Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

China atakuje: Drugi crash test Brilliance BS6 dostal ***

Featured Replies

Napisano

No i tak dlugo mialo im zajac aby nadgonic...zlosnik.gif a tu prosze pae miesiecy pozniej(sic!)eek2.gif zrobili male zmiany konstrukcyjne i nadgonilizlosnik.gif.

Drugi test Brilliance BS6 dostal ***(trzy) gwiazdki w tescie Euro NCAP, tym razem test w E.

bs6_spaintest.jpg

China Car Times

Jak sie popatrzy na oba filmy to widac ze auto sie o wiele lepiej trzyma od A-pillar dalej w kierunku bagaznikaidea.gif. Na pict wyzej drzwii otworzyly sie normalnie (Pict z China Car Times) (dla przypowmnienia w pierwszym tescie nie otworzyly sie w ogolezlosnik.gif)...

Widac ze Ch sie uczy ... i to dosc szybkohmm.gif ze nie nalezy robic papierowych aut zeby je sprzedawac na wymagajacych rynkachidea.gif...

http://uncutvideo.aol.com/search/relevan...est&index=0

Nowy Crash test

http://www.youtube.com/watch?v=F06LjugtIUo

Stary crash test

Napisano

No to jestem pod wrażeniem.

Za pare miechów przy takim postępie dostaną *****

Napisano

ze tak powiem... a nie mowilem? zlosnik.gif

Napisano

> ze tak powiem... a nie mowilem?

Za dużo kasy ktoś wsadził w ten interes żeby teraz miał nie sprzedawać tych samochodów.

Napisano

IMO chyba nie trudno wzmocnic auto - kwestia jak cena sie zmieniła po

pzdr

Napisano

Tak samo ludzie smiali sie z Japonczykow w latach 70. i z Koreanczykow w 90. Jeszcze 5-10 lat i bedziemy miec do wyboru China vs Japan vs Korea. Niemcy i inna wloszczyzna razem z Amerykanami odejda do muzeum techniki. Ewentualnie zostana z nich tylko centra badawcze projektujace silniki i ogolne koncepcje dla wielkich wytworcow ze Wschodu.

Napisano
  • Autor

> IMO chyba nie trudno wzmocnic auto - kwestia jak cena sie zmieniła po

> pzdr

sie nie zmienilaidea.gif... A pewno staniejehahaha.gif ...

A powaznie to jest to zadziwiajace z jaka szybkoscia reagujaidea.gif...

Napisano

> sie nie zmienila... A pewno stanieje ...

> A powaznie to jest to zadziwiajace z jaka szybkoscia reaguja...

a wiesz o ile masa wzrosla? smile.gif

pewnie wstawili w kontrukcje pare ceownikow

Napisano

> Tak samo ludzie smiali sie z Japonczykow w latach 70. i z

> Koreanczykow w 90. Jeszcze 5-10 lat i bedziemy miec do wyboru

> China vs Japan vs Korea. Niemcy i inna wloszczyzna razem z

> Amerykanami odejda do muzeum techniki. Ewentualnie zostana z

> nich tylko centra badawcze projektujace silniki i ogolne

> koncepcje dla wielkich wytworcow ze Wschodu.

Myślę, że zaleją nas auta ze wschodu.

Jednak to wymusi, na producentach europejskich obniżenie cen !

Napisano
  • Autor

> ze tak powiem... a nie mowilem?

ze tak powiem jest nas dwochzlosnik.gif ...

Ludzie sobie nie zdaja sprawy ze na EU swiat sie nie konczyzlosnik.gif ... Popatrzmy co sie dzieje np w Afrykaidea.gif... Dawniej do wszystkich krajow od Nigeria poczynajac szly stare zuzyte auta z EU, paroletnie VW, MB, BMW etc etc... Tak samo niektore kraje arabskie idea.gif... A dzis ludzie ktorzy moga wydac na auto $10 k maja wyboridea.gif... Nowe Made in China w kolorze jakim chce, z gwarancja, service, w cenie $10 k czy zjezdzony MB z EUhmm.gif... fakt moze w pewnym topniu gwarantujacy jakies wieksze bezpieczenstwo ale przy takim postepie smiem twierdzic ze juz nie dlugo...idea.gif

Egipt chyba jest na czele stawkiidea.gif.... bo co ciekawe wiekszosc Premier zaraz po Ch ma tam miejscehmm.gif

Napisano
  • Autor

> a wiesz o ile masa wzrosla?

jak narazie brak danychidea.gif ale jak sie cos na chinacarforum.com pojawi to wrzuce na AKidea.gif...

> pewnie wstawili w kontrukcje pare ceownikow

napewno nie parezlosnik.gif ... stali maja pod dostatkiemzlosnik.gif

Napisano

> Myślę, że zaleją nas auta ze wschodu.

> Jednak to wymusi, na producentach europejskich obniżenie cen !

ale pewnie i spadek jakosci

Napisano
  • Autor

> Myślę, że zaleją nas auta ze wschodu.

> Jednak to wymusi, na producentach europejskich obniżenie cen !

watpliweidea.gif.. Jeszcze na to za wczescniehmm.gif.. Jesli popatrzysz na historieidea.gif to cena z E rosla aby osiagnac ta z Widea.gif... Tylko pierwsza faza byla taka ze gralo sie cenaidea.gif...

Trudno zeby producenii aut byli Salvation Armyzlosnik.gif... Bezpieczenstwo, nowe konstrukcje R+D kosztuje ....

+ IMVHO zalezy od rynkuidea.gif... Na rynku rozwinietym nie cena jest najwazniejszaidea.gif... inaczej nikt by aut za wiecej niz $10 k nie kupowalzlosnik.gif

Napisano

Wiecie co...

Chinczycy poprawili konstrukcje, przez rok, półtora będa sprzedawac poprawioną. Jak im sprzedarz wzrośnie znowu zmniejszą przekroje podłużnic, usuną wzmocnienia. Stal jest droga.

Istnieje ogromna przepaść w mentalności Chińczyków i reszty Azjatów. Jeżeli Chińczyk może zarobić dolara więcej, stanie na uszach, żeby zarobić. Konsekwencje są nieważne. Efekt to trująca karma dla psów, ołów w zabawkach, bóg wie co jeszcze.

Z samochodami będzie tak samo.

Napisano

> Wiecie co...

> Chinczycy poprawili konstrukcje, przez rok, półtora będa sprzedawac

> poprawioną. Jak im sprzedarz wzrośnie znowu zmniejszą przekroje

> podłużnic, usuną wzmocnienia. Stal jest droga.

> Istnieje ogromna przepaść w mentalności Chińczyków i reszty Azjatów.

> Jeżeli Chińczyk może zarobić dolara więcej, stanie na uszach,

> żeby zarobić. Konsekwencje są nieważne. Efekt to trująca karma

> dla psów, ołów w zabawkach, bóg wie co jeszcze.

> Z samochodami będzie tak samo.

Raczej jest to IMHO efekt czarnego PR przeciwko Chinczykom ze strony calego swiata. NIkt nie wita rosnaca konkurencje z otwartymi ramionami wink.gif. A i tak 90% czesci z Forda czy innego Fiata jest robionych w Chinach i jakos to nikomu nie przeszkadza. Zaczyna przeszkadzac gdy te same czesci Chinczycy wypuszczaja pod swoim znaczkiem 270751858-jezyk.gif

Napisano

> watpliwe.. Jeszcze na to za wczescnie.. Jesli popatrzysz na historie

> to cena z E rosla aby osiagnac ta z W... Tylko pierwsza faza

> byla taka ze gralo sie cena...

> Trudno zeby producenii aut byli Salvation Army... Bezpieczenstwo,

> nowe konstrukcje R+D kosztuje ....

> + IMVHO zalezy od rynku... Na rynku rozwinietym nie cena jest

> najwazniejsza... inaczej nikt by aut za wiecej niz $10 k nie

> kupowal

Patrzę, raczej na kraje rozwijające się (nowej Europy).

Oczywiście to trochę potrwa, ale wg mnie za 7-9lat będą mieli mocno ugruntowaną pozycję na rynku aut europejskich (całej Europy).

Napisano
  • Autor

> Patrzę, raczej na kraje rozwijające się (nowej Europy).

> Oczywiście to trochę potrwa, ale wg mnie za 7-9lat będą mieli mocno

> ugruntowaną pozycję na rynku aut europejskich (całej Europy).

tez malo prawdopodobneidea.gif... Nie znam realiowhmm.gif ale czytajac AK i rozmawiajac z niektorymi userami na bardziej szczegolowe tematy to nie sadzaidea.gif...

Dlaczego ano dlatego ze jak sam mowisz to sa rynki rozwijajace sie - portfel a co za tym idzie obsluga klienta nie jest tak wazna... GM/TMC/FoMoCo cen nie zmieniaidea.gif na swoje modele bo i nie ma narazie oco walczycidea.gif...

Przyklady:

-z AK wynika ze w PL jest zalew uzywanych aut z innych krajow EUhmm.gif -spadly ceny w salonie?

-przeczytaj na Skosnookich jakie jest podejscie Subaru Polska do klientahahaha.gif ... doslownie auta dla wybrancohahaha.gif wzlosnik.gif- zalosna naprawde obsluga i podejscie...

-opis paru user-ow jak sie ich traktuje w salonie gdzie przyszli wydac 100 k PLN - nie chcesz nie kupuj, ja nie spuszcze nawet 1 k PLN, nie podoba sie to sp..zlosnik.gif...

Zaraz ktos powie ze to nie ma zanczeniaidea.gif...Otoz ma... dlatego ze jesli takie zachowanie jest akceptowalne u gory ... pad.gif to nie sadze zeby jakiemos koncernowi oplacalo sie spuszczac ceny... zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

[...] Chińczyków i reszty Azjatów.

I tu sie stary myliszidea.gif.. Od paru lat mam do czynienia ze sprzetem Made in China... I nie chce mowic nazwy firmy (jest ktos na AK kto tam pracyjezlosnik.gif) ale jak kiedys to byla cena to widze ze kazda nastepna generacja tego sprzetu robi postepwaytogo.gif.

IMHO podobnie bedzie z autami.

Osobiscie bym takiego auta nie kupilidea.gif... ale jesli mialbym na auto powiedzmy tylko $10 k i wybor jakis uzywany vs nowe Made in China z *** , service, gwarancja to raczej bym sie zastanawial...

Co do zabawekidea.gif to nie sa to rzeczy skomplikowane.. Ch jest czsto dobra w tym co robi bo... dobrze skopiowalizlosnik.gif. Smutne ale prawdziweidea.gif....

Napisano

> Wiecie co...

> dla psów, ołów w zabawkach , bóg wie co jeszcze.

hehe.gif czlowieku nie bawiles sie nigdy olowianymi zabawkami? wiesz ile trujacych zwiazków bylo w zabawkach produkowanych 30 lat temu? jesliby wierzyc dzisiejszym specom to zadne dziecko z lat 60 czy 70 nie powinno dozyc do 18 hehe.gif

Napisano
  • Autor

[...]A i tak 90% czesci z Forda czy innego Fiata jest

> robionych w Chinach i jakos to nikomu nie przeszkadza. Zaczyna

> przeszkadzac gdy te same czesci Chinczycy wypuszczaja pod swoim

> znaczkiem

Dokladnie jak piszesz ale ... no 90% moze jeszcze niewink.gif ale IMVHO ludzie sobie sprawy nie zdaja skad maja rzeczyzlosnik.gif... Malo chyba kto wie ze prawie wszystkie zderzaki dla GM sa wlasnie Made in China.... a na Opel pisze Made in Germany/Belgium/Poland/Spainzlosnik.gif.... Kiedys pisalem na AK jaki jest koszt produkcji tego zderzaka (dane GM-Holden)... a za ile potem sprzedaja go u dealer-azlosnik.gif

Napisano

> Raczej jest to IMHO efekt czarnego PR przeciwko Chinczykom ze strony

> calego swiata.

Ach Ci biedni Chińczycy, co ich wszyscy biją.

Przez pracowałem na kontrakcie w Chinach, następny rok bywałem tam co kwartał. Nie masz racji kolego.

Napisano

to było do przewidzenia przy dzisiejszym rozwoju technologii

jak widać konstrukcja jest już sztywna, teraz wystarczy zgrać dobrze napinacze,poduszki,dodać kontrolki i brzęczyk niezapiętych pasów i czekać na 4gwiazdki

Napisano

> czlowieku nie bawiles sie nigdy olowianymi zabawkami? wiesz ile

> trujacych zwiazków bylo w zabawkach produkowanych 30 lat temu?

> jesliby wierzyc dzisiejszym specom to zadne dziecko z lat 60 czy

> 70 nie powinno dozyc do 18

Połowa wędkarzy powinna nie dożyć pięćdziesiątki. Ile to oni się ołowiu nie najedzą jak zagniatają ciężarek na żyłkę. Śmieć mi się chce z rozsiewania paniki typu ouf w zabawkach, efekt cieplarniany a wszystko przebija ptasia grypa, na którą zmarło na całym świecie!! przez kilka lat!! kilka osób i wcale nie wiadomo czy można się zarazić od ptaków.

Napisano

> I tu sie stary mylisz.. Od paru lat mam do czynienia ze sprzetem Made

> in China... I nie chce mowic nazwy firmy (jest ktos na AK kto

> tam pracyje) ale jak kiedys to byla cena to widze ze kazda

> nastepna generacja tego sprzetu robi postep.

Wiesz, jak ktoś był w Chinach (mam na myśli miasta nie wsie) to może mocno się zdziwić.

Widać że cywilizacyjnie szybko się rozwijają, a jeżeli mówimy o autach to tak jak piszesz. Kwestia czasu i jakością dorównają najpierw Koreańczykom, później Europejczykom, a i przyjdzie czas na Japończyków, aczkolwiek oni się do Europejczyków zablirzają ostatnio zlosnik.gif

O Amerykańskich nie piszę bo to inna historia.

Napisano

> to było do przewidzenia przy dzisiejszym rozwoju technologii

> jak widać konstrukcja jest już sztywna, teraz wystarczy zgrać dobrze

> napinacze,poduszki,dodać kontrolki i brzęczyk niezapiętych pasów

> i czekać na 4gwiazdki

Ciekawe jak z zabezpieczeniami antykorozyjnymi?

Napisano

A jak z awaryjnością tych samochodów?

Napisano
  • Autor

> A jak z awaryjnością tych samochodów?

a skad mam wiedzieczlosnik.gif? Ani moj HiLux ani Liberty nie sa Made in Chinazlosnik.gif...

al jesli wierzyc co pisza na chinacarforum to nie jest tak zlehmm.gif - + widze ze scinaja sie dwa nurty za i przeciw jak to wszedziezlosnik.gif ... Wiekszosc uzytkownikow jak Egypt, Nigeria, Ameryka Pld jest zadowolonahmm.gif ale tez jaki jest odbiorca tego autaidea.gif... Widze ze czasami maja problemy z czesciami ale zeby cos wiecej powiedzeiec to niewiem.gif....

Napisano
  • Autor

> to było do przewidzenia przy dzisiejszym rozwoju technologii

> jak widać konstrukcja jest już sztywna, teraz wystarczy zgrać dobrze

> napinacze,poduszki,dodać kontrolki i brzęczyk niezapiętych pasów

> i czekać na 4gwiazdki

hmm.gif wiesz nie umiem tego uzasadnicidea.gif ale mam odczucie ze latwiej jest dojsc z 0 do 3, 3.5 niz z 3 do 4 ****zlosnik.gif ...

teraz juz nie tylko mowimy o poprawieniu konstrukcji ale i odpowiedznm wyposazeniu, detalach i raz zetrzeba bedzie troche zainwestowac w R+D a dwa ze te detale tezkosztuja i tego juz nie dasz rady nadrobic tania sila roboczawink.gif(chociaz napewno bedzie duzzo taniej)idea.gif.... Popatrz np na takie Daewoo ups Chevy -zlosnik.gif Kalos/Aveo dostal **zlosnik.gif i nawet wsparcie Holden mu nie pomogloidea.gif.... a przeciez nie mowimy o firmie ktora robi auta od 2 lathmm.gif...

Napisano
  • Autor

> Wiesz, jak ktoś był w Chinach (mam na myśli miasta nie wsie) to może

> mocno się zdziwić.

dwa swiatyidea.gif ale nie wiem jaka jest wiedza ludu ogolnazlosnik.gif ze tak jest. Przeciez nie ma co porownywac Shanghai z wsiaidea.gif... Ta tania sila robocza musi skas pochodziczlosnik.gif

> Widać że cywilizacyjnie szybko się rozwijają, a jeżeli mówimy o

> autach to tak jak piszesz. Kwestia czasu i jakością dorównają

> najpierw Koreańczykom, później Europejczykom, a i przyjdzie czas

> na Japończyków, aczkolwiek oni się do Europejczyków zablirzają

> ostatnio

.... Takto jest jak ilosc przerasta Qidea.gifpad.gif... Ale z J mialem juz Mitsu, Toyota teraz Subaru i generalnie chyba nasuwa mi sie jeden wniosek - 893goodvibes.gif.... Widze roznice wykonania i elementow miedzy tym

i 3ma.hmm.gif. Widze teraz roznice miedzy Toyota a Subaru. I przykro ze Toyota stala sie jak fabryka kielbas ...buu.gif... Owszem za Q placi sie cena ale jednakidea.gif.

> O Amerykańskich nie piszę bo to inna historia.

... Jakosciowo rowniezlosnik.gifwink.gif

Napisano

> Tak samo ludzie smiali sie z Japonczykow w latach 70. i z

> Koreanczykow w 90. Jeszcze 5-10 lat i bedziemy miec do wyboru

> China vs Japan vs Korea.

Podobnie pisalem kilka miesiecy temu biglaugh.gif

Mysle ,ze wystarczy kilka moze kilkanascie lat i sam bede smigal autkiem "made in china" ktore bedzie dobre jakosciowo i odpowiednio bezpieczne ok.gif

Oczywiscie dla czesci ludzi nadal VW bedzie mistrzostwem swiata biglaugh.gif - szanuję ich ok.gif

Napisano

Niemcy i inna wloszczyzna razem z

> Amerykanami odejda do muzeum techniki.

Nie, po prostu Niemcy i inni całą produkcję przeniosą do Chin, w EU pozostawiając zarządy i inne reprezentacyjne organy.

Napisano

> czlowieku nie bawiles sie nigdy olowianymi zabawkami? wiesz ile

> trujacych zwiazków bylo w zabawkach produkowanych 30 lat temu?

> jesliby wierzyc dzisiejszym specom to zadne dziecko z lat 60 czy

> 70 nie powinno dozyc do 18

Ja pamiętam zabawki będące w całości z ołowiu względnie cyny. A obecna histeria jest po prostu histerią mediów.

Napisano

Hmm ten nowy nie ma szyberdachu wiec to pewnie tez zmienili z szyberdachem zachowuja sie pewnie tak samo blush.gif

Napisano

> Hmm ten nowy nie ma szyberdachu wiec to pewnie tez zmienili z

> szyberdachem zachowuja sie pewnie tak samo

Szyberdach IMO nie ma wpływu na sztywność karoserii - on w końcu jest włożony w blachę tak cienką że ugina się pod naciskiem ręki.

Napisano

> a skad mam wiedziec? Ani moj HiLux ani Liberty nie sa Made in

> China...

> al jesli wierzyc co pisza na chinacarforum to nie jest tak zle - +

> widze ze scinaja sie dwa nurty za i przeciw jak to wszedzie ...

> Wiekszosc uzytkownikow jak Egypt, Nigeria, Ameryka Pld jest

> zadowolona ale tez jaki jest odbiorca tego auta... Widze ze

> czasami maja problemy z czesciami ale zeby cos wiecej

> powiedzeiec to ....

A ja nadal będę się trzymał porównania do skuterów, bo to mimo wszystko najbliższy przykład motoryzacyjnego "sukcesu" Chin. Pomimo kilku lat obecności na polskim rynku, który jest całkowicie pozbawiony własnych konstrukcji, chińczykom nie udało się zabłysnąć żadnym rewelacyjnym modelem. Zdecydowana większość to produkty bardzo kiepsko wykonane, kuszące jedynie ceną i kolorowymi gadżetami. I co najbardziej w chińskich produktach istotne- po pierwszej awarii sprzęt już właściwie dla pasjonata motoryzacji bo przeciętny mechanik nie ma cierpliwości hehe.gif

Napisano

> Wiecie co...

skad takie wnioski ?

Napisano
  • Autor

> Hmm ten nowy nie ma szyberdachu wiec to pewnie tez zmienili z

> szyberdachem zachowuja sie pewnie tak samo

rozumiem ze zartujeszzlosnik.gifwink.gif

Napisano

> Jak sie popatrzy na oba filmy to widac ze auto sie o wiele lepiej

> trzyma od A-pillar dalej w kierunku bagaznika. Na pict wyzej

> drzwii otworzyly sie normalnie (Pict z China Car Times) (dla

> przypowmnienia w pierwszym tescie nie otworzyly sie w ogole)...

> Widac ze Ch sie uczy ... i to dosc szybko ze nie nalezy robic

> papierowych aut zeby je sprzedawac na wymagajacych rynkach...

skad ja to znam hmm.gifgrinser006.gif

Jeszcze kilka razy popoprawiaja i bedzie mial 5*, pytanie tylko kiedy Q dojdzie do takiego poziomu, ze rynki tj EU, US, AU ja zaakceptuja i przystana sie wysmiewac. Z tego co pamietam, Chinczycy dali sobie na to 10 lat, z czego rok czy dwa juz minely.

Napisano

> rozumiem ze zartujesz

biglaugh.gif nie no powaznie mowie rotfl.gifrotfl.gif

Napisano
  • Autor

> skad ja to znam

cfaniaczek.gifnono.gifzlosnik.gif

> Jeszcze kilka razy popoprawiaja i bedzie mial 5*, pytanie tylko kiedy

> Q dojdzie do takiego poziomu, ze rynki tj EU, US, AU ja

> zaakceptuja i przystana sie wysmiewac. Z tego co pamietam,

> Chinczycy dali sobie na to 10 lat, z czego rok czy dwa juz

> minely.

wiesz z H juz sie nie wielu wysmiewazlosnik.gif . Moze Q jeszcze tak 033102bebe_1_prv.gif ale jako konkurencja to nie znam nikogoidea.gif... Pytanie tylko czy kient i rynek bedzie wstanie zaakceptowac kompromis ze jest tansze ale w zaszdzie sie nie psuje idea.gifhmm.gif

Napisano

> wiesz z H juz sie nie wielu wysmiewa . Moze Q jeszcze tak ale jako

> konkurencja to nie znam nikogo... Pytanie tylko czy kient i

no widzisz grinser006.gif

> rynek bedzie wstanie zaakceptowac kompromis ze jest tansze ale w

> zaszdzie sie nie psuje

wg mnie tak, ale do tego dojda inne problemy typowe dla firm wschodzacych z Azji, czyli brak sieci dealerskiej, potem klopoty z czesciami, brak odpowiednio wyszkolonych serwisantow, itd A tego nie da sie rozwiazac w rok. No ale najpierw musza dopracowac swoje produkty, ciekawe czy sie wyrobia w owe 8 lat zlosnik.gif.

No i ten design, zeby w koncu zaczeli pracowac nad swoimi pomyslami a nie jechac z kazdego po trochu.

Napisano

> no to stary ja juz trupem jestem ... z takim duzym jak moj

o stary to wogole ani poduszki ani wzmocnienia Ci nie pomoga wogole to bys wylecial przez to "okno" przy wypadku biglaugh.gif

Napisano

zgadza się ok.gif Z tym, że tutaj masz samych kulturoznawców i powiedzą Ci że bredzisz smirk.gif

a przypadkiem wiem, jak do interesów podchodzą Koreańczycy i Japończycy. i jest to przepaść. ale daj spokój, nie kop pana, bo się spocisz wink.gif

Napisano

a po serii wypadków wybuchnie skandal, jak bardzo produkowane samochody odbiegają od prezentowanego w testach smirk.gif

Napisano

> no widzisz

> wg mnie tak, ale do tego dojda inne problemy typowe dla firm

> wschodzacych z Azji, czyli brak sieci dealerskiej, potem klopoty

> z czesciami,

Przy obecnym systemie dystrybucji to problemu z częściami nie ma.

Problemy są przy autach nietypowych z prywatnego importu, ale to tylko kwestia poczekania kilku dni.

Napisano

> zgadza się Z tym, że tutaj masz samych kulturoznawców i powiedzą Ci

> że bredzisz

> a przypadkiem wiem, jak do interesów podchodzą Koreańczycy i

> Japończycy. i jest to przepaść. ale daj spokój, nie kop pana, bo

> się spocisz

Możesz rozwinąć swoją myśl?

Poważnie pytam.

Napisano

> a po serii wypadków wybuchnie skandal, jak bardzo produkowane

> samochody odbiegają od prezentowanego w testach

a coś takiego jak homologacja?

Jak się ją otrzyma, to wszelkie zmiany konstrukcyjne wymagają chyba powtórnej homologacji, przed dopuszczeniem do sprzedaży.

Napisano

> skad ja to znam

> Jeszcze kilka razy popoprawiaja i bedzie mial 5*, pytanie tylko kiedy

> Q dojdzie do takiego poziomu, ze rynki tj EU, US, AU ja

> zaakceptuja i przystana sie wysmiewac. Z tego co pamietam,

> Chinczycy dali sobie na to 10 lat, z czego rok czy dwa juz

> minely.

I widać postępy.

Odnoszę wrażenie, że stać ich na drogie inwestycje.

Ciekawe kiedy otworzą pierwszą swoją fabrykę w USA, lub Europie?

Napisano

> Przy obecnym systemie dystrybucji to problemu z częściami nie ma.

> Problemy są przy autach nietypowych z prywatnego importu, ale to

> tylko kwestia poczekania kilku dni.

znam troche ich systemy dystrybucji (chodzi o kraj) i poki nie przerodzi sie to w duza siec ogolnoswiatowa to beda problemy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.