Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wkońcu znalazłem miejsce na CB

Featured Replies

Napisano

Długo się zastanawiałem gdzie zamocować radyjko w moim stilaku i wybrałem takie biglaugh.gif

278927608-Obraz_17.jpg

post-61590-14352482788123_thumb.jpg

Napisano

Była jakaś wycinka?

Możesz podać głębokość sprzętu - ciekawy jestem ile się tam mieści?

Napisano

> Długo się zastanawiałem gdzie zamocować radyjko w moim stilaku i

> wybrałem takie

Dobrze mysle, ze to sam panel a reszta CB jest w innym miejscu ?

Tak czy siak miejsce jest najlepsze z mozliwych - zrobione BDB.

Napisano

> wybrałem takie

Jakie masz to CB ? bo sie mnie podoba i miejsce montazu i ect icon_eek.gifok.gif

Napisano

a gdzie dynda grucha ?:) Pliz foto .

Napisano
  • Autor

> Dobrze mysle, ze to sam panel a reszta CB jest w innym miejscu ?

> Tak czy siak miejsce jest najlepsze z mozliwych - zrobione BDB.

Kolega TMW ma racje, to jest tylko panel przedni, niestety sprawdziłem kilka radyjek i nie można rozdzielić panela od reszy radia lub jest to zbyt klopotliwe ze względu na sposób połaczenia wyświetlacza, ktory jest wlutowany bezpośrednio w plyte.

Ja wybrałem do tego radyjko tti770 i połączyłem panel pzedni z resztą radyjka kablami od drukarki zlosnik.gif Samo radyjko jest przykrecone pod fotelem kierowcy.

278934883-Obraz_10.jpg

Blokada panelu w zaślepce wykonana z dwoch kawałków blachy

278934883-Obraz_9.jpg

Połączenie panelu z radiem poprzez dwa kable od drukarek, ktore bardzo łątwo przepchnąć tak jak na fotce, i teraz to już z gorki biglaugh.gif

Wyjmujemy zaślepkę z boczka przy pedale gazu i odchylamy boczek w celu przełożenia kabli.

278934883-Obraz_11.jpg

Pod kanałem przekąłdamy kabeli a samo radio z orginalnym uchwytem od radyjka mocujemy pod siedzeniem kierowcy.

Na tej fotce widać ze kabel od guszki jest zbyt długi i go właśnie skracam. Sama guszka ma kawałek rzepa a drugi kawałek rzepa jest naklejony przy zegarach to wystarcza aby nie spadła.

278934883-Obraz_18.jpg

Radyjko może nie rewelacja ale ja tylko takie znalazłem, które w miarę się do tego nadaje. Wprawdzie mój stary alan chodził lepiej ale co poradzić jak sie wygody i efektów wizualnych zachciało rotfl.gif

Najtrudniej dla mnie było ładnie wyciąć otwór na panel. Ważne jest aby jak najbardziej przechylić go do gory aby było dobrze widać, ja troszkę za mało swoj przechylilem. Do takie operacji potrzebne jjest: lutownica, kawałki blachy, dwa kable od drukarki i najważniejszy to nasz kalendarzyk do odmierzenia panelu w zaślepce (nie chciało mi się iść po linijkę) rotfl.gif

278934883-Obraz_19.jpg

post-61590-14352482851706_thumb.jpg

Napisano

> wybrałem takie

A na noc kolega odchyla tą klapkę, czy jakość zakrywa??? Czy może wszystko jest na widoku i mimo wszytko kusi złodzieja?

PS I jak słychać radyjko ukryte pod fotelem? Daje radę?

Napisano

nooooo... respect wink.gif Bardzo ładnie to to wygląda w takim wydaniu ok.gif

Napisano

Osobiscie jezdze ze swoim Unidenkiem po prawej stronie siedzenia kierowcy... wcisnietym pomiedzy siedzisko a tunel srodkowy ... nie jest to moze idealny montaz , ale wygoda jest moim zdaniem przednia....

Ps . wymyslono juz cos aby pozbyc sie zaklocen na cb w jtd... tak pytam z ciekowosci??

Napisano

> Ps . wymyslono juz cos aby pozbyc sie zaklocen na cb w jtd... tak

> pytam z ciekowosci??

Chyba nie ... po cichu liczylem, ze ktos z Wawy podleci do speca CB - Tomana, ktory informowal na AK, ze postara sie pomoc tym, ktorzy maja jakiekolwiek zaklocenia.

Napisano
  • Autor

> A na noc kolega odchyla tą klapkę, czy jakość zakrywa??? Czy może

> wszystko jest na widoku i mimo wszytko kusi złodzieja?

nie nie wyjmuję, mozna położyć jakąś szmatkę czy coś, generalnie tak samo kusi złodzieja orginalne radio zlosnik.gif

> PS I jak słychać radyjko ukryte pod fotelem? Daje radę?

może być, w każdym razie żonie jest teraz lepiej jak jedzie ze mną rotfl.gif

Napisano

> generalnie tak

> samo kusi złodzieja orginalne radio

czy ja wiem?! cb przynajmniej nie jest zakodowane i na pewno latwiej im pojdzie na gieldzie samochodowej, & cb uzyje sie w kazdym aucie, a radio tylko w stilo - a wiec wiecej potencjalnych klientow na cb

Napisano

predzej autko zdewastuja niz ukradna. Niechce widziec miny chlopa jak wyszarpie sam panel i co pusta makowka w przyplywie szalu zrobi. Nie raz widzialem zmasakrowane auta "na zlosc" z racji tego ze nie dalo sie wyrwac radyjka itp...

ps. te drutki drukarkowe to na sztywno polutowane czy na wtyczkach ?

Napisano

> Osobiscie jezdze ze swoim Unidenkiem po prawej stronie siedzenia

> kierowcy... wcisnietym pomiedzy siedzisko a tunel srodkowy ...

Jeżdżę dokładnie tak samo.... ok.gif

Napisano

> czy ja wiem?! cb przynajmniej nie jest zakodowane i na pewno latwiej

> im pojdzie na gieldzie samochodowej, & cb uzyje sie w kazdym

> aucie, a radio tylko w stilo - a wiec wiecej potencjalnych

> klientow na cb

Dokładnie chciałem to samo rzec... hmm.gif

Napisano

> wybrałem takie

super, tez tak chce zrobic, tylko zabrac sie do tego nie moge

a jak z zakloceniami w czasie pracy silnika ?

Napisano
  • Autor

> czy ja wiem?! cb przynajmniej nie jest zakodowane

zakladam że 50% włąścicieli radyjek firmowych nie zmieniło kodu i ma ten fabrycznie ustawiony rotfl.gif

>i na pewno latwiej

> im pojdzie na gieldzie samochodowej, & cb uzyje sie w kazdym

> aucie, a radio tylko w stilo - a wiec wiecej potencjalnych

> klientow na cb

taaa powiedz to właścicielom focusów 1, na giełdzie się roi od tych radyjek biglaugh.gif

PS. czy zakodowane radio jest dla złodzieja problemem? hmm.gif

Napisano
  • Autor

> predzej autko zdewastuja niz ukradna. Niechce widziec miny chlopa jak

> wyszarpie sam panel i co pusta makowka w przyplywie szalu zrobi.

> Nie raz widzialem zmasakrowane auta "na zlosc" z racji tego ze

> nie dalo sie wyrwac radyjka itp...

no cóż nawet aluminiowa żłotówka ,,może być magnesem'' dla złodzieja niewiem.gif

> ps. te drutki drukarkowe to na sztywno polutowane czy na wtyczkach ?

to właśnie radio tti ma połączenie panelu z plytą poprzez wtyczki więc łatwo się wciać, większość mają bezpośrednio wszystko wlutowane z płytą główną. Kable w radiu i w panelu są wlutowane na sztywno ale same kable są rozdzielone wtyczka/gniazdo tak jak na fotkach

Napisano
  • Autor

> jest tylko mała wada - zły kąt panela, widzisz cokolwiek na

> wyświetlaczu?

> ja np. na moim alpine mam funkcjęTILT

ja niestety nie mam alpiny i nie mam funkcji TILT (co poradzić niewiem.gif)

>i używam tylko pod kątem,

> bo inaczej nic nie widać - mogłęś zamontować ten panel nieco inaczej

masz rację, moglem inaczej ale bałem się że spartolę zaślepkę, tak jest sztywniejsza i łatwiej zblokować panel. Druga sprawa jest taka ze w radiu CB nie ma nic do oglądania: ustawiony kanal 19 do dwóch w górę i dwóch w dół umiem liczyć a piknięcia radia mi wystarczą grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> super, tez tak chce zrobic, tylko zabrac sie do tego nie moge

> a jak z zakloceniami w czasie pracy silnika ?

ja nie zauważyłem, mam krótko ustawione radio tak do max 5km

• 2 tygodnie później...
Napisano

No to ja tez sie pochwale. Może nie tak pięknie jak u kolegi FaRo, ale...

1.jpg

2.jpg

3.jpg

Napisano

> No to ja tez sie pochwale. Może nie tak pięknie jak u kolegi FaRo,

> ale...

Ciekawe miejsce. A da sie opuścić podłokietnik do końca czy trzeba

przerobić wtyczkę zapalniczki na krótszą?

Napisano

> Ciekawe miejsce. A da sie opuścić podłokietnik do końca czy trzeba

> przerobić wtyczkę zapalniczki na krótszą?

W planie mam przeróbkę, a własciwie zmienię sposób podłaczenia radyjka do instalacji elektrycznej. W temacie zakłóceń emitowanych przez autko to nic niepokojacego nie zaobserwowałem.

Napisano

> W planie mam przeróbkę, a własciwie zmienię sposób podłaczenia

> radyjka do instalacji elektrycznej. W temacie zakłóceń

> emitowanych przez autko to nic niepokojacego nie zaobserwowałem.

To może tutaj podlączenie:

DSCN315523163.jpg

Napisano

> To może tutaj podlączenie:

A gdzie ty masz ta zapalniczke? yikes.gif

Chyba jezdzisz wersja angielska icon_eek.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gif

Napisano

> To może tutaj podlączenie:

W tym miejscu to ja mam przełącznik benzynka - gaz.

• 6 miesięcy później...
Napisano

to ja się tu podepnę z pytaniem/prośbą:

mógłby ktoś zapodac foto stilaka z anteną cb na dachu, tylko tak do 100 cm nalepiej (ale wymagania zlosnik.gif) bo się przymierzam konkretnie, a nie wiem czy za długa antena trochę idiotycznie nie bedzie na pięknym stilaku wygladac. BTW taka 60-70 cm ze wzmocnieniem 3-4 db to jaki będzie zasięg dawac? pozdr

Napisano

> to ja się tu podepnę z pytaniem/prośbą:

> mógłby ktoś zapodac foto stilaka z anteną cb na dachu, tylko tak do

> 100 cm nalepiej (ale wymagania ) bo się przymierzam konkretnie,

> a nie wiem czy za długa antena trochę idiotycznie nie bedzie na

> pięknym stilaku wygladac. BTW taka 60-70 cm ze wzmocnieniem 3-4

> db to jaki będzie zasięg dawac? pozdr

Odpowiem tak miałem antenę 100 cm (na kombi) no i tak sobie wyglądałą. Teraz mam ok 150 cm i w/g mnie lepiej wygląda. Ale przy CB wygląd dla mnie to sprawa drugorzędna. Na antenie 60-70 cm to w mieście z 2 km pociągnie w nadawaniu w trasie myślę że max 5km (oczywiście wszystko zależy od warunków terenowych). Zabawa z CB zaczyna się przy antenie od 100cm w górę. Anteny krótsze to w większości wypadków "jak cię widzę to cię słyszę" wink.gif A najlepiej to podjedź do sklepu CB i poprzymierzaj/przetestuj antenki.

Napisano

>BTW taka 60-70 cm ze wzmocnieniem 3-4

> db to jaki będzie zasięg dawac? pozdr

Najlepsze wzmocnienie to wysoka antena a nie kilka scalaków wink.gif Kto przeszedł z kikuta na antetne potwierdzi. 1,5m to taki sredniak zeby cos naprawde uslyszec. Nawet jesli bedzie na magnesie. Zrobisz jak chcesz ale pamietaj ze jak bedziesz niezadowolony z zasiegu to wyrzucasz tak kaske w bloto...

Co do foto to masz tutaj taka na stale - szukaj czerwone stilo

linkus

Napisano

Co do montażu CB, to skontaktowałem się z Faro komp.gif, ale niestety zrezygnowałem z tej opcji z uwagi na nierozdzielność mojego radia i wybrałem klasyczną: cb-radio po stronie pasażera na 2 wkręty połączenie ceownika ze środkową konsolą, podciągnięty kabelek zasilania wraz z bezpiecznikiem pod zapalniczkę (tam też jest zrobione lutowanie) na zewnątrz wystaje tylko ok. 70mm kabelka z wtyczką, a druga jest przy radiu aby możliwy był szybki demontaż. Kabel anteny pociągnięty przez bagażnik wzgłuż drzwi pod progami, i naciągnięty za pomocą opasek elektrycznych "na sztywno" pod siedzeniem pasażera by nic się nie majtało (montaż radia trwa ok. 1minuty, demontaż ok. 30sek.). Co do długości anteny to miałem Sunkerka 145 i przesiadłem się na mniejszego Preseidenta Missouri na magnesik (720mm) - odległość nadawania uległa skróceniu z 5-8km na 3-5km zależnie od terenu, ale zmniejszyła się też ilość szumów jakie ściągało z większej odległości, więc coś za coś, a jak miśki stoją policial.gif, a na trasie są życzliwi CB-Radiowcy trophy.gif to zasięg nie ma znaczenia i tak o wszystkim wiadomo z 20km wyprzedzeniem smile.gif

Napisano

no i stało się. mam zestaw taki hmm początkujący: alan 100 plus i antena hustler (wow, co za nazwa) 100 cm. w warszawie nieco szumi, ale umiejętne ustawienie squelcha rozwiązuje problem. zobaczymy przede wszystkim jak na trasie ta antena daje radę, w razie czego jakąś lepsiejszą zamontuję icon_rolleyes.gif

Napisano

Witam.Wszystko jest super extra -ale mnie interesuje jak np. rozwiązaliście problem montażu anteny stacjonarnej na kombi. Miałem antenkę magnetyczną Presidenta Missuri ale chwila mojej nieuwagi i został mi kikut kabla i rozbita szyba (radio tez ukradli), a ze mam w domu stacjonarną antenę to myślę żeby tą zamontować a pozatym odbiór był taki sobie i wszystkie urządzenia typu praca silnika,wycieraczki itp było w radiu bardzo słychać.

Pozdraiwam

Napisano

> Witam.Wszystko jest super extra -ale mnie interesuje jak np.

> rozwiązaliście problem montażu anteny stacjonarnej na kombi.

> Miałem antenkę magnetyczną Presidenta Missuri ale chwila mojej

> nieuwagi i został mi kikut kabla i rozbita szyba (radio tez

> ukradli), a ze mam w domu stacjonarną antenę to myślę żeby tą

> zamontować a pozatym odbiór był taki sobie i wszystkie

> urządzenia typu praca silnika,wycieraczki itp było w radiu

> bardzo słychać.

> Pozdraiwam

ja mam magnetyczna nie pamietam jaka to firma ale zadna firmówka bardzo długa <nie narzekam na nia bo ja dostałem>

bat ma jakies 120 cm tak mi sie udaje , ogolnie jest długa ma duza podstawe.Ale mniejsza z tym ,

kabel mam przeciagniety pod plastikami z bagaznika i zoostawiona wtyczke pod fotelem kierowcy a radio hmmm nie mam zadnego miejsca zeby je montowac na stale porostu podłaczam antene wtykam wtyczke w gniazdko zapalniczki a radio wciskam pomiedzy fotel pasazera a tunel srodkowy,

moje radio to president harry i jestem z niego bardzo zadowolony

odbior czysty duzy zasieg i ba jezeli chodzi o antene zostala przetestowana do predkosci 230 km/h i nie spadla zeby.GIF

Napisano

> a radio wciskam pomiedzy

> fotel pasazera a tunel srodkowy,

To najlepsze miejsce ok.gif

• 5 miesięcy później...
Napisano

Jako ze temat z CB związany przedstawiam montaż dodatkowego (z)głośnika do np. CB (choc może służyć także do skanerów, radia amatorskiego VHF/UHF, zestawu głośnomówiącego etc.)

Sam głośnik - ze względu na wymiary zdecydowałem sie na model Nokii "NOKIA HFS-12" (pod tym mozna odszukac go na allegro za ok 30pln nowy, 15pln uzywka).

o taki:

eb3fb1f583272f21m.jpg

Na plus powiem ze kabel jest baaaardzo długi (z ~2m moze wiecej?) gdyż jest to głosnik tak naprawde do montazu w zestawach głosno mowiacych nokii. Głos jest bardzo silny (nie musze tak bardzo odkręcac pokretła jak do tej pory - wystarczy na 25%) i czytelny - w koncu głosniczek jest z zał. do "nadawania" głosu ludzkiego. Cena dobra, jakość także (co można poznać po samej wadze) - wszystko jest wykonane solidnie - razem z uchwytem

Co prawda myślałem o takim głosniku będącym pod 2 markami (TTI i FARUN) z wyciszeniem (a tak naprawde przyciszeniem - bo cos jednak słychac - dobre gdy radio jest schowane a my chcemy go na chwile przyciszyc) + filterm szumow 'noise filter'. Uzywam tego głosniczka w domu do stacjonarnych zastosowan i spisuje sie swietnie. Lecz wada jest jedna - rozmiar. Dlatego została nokia. BTW - filtr szumów działa jak na taką cene dobrze - tak ze polecam.

a1981d09663c6ec5m.jpg c566706d3e104b76m.jpg

Montaż - jako ze nie mam popielniczki tylko zaslepke umiejscowiłem głosnik jak na fotkach. Kabel pusciłem za zaślepka i wypusciłem w miejscu mocowania radia, po stronie pasazera (trzeba zdjac ten plastik jak do filtra kabinowego p.pyłkowego). Mysle ze zdjecia oddza wszystkie szczegoly dot. montazu. Dodam ze sruby sa wkrecone po nawierceniu otworów wiertłem 3,5mm. W czasie wiercenia trzeba cos podrzucic z 2-ej strony co by nie przewiercic za duzo (np. kawałek listewki drewnianej).

63b2e6405319d637m.jpg c4660cf5b836f75dm.jpg 97ddec62b3d72f41m.jpg 06b2711b79acaf63m.jpg 59b3c7b56393f7fbm.jpg 808e8b5ba5a89e3em.jpg ee9fef4018b62d7cm.jpg fee72d6c6f0df36cm.jpg 03d51b9d06de6acdm.jpg f1b3e4c16b5312fcm.jpg 0fdd9017bb6ed972m.jpg dcb04612d700eb2fm.jpg 2aab9754bed838bem.jpg 0c6aa58e1413bbbam.jpg d0c3984e3cd2db77m.jpg a401416eb9e4a437m.jpg 6c81711584277a35m.jpg 7ffbdf11cdf53621m.jpg e3ff39bf8874b8e8m.jpg 27f844c7c07b8530m.jpg 354e26f51f69dbddm.jpg b3653947eab664e3m.jpg 74f1afcf5b4ff164m.jpg

a TUTAJ linki to innych tematów CB w Stilo:

link1

link2

link3

link4

link5

• 1 miesiąc później...
Napisano

> Ja swoje UNIDEN zamontowałem w schowku.

a jak z kablem od gruchy? przeciska sie jakos przez zamkniety schowek? zlosnik.gif

Napisano

> a jak z kablem od gruchy? przeciska sie jakos przez zamkniety

> schowek?

Jeżdzę z otwaetym, narazie mi to nie przeszkadza

Napisano

Jeśli masz podłokietnik, nie musisz ciągle spoglądać na wyświetlany numer kanału, chcesz mieś radio dosłownie "pod ręką", chcesz mieć blisko do gniazda zapalniczki i nie chcesz dziurawić swojego Stilona (uff tyle warunków do spełnienia smile.gif )

Możesz zrobić to tak:

stilo_01.jpg

Montaż na 'rzepy':

stilo_08.jpg

stilo_05.jpg

Montaż i demontaż szybki i bezbolesny, koszt samoprzylepnych 'rzepów' w np. OBI 6zł.

stilo_07.jpg

Napisano

ok.gif

Jak dla mnie to jest tylko jedna wada... nie widać na którym kanale jesteś frown.gif

Napisano

> Jak dla mnie to jest tylko jedna wada... nie widać na którym kanale

> jesteś

Ale można przykleić małe lusterko wsteczne np. na popielniczce i będzie gitara ! idea.gifwink.gif20.GIF

Napisano

A ja widzę inną, jak niżej opuścisz podłokietnik(chyba że to już max. ?), to będzie końcówkę wtyku do zapalniczki przygniatać.

A z tymi kanałami, to po co ?

Przecież domyślnie jest 19 ustawiony, a 1 czy 2 a górę/dół to można spokojnie bez patrzenia zrobić ok.gif

Napisano
  • Autor

> Ale można przykleić małe lusterko wsteczne np. na popielniczce i

> będzie gitara !

jedno lusterko to za mało, będzie złe odbicie

taaaa to musi być system luster hmm.gif

a jeszcze lepsza byłaby kamera biglaugh.gif

Napisano

Rozwiązanie z kamerą najbardziej mi się podoba smile.gif Im więcej bajerów, tym jazda bardziej urozmaicona smile.gif Trzeba tylko pamiętać, żeby od czasu do czasu spojrzeć przez przednią szybę smile.gif czy jest się jeszcze na drodze smile.gif

A tak naprawdę, to raczej 99% czasu 'wisi' się na "19".

"Gałkologię' na ślepo bardzo łatwo opanować smile.gif, no chyba że ktoś ma bardzo bajeranckie radio smile.gif

Podłokietnik nawet w najniższym położeniu nie robi krzywdy wtykowi zasilającemu, chyba że ktoś ma duży wtyk np. z bezpiecznikem czy innymi bajerami smile.gif A ręka na podłokietniku, bardzo dobrze radzi sobie z pokrętełkami:)

Napisano

> Możesz zrobić to tak:

No popatrz, przed chwilą mijałem Twojego stilaka

ale radyjka chyba nie zostawiasz?

Bardzo mi się podoba to rozwiązanie waytogo.gif

Napisano

Radyjka nie zostawiam bo jednak za bardzo na widoku, ale jeden ruch ręką, rzepy puszczają i radyjko odzyskuje wolność smile.gif

• 3 miesiące później...
Napisano

U mnie radio jezdzi nieustannie w schowku pod siedzeniem kierowcy. Wszystko jest podlaczone wystarczy lekko wysunac schowek i wlaczyc radio. Po pierwsze wlaczenie CB zajmuje dokladnie tyle co wlaczenie radia z CD, po drugie..radia nie widac. Radio to President Kenji - wystarczajace chude do schowka smile.gif

Napisano

Jestem tu nowy i pozwoliłem sobie przegladnąć ten temat ponieważ nabyłem Stilaka miałem problem gdzie zamontować CB ale dzięki wam już zamontowałem na rzepy między siedzeniem pasażera a tunelem co do zakłóceń niema ich wcale zestaw Unident PRO 520 xl i antena na magnes 100 cm Hulster

Napisano

No to teraz wpadnij na ssp i sie przywitaj tukej ok.gif

Napisano

da2075557292ff58.jpg

w nieco bardziej zaawansowanych radiach (tutaj na pasmo 144mhz i 430mhz) mozna sobie radio wrzucic do bagaznika a sam panel i glosnik do srodka. Przedł. sie kablem RJ /jak telefoniczny/

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.