która jest IMO lepszym autem.