Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jakie najb. NIEZAWODNE autko do 20 000PLN-ow ? ;)

Featured Replies

Napisano

Witam...borykam się z wyborem autka...wiem że będzie ciężko i nie wiem czy mnie stać wogóle w sensie czy 20tys starczy, mianowicie szukam czego niezawodnego, to najważniejsze, a następnie to ekonomiczność utrzymania i ostatnie: klima, wspomaganie, nic więcej do szczęścia mi nie trzeba, fajnie by było kombi ale zwykłe też OK, czytałem dużo o Passatach - wniosek: boję się, bo w tej cenie może to być lipa...teraz jestem na etapie Opel, np Astra kombi, VW golf 3, 4...nie wiem...tyle aut na świecie, pomoże ktoś?

Napisano
  • Autor

> na razie to wymieniłeś najbardziej zawodne...

hehe...a może Audi? co sobie chwalicie? nie wiem...Fiat?

W czym szukać?

Napisano

jeeejjuuuu.... jeśli wybierasz wg takich kreteriów, to możesz śmigać absolutnie

WSZYSTKIM. Kup se astre i wymien wszystko co może paść w następne dwa lata.

Zamkniesz się w 20k i będziesz miał "tanio" "ekonomicznie" i na dodatek z klimą

& wspomaganiem.

Weź ranking niezawodności, i kupuj wg niego.

Ja oczywiście polecam BMW zlosnik.gif

Napisano

> Witam...borykam się z wyborem autka...

Ja tam już w dzisiejszych czasach nie wierzę, że jedna marka czy model będzie bardziej zawodny niż inny. Wszystko jest takie samo: projektorwane, produkowane na szybko, byle by było nowsze, ładniejsze, spełniało współczesne normy emisji spalin i dostało więcej gwiazdek w testach zderzeniowych. O trwałości nikt nie myśli, bo to się nie opłaca.

Każdy z modeli, ktore wymieniłeś będzie IMHO OK, pod warunkiem że znajdziesz zadbany i niezajechany egzemplarz. Uważam, że najłatwiej będzie znaleźć taką Astrę II, bo to jest bardzo popularny samochód w Polsce. Passaty są najczęściej kradzione.

Napisano

> hehe...a może Audi? co sobie chwalicie? nie wiem...Fiat?

nie żartuj zlosnik.gif

> W czym szukać?

Audi jak najbardziej, ale A4 ma drogie zawieszenie ...

Poszukaj jakiejś Toyoty lub Mazdy, ciężko będzie, ale jak już znajdziesz, to będziesz tylko olej wymieniał wink.gif

Napisano

stałem niedawno przed podobnym dylematem i hmm nie znajdziesz auta wg takich kryteriów zlosnik.gif przynajmniej mi się nie udało.

nie nastawiaj się na markę to po pierwsze.

po drugie szukaj auta w dobrym stanie technicznym, zadbanego i w miarę możliwości pewnegook.gif jeśli takie znajdziesz, powymieniaj w nim co trzeba to jest wszelkie elementy eksploatacyjne i ciesz się jazdą.

Ja tak zrobiłem i, mimo, że nigdy na Forda nie stawiałem po przejechaniu dobrych paru km tych autkiem jestem z niego max zadowolony ok.gif

Napisano
  • Autor

> nie żartuj

> Audi jak najbardziej, ale A4 ma drogie zawieszenie ...

> Poszukaj jakiejś Toyoty lub Mazdy, ciężko będzie, ale jak już

> znajdziesz, to będziesz tylko olej wymieniał

hmmm...skoro japońce są dobre to zaczne szukać, mam teraz astrę 1, no jeździ...duze dystanse pokonuje...ale jednak...nie zawsze jest wporzadku utrzymuje ja w idealnym stanie, i i tak cos sie psuje...wiec co by bylo jakbym lekko przymrozal oko na utrzymanie? masakra hehe

Napisano

> Witam...borykam się z wyborem autka...wiem że będzie ciężko i nie

> wiem czy mnie stać wogóle w sensie czy 20tys starczy, mianowicie

> szukam czego niezawodnego, to najważniejsze, a następnie to

> ekonomiczność utrzymania i ostatnie: klima, wspomaganie, nic

> więcej do szczęścia mi nie trzeba, fajnie by było kombi ale

> zwykłe też OK, czytałem dużo o Passatach - wniosek: boję się, bo

> w tej cenie może to być lipa...teraz jestem na etapie Opel, np

> Astra kombi, VW golf 3, 4...nie wiem...tyle aut na świecie,

> pomoże ktoś?

Jak bedziesz mial pecha, to chocby ten model przodowal w rankingach to bedzie ci sie wszystko sypalo.... bo trafisz na powypadkowca, a nie dopatrzysz, albo bedzie zajechany, albo zwyczajnie jakis wadliwy egzemplarz.... Z autami jest loteria i tyle.

Ja nie potrafie ci podac konkretnego spisu modeli. Mialem SC - nie psulo sie , ale to do miasta tylko. Mialem lanosa - nie psul sie, ale to tandeta straszna. Mam jeszcze mnostwo kontaktu z fabia - zlego slowa nie powiem, ale inni narzekaja - no wlasnie.... Aha - i Octavie mnostwo osob ceni. Ale jak bedzie w twoim wypadku - you never know....

W kazdym razie - powodzenia w szukaniu!

Napisano

> Jak bedziesz mial pecha, to chocby ten model przodowal w rankingach

> to bedzie ci sie wszystko sypalo..

dokładnie ok.gif tutaj nie ma pewniaków. powtarzam po raz kolejny zlosnik.gif szukaj auta w dobrym stanie a nie nastawiaj się na markę zlosnik.gif

Napisano

Mercedes W124 zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> dokładnie tutaj nie ma pewniaków. powtarzam po raz kolejny szukaj

> auta w dobrym stanie a nie nastawiaj się na markę

bo juz zaczynam myslec zeby zostac przy astrze...ale 2jce...mianowicie sprzedac swoja, a kupic 2jke z klima wspomaganiem itp...a czy sie dobrze trafi? tego nie wiadomo , tak jak wlasnie mowicie, a wydaje mi sie ze nawet jak cos padnie to astra chyba tania w remontach jest? no z wlasnego doswiadczenia wiem ze 1dynka tak. Bo z tego co pisze to passata nie wezme.

zerknijcie:

http://www.motoallegro.pl/item203304765_astra_ii_1_6i_100_limited_edition_jak_nowa_.html

zakladajac ze trafilbym dobrze, to tylko przyklad, to wizualnie fajne autko, poszuklabym wer 5cio drzwiowej lub kombi z wyposarzeniem jakie chce a w razie "w" remonty astry 2jki chyba nie sa drogie? bynajmniej takie jak passata hehe

Nie chce robic glupot i kupowac auta na ktore powiedzmy mnie stac a na utrzymanie nie bedzie stac, bo to w sumie najwazniejsze jest, miec okej, ale utrzymac...obecnie jestem dumny z 1dynki, bo dbam o nia bdb, dlatego ze mnie stac na to, czesci nie sa drogie do tego modelu, a utrzymanie to podstawa. Chyba tak zrobie, jak jestem w bledzie, poprawcie mnie

Napisano

albo służbowe (ale jak rozumiem służbowe nie wchodzi w rachubę) ?

Napisano

> bo juz zaczynam myslec zeby zostac przy astrze...ale

> 2jce...mianowicie sprzedac swoja, a kupic 2jke z klima

> wspomaganiem itp...a czy sie dobrze trafi? tego nie wiadomo ,

> tak jak wlasnie mowicie, a wydaje mi sie ze nawet jak cos padnie

> to astra chyba tania w remontach jest? no z wlasnego

> doswiadczenia wiem ze 1dynka tak. Bo z tego co pisze to passata

> nie wezme.

> zerknijcie:

> http://www.motoallegro.pl/item203304765_astra_ii_1_6i_100_limited_edition_jak_nowa_.html

> zakladajac ze trafilbym dobrze, to tylko przyklad, to wizualnie fajne

> autko, poszuklabym wer 5cio drzwiowej lub kombi z wyposarzeniem

> jakie chce a w razie "w" remonty astry 2jki chyba nie sa drogie?

> bynajmniej takie jak passata hehe

> Nie chce robic glupot i kupowac auta na ktore powiedzmy mnie stac a

> na utrzymanie nie bedzie stac, bo to w sumie najwazniejsze jest,

> miec okej, ale utrzymac...obecnie jestem dumny z 1dynki, bo dbam

> o nia bdb, dlatego ze mnie stac na to, czesci nie sa drogie do

> tego modelu, a utrzymanie to podstawa. Chyba tak zrobie, jak

> jestem w bledzie, poprawcie mnie

asterka wyglada ładnie - ale .... 8 lat juz ma, przebieg też juz ponad 100 tkm, no i jakas tak na maxa odpicowana - szczegolnie pod maską.

A co do samochodu - też miałem podobny dylemat w tej cenie, piszesz ze zależy ci na niezawodności, mnie tez o to chodziło, co prawda kupiłem auto bez klimy, ale z innymi dodatkami. Ktoś napisał Audi - spoko kolega ma A4 z '99 roku - polskie drogi - przednie zawieszenie robi co roku, a koszt nie mały bo ponad 2 tzł, na temat BMW się nie wypowiadam bo wiadomo jak fama chodzi o kierownikach tych bryk zlosnik.gif, VW - stawki ubezpieczeniowe sa najwyższe, tez ktoś napisał, ze najbardziej chodliwe u złodziejaszków, a poza tym VW najbardziej niezawodne auta robił do połowy lat 90-tych, później to juz tylko gorzej (słyszałem to od kilku osób), opel astra II tez takiej szukałem, ale porzadnie utrzymaną cięzko znaleźć - ale polecam bo jest ok.gif, z tym ze wiekszość przyciagnieta z zachodu przez handlarzy, nie zawsze są to auta wg stanu jak opisane i zapewniane .... no i został Fiat - ktoś napisał nie żartuj ..., a Fiat nie robi już takiego dziadostwa jak kiedyś, ale opinia się ciągnie, kuzyn ma stilowke od nowości rocznik '04 przejachał troche ponad 50tkm i wymienił dosłownie klocki i świece, o oleju i filtrach nie wspominając. Stilowka moze nie jest zbyt urodziwa, ale nie ma na nia zapotrzebowania do zaimania, czesci tanie - w porównaniu z innymi.

Ja osobiscie kupiłem punto wytrzeszcza '04 z przebiegiem 24500 km od I wł, serwisowany i w 20 tys zł sie zmiesciłem, a gdybym chciał kupic astre to w tej cenie kupiłbym '99-'00 rocznikowo (ceny z lutego, tera nie wiem), z nalotem ponad 100 tkm. I co wybrac wg papierów punto powinno pojezdzic duzej bezawaryjnie ... i jak narazie odpukac tak jest (zrobiłem 5 tkm), a w aucie 7-8 letnim o takim przebiegu moze zaczac sypac się wiecej rzeczy niz w 3 latku, ale wybór należy do Ciebie smile.gif

pozdrawiam

ps.

sorry za tak długi wywód smile.gif

ps2.

jak byłem na giełdzie w gliwicach w czasie poszukiwań samochodu, dziwnym trafem najwiecej było astr II roczniki '00-'01 i golfów IV '98-'00 - widac tez roczniki zaczynaja sie juz psuc dlatego "idą do zyda" smile.gif

Napisano

> na temat BMW się nie wypowiadam bo wiadomo jak fama chodzi o

> kierownikach tych bryk

Dawać no mi tu tę famę wpysk.gif, zaraz jej wytłumaczę,

że kierowcy BMW to kulturalni ludzie zlosnik.gif

Napisano

> Dawać no mi tu tę famę , zaraz jej wytłumaczę,

> że kierowcy BMW to kulturalni ludzie

fama - wystarczy zajrzec na inne kaciki, autokrate -> tam opisane, nie mowie, że wszyscy sa tacy, ale ponad połowa napewno zlosnik.gif

sam dość często widzę jak jeżdżą .... bez komentarza wpysk.gif, wrrr.gif, powninni takim prawko zabierać, co najmniej na 5 lat, albo jak zmadrzeją, o ile to wogole mozliwe

Bez obrazy dla tych którzy są normalni smile.gif

Napisano

> Ktoś napisał

> Audi - spoko kolega ma A4 z '99 roku - polskie drogi - przednie

> zawieszenie robi co roku, a koszt nie mały bo ponad 2 tzł,

Czy A4 ma takie zawieszenie jak Passat B5? Bo jeśli tak, to kolega powinien zainteresować się zamiennikami innej firmy.

W moim B5 fabryczne wahacze przejechały po polskich drogach między 150 a 160 kkm.

Napisano

> Czy A4 ma takie zawieszenie jak Passat B5? Bo jeśli tak, to kolega

> powinien zainteresować się zamiennikami innej firmy.

> W moim B5 fabryczne wahacze przejechały po polskich drogach między

> 150 a 160 kkm.

Ile kosztowała Cię wymiana?

i co wymieniałeś?

Napisano

Za te pieniążki kupiłem Toyotę Corollę 2.0D 29.12.1990

z klimą, elektyką, abs, hak- wydaje mi się, ze właśnie jest to jedno z aut, które są bardzo mało awaryjne

279051543-DSC01853-800x600.JPG

Napisano

> Za te pieniążki kupiłem Toyotę Corollę 2.0D 29.12.1990

> z klimą, elektyką, abs, hak- wydaje mi się, ze właśnie jest to jedno

> z aut, które są bardzo mało awaryjne

ta na zdjęciu to chyba nie jest Corolla z 1990 cfaniaczek.gif ?

Napisano

> Ile kosztowała Cię wymiana?

> i co wymieniałeś?

Odpowiem tak: wymiana wszystkich wahaczy to koszt w granicach 2 000 zł. Zajrzyj tutaj i wybierz Passat 1996 - 2000, a następnie wahacze.

Trudno mi jednoznacznie stwierdzić ile wydałem, bo:

1) dwa wahacze wymieniałem w ramach akcji promocyjnej, bez kosztów robocizny.

2) Nie mogę znaleźć rachunku za powyższą naprawę.

3) Trzy wahacze + przegląd z wymianą oleju, etc. Kosztował mnie chyba ok. 1000 zł.

4) Chyba, bo za to także nie mogę znaleźć rachunku.

A wymieniałem wahacze.

Przy okazji: IMO dobrym wyjściem jest wymiana wszystkich wahaczy na raz. Ja pierwsze dwa wymieniałem przy przebiegu ok. (o ile dobrze pamiętam) 153 kkm, potem kolejne trzy, a teraz, przy 159 kkm stuka mi kolejny.

Napisano

A co powiecie na Toyotę Avensis? Ładne auta i według rankingów dosyć niezawodne.

Napisano

czekałem kiedy ktoś zaproponuje Toyke zlosnik.gif, w tym nadwoziu to całkiem fajne autko waytogo.gif, ale tak jak ktoś pisał wyzej to chyba nie jest rocznik 1990 biglaugh.gif

Napisano

Ile tam jest tych wahaczy?

P.S.

na nasze drogi to chyba McPhersony najwytrzymalsze są.

Napisano

> A co powiecie na Toyotę Avensis? Ładne auta i według rankingów dosyć

> niezawodne.

Znajomy ma od nowości, rocznik chyba 2000.

Przebieg 300 000 tyś i zero problemów.

Napisano

Z własnego (i znajomych) doświadczenia: Toyota

Patrz tylko, zeby była z Japońskiej fabryki ok.gif

Napisano

Drzwi pasażera coś inny odcień mają i to nie na jednym zdjęciu

Napisano

Corolla E11 z silnikiem 4E-FE (1,4 86 KM) lub 4A-FE (1,6 110 KM), w nadwoziu dowolnym, pod warunkiem, że NIE liftback (produkcja UK), kupiona w PL, nalot do 150 kkm.

Sprzęt ten występował też z silnikiem 2,0 D 75 KM (2C) i jest to bezsprzecznie NAJLEPSZY silnik do tego auta, ale...

No właśnie.

Diesla w praktyce nie było w PL, są tylko "najlepsze, sprowadzane, niemieckie paaanie, 400 000 km co to jest".

Problemem zasadniczym w wyniuchaniu takiego auta (obojętnie z jakim by nie było silnikiem) jest to, że na rynek trafiają albo auta powypadkowe, albo z kosmicznymi przebiegami ukręconymi do "nieprzekraczalnych" 200 kkm.

DOBRE auta idą w rodzinie/wśród znajomych.

Zatem - świeca w dłoń i szukaj.

Auta po lifcie (silniki 1,4/1,6) TYLKO w przypadku, gdy masz pełną książkę serwisową z wbitą wymianą gwarancyjną bloku krótkiego. Każdy inny - odpada.

Możesz też szukać 2,0 D4-D 90 KM, ale nie ma opcji, żebyś zmieścił się w 20 kpln za sprzęt nadający się do eksploatacji. Diesle D4-D w dobrym stanie mają BARDZO wysokie ceny - dobre auta kosztują. Poza tym - w PL sprzedano pojedyńcze egzemplarze D4-D...

Diesla 1,9 z założenia sobie odpuść.

Napisano

A co powiecie na Citroena Xsarę? z tego co widziałem w ogłoszeniach da się znaleźć w cenie do 20 000

Napisano

> A co powiecie na Citroena Xsarę? z tego co widziałem w ogłoszeniach

> da się znaleźć w cenie do 20 000

NIEZAWODNE miało być...

Napisano

> A co powiecie na Citroena Xsarę? z tego co widziałem w ogłoszeniach

> da się znaleźć w cenie do 20 000

Już pisałem że Xantie - w tej cenie można spokojnie dostać i to naprawdę niezawodny wozik. Z xsarą też nie jest źle ale to raczej średniak pod tym względem.

Napisano

Mercedes W123 240D. I jeszcze na browara wystarczy. skromny.gif

Napisano

A progi jeszcze całe czy już ruda pod barankiem szaleje?

Napisano

te co wypisales to raczej dobrze wykonane ale awaryjne samochody

ja polecam mazde 626 z roku 98 2000 sa bardzo niezawodne i ekonomiczne

Napisano

> nie żartuj

> Audi jak najbardziej, ale A4 ma drogie zawieszenie ...

> Poszukaj jakiejś Toyoty lub Mazdy, ciężko będzie, ale jak już

> znajdziesz, to będziesz tylko olej wymieniał

moj ojciec w avensisie 1,8vvti z salonu po 90kkm nie musial wymienaic oleju nawet, wystarczy ze doelwal rotfl.gif

Napisano

> A co powiecie na Toyotę Avensis? Ładne auta i według rankingów dosyć

> niezawodne.

jesli miala juz za soba wymiane silnika w ramach akcji serwisowej to chyba mozna brac, jest w miare niezawodne, jesli jest przed to odradzam bo silniki 1,8 vvti potrafia lyknac oleju spore ilosci

Napisano

Ktoś tu wymieniał 406, no poprostu uwielbiam ten samochód ok.gif

Napisano

jak juz wielu powiedzialo, marka ma male znaczenie (chyba ze chcesz miec lans) szukaj od pierwszego wlasciciela, bezwypadkowego auta, najlepiej z malym przebiegiem smile.gif nieraz sie po pol roku auta szuka ale sie opłaca.

I pamietaj ze do tych 20kzł dojdzie Ci jeszcze ubezpieczenie, rejestracja, i zapewne wymiany zeczy typu paski filtry (tak dla sw spokoju)

Napisano

> Mercedes W124

Właśnie sobie takiego kupiłem - zobaczymy jak to jest z tą niezawodnością wink.gif

Napisano

> Mercedes W123 240D. I jeszcze na browara wystarczy.

Tylko, że ruda szybko go zeżre...

Napisano
  • Autor

Dziękuję za tyle wypowiedzi:D Obecnie właśnie mam Astrę I. Zanim o niej coś napiszę powiem że tak, jak kupować to z pewnego źródła...powinienem też inaczej sformułować temat: nie jakie najbardziej niezawodne, a właśnie: jakie modele najżadziej się psują...no w sumie to prawie to samo, hehe Ale do rzeczy: kupiłem Astrę I 95r, 86tkm, niby nie możliwe, ale od znajomego i w pełni prawdziwe, było to w listopadzie 2005r...mamy teraz czerwiec 2007 i dla mnie to bardzo dużo, bo auto ma teraz: 139tk, ok 25tkm rocznie...to dla mnie dużo i jak na to autko(od zakupu LPG) to: jeden generalny remont za ok 2000zł...hamulce , tarcze, uszczelki...o i miska olejowa, sprężyny i amory tył, tlumik i takie tam rzeczy które się zużywają...a "po drodze" takie mniejsze wymiany części: świece, przewody, filtr itp...2x końcówka drążka się urwała. I to wszystko. Dlaczego chcę zmienić? Zacząłem się filmować że dużo mnie remonty wynoszą i że lepiej zmienić bo teraz idealnie jest ale co będzie za rok...ale czytając wypowiedzi...zwątpiałem. chciałbym poprostu coś z klimą , wspomaganiem, ale nie wiem czy jest sens...latem ciężko się jedzie przez całą Europę bez klimy...bo bez wspomagania potrafię się obyć;) Obecnie autko w stanie BDB i nawet ruda się nie tyka (to kwestia z 3ch lat chyba hehe), od remontu minęło ok 20tkm, czyli czeka mnie wymiana uszczelki pokrywy silnika(ta przy świecach - nie jestem fachowcem:P ) to standard przy LPG, ale to nie problem, 20zł i sam się nauczyłem robić...to tak dla informacji jakby ktoś się zastanawiał nad LPG moim zdaniem konkretnie w Astrze I warto. Po tych wypowiedziach...zaczynam się zastanawiać czy rzeczywiście zmieniać samochód, zacząłem myśleć nawet żeby kupić lub sprowadzić rozlecianą Astrę I ze wspomaganiem i klimą i przekładkę zrobić...ale czy to sensowne? niewiem.gif muszę jeszcze poczytać , pomyśleć, wiadomo, byłaby duża kasa - byłoby autko z salony i po problemie;)

Napisano

czeka mnie wymiana uszczelki pokrywy silnika(ta przy

> świecach - nie jestem fachowcem:P ) to standard przy LPG,

Pierwsze słyszę, żeby to był standard hmm.gif

Napisano

> czeka mnie wymiana uszczelki pokrywy silnika(ta przy

> Pierwsze słyszę, żeby to był standard

Ja też, a mam Astrę z LPG

Napisano

> Tylko, że ruda szybko go zeżre...

Jak będzie składał się z jednego kawałka bez dzwonów pięciu, to go nie zje ruda tak szybko uwierz mi waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> Jak będzie składał się z jednego kawałka bez dzwonów pięciu, to go

> nie zje ruda tak szybko uwierz mi

tak? bo napewno jest z jednego kawałka bez dzwonów...tzn...no...zdażyło mi się raz od tylca lekko hehe:D ryska:P hmm...bo ja co 20tkm mam mokrą uszczelkę pod pokrywą:P u mnie to standard, może przez prędkości? Bo jeżdżę głównie po autostradach, astra 1.4 kombi i duszę z niej ile można, słyszałem że w Astrach silniki 8V są niezawodne to prawda? Bo w moim odpukać wszystko się kręci...instalka Elpigaz..ponoć to nie za dobre ale dziala...jeszcze nie wiem co zrobię, trudna decyzja

Napisano
  • Autor

sporo poczytałem by nie zaśmiecać forum niepotrzebnie...yyyy.... co powiedzie o japońcach np honda ?

Napisano

> Poszukaj Xantii lub 406 (lepiej Xantii imo bo to jak japończyk prawie

> że )) - w tej cenie to będzie rocznik 2000-2001 z dieslem w

> dobrym stanie

> http://www.allegro.pl/search.php?string=...0&price_to=

Xantia bezawaryjna hahaha.gif w firmie mamy Xantię, to faktury za naprawy już na pewno przekroczyły cenę zakupu zlosnik.gif

hydropneumatyczne zawieszenie jest fajne, ale bardzo drogie w serwisowaniu

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.