Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kolejny kandydat - napaliłem się :-)

Featured Replies

Napisano

Panowie szukam autka, a właściwie Astry II i wpadła mi w oko TAKA OTO ASTRA Moim zdaniem na zdjęciach wygląda po prostu rewelacyjnie i do tego silnik diesla 2.0 DTI więc chyba najlepszy możliwy w Astrze.

Spójrzcie na zdjęcia i oceńcie chłodnym okiem czy jest z nią coś nie tak bo ja już patrze na nią z klapkami na oczach.

Rozumiem, że silnik DTI to ten mocniejszy czyli 100 KM. Ponieważ zamierzam dzisiaj wybrać się pooglądać ten samochód (ok. 150 km) to na co zwrócić "szczególną" uwagę bo tak mniej więcej to wiem na co patrzeć. Jak tak na miejscu sprawdzić silnik diesla czy z nim na pewno wszystko OK.

278839314-Astra.JPG

I jeszcze pytanko czy po roku 2000 z przodu na atrapie nie było srebrnej wstawki? bo coś mi się przypomniało, że chyba właśnie takową montowano.

post-38275-14352482125469_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

> nie w każdej wersji

Dzięki za inf. a co Kolega myśli o tej asterce?

Napisano
  • Autor

> ciezko powiedzieć - trza wziąć do mechanika który sie zna na dieslach

> i wtedy ocenić

Niestety nie znam takiego mechanika, a nawet gdybym znal to i tak bym mu nie zaufał bo ja już żadnemu mechanikowi do końca nie zaufam - doświadczenie.

Napisano

> Panowie szukam autka, a właściwie Astry II i wpadła mi w oko TAKA

> OTO ASTRA Moim zdaniem na zdjęciach wygląda po prostu

> rewelacyjnie i do tego silnik diesla 2.0 DTI więc chyba

> najlepszy możliwy w Astrze.

> Spójrzcie na zdjęcia i oceńcie chłodnym okiem czy jest z nią coś nie

> tak bo ja już patrze na nią z klapkami na oczach.

> Rozumiem, że silnik DTI to ten mocniejszy czyli 100 KM. Ponieważ

> zamierzam dzisiaj wybrać się pooglądać ten samochód (ok. 150 km)

> to na co zwrócić "szczególną" uwagę bo tak mniej więcej to wiem

> na co patrzeć. Jak tak na miejscu sprawdzić silnik diesla czy z

> nim na pewno wszystko OK.

> I jeszcze pytanko czy po roku 2000 z przodu na atrapie nie było

> srebrnej wstawki? bo coś mi się przypomniało, że chyba właśnie

> takową montowano.

ladne fele

Napisano

> Niestety nie znam takiego mechanika, a nawet gdybym znal to i tak bym

> mu nie zaufał bo ja już żadnemu mechanikowi do końca nie zaufam

> - doświadczenie.

Pozostaje Ci zabrać auto do ASO na sprawdzenie, albo kupowanie na własne oko zlosnik.gif

Napisano

cos kierownica sie za bardzo swieci jak na 100 kkm i co to jest za chromowa rura w silniku??? i qrde silnik myty ...

Napisano
  • Autor

> cos kierownica sie za bardzo swieci jak na 100 kkm

świeci!! to właśnie chyba jedyna Astra która znalazłem i kiera właśnie sie nie świeci!

> i co to jest za

> chromowa rura w silniku ??? i qrde silnik myty ...

a dlaczego myty? dużo widziałem silników takich czystych i nigdy nie były myte co najwyżej właściciel przecierał szmatka bo lubi mieć czysty.

Napisano

Fajnie wygląda na zdjęciach. W realu sam ocenisz jak podjedziesz.

Jak na niemieckiego disla to przebieg malutki i podpada myty silnik. Niemniej bez organoleptycznych oględzin wiele się nie da powiedzieć.

Pozdrawiam,

Napisano

KOLEGA MA RACJE MUSISZ TO DOKŁADNIE SPRAWDZIC MOŻE TO OKAZJA ALE MOŻE I PODPUCHA

Napisano

Silnik na bank jest umyty ! ale ogólnie autko bardzo ładnie wygląda i ma dobre wyposażenie. Jechać do ASO dać mechowi na dobrą "colę" i niech oceni silnik itp. Ja osobiście bym się zainteresował tą astrą ale wybór należy do ciebie.

Napisano
  • Autor

> Jak na niemieckiego disla to przebieg malutki

No w ten przebieg to ciężko uwierzyć sick.gif

> i podpada myty silnik.

Nie rozumiem tych waszych stwierdzeń że silnik myty! fakt widziałem silnik umorusany że widać go nie było po przebiegu 50 kkm ale widziałem też i takie co mają po 200 kkm i były czyściutkie jak łza oczywiście nie myte...

> Niemniej bez organoleptycznych oględzin wiele się nie da powiedzieć

No to jest fakt niezaprzeczalny 20.GIF

Napisano
  • Autor

> Jechać do ASO dać mechowi na dobrą "colę"

> i niech oceni silnik itp.

Tylko teraz długi weekend i będzie problem chyba, że ASO pracują?

Napisano

> Tylko teraz długi weekend i będzie problem chyba, że ASO pracują?

Przeczekać weekend bo pospiech nie jest wskazany ! Ja kiedyś szukałem AII 1,6 16V a kupiłem 1,4 bo się za szybko najarałem i do dzisiaj tego żałuję.

Napisano

chłodnica (skraplacz?) wyglada trochę za świeżo jak na swój wiek zlosnik.gifhmm.gif

Napisano

> cos kierownica sie za bardzo swieci jak na 100 kkm i co to jest za

> chromowa rura w silniku??? i qrde silnik myty ...

ta rura to dolot powietrza do intercoolera

Napisano

> Panowie szukam autka, a właściwie Astry II i wpadła mi w oko >TAKA OTO ASTRA

Normalnie ktoś zmienił blachy i moją zfocił, nawet fele takie same. wink.gif. Tyle że moja młodsza o roczek i na liczniku miała przy zakupie 59, kosztowała 23 + opłaty celne, ale za to nie była w pełni bezwypadkowa - robiony lewy błotnik i cześć pasa przedniego.

Z tych zdjęć tak naprawdę nie da się wyciągnąć nie wiadomo jakich wniosków. Na pasie przednim widać oryginalne naklejki - tu raczej nie dostała smile.gif. Silnik ewidentnie po myciu i wypucowaniu, czy tylko dla lepszego efektu to chyba tylko wróżka odpowie, bez dokładnych oględzin i sprawdzenia.

Aby w pełni ocenić stan trzeba jechać i obejrzeć innego wyjścia nie ma. Tylko faktycznie weź ze sobą jakiegoś fachowca. Jak takiego nie masz to choć jakiegoś w miarę doświadczonego samochodziarza kolegę. Zawsze przydaje się druga opinia bo z własnego doświadczenia wiem, iż człowiek chcący kupić samochód bardzo często wielu rzeczy nie widzi. A jak jest napalony to nawet nie chce widzieć smile.gif.

Zaglądnij we wszystkie dziury, włącz wszystko sprawdź czy działa, sprawdź czy jest osłona pod silnikiem, czy gdzieś przypadkiem nie widać podejrzanych śladów, pękniętych złączek plastików itp. Popatrz pod światło na lakier czy fakturka się zgadza i czy kolorystycznie nie odbiega od reszty na którejś części. Dobrze byłoby obejrzeć ja i od spodu.

Tak jak wspominał też ktoś wcześniej wpadało by podjechać nią na stację diagnostyczną i chociaż zrobić przegląd techem. Ja kupując swoją zrobiłem jeszcze geometrie bo wiedziałem iż była robiona.

Cena jest średnio atrakcyjna ale i o te autka z tym silnikiem wcale nie jest tak łatwo tym bardziej bezwypadkowe.

Edit: ja tam bym do długiego weekendu nie czekał bo może się okazać, iż jeśli jest faktycznie w dobrym stanie nie będziesz miał na co czekać bo ja ktoś weźmie.

Napisano

W/g mnie Astry od 2001 roku powinny mieć inne zegary - takie jak w załączniku.

Napisano
  • Autor

> W/g mnie Astry od 2001 roku powinny mieć inne zegary - takie jak w

> załączniku.

Ooo dzięki za zwrócenie uwagi. A co inni na to?

Napisano

Przejrzałem na allegro roczniki 2001 i mają stare zegary.Te nowe są w 2002.Pozdro

Napisano

> W/g mnie Astry od 2001 roku powinny mieć inne zegary - takie jak w

> załączniku.

Niekoniecznie. Miałem takie same zegary jak ta srebrna.

Dla mnie jakoś prawy przedni błotnik ma trochę inny kolor (ciemniejszy w porównaniu do drzwi) ale to tylko zdjęcia więc nie ma to jak organoleptyka.

Silnik nie musi być usyfiony jak jest osłona pod silnik. Ale napewno ten był myty bo kurz osiada zawsze..

Napisano

> Niekoniecznie. Miałem takie same zegary jak ta srebrna.

> Dla mnie jakoś prawy przedni błotnik ma trochę inny kolor

> (ciemniejszy w porównaniu do drzwi) ale to tylko zdjęcia więc

> nie ma to jak organoleptyka.

> Silnik nie musi być usyfiony jak jest osłona pod silnik. Ale napewno

> ten był myty bo kurz osiada zawsze..

Potwierdzam.Mam osłonę a silnik usyfiony od kurzu.

Jeżeli ma książkę to na pewno sprawdz wpisy w niej.Jednakowym długopisem pisane i dokładnie w terminie to już jest podejrzenie,że książka została "uzupełniona".Dodatkowo powinny być wszystkie kartki poprzywieszane na silniku o wymianach płynów itp.

Dodatkowo niepokoi mnie :

1. wygląd chłodnicy - za bardzo wygląda jak z fabryki.I nalot zielony na jej górze po lewej stronie.

2.bardzo zniszczony uchwyt do zamykania drzwi kierowcy / mój tak wyglądał po 150 tys.uzywania auta w niemieckiej prywatnej firmie.

Przebieg jak kręcony to i tak nie sprawdzisz.

No i przede wszystkim spokój spokój i jeszcze raz spokój.

Tylko człowiek z Techem i znający się na nim pomoże ci w stwierdzeniu stanu silnika,klimy i reszty elektryki w tym aucie.

Dodatkowo sprawdzenie mechaniczne podwozia i wszelkich zakamarków nadwozia.

Napisano

a ja powiem tak ładne autko dobre wyposazenie i ten zaje,..... kolor tak mi si epodoba i ta wersja silnikowa z tymi felami miodzio, silnik myty napewno , kierownica panowie jest skórzana i nie wyglada on na swiecacą, ale 2 rzeczy mi sie nie podobaja. Błotnik od strony pasazera przod jakis ma w kazdym prawie zdjeciu inny delikatnie odcien i cena troszki za duza 23 to jest maks

Napisano

> a ja powiem tak ładne autko dobre wyposazenie i ten

> zaje,..... kolor tak mi si epodoba i ta wersja silnikowa

> z tymi felami miodzio, silnik myty napewno , kierownica

> panowie jest skórzana i nie wyglada on na swiecacą, ale

> 2 rzeczy mi sie nie podobaja. Błotnik od strony pasazera

> przod jakis ma w kazdym prawie zdjeciu inny delikatnie

> odcien i cena troszki za duza 23 to jest maks

Tez mam podejrzenia odnosnie tego blotnika, ale po srubach go mocujacych - wygladaja tak, jakby byly krecone.

Napisano

Autko rzeczywiście prezentuje się całkiem nieźle na zdjęciach, ale jego stan faktyczny możesz ocenić dopiero na miejscu i to też nie do końca.

Ja przy kupnie następnego auta na pewno go "przetrzepie" porządnie i nie będę się napalał na okazje gdzieś na "zadupiu", gdzie nie będzie możliwe w miare dokładne prześwietlenie samochodu - no chyba, że do tej pory miałeś duuuużo szczęścia, to możesz zaryzykować.

BTW:Jak dla mnie cena odrobinę przy wysoka - celowałbym w cosik innego, ale skoro Tobie pasuje to OK.

Napisano

co do tej listewki, to chyba byla w bogatszych wersjach, bo w tej nawet nie ma halogenow skromny.gif

Napisano

Pamiętaj, że okazje nie istnieją. Są tylko naiwni klienci. O prawdziwości tej tezy przekonałem sie osobiście w przypadku handlarzy samochodów....

Napisano

> takową montowano.

Autko ładne - przynajmniej na zdjęciach. Życzę Ci, żeby było tak samo jak będziesz je oglądał z bliska.

Radzę jednak zabrać ze sobą jakiegoś mechanika, zapłacić mu za pomoc itd. Dobrze by było mieć przyrząd do pomiaru grubości lakieru, dodatkowo dokładnie oglądaj szczeliny (powinny być równe wink.gif).

Daj znać jakie wrażenia po "bliskim" spotkaniu.

Powodzenia

Napisano

Tak, bardzo ladne autko ok.gif, oczywiscie silnik jak i calosc myte karcherem na 100%, co do przebiegu sie nie wypowiadam, jesli chodzi o to stwierdzenie ze to najlpeszy silnik w astrze to można dyskutować, są to jedne z najbardziej awaryjnych silnikow tego okresu, gdzies mam artykół o nich, jak znajde to zapodam, w kazdym razie mechanicy go odradzają, problemy z czesciami, dosc drogie są i praktycznie nie dostepne uzywki. Do tego niska moc w porownaniu do pojemnosci, stary rodzaj turbin, słabe pompy itd... Sorry za to co teraz napisze, ale poprostu musze was zdradzic, szukam jako następce swojej astry cos ze stajni vw, jednak tdi bije wszystko na glowe co do tej pory wyszło z fabryki, nieobrazajcie sie ale taka jest rzeczywistosc. A auta nie powinno sie kupowac za sam wygląd, liczy sie przedewszystkim silnik, wiem ze zaraz napiszą posiadacze ze im sie nic nie psuje, ale pamietajcie - do czasu......

Napisano

> itd. Dobrze by było mieć przyrząd do pomiaru grubości lakieru,

> dodatkowo dokładnie oglądaj szczeliny (powinny być równe )

W piatek bylem ogladac auto dla znajomego. Samochod z "zadupia" sciagany, na pierwszy rzut wszystko ok podpadlo mi ze miesiac ponad jezi z nim po gieldach i mu nie zszedl, ladny lakierek zadbany wew. Pojechalismy z nim do znajomego na stacje diagnostyczna. Co prwda przeglad przeszedl, ale ... przyrzad do pomiaru grubosci lakieru pokazal ze auto bylo pukane prawie z kazdej strony, podluzdnica przekoszona, klima niby byla na stanie ale mechanior stwirdzil ze nie zyje, nawet dach byl malowany czego nie widac bylo , oglnie dopiero zobaczylem jak mozna przypucowac samochod zeby byl na opchniecie.

Tak jak pisza inni brac speca bo samememu mozna niezle wtopic.

Pointa - facet od auta nie mial nic do powiedzenia po faktach , byl gotow na spore obnizenie ceny, ale to utwierdzilo nas tym bardziej ze fura lipna.

Napisano

> W piatek bylem ogladac auto dla znajomego. Samochod z "zadupia"

> sciagany, na pierwszy rzut wszystko ok podpadlo mi ze miesiac

> ponad jezi z nim po gieldach i mu nie zszedl,

W praktyce mało kto ściąga niebite auta bo nie ma na nich dobrego zarobku. Jeśli nie bity to ma np inne mankamenty typu uszkodzenia mechaniczne wymagające kosztownej naprawy. Nie ma się co czarować sprawne auta u sąsiadów tez ma kto kupować.

Napisano

> Sorry za to co teraz napisze, ale poprostu musze was

> zdradzic, szukam jako następce swojej astry cos ze stajni vw,

> jednak tdi bije wszystko na glowe co do tej pory wyszło z

> fabryki, nieobrazajcie sie ale taka jest rzeczywistosc. A auta

> nie powinno sie kupowac za sam wygląd, liczy sie przedewszystkim

> silnik, wiem ze zaraz napiszą posiadacze ze im sie nic nie

> psuje, ale pamietajcie - do czasu......

A bo to Vw się ne psują przeca...

Właśnie dziś ojciec mi mówił że w sharanie musiał wymienić przepustnice z wbudowanym czujnikiem czy modułem elektronicznym... A takie pompo wtryskiwacze to też za friko pewnie na giełdzie można dostać.. smile.gif

Napisano

> A bo to Vw się ne psują przeca...

> Właśnie dziś ojciec mi mówił że w sharanie musiał wymienić

> przepustnice z wbudowanym czujnikiem czy modułem

> elektronicznym... A takie pompo wtryskiwacze to też za friko

> pewnie na giełdzie można dostać..

A nie no, nie mowie o pompowtryskiwaczach, bo to nowosc jest, mnie interesuje motor 110KM, zwykla pompa, 8V, prosty silnik, czesci latwo dostepne, turbina ze zmienną geometrią, jezdzi sie tym bardzo fajnie, a po chipie rotfl.gif .... idzie jak mocna sportowa benzyna. I obecnie własnie na to sie czaje.

Napisano

> Tak, bardzo ladne autko , oczywiscie silnik jak i calosc myte

> karcherem na 100%, co do przebiegu sie nie wypowiadam, jesli

> chodzi o to stwierdzenie ze to najlpeszy silnik w astrze to

> można dyskutować, są to jedne z najbardziej awaryjnych silnikow

> tego okresu, gdzies mam artykół o nich, jak znajde to zapodam, w

> kazdym razie mechanicy go odradzają, problemy z czesciami, dosc

> drogie są i praktycznie nie dostepne uzywki. Do tego niska moc w

> porownaniu do pojemnosci, stary rodzaj turbin, słabe pompy

> itd... Sorry za to co teraz napisze, ale poprostu musze was

> zdradzic, szukam jako następce swojej astry cos ze stajni vw,

> jednak tdi bije wszystko na glowe co do tej pory wyszło z

> fabryki, nieobrazajcie sie ale taka jest rzeczywistosc. A auta

> nie powinno sie kupowac za sam wygląd, liczy sie przedewszystkim

> silnik, wiem ze zaraz napiszą posiadacze ze im sie nic nie

> psuje, ale pamietajcie - do czasu......

rozumiem ze 2.0 DTI to oplowski 2.0 DTH (bo widze ze intercooler jest na foto) tak ??

kolego prez8s:

no racje Ci przyznam ze motory VW TDI sa lepsiejsze tu chyba sie nie ma o co klocic, ale za to (przynajmniej moj ISUZU) diesle w astrze sa "cichutkie" (czesto kogo nie woze pytaja czy to diesel czy benzyna bo tak cicho)

jesli chodzi o mycie silnika moj tez byl myty i nie znaczy to wcale nic, po prostu goscie w komisie myja karcherem co jest praktyka czesta, tym bym sie akurat nie przejmowal.

Doradze to samo co koledzy, bo mialem podobnie, znalazlem IGLE w tamtym roku i nie moglem usiedziec balem sie ze ktos mi sprzatnie ASTRE, oczywiscie ja kupilem (bylem z mechanikiem-blacharzem), ale po roku czasu uwazam ze nie nalezy sie napalac spokoj jest najwazniejszy pozniej mozesz zalowac (co wcale nie znaczy ze kupilem szajs, choc oczywiscie byly "male" problemy z elektryka).

Ciekawi mnie ten chromowany dolot powietrza, czemu jest chromowany ?? smile.gif Jesli chodzi o skraplacz klimy, czy jak kto woli chlodnice klimy to rzeczywiscie wyglada jak nowa, pewnie byla wymiana z jakichs powodow (piszesz ze jest ksiazka serwisowa to sprawdzisz), w mojej astrze z 2001 chlodnice mam z 2004 roku.

No i na samym koncu, chcialem napisac ze to wypisz wymaluj moja astra (identyczna tapicerka), tylko u mnie jeszcze sa przeciwmgielne i webasto. Moze mi ktos powiedziec czemu te felgi sa na piec srob?? U mnie identyczne sa na cztery prosze popatrzec smile.gif :

da239264ac0b1445.jpg

Napisano

Kolega nieco się zagalopował w tych stwierdzeniach na temat tego silnika.Być może sytuacja taka miała miejsce 3-4 lata temu,z racji tego że silnik nie był oferowany w naszym kraju (tylko indywidualne zamówienia),ale od tamtego czasu dużo się zmieniło zlosnik.gif.

Przykładowo mój egzemplarz z roku 2002,zakupiłem jak miał niecałe dwa lata,wnętrze jak nowe,bardzo dobre wyposażenie,tylko mały feler,- była puknięta przodem.Oczywiście jest wybór wchodzić w to z pewnym ryzykiem,czy kupić nowe salonowe.Ta druga opcja odpada,cena wtedy takiej wersji z takim wyposażeniem ok.80-85,zwyczajnie nie stać mnie.W ciągu trzech lat wymieniłem jeden przeplywomierz,jeden elektrozawór od turbiny,no i kupiłem nową chłodnicę (mogłem ją również naprawić). Tak więc wcale nie są bardziej awaryjne,np w służbowym Transicie pompa się wysrała przy 180tys. tankowana na Routexa (statoil,bp).Pozdr.

Napisano

> No w ten przebieg to ciężko uwierzyć

> Nie rozumiem tych waszych stwierdzeń że silnik myty! fakt widziałem

> silnik umorusany że widać go nie było po przebiegu 50 kkm ale

> widziałem też i takie co mają po 200 kkm i były czyściutkie jak

> łza oczywiście nie myte...

> No to jest fakt niezaprzeczalny

Ja bym nie przekreślał tego auta tylko dlatego ze ma umyty silnik. Jak swoją kupowałem tez miala silnik odpicowany nawet plastiki były plakiem pociągniete. Jezdze juz szósty rok i do dziś zadnych wycieków.

Dzis ciezko sprzedac auto a wiadomo ze takie odpicowane i robiace wrazenie zadbanego zrobi wieksze wrazenie na kliencie. Jakby otworzyc maski samochodów stojących w komisie to 90% ma umyte silniki.

Napisano

no z zdjecia twoja ładnei wyglada i sie ładnie prezentuje

ta chromowa rura jak sie jeszcze umyje kercherem to w kazdej sie swieci bo to taki rodzaj blachy do tego uzyty.

ja jak pojechałem po swoja obecna i robilem przeglad autka to gosc powiedział do syna takie słowa " Widzisz jacek jak sie kupuje samochód to tak sie go oglada i przegląda " cool.gif

Napisano

to ze silnik umyty nie powinno skreślać auta zeby.GIF ale czasami nie umyty silnik może przestraszyć zeby.GIF

tak wyglądał jak kupiłem 270751858-jezyk.gif

dsc00112dc3.th.jpg

na dzień dzisiejszy już tak zeby.GIF

p1010465dg7.th.jpg

Napisano

> takową montowano.

na tym zdjeciu bardzo ladnie widac ze jest malowny prawy blotnik. albo sie tak swiatlo uklada. jedz ty tam z blacharzem i mechanikiem jak jestes zdecydoany stracisz 200 zl a bedziesz mial jakas tam w miare pewnosc

Napisano

> Moze mi ktos powiedziec czemu te felgi sa na piec

> srob?? U mnie identyczne sa na cztery prosze popatrzec :

U mnie identyczne tez na pięć śrób.

Napisano
  • Autor

> na tym zdjeciu bardzo ladnie widac ze jest malowny prawy blotnik.

> albo sie tak swiatlo uklada. jedz ty tam z blacharzem i

> mechanikiem jak jestes zdecydoany stracisz 200 zl a bedziesz

> mial jakas tam w miare pewnosc

Dzięki wszystkim za sugestie co posprawdzać i trochę zimnej wody na moją gorącą głowę.

Wczoraj jednak nie dałem rady pojechać pooglądać Astrę i będę mógł zrobić to dopiero we środę (praca sick.gif) Ale wezmę ze sobą drugą osobę znającą się na malowaniu aut i ogólnie blacharce i dodatkowo ołóweczek do sprawdzania grubości lakieru. Problemem zostaje jedynie dogłębne sprawdzenie silnika bo tak ogólnie to nie będzie problemu.

Jeśli do środy ogłoszenie będzie aktualne to jadę jeśli nie to trudno... nie ma co się napalać - chyba beksa.gif

Napisano

Silnik sie swieci jak psu ogon to fakt.. ale co mnie zastanawia to te obejmy za airboxem sa takie jak nowe. Umyc sie na taki polysk ich nie da chocby nie wiem co, wiec sa nowe (pytanie dlaczego). Do tego ta chromowana rura za oslona silnika.. takze inne obejmy (np. te przy plynie do chlodnicy?) sie swieca nienaturalnie bardzo.. Czyzby wszystkie wymienione? icon_eek.gif A moze wlasciciel polerowal je od nowosci co tydzien. Do tego intercooler i wiatrak na nim wygladaja bardzo nowe. hmm.gif

PS. Wybaczcie uzywanie wyrazow obcych ale mechanika pojazdu zainteresowalem sie dopiero na wygnaniu faint.gif

A tak generalnie to z wygladu zewnetrznego sliczny pojazd i do tego CDX (chyba na listwie bocznej widze??) czyli najlepiej wyposazona wersja wsrod tych nieusportowionych waytogo.gif

Napisano

> Moze mi ktos powiedziec czemu te felgi sa na piec

> srob?? U mnie identyczne sa na cztery

Ople Astry II od silników 1800 ccm w górę maja piasty na 5 śrub, a ta ma silnik 2000 ccm. Tak samo jest zdaje się w Vectrach i Omegach...

Pozdr.

Napisano

> Dzięki za inf. a co Kolega myśli o tej asterce?

nie patrz że silnik jest myty bo w germanach wszystkie silniki sa czyste przy sprzedaży więc zostało ci ino go gruntownie sprawdzić,ze zdjęć wygląda oki ale wróg nie śpi

Napisano

> Dzięki wszystkim za sugestie co posprawdzać i trochę zimnej wody na

> moją gorącą głowę.

> Wczoraj jednak nie dałem rady pojechać pooglądać Astrę i będę mógł

> zrobić to dopiero we środę (praca ) Ale wezmę ze sobą drugą

> osobę znającą się na malowaniu aut i ogólnie blacharce i

> dodatkowo ołóweczek do sprawdzania grubości lakieru. Problemem

> zostaje jedynie dogłębne sprawdzenie silnika bo tak ogólnie to

> nie będzie problemu.

> Jeśli do środy ogłoszenie będzie aktualne to jadę jeśli nie to

> trudno... nie ma co się napalać - chyba

kolego jeszcze luknij czy nie ma mokro pod dywanikami.

Astrom II lubią puszczać nagrzewnice.

zrobisz to poprzez odkrycie klapki tam gdzie są numery nadwozia, włóż palce pod wykładzinę tam gdzie gąbeczka jest, jeśli sucho to ok, a jeśli nie to mozesz urwać z 1000 zł :-)

Napisano
  • Autor

Panowie ta Astra została sprzedana na drugi dzień po wystawieniu na aukcji i nie zdążyłem jej nawet obejrzeć frown.gif Dzisiaj byłem oglądać inne Astry II i powiem, że porażka to co ludzie sprzedają (przynajmniej te które oglądałem) Jedna nawet była fajna 1.7 DTI 75 KM ISUZU ale klima nie działała, a radio oryginalne i felgi były pozmieniane, do tego książka serwisowa to po prostu kpina, kupiona i wypełniona może dzień wcześniej. Reszta nawet spoko ale to nie to co szukam aha i jeszcze silnik bardzo się trząsł na jałowym - czy to normalne w dieslach czy poduszki pod silnikiem wyjechane?? hmm.gif

Napisano

> Panowie ta Astra została sprzedana na drugi dzień po wystawieniu na

> aukcji i nie zdążyłem jej nawet obejrzeć Dzisiaj byłem oglądać

> inne Astry II i powiem, że porażka to co ludzie sprzedają

> (przynajmniej te które oglądałem) Jedna nawet była fajna 1.7 DTI

> 75 KM ISUZU ale klima nie działała, a radio oryginalne i felgi

> były pozmieniane, do tego książka serwisowa to po prostu kpina,

> kupiona i wypełniona może dzień wcześniej. Reszta nawet spoko

> ale to nie to co szukam aha i jeszcze silnik bardzo się trząsł

> na jałowym - czy to normalne w dieslach czy poduszki pod

> silnikiem wyjechane??

A pisałem, iż jak porządna to nie doczeka do długiego weekendu...

Owszem napalać się nie trzeba ale sprawnie i szybko reagować na zamieszczone ogłoszenia jak najbardziej.

Silnik nie powinien trząść na jałowym.

Jak ma książkę dorabianą to bym sobie odpuścił. Widać iż ktoś coś kombinuje - już lepiej aby tej wcale nie było (co sie często zdarza przy rozbitkach podobnie jak brak drugiego kluczyka).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.