Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Leapmotor T03 - tak tani, że aż dobry ;)

Featured Replies

Napisano
  • Autor
9 minut temu, wujek napisał(a):

Ja często jeżdżę na budowę 2km grzeje 20 minut i wsiadam wtedy trzyma ciepło. Jak w sobotę jechałem do Kobyłki 20km to ogrzewanie nie dawało rady i marzłem. Teraz zasięg to jakieś 120km na pełnym lądowaniu. 

Ja ustawiam wentylator na 2, nawiew nogi i szyba, moc grzania na max i jest ok i nie paruje.

Napisano
28 minut temu, maras77 napisał(a):

Ja ustawiam wentylator na 2, nawiew nogi i szyba, moc grzania na max i jest ok i nie paruje.

U mnie na dwa to nic nie leci muszę mieć non stop na 7. A jak włączę ogrzewanie na szybę to leci zimne. Myśleli coś po fl poprawić. 

Napisano
  • Autor
3 godziny temu, wujek napisał(a):

U mnie na dwa to nic nie leci muszę mieć non stop na 7. A jak włączę ogrzewanie na szybę to leci zimne. Myśleli coś po fl poprawić. 

W demo było tak samo źle.

Miła niespodzianka, że w moim kilka rzeczy jest poprawionych. Ogrzewanie, brzęczyk ostrzegawczy oraz poprawili radio DAB - zlikwidowali je. :hehe:

Napisano
2 godziny temu, maras77 napisał(a):

W demo było tak samo źle.

Miła niespodzianka, że w moim kilka rzeczy jest poprawionych. Ogrzewanie, brzęczyk ostrzegawczy oraz poprawili radio DAB - zlikwidowali je. :hehe:

Kupsko ale za taką cenę przymykam oko :phi: po fl jest lepiej. Ja słucham radia kampus zasięg tragiczny chińczyk nie umi w Fm

Napisano
  • Autor
11 godzin temu, wujek napisał(a):

Kupsko ale za taką cenę przymykam oko :phi: po fl jest lepiej. Ja słucham radia kampus zasięg tragiczny chińczyk nie umi w Fm

Dokładnie. Na to autko trzeba patrzeć przez pryzmat ceny.

A za tą cenę z dopłatą nie ma nic lepszego.

Są autka w podobnej cenie ale są gorsze, są też podobne i lepsze, ale 50% droższe ( licząc z dopłatą).

I od razu nalezy podkreślić, że to autko (i inne podobne elektryki) nie nadaje się na trasy. Jak ma się potrzebę jazdy dalej, niz zasięg na jednym ładowaniu, to trzeba rozważyć inne.

Edytowane przez maras77

Napisano

Używana alternatywa dookoła komina

Mazda mx30 5-6 lat 50kkm 50-60pln
Twingo EV 3-4 lata 30kkm 30-35kpln

Wysłane za pomocą Tapatalk

Napisano
3 godziny temu, ppmarian napisał:

Jak twingo to i dużo większe zoe.

Napisano

Zoe będzie w wieku Mazdy i cenowo pomiędzy twingo i Mazda

A napęd identyczny jak w twingo

Napisano
4 godziny temu, ppmarian napisał:

Mazda bez sensu, imo tylko citigo/up plus ewentualnie to twingo w tym budżecie dla używek.

Edytowane przez zinger

Napisano
W dniu 14.01.2026 o 06:22, maras77 napisał:

4. Samorozładowanie na mrozie - wydaje się, że jest jakieś spore, ale z drugiej strony patrząc na całkowite zużycie prądu - wszystko jest w normie

Nie masz opcji żeby auto "szło spać" ?

Napisano
5 godzin temu, ppmarian napisał:

Zoe będzie w wieku Mazdy i cenowo pomiędzy twingo i Mazda

A napęd identyczny jak w twingo

Zoe są w wersjach 52kwh o 110/135 km, więc to chyba nie jest to co twingo?

I kosztuje wówczas 40-50k

Na mazda z rolnym zasięgiem 120km nawet bym nie spojrzał. Te auto to porażka na kołach.

Napisano

Ta Mazda to świetna propozycja na 3-4 aut pod domem TYLKO do miasta.

Jak ktoś robi do 50km na raz i oczekuje od auta komfortu to nie ma nic lepszego z EV w tej cenie

Napisano
  • Autor
16 minut temu, ppmarian napisał:

Jak ktoś robi do 50km na raz i oczekuje od auta komfortu to nie ma nic lepszego z EV w tej cenie

Naprawdę trzeba mieć coś z priorytetami zachwiane aby na miasto kupić pojazd o długości 4,3 m i zasięgu 50 km na raz.

Dość niszowy target.

Samochód na miasto ma być przede wszystkim mały.

Napisano
51 minut temu, ppmarian napisał:

No nie jest, bo ani miejskie nie jest bo jest juz sporego gabarytu a i zasieg ma tragicznie śmieszny.

Bez powodu czapkę śliwek nie kosztuje.

Napisano

Wszystko zależy czego ktoś oczekuje. Są osoby które do T03 nie wsiada i koniec nawet jakby daliby go za darmo.

Dałem alternatywę dla klienta bardziej wymagającego który jednocześnie zaakceptuje że jest to nie nowe auto i trochę większe - btw tam są kamery 360 w serii

• 2 tygodnie później...
Napisano

Dopytam bo czytając strony FB właścicieli T03 przecieram oczy ze zdumienia. One naprawdę pochlaniajac takief63ae1b671aef8e8c3d4dd08fa7b7181.jpg
ilości kWh zimą ??

Napisano
2 minuty temu, ppmarian napisał:

Dopytam bo czytając strony FB właścicieli T03 przecieram oczy ze zdumienia. One naprawdę pochlaniajac takief63ae1b671aef8e8c3d4dd08fa7b7181.jpg
ilości kWh zimą ??

Żaden problem, tym bardziej stoisz w korku w którym grzejesz wnętrze farelką tym bardziej zużycie energii dąży do nieskończoności

Napisano

No właśnie nie żaden problem. U mamy licznik średniego kWh w aucie zatrzymał się zimą na 15 a z cegły SmartLife melduje wpompowanie do pustego aku 24-26kWh co się przekłada na 120-140km

Czyli ~ 20kWh/100km

A mama jedzi Tylko na krótkich odcinkach + max trasa ok 20km do wnusi

Napisano
49 minut temu, ppmarian napisał:

No właśnie nie żaden problem. U mamy licznik średniego kWh w aucie zatrzymał się zimą na 15 a z cegły SmartLife melduje wpompowanie do pustego aku 24-26kWh co się przekłada na 120-140km

Czyli ~ 20kWh/100km

Tyle powinno małe auto zużywać.

Skoda w styczniu (cały miesiąc ujemne temp) miała średnie 18kWh, id3 pierwsze kilometry 30kWh. Jeżdżone odcinki 2-5km z długim przestojami.

Napisano
1 godzinę temu, ppmarian napisał:

Czyli ~ 20kWh/100km

Kurde,zazdraszczam.ja tez swoim jezdze tylko na krotkich odcinkach i mam zupelnie inne zuzycie.

Srednia predkosc na tych odcinkach wychodzi 26km/h wiec aby zrobic 100km trzeba spedzic 4 godziny w ogrzewanym pudle.Zuzycie na takich krotkich 3-4km odcinkach jest praktycznie caly czas maksymalne-bo jest to czas dochodzenia do zaprogramowanej temperatury.U mnie jest to zwykle ok 4-4,5kWh(Soul ma pompe ciepla).Czyli samo grzanie wynosi ok 16kWh /100km a u mnie w UK nie ma przeciez mrozow.Plus jakies 10-12 kW do poruszania sie.Wiec jakim cudem w mroznej Polsce mozna zuzyc w sumie na takim dystansie 15kWh?

Napisano

1. Pompa na krótkich odcinkach wciąga więcej niż sama grzałka. Bo na początku pracuje i pompa i grzałka
2. Wstępne zagrzanie z gniazda + max korzystanie z pakietu zimowego(siedzenie i kiera) a temp na 19 bo o tak jazda w kurtce na krótkich odcinkach

3. Stare „drogie” ogniwa nie były tak wrażliwe na niskie temp jak ja becne LFP więc o ich grzanie nie było tak pradowo-konsumpcyjne

Napisano

W Pumie mam średnia od listopada (3kkm) 17kWh i myślałem, ze to dużo bzik

Napisano
Godzinę temu, zinger napisał:

W Pumie mam średnia od listopada (3kkm) 17kWh i myślałem, ze to dużo bzik

A sam styczeń ?

Napisano
19 minut temu, sherif napisał:

A sam styczeń ?

A to nie wiem, nie widze takich informacji facepalm

Apka skody to byl majstersztyk w porównaniu z ta fordowska, gdzie w zasadzie nic nie ma facepalm

Napisano
3 minuty temu, zinger napisał:

A to nie wiem, nie widze takich informacji facepalm

Apka skody to byl majstersztyk w porównaniu z ta fordowska, gdzie w zasadzie nic nie ma facepalm

Nic nie mów w VW nie ma info o zużyciu, nie mówiąc o analizie. Z lokalizacja tez różnie bywa. Ta sama grupa, 6 lat różnicy i spory krok wstecz

Napisano
  • Autor
6 godzin temu, ppmarian napisał:

ilości kWh zimą ??

Co to za apka?

kwestia, skąd sa liczone te zużycia prądu - czy z ładowarki, czy z tego wewnętrznego tabletu, który pokazuje co chce.

Jedyne sensowne dane to pomiar pobranego prądu z ładowarki.

Napisano
  • Autor
4 godziny temu, wlad napisał:

Kurde,zazdraszczam.ja tez swoim jezdze tylko na krotkich odcinkach i mam zupelnie inne zuzycie.

Srednia predkosc na tych odcinkach wychodzi 26km/h wiec aby zrobic 100km trzeba spedzic 4 godziny w ogrzewanym pudle.Zuzycie na takich krotkich 3-4km odcinkach jest praktycznie caly czas maksymalne-bo jest to czas dochodzenia do zaprogramowanej temperatury.U mnie jest to zwykle ok 4-4,5kWh(Soul ma pompe ciepla).Czyli samo grzanie wynosi ok 16kWh /100km a u mnie w UK nie ma przeciez mrozow.Plus jakies 10-12 kW do poruszania sie.Wiec jakim cudem w mroznej Polsce mozna zuzyc w sumie na takim dystansie 15kWh?

Dokładnie tak jest.

Akurat T03 ma dośc słabą grzalkę, ale ma ponad 2 kW, wiec w czasie samej jazdy daje to 8 kWh na ciepełko. Do tego ja zawsze odpalam 20 min wcześniej grzanie, tak samo, jak ide do sklepu, to zostawiam na grzaniu, bo po prostu to lubię. I wali mnie, czy zapłacę za to kilka zł więcej, bo po to sobie kupiłem to autko, abym miał ciepło od wejścia do wyjścia. ok Szkoda tylko, że jak się szybko jedzie, to grzałka nie wyrabia i robi się chłodniej, ale nadal jest znośnie.

A jak ktoś chce oszczędzać, to są dedykowane rękawiczki, kompatybilne z ekranem dotykowym, bo przecież nie ma przycisków fizycznych w tym aucie hehe

Z drugiej strony jak nie działa tablet, to nie kusi, aby ogrzewanie włączyć ok

obraz.png

Edytowane przez maras77

Napisano

10 godzin temu, sherif napisał:

id3 pierwsze kilometry 30kWh. Jeżdżone odcinki 2-5km z długim przestojami.

Dzisiaj zrobiłem traskę 120km, nissan zmłócił ponad 30kWh. Jak startuję to pokazuje nawet ponad 40 jak jest tęgi mróz.

Obecnie na pełnej baterii mam pewnie max 200km.

Screenshot_20260201_104642_eu.nissan.nissanconnect.services_edit_2783468071132560.jpg

Jakbym się wybierał gdzieś dalej i musiał ładować na publicznych po drodze, to na pewno bym wziął benzynę.

Edytowane przez iwik

Napisano
2 godziny temu, Rado_ napisał:

A na autostradzie? zlosnik

Jak będę jechał 110km/h to nawet na autostradzie zlosnik

Napisano
1 godzinę temu, iwik napisał:

Jak będę jechał 110km/h to nawet na autostradzie zlosnik

Nie no, kto na autostradzie nie jedzie jak na autostradzie? phi

Napisano
1 godzinę temu, Rado_ napisał:

Nie no, kto na autostradzie nie jedzie jak na autostradzie? phi

Ostatnio parę razy robiłem trasę Częstochowa- Śląsk. Elegancko bo prawie cały czas A1.

Zauważyłem, że jak ustawię tempomat na licznikowe 125km/h to i tak wyprzedzam z połowę pojazdów. I nie mówię o TIRach a o osobówkach.

Fakt, że jak jeździłem noPB to na A ustawiłem licznikowe 140km/h old

Napisano
  • Autor
20 godzin temu, iwik napisał:

Jakbym się wybierał gdzieś dalej i musiał ładować na publicznych po drodze, to na pewno bym wziął benzynę.

A gdzie byś ją wlał w elektryku? W kanisterek i do bagażnika?

hehe

Napisano
9 minut temu, sowik85 napisał:

Ostatnio parę razy robiłem trasę Częstochowa- Śląsk. Elegancko bo prawie cały czas A1.

Zauważyłem, że jak ustawię tempomat na licznikowe 125km/h to i tak wyprzedzam z połowę pojazdów. I nie mówię o TIRach a o osobówkach.

Ale chyba nie chodzi o to ilu zamulaczy wyprzedzisz? Czy po kupnie EV juz tak?zlosnik

Napisano
Godzinę temu, Rado_ napisał:

Ale chyba nie chodzi o to ilu zamulaczy wyprzedzisz? Czy po kupnie EV juz tak?zlosnik

No właśnie o to chodzi.

Jak jeździłem noPB to jechałem te licznikowe 140-145km/h i wyprzedzałem sporo "zamulaczy".

Teraz jeżdżąc EV 120-125hm/h nadal wyprzedzam sporo maruderów zlosnik

Serio, sądziłem że jadąc EV te 120-125 będę się czuł jak zamulacz. A jednak nie zlosnik

Napisano
35 minut temu, sowik85 napisał:

No właśnie o to chodzi.

Jak jeździłem noPB to jechałem te licznikowe 140-145km/h i wyprzedzałem sporo "zamulaczy".

Teraz jeżdżąc EV 120-125hm/h nadal wyprzedzam sporo maruderów zlosnik

Serio, sądziłem że jadąc EV te 120-125 będę się czuł jak zamulacz. A jednak nie zlosnik

Tylko dlaczego jedziesz wolniej niz spalinowym, gdy dopuszczalna jest 140?

Napisano
1 godzinę temu, Rado_ napisał:

Przecież znasz odpowiedź na pytanie cfaniak

Ale żeby nie było, że mi coś odbiło po przesiadce na EV to napiszę zlosnik

UWAGA:

Aby było taniej i żeby bateryjki wystarczyło na round-trip lizak

Poza tym, 140/km/h na A to pozwolenie a nie nakaz cfaniak

Napisano
Godzinę temu, sowik85 napisał:

Przecież znasz odpowiedź na pytanie cfaniak

Ale żeby nie było, że mi coś odbiło po przesiadce na EV to napiszę zlosnik

UWAGA:

Aby było taniej i żeby bateryjki wystarczyło na round-trip lizak

Poza tym, 140/km/h na A to pozwolenie a nie nakaz cfaniak

Ja wszystko rozumiem, tylko nie rozumiem po co sobie poharszac w imię zabawy z prundem. Chyba, ze po prostu chodzi tylko o nizsze koszty użytkowania, to ok nie mam pytańoki

Napisano
5 godzin temu, sowik85 napisał:

ostatnio z lotniska kat do waw ustawilem 110 to mnie wszyscy wyprzedzali zlosnik

nawet jakis fiat sejczeno hehe

Napisano
3 godziny temu, Rado_ napisał:

bo jest zima i chce dojechac do domu te 40 km zlosnik

nie miales nigdy EV ????

Napisano
7 godzin temu, PawelWaw napisał:

bo jest zima i chce dojechac do domu te 40 km zlosnik

nie miales nigdy EV ????

Nie mialem, moze dlatego, ze nie lubię sobie zycia utrudniaćzlosnikAle dlatego zadaje pytania, bo czlowiek nie jest nieomylny i chcę się dowiedzieć co robię źle.rotfl2

Napisano
W dniu 31.01.2026 o 09:31, ppmarian napisał:

ilości kWh zimą ??

22kW po Warszawie i znika spore zasięgu przez noc.

Napisano
Ty weź mi lepiej wytłumacz że jak zwykła farelka pochodzi w łazience na wsi ( a ma chyba max 2000W) to za 15 można na golasa latać... a tu zamknięte w miarę zaizolowane pudło trzeba wpompować 15000W w godzinę.... toż to nagrzewnice jak na wejściu do hipermarketów muszą grzać w tych autach non stop?

Zaraz jakbym miał ten system V2U czy jak on tam się nazywa to farelkę bym podlaczyl. Na zagrzanie zuzywalbym max 2kWh i cieplutko bym miał... a wszelkie ogrzewania PTC i inne pompy ciepła to bym powylaczal w chholere
Napisano
16 minut temu, Fili_P napisał:

W dniu 31.01.2026 o 10:34, wlad napisał:

Ty weź mi lepiej wytłumacz że jak zwykła farelka pochodzi w łazience na wsi ( a ma chyba max 2000W) to za 15 można na golasa latać... a tu zamknięte w miarę zaizolowane pudło trzeba wpompować 15000W w godzinę.... toż to nagrzewnice jak na wejściu do hipermarketów muszą grzać w tych autach non stop?

Zaraz jakbym miał ten system V2U czy jak on tam się nazywa to farelkę bym podlaczyl. Na zagrzanie zuzywalbym max 2kWh i cieplutko bym miał... a wszelkie ogrzewania PTC i inne pompy ciepła to bym powylaczal w chholere

Przeciez wyjasnienie masz w cytowanym przez Ciebie tekscie:"bo jest to czas dochodzenia do zaprogramowanej temperatury."

Do szkoly bachor ma 6 minut drogi,do pracy mam 5 minut drogi-nie ma szans aby auto na tak krotkim odcinku drogi sie nagrzalo.

Natomiast po osiagnieciu zadanej temperatury zuzycie spada do 500-600W.I powiedzmy na trasie 50km zuzycie energii na ogrzewanie spada do mniej wiecej 2kW/h-czyli do poziomu Twojej farelki.

Napisano
W dniu 1.02.2026 o 23:07, Rado_ napisał:

Ja wszystko rozumiem, tylko nie rozumiem po co sobie poharszac w imię zabawy z prundem. Chyba, ze po prostu chodzi tylko o nizsze koszty użytkowania, to ok nie mam pytańoki

Musisz po prostu przyjąć że jesteś mądrzejszy, a użytkownicy BEVów są debilami. @Ryb już dawno to zrozumiał, ale on miał łatwiej, bo wcześniej zrozumiał że jest mądrzejszy po prostu od wszystkich.

Napisano
18 minut temu, format napisał:

Musisz po prostu przyjąć że jesteś mądrzejszy, a użytkownicy BEVów są debilami. @Ryb już dawno to zrozumiał, ale on miał łatwiej, bo wcześniej zrozumiał że jest mądrzejszy po prostu od wszystkich.

Wlasnie jest na odwrot. Pytam, poniewaz jestem strasznie głupi i z noworocznym postanowieniem chcę być mądrzejszy.

Napisano
  • Autor
2 godziny temu, Fili_P napisał:

W dniu 31.01.2026 o 11:34, wlad napisał:

To ja Ci wyjaśnię na przykładzie z życia - bo stosuję farelkę 2 kW do podgrzewania innych autek rano. Wsadzam wieczorem farelkę 2 kW, przedłużacz przez drzwi i wtyczka Tuya z timerem.

I 20 minut pracy farelki ustawionej między siedzeniami wylotem do przodu i dzisiaj (-4C) w Toyota Yaris Cross powoduje częściowe rozmrożenie szyby przedniej, lekko bocznych - ale łatwo tą skorupę się skrobaczką zdjęło. Przy -20 to tylko środek szyby był rozmrożony, ale reszta też lekko zmiękła, więc łatwo się skrobało.

W Espace 4, czyli autku o objętości dwóch samochodów - farelka przez 30 min właściwie nic nie daje. No może lód jest miękki i łatwiej się skrobie.

Więc konkluzja, że łatwo zagrzać samym prądem samochód przy mrozie jest dość fałszywa. Naprawdę trzeba sporo ciepła wpompować aby ogrzać autko, rozmrozić szyby.

I te 3 kW grzałek w Leapmotor T03 dają radę do tych -20 stopni. Autko naprawdę małe objetosciowo a moc wieksza od fatelki. Tylko kosztem zasięgu.

Dziś jak było rano -4 a potem w okolicy 0, to jeździłem sobie na 1 kW i było wystarczająco komfortowo.

Oczywiście mówimy o moim autku, czyli koniec 2025, gdyż demówka i pewnie egzemplarz @wujek z 2024 r mają mniejsze grzałki i rzeczywiście było tam słabo nawet przy +5.

Edytowane przez maras77

Napisano
Przeciez wyjasnienie masz w cytowanym przez Ciebie tekscie:"bo jest to czas dochodzenia do zaprogramowanej temperatury."
Do szkoly bachor ma 6 minut drogi,do pracy mam 5 minut drogi-nie ma szans aby auto na tak krotkim odcinku drogi sie nagrzalo.
Natomiast po osiagnieciu zadanej temperatury zuzycie spada do 500-600W.I powiedzmy na trasie 50km zuzycie energii na ogrzewanie spada do mniej wiecej 2kW/h-czyli do poziomu Twojej farelki.

Dlatego zapytam ponownie jaka nagrzewnica, klimatyzator, pompa ciepła tam siedzi pod maską ( o jakiej max mocy chwilowej) bo byle jednostka od splitu w domu na 2-3kw to niezła szafa już. Farelka na 2kw to niewielka. To co w takim leapmoyorze mikrusów siedzi że jest w stanie zużyć podać 15-18 kw. ( Przez analogię farelka max poda / zużyje 2kWh jak chodzi non stop przez godzinę. Jaki potwór musi siedzieć pod maska ze jest w stanie zużyć w godzinę 15-18 je na godzinę jazdy w takim mikrusów.... No coś mi się tu nie zgadza po prostu
Napisano
To ja Ci wyjaśnię na przykładzie z życia - bo stosuję farelkę 2 kW do podgrzewania innych autek rano. Wsadzam wieczorem farelkę 2 kW, przedłużacz przez drzwi i wtyczka Tuya z timerem.

I 20 minut pracy farelki ustawionej między siedzeniami wylotem do przodu i dzisiaj (-4C) w Toyota Yaris Cross powoduje częściowe rozmrożenie szyby przedniej, lekko bocznych - ale łatwo tą skorupę się skrobaczką zdjęło. Przy -20 to tylko środek szyby był rozmrożony, ale reszta też lekko zmiękła, więc łatwo się skrobało.

W Espace 4, czyli autku o objętości dwóch samochodów - farelka przez 30 min właściwie nic nie daje. No może lód jest miękki i łatwiej się skrobie.

Więc konkluzja, że łatwo zagrzać samym prądem samochód przy mrozie jest dość fałszywa. Naprawdę trzeba sporo ciepła wpompować aby ogrzać autko, rozmrozić szyby.

I te 3 kW grzałek w Leapmotor T03 dają radę do tych -20 stopni. Autko naprawdę małe objetosciowo a moc wieksza od fatelki. Tylko kosztem zasięgu.

Dziś jak było rano -4 a potem w okolicy 0, to jeździłem sobie na 1 kW i było wystarczająco komfortowo.

Oczywiście mówimy o moim autku, czyli koniec 2025, gdyż demówka i pewnie egzemplarz [mention=139584]wujek[/mention] z 2024 r mają mniejsze grzałki i rzeczywiście było tam słabo nawet przy +5.

Ok. No właśnie T03 to mikrus
Farelka o max mocy 2kw w 20 minut zużyje 2kW/3= 0,6kWh.... I już był efekt....a nie 15-18kw.... Coś mi tu nie spina się tak matematycznie
Napisano
  • Autor
11 minut temu, Fili_P napisał:

2 godziny temu, maras77 napisał:

Ok. No właśnie T03 to mikrus
Farelka o max mocy 2kw w 20 minut zużyje 2kW/3= 0,6kWh.... I już był efekt....a nie 15-18kw.... Coś mi tu nie spina się tak matematycznie

Wiec zastanów się matematycznie jeszcze raz.

Średnia prędkość auta w mieście to około 25 km/h. Jazda 100 km w mieście to ileś postojów, parkowań, na których grzejesz dla wygody auto po 20 min, oraz 4 godziny samej jazdy, gdzie masz włączone ogrzewanie. Wiec 30 kWh na 100 km przy grzałce 3kW to nie jest jakieś udziwnienie, tylko prosta matematyka. Więcej idzie na komfort, niż na jazdę ok