Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Twój astrolot zmienił własciciela? Tu się pożegnaj.

Featured Replies

Napisano

No to i ja sie muszę pożegnać ,odjechała moja asterka w siną dal ale cóż zrobic jest już prawie dorosła i może jeździć gdzie jej się podoba grinser006.gif. Mam nadzieję ze nowy właściciel dobrze się z nią będzie obchodził. Przejechała ze mną pół Polski i nigdy w trasie nie zawiodła,jak ją cos bolało to zawsze dawała wcześniej znać,miała swoje chumory ale to jak każda kobieta.

Będe od czasu do czasu do was wpadał bo stanowicie świetne towarzystwo, dużo mi pomogliście i zżyłem się z wami.pozdrawiam

• 2 miesiące później...
Napisano

Witam

Moja asterka odjechała wczoraj w strone Wałbrzycha,wiernie mi służyła przez prawie 2 lata bez większych napraw więc nie moge narzekać.Pozdrawiam wszystkich i dziękuje za dobre rady biglaugh.gif

Napisano

Moja Asterka (OPEL ASTRA II (G) 1,4 16V CLUB KOMBI 1999 rok 168 tyś KM RED) w Poniedziałek 15.02.2010 po dokładnych oględzinach w ASO odjechała do nowego właściciela.

Ale nie ma co rozpaczać - w rodzinie pozostają nadal dwie Astry :

Żony Astra F 1,6 8V SEDAN GREEN 1999 rok

I moja Astra G 1,6 16V Kombi GRAY ELEGANCE 2002 rok (Niedługo nowy nabytek zaprezentuje)

Przez 2 tygodnie byłem posiadaczem TRZECH ASTEREK CIEKAWE CZY KTOŚ MIAŁ KIEDYŚ WIĘCEJ W JEDNYM CZASIE smile.gif

Pozdrawiam

Napisano

Z żalem informuję szanowne koleżeństwo, iż w dniu dzisiejszym mój astrolot zmienił właściciela, wiec żegnam się z Wami i mówię do zobaczenia.

P.S.

Od czasu do czasu tu jednak bedę zaglądał, cześć.

Napisano

Właśnie dzisiaj moja asterka G zmieniła właściciela i pojechała w Polskę. Wiernie mi służyła przez te 6 lat... beksa.gif

Ale w rodzinie cały czas zostaje smile.gif

Napisano

No niestety ale nadejszła wiekopomna chwila i asterka odjechała w siną dal. beksa.gifgrinser006.gif

busted.gif Ja tu jeszcze wrócę ... hahaha.gifzlosnik2.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

Moja Asterka wlasnie przed chwila zmienila wlasciciela. Oby nowemu uzytkownikowi tak samo bezawaryjnie sie jezdzilo jak mnie:)

Napisano

Zmieniłem Astrę na VW Bora , ale na kącik będę zaglądał bo swoją Astrę oddałem synowi , a do

kącika mam sentyment. Zawsze tu możno było

otrzymać radę lub wskazówkę 20.GIF

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Napisano

Witam

możne to głupio zabrzmi ale poszukuje właściciela mojej dawnej asterki, nie wiem czy akurat znajdę go na AK, po prostu chciałem sprawdzić czy jest możliwość zobaczenia w jakim stanie jest "moja" Astra. Pozostał taki mały sentyment po tym autku grinser006.gif

p1090017o.jpg

p1090013a.jpg

p1120362.jpg

W razie źle umieszczonego tematu proszę MOD`a o przesuniecie.

Pozdrawiam Killer1000

• 3 tygodnie później...
Napisano

Wiedziałem że kiedyś będę musiał napisać wypowiedź w tym wątku, co czynię z pewnym sentymentem, gdyż wczoraj moja "Asia" pojechała w siną dal, na szczęście nie daleko to może ją kiedyś zobaczę.

Służyła mi prawie przez pięć lat i nigdy w trasie nie zawiodła, (nie licząc zerwanego paska klinowego:)).

Mam nadzieję, że nowemu właścicielowi również będzie służyła i również on będzie czerpał dobre rady od kolegów z autokącika.

Pozdrawiam i dzięki za wszystko.

Obecnie jestem na etapie poszukiwania autka, ale chyba przesiądę się na forum Zafiry, gdyż jak do tej pory opel mnie nie zawiódł. smile.gif

• 4 tygodnie później...
Napisano

Tak się złożyło że pożegnałem się w niedzielę z Asterką. Naprawdę fajny samochód...nigdy nie zawiódł w trasie wink.gif Terz przenoszę się do Fordziarzy. Pozdrowienia dla wszystkich Astrokierowników wink.gif

• 4 tygodnie później...
Napisano

> No i przyszla kolej na mojego ASTERIXA ciezko bylo mi sie z nim rozstac ale musial ustapic miejsca wiekszej bryce /MAZDA PREMACY/ wiadomo trzy kobiety i wieczny brak miejsca w bagazniku ale zawsze bede sluzyl rada dozobaczenia frown.gif

post-43131-14352508712304_thumb.jpg

Napisano

No i na moją Aśkę tez przyszedł czas. Poszła w inne łapy. Sześć lat bezawaryjnej pracy ... troszkę szkoda ale cóż, przesiadam się na szkodnika.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Kolejny krok wtajemniczenia został osiągnięty - "przeszedłem na drugą stronę mocy" hehe.gif

Zamienił stryjek siekierkę na kijek:

p1140237x.jpg

Napisano

Witam a jednocześnie żegnam.Właśnie sprzedałem moją Astrę G z silnikiem X20DTL.Nabył ją kolega mojego syna,bo jak sam powiedział-wie co bierze.

Mam miłe wspomnienia z ponad 5-cio letniej eksploatacji tego autka i myślę,że nowy właściciel też będzie zadowolony.Pozdrawiam Wszystkich Kącikowiczów i szerokiej drogi KOLEDZY.Mirek

• 4 tygodnie później...
Napisano

witam Kolegów.

Ja co prawda ze swoją astrą pożegnałem się na początku 2008r, ale ostatnio ją widziałem i postanowiłem jeszcze o niej tu napisać.

Jest to astra F 1,8 C18NZ, srebrny sedan z 1992r. Kupiłem ją jeszcze za czasów studenckich od sąsiada, jeździłem trochę ponad 2 lata. W tym czasie zrobiłem prawie 100kkm. Auto było zagazowane IIgen. ze sterownikiem bingo M. Sporo w niej wymieniłem, ale nie dla tego, ze się rozlatywała, tylko chciałem być pewny, że mnie nie zawiedzie w trasie...i nigdy nie zawiodła, nigdy nie stanęła. Była bardzo tania w utrzymaniu i nauczyłem się całej obsługi i budowy auta, co przynosi mi oszczędności do tej pory, nawyk dłubania przy aucie nabyłem właśnie przy astrze i do tej pory sam dłubie w swoim aucie, łącznie z obecnym, niby skomplikowanym.

Sprzedałem ją bo prostu potrzebowałem auta większego, szybszego i pewniejszego-astra miała 16 lat i 260kkm-a miałem to szczęście, ze stać mnie było na auto klasyfikowane o kilka klas wyżej. Kupił ją ode mnie kolega za jedyne 300funtów (więcej kosztował mnie sprzęt audio, nie mówiąc o nowym zawieszeniu itd), dobry chłopak, ma auto do tej pory. On dobił już do 390kkm i w tym czasie wymienił tylko sprzęgło (jeszcze oryginalne było) i regenerował alternator.

Jest to dowód, ze do póki się dba o te auta, to służą długo i nie zawodzą. Jak będzie sprzedawał i jeszcze będzie jeździć, to ją od niego odkupie i będę trzymał jako young timera. Tyle, że on nie zamierza jej sprzedawać, jest bardzo zadowolony z auta i mówi, ze dopóki się nie rozleci to będzie nią jeździł.

Astra obwiozła mnie po całej Europie, a dzięki wiedzy z tego kącika zaoszczędziłem sporo kasy i duuużo się nauczyłem.

Bardzo dziękuję 20.GIF

• 1 miesiąc później...
Napisano

A wiec nadszedł dzien rozstania z moja jakze wdzieczną Asią... frown.gif przejechała ze mna ponad 30tys, absolutnie bezawaryjnie... ok.gif silniczek kazdemu moge polecic, (x18xe) latał jak złoto! auto poszło od reki, pierwszy ktory zobaczył, kupił. tak wiec dziekuje wszystkim za udzielone mi rady w trakcie jej uzytkowania, dzieki za wszelka pomoc 20.GIF asterki juz nie bedzie, ale bedzie nastepny Opel! pozostaje wierny Adamowi, teraz znowu bedzie omega. Jaka, nie wiem jeszcze, napewno kombi! smile.gif pozdrawiam wszystkich kacikowiczow! pochwale sie jak cos kupie i napewno nie znikne z AK ok.gif

Napisano

We wtorek moja Astra również zmieniła właściciela. Dużo z nię przeszedłem, zdążyłem ją dwa razy pomalować, ale miło będę wspominał użytkowanie.

Nie znaczy to bynajmniej, że przestanę już tu zaglądać, gdyż w rodzinie jest jeszcze asterka wink.gif

Napisano

> Zamienił stryjek siekierkę na kijek:

I ja także zamieniłem ASTRE G ale na ......... J

klik

Moja biała strzała po trzech latach bezawaryjnej eksploatacji czeka na nowego nabywcę

Napisano

Witam i żegnam się zarazem smile.gif

Otóż niedawno sprzedałem swoją Asterkę. Był to model z 97r, x14xe.

Kupiłem ją jako auto 6-cio letnie z przebiegiem 48kkm a sprzedałem niedawno z przebiegiem 130kkm

Auto było bezawaryjne, tylko wymiany eksploatacyjne smile.gif

Pozdrawiam wszystkich i obiecuje, że będę jeszcze tu zaglądał

PS.

Z auta została mi tylko dojazdówka 14". Jak ktoś chętny to możemy się dogadać

• 2 tygodnie później...
Napisano

> I ja także zamieniłem ASTRE G ale na ......... J

> klik

Moja biała strzała po trzech latach bezawaryjnej eksploatacji odjechała dzisiaj całkiem niedaleko. Teraz będzie często pokonywać trasę Wawa-Ukraina.

Napisano

Witam i żegnam

W sobotę mój astrolot zmienił właściciela, ale zostaje w moim mieście (to dobrze czy źle?)

Dzięki wszystkim za rady, podpowiedzi itp.

Pozdro.

Napisano

Kończą się piękne czasy. Astrolot (1,6 zagazowany) pojechał w siną dal i tyle go widziałem. Razem z żoną zjeździliśmy trochę Polski (Świnoujście, Łeba, Mazury), trochę Europy (Węgry, Chorwacja). Zrobiłem nim 50000km i nigdy mnie nie zawiódł. Czasy gdy grzebałem przy nim w garażu już nie wrócą. Wymieniałem płyny, amorki, sprężyny, wybieraki w skrzyni biegów, hamulce itp.

Ludzie z autokącika pomagali mi nie jeden raz. Jesteście super! Inne fora to straszna porażka. Lelek .... masz chłopie łeb na karku :-). Pozdrawiam i szerokiej drogi.

• 1 miesiąc później...
Napisano

Stało się i ja sprzedałem moja Astre.

Była zemną przez 6 lat, teraz tylko zostaną wspomnienia po tym doskonałym autku.

Napisano

No i stało się, w sobotę zamieniłem moją Astrę (służyła mi przez ponad 30 tys. mil) na Vectrę '07...

Ale jeszcze za kilka lat do Astry powrócę - muszę trochę dozbierać pieniążków na wersję J...

Pozdr!

Napisano

No i na mnie przyszła pora. Wczoraj Asterka zyskała nowego właściciela. Służyła mi dzielnie i prawie bezawaryjnie przez prawie 9 lat.

Napisano

siemanko :-)

nadejszła ta chwila... zlosnik.gif

pocieszenie, że astra została w rodzinie i będę ja widywał

nowym właścicielem został pewien młody człowiek, który już rozpoczął modyfikacje zlosnik.gif

(tak! da się tam jeszcze co nieco zmodyfikować/dodać/ulepszyć!)

będę ją co jakiś czas widywał zlosnik.gif

dla przypomnienia z kącikowych archiwaliów:

pierwsze foty po zakupie:

280121264-001.jpg

280121264-002.jpg

ze 3 lata później (i ze 3 lata temu, nowszych za bardzo nie mam zlosnik.gif):

280121264-004.JPG

280121264-005.JPG

wizualnie coś się tam jeszcze później pozmieniało (i nie tylko wizualnie)

podsumowując: przejechane blisko 200 000 kilometrów, z czego przez ostatnie 2 lata jakieś 5 000 zlosnik.gif

do żadnego innego auta nie miałem i pewnie nie będę miał takiego sentymentu ;-)

a na koniec zacytuje lelka z tytułowego posta w tym wątku:

> Jeżeli ktoś czuję potrzebę wylewnych pożegnań niech robi to na IKA.

można nawet tam jakiś wątek założyć, ale się nie rozczulać za bardzo zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

Ślicznie Wam wszystkim dziękuję za pomoc i cierpliwość. dzięki temu kącikowi i Wam trochę nauczyłem się Astry.... Pomogliście mi zrobić Białą Strzałą około 400 kkm (w gazie)

zmieniłem Ją na Focusa w dieslu....zobaczymy

pozdrawiam i dziękuję Wszystkim

Napisano

Moja asterka odeszła przy 250kkm, z tego u mnie 135kkm. Silnik bez problemów.

Teraz jest asterka H. Zobaczymy jak się będzie sprawowała..

• 4 tygodnie później...
Napisano

No i moja astra tez poszla w swiat...Teraz Peugeot 307 kombi 2.0 benzyna-> jeszcze tylko zalozyc tempomat i LPG wink.gif

.. a ktos pamieta jeszcze o tempomacie w astrze F ? wink.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

Z żalem informuję, że po prawie 10-latach dziś pożegnałem się z moją Astrą F 1.7D. Poszła w dobre ręce ale i tak było żal. Czułem się prawie jakbym oddawał córkę za mąż smile.gif

Zamieniłem ją na nowszy model smile.gif Obie są na zdjęciu.

284684782-P1190283m.jpg

post-20731-1435251153614_thumb.jpg

• 3 tygodnie później...
Napisano

Historia kołem się toczy. Astra opuściła dom. Kolejny właściciel będzie na pewno zadowolony.

DSC00380.jpg

4 lata z Wami na forum będę dobrze wspominał. Pozdrawiam i do usłyszenia kiedyś w przyszłości.

metan

• 1 miesiąc później...
Napisano

Od prawie tygodnia moja asterka jest w innych rękach. W moich - dziecko japońskiej motoryzacji czyli Mazda 3. Dziękuję za porady i wiedzę zgromadzoną w pokaźnym archiwum. Nie wykluczam powrotu na łono oplowskiej rodziny w przyszłości. Do zobaczenia!

• 1 miesiąc później...
Napisano

po 2 latach bezawaryjnej jazdy nastąpiła zmiana Astry na Vectrę, smile.gif

• 1 miesiąc później...
Napisano

Żegnam się jako użytkownik Astry, ale uzależniłem się od tego forum i muszę tu zaglądać

Napisano

Aż zal mi było oddawać astrę w inne ręce. Miło będę to autko wspominał.

• 2 miesiące później...
Napisano

Witam...!

I tak przyszedł czas rozstania przedwczoraj moja Asterka zmieniła właściciela.

Chciałem wszystkim podziękować za otrzymaną pomoc którą otrzymałem za każdym razem kiedy jej potrzebowałem.

30.GIF

Pozdrawiam serdecznie..

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.