Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zakup nowej Tesli 3

Featured Replies

Napisano

Rozważam zakup podstawowej wersji prywatnie, 60miasto/40trasa.... Ktoś już tutaj to przerabiał? Podzielcie się spostrzeżeniami, które uspokoją albo podsycą ewentualne obawy przed zakupem. Wolałbym pójść do salonu i kupić, ale system sprzedaży wiadomo... termomixowy. No i  value for money dla Tesli jest lepsze niż dla KIA EV6. Umowilem jazdę próbną (u mnie jest dostępna tylko Y) self serve demo drive... czy to da mi obraz tesli 3? Wall conector i złącze mobilne to must have do wzięcia razem z samochodem? Przerabiał ktoś zakup ratalny RRSo 0,99% 🤑

Napisano
8 minut temu, pezot500 napisał(a):

Wolałbym pójść do salonu i kupić, ale system sprzedaży wiadomo... termomixowy.

@futrzak zdaje sie ze ty jako jedyny z AK byles w salonie z walizka kasy zeby kupic tesle, moze dasz rade ? ;]

Napisano

Spytam czemy 3 a nie Y? Jak dla mnie Y DM to auto na prawdę warte rozważenia, szczególnie dla osób, które mają gdzie je ładować (np. mieszkają w domkach)... nawet wiedząc, że stoi za tym tak zyebana osoba jak mósk.

Edytowane przez nikt-znany

Napisano
12 minut temu, pezot500 napisał(a):

Rozważam zakup podstawowej wersji prywatnie, 60miasto/40trasa.... Ktoś już tutaj to przerabiał? Podzielcie się spostrzeżeniami, które uspokoją albo podsycą ewentualne obawy przed zakupem. Wolałbym pójść do salonu i kupić, ale system sprzedaży wiadomo... termomixowy. No i  value for money dla Tesli jest lepsze niż dla KIA EV6. Umowilem jazdę próbną (u mnie jest dostępna tylko Y) self serve demo drive... czy to da mi obraz tesli 3? Wall conector i złącze mobilne to must have do wzięcia razem z samochodem? Przerabiał ktoś zakup ratalny RRSo 0,99% 🤑

wall conector mozesz dowolny, ja bym wzial dobry i tani nie koniecznie tesli :)

Napisano
  • Autor
2 minuty temu, PawelWaw napisał(a):

@futrzak zdaje sie ze ty jako jedyny z AK byles w salonie z walizka kasy zeby kupic tesle, moze dasz rade ? ;]

nie heheszkuj, pomóż 🧐 dobro powraca 💰 

Napisano
1 minutę temu, pezot500 napisał(a):

nie heheszkuj, pomóż 🧐 dobro powraca 💰 

odpowiedz jest jedna, jak nie masz 2 dzieci, dwoch wozkow dla nich, zona nad morze nie zabiera sanek to bierz 3 i sie nie zastanawiaj.

po miesiacu bedziesz zdania ze nie ma lepszego auta na swiecie jak tesla :jem:

Napisano
  • Autor
3 minuty temu, nikt-znany napisał(a):

Spytam czemy 3 a nie Y? Jak dla mnie Y DM to auto na prawdę warte rozważenia, szczególnie dla osób, które mają gdzie je ładować (np. mieszkają w domkach)... nawet wiedząc, że stoi za tym tak zyebana osoba jak mósk.

sylwetka zbyt futurystyczna w Y, na ten moment mi nie leży, 3 ma klasyczną sylwetkę

Napisano
16 minut temu, pezot500 napisał(a):

Wolałbym pójść do salonu i kupić

Tego nie rozumiem. Tzn rozumiem słowa, ale nie rozumiem po co chcesz wypełniać jakieś formularze ze sprzedawcą, jak możesz kliknąć w internecie ze 3x i tyle ;)

17 minut temu, pezot500 napisał(a):

Wall conector i złącze mobilne to must have do wzięcia razem z samochodem?

Nie wiem, nie mam. Nie wiem w czym jest lepsze od zwykłego zasilacza/ładowarki/wallboxa, nazwij jak chcesz. Może jest lepsze, ale ja nie wiem.
Teslę naładujesz każdym urządzeniem do samochodu EV. Używkę taką na 230V kupisz na allegro czy innym czymś za 500-700PLN. Siłowa pewnie za 1000.

Nówki nieco drożej, ale też tyłka cena nie urywa.

Co do samego samochodu, to właściwie jest to całkiem fajne auto, ale są pewne rzeczy typowo teslowe do których pewne osoby się potrafią przyzwyczaić, a inne nie. 

I jeśli ktoś pisze, że u niego np wycieraczki nigdy same się na sucho nie włączają, auto nigdy nie hamuje samo w trasie, czy nie przyśpiesza bo mu akurat tak się wydaje, to masz do czynienia z fanbojem i tyle.

Reszta rzeczy o dziwo na bardzo dobrym poziomie, wręcz zadziwiająco dobrym.

Napisano
39 minut temu, pezot500 napisał:

Wolałbym pójść do salonu i kupić, ale system sprzedaży wiadomo... termomixowy

Termomiksa kupisz przez www?
Wolisz słuchać sprzedawcy wciskającego Ci kit zamiast wybrać sobie przez stronę internetową kilka opcji i mieċ cenę czaro na białym ? 

Napisano
  • Autor
25 minut temu, HanYs napisał(a):

Termomiksa kupisz przez www?
Wolisz słuchać sprzedawcy wciskającego Ci kit zamiast wybrać sobie przez stronę internetową kilka opcji i mieċ cenę czaro na białym ? 

testówkę aktualnego samochodu dostałem na 48 godzin... termomix brak sprzedaży stacjonarnej... jak tesla

Napisano
8 minut temu, pezot500 napisał(a):

testówkę aktualnego samochodu dostałem na 48 godzin... termomix brak sprzedaży stacjonarnej... jak tesla

Rok temu kupowałem Y.

Chcieli dać na weekend na test. Salon Ząbki.

Napisano
22 minuty temu, pezot500 napisał:

Co więcej jest potrzebne ? 

Napisano
  • Autor
24 minuty temu, kravitz napisał(a):

Rok temu kupowałem Y.

Chcieli dać na weekend na test. Salon Ząbki.

nie mam stacjonarnego salonu u siebie, tylko "self serve demo drive", tesle Y dostane na godzine. BTW odbiór jest zawsze w takim punkcie jak w Ząbkach? czy przywożą do miasta zamawiającego? 

Edytowane przez pezot500

Napisano
  • Autor
8 minut temu, HanYs napisał(a):

Co więcej jest potrzebne ? 

tesle dostaję na godzinę i to w trybie "self serve demo drive" - trochę mało, jakbym wypożyczał samochód w "Panek"

Napisano
1 godzinę temu, pezot500 napisał(a):

Ktoś już tutaj to przerabiał? Podzielcie się spostrzeżeniami, które uspokoją albo podsycą ewentualne obawy przed zakupem.

W sensie zakup prywatnie ? Kilka osób, np. @format tak kupił dwie Tesle (TM3 i TMS).

Jakie masz obawy ? Ja z perspektywy czasu nie wyobrażam sobie łatwiejszego  zakupu (a później serwisowania). Serio :ok:

1 godzinę temu, pezot500 napisał(a):

Wall conector i złącze mobilne to must have do wzięcia razem z samochodem?

Na grupach Tesli na FB często możesz kupić dużo taniej Wall Connector.(ludzie za punkty dostawali). Złącze mobilne od mojej Y mogę Ci sprzedać - nigdy go nie użyłem.

Ja mieszkam w bloku i nie mam własnej ładowarki.

Po zakupie Tesli żałuję. Tego że tak późno kupiłem ;)

Napisano
3 minuty temu, pezot500 napisał(a):

tesle dostaję na godzinę i to w trybie "self serve demo drive" - trochę mało, jakbym wypożyczał samochód w "Panek"

Rozumiem.

Na wstępie może Cię denerwować ustawienie lusterek czy kiery z ekranu i tymi rolkami, ale musisz wiedzieć, że chociaż jest to dziwne, to robisz to tylko raz.

Następnym razem, jakbyś się zmieniał z żoną czy kim tam autem, to samochód wie kto wsiada i ustawia pod niego jak było.

Możesz sobie odpalić jakąś muzykę głośniej, powinno CIę to przekonać do tego wozu.

Jakieś głupie hamowania na tempomacie, to potrzebujesz najlepiej jakiejś zwykłej drogi z zakrętami, gdzie z naprzeciwka będzie jechał autobus jakiś czy ciężarówka. Tesla wtedy będzie hamować tak w 50% przypadków. Jeśli mijanka będzie właśnie na łuku.

Na ekspresówkach to jest losowe i trudno złapać takie miejsce.

Co do zawiasu, to powodno w nowych Y jest miękkie, a w starych było mocno twarde. Nie wiem czy to w ogóle da się porównac do 3 który chcesz kupić.

Zużycie prądu w 3 będzie mniejsze, ale przyznam że nie wiem ile. 2kWh/100km?

Napisano
  • Autor
10 minut temu, slawekw napisał(a):

W sensie zakup prywatnie ?

priv

Napisano
7 godzin temu, pezot500 napisał(a):

nie mam stacjonarnego salonu u siebie, tylko "self serve demo drive", tesle Y dostane na godzine. BTW odbiór jest zawsze w takim punkcie jak w Ząbkach? czy przywożą do miasta zamawiającego?