Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

durzy przebieg w cienkim 700

Featured Replies

Napisano

Cześć.

Powiedzcie mi co myślicie o cieńkim 700 z przebiegiem 180tyś. Niby wszystko jest w porządku, ale czy macie jakieś rady czym mozna się zainteresować i pomyśleć. Zastanawiam się czy zawracać sobie głowę remontem silnika? i właśnie nie wiem czy warto, skoro jakoś jeżdzi?

Napisano

> Cześć.

> Powiedzcie mi co myślicie o cieńkim 700 z przebiegiem 180tyś. Niby

> wszystko jest w porządku, ale czy macie jakieś rady czym mozna

> się zainteresować i pomyśleć. Zastanawiam się czy zawracać sobie

> głowę remontem silnika? i właśnie nie wiem czy warto, skoro

> jakoś jeżdzi?

Ja myślę, że on już do końca będzie tylko 'jakoś' jeździł... oslabiony.gif

No, chyba, że za pięć stówek, tak, żeby potem chociaż z części był zysk zlosnik.gif

Napisano

> Cześć.

> jakoś jeżdzi?

JAK DO 500 zł bo i wiecej za 700 z takim przebieg dac nie powienies to warto i wsadzic mu 900 za 1000 zł

powyzej tej kwoty nie warto

Napisano

Mój ma 142tys i śmiga aż miło zlosnik.gif Pzu wyceniło go na 2400zł

Napisano

> jaki?!

700tk 96rok- jeśli o to chodzi

Napisano

> Mój ma 142tys i śmiga aż miło Pzu wyceniło go na 2400zł

KOLEGA KUPIŁ 700 zdrowa buda bo pod rajdowke juz obadana, zarznieta skrzynia za 400 zł

Napisano

mój ma 196tys i dalej jeździ, nad remontem nie myśle bo to nieopłacalne lepszy byłby swap na cos mocniejszego cool.gif

Napisano

> Mój ma 142tys i śmiga aż miło Pzu wyceniło go na 2400zł

to Ci sie bardziej opłaca zeby Ci to auto zniknęło z parkingu niz je sprzedawac wink.gif . Oczywiscie nie zycze Ci tego 20.GIF

Napisano

tak jak napisali poprzednicy za 500 zł mozesz je kupic za wiecej sie nie oplaca. I to tez zalezy w jakim stanie jest karoseria ok.gif

Napisano
  • Autor

Dzięki za odpowiedzi, ale ja już go mam od dawna. Ja nie pytałem czy warto kupić, tylko można coś zrobić aby poprawić jego osiągi lub czy są jakieś elementy, które należy przy takim przebiegu zrobić aby sobie pochodził jeszcze. Bo na razie jeździ, ale nie mam z czym porównać więc w tym mam kłopot.

Napisano

> to Ci sie bardziej opłaca zeby Ci to auto zniknęło z parkingu niz je

> sprzedawac . Oczywiscie nie zycze Ci tego

no nie wiem sick.gifpzu wyceniło mi autko ponieważ koleś mi w tył wjechał i stwierdzili że....koszt naprawy przewyższa wartość auta 270751858-jezyk.gif wycenili auto na 2400zl a wypłacili 1200zł... ale zawsze coś bo klapę wypchnąłem, zderzak za 20zł pospawany i jeżdżę dalej smile.gif

Napisano

Jak jeździ i nic złego się nie dzieje to nie ma co się bawić tylko jeździć puki coś się nie zacznie dziać. Ja mam u siebie ponad 220000km i jak do tej pory z silniczkiem nic nie było robione.

Napisano

Mój mam 110tys i chodzi jak tak lala i ta jego ogromna oszczedność, az żal go sprzedawać ale to dopiero w najblizszym czasie frown.gif

Napisano

> Mój mam 110tys i chodzi jak tak lala i ta jego ogromna oszczedność

przesadzasz z ta oszczednoscia...

Napisano

> przesadzasz z ta oszczednoscia...

spalanie ponizej czy w granicach 5l/100km to chyba jest oszczedne ? odpowiednia regulacja i mozna jezdzić w czasach gdzie benzyna jest bardzo droga, a w szwecji paliwo w przeliczeniu na złotówki kosztuje 3,5zł za 1 litr

Napisano

> spalanie ponizej czy w granicach 5l/100km to chyba jest oszczedne ?

zalezy jak na to patrzec.

przyjedz do Poznania, to zobaczysz ile sie spala w "miescie", bo w trasie mam tyle samo co Ty, ale inny czas podrozy i inne predkosci...

Napisano

> zalezy jak na to patrzec.

> przyjedz do Poznania, to zobaczysz ile sie spala w "miescie", bo w

> trasie mam tyle samo co Ty, ale inny czas podrozy i inne

> predkosci...

No zapewne że po Poznaniu się jezdzi inaczej ale zapraszam na godziny szczytu jak wraca sie z Katowic przez centrumkorki itd zawsze możesz się przejechac zlosnik.gif zapraszam, ta sama droga zlosnik.gif ale rozumiem o co chodzi.

• 2 miesiące później...
Napisano

u mnie 700-tka pali ok 6-7litrow,przebieg 253tyś i jest po remoncie... wniosek nie oplaca sie go remontowac,bo duzo nie pocisnie i jezdzi jako-tako...

Napisano

> mój ma 196tys i dalej jeździ, nad remontem nie myśle bo to

> nieopłacalne lepszy byłby swap na cos mocniejszego

ja tak zrobilem... tzn po spotkaniu z pieskiem silnik bonda sie wyjsral na droge i remont nieoplacalny byl... tak wiec zrobilem swapa na fefnastke

Napisano

kumpel miał a dokładnie jego tata 700 na liczniku było 250tyś jak go sprzedawali

silnik chodził bez zarzutów a jedną wadą jaka była to była skrzynia biegów zaczęła wyć sick.gif

Napisano

Mojemu cienkiemu 700 niedawno własnie stukneło 160 tys na liczniku i silnik chodzi bez zarzutu, osiagi też jak na to auto są w normie, tak samo spalanie. Miałem porównanie z autem, które miało ledwie 90 tys przebiegu i róznicy w porównaniu z moim nie zauważyłem. Przy silniku nigdy nie było nic robione, oprócz tego co sie robi zwyczjnie przy silniku, czyli okresowe wymiany oleju i łancucha rozrzadu razem z tymi zebatkami, no i co jakis czas wymiana przewodów, swiec, rurek, filtrów i tym podobnych pierdół. smile.gif

Jedyna powazniejsza awraia silnika w tym aucie, to raz wywaliło uszczelke pod głowicą jakies 10 tys. km temu, która była najprawdopodobniej efektem przegrzania silnika, które było z kolei efektem jeżdżenia z rozwalona chłodnicą. wink.gif Wymieniłem ja(uszczelkę) u mechanika razem z planowaniem głowicy i od tamtej pory jak narazie, odpukać jest git. smile.gif

PS. A tak przy okazji, to przypomniało mi sie, że musze zaktualizowac sig, bo troche nieaktualny juz jest. wink.gif

Napisano

> Cześć.

> Powiedzcie mi co myślicie o cieńkim 700 z przebiegiem 180tyś.

to nie jest duży przebieg

Niby

> jakoś jeżdzi?

Chcesz go kupić czy nim jeździsz ?

Napisano

duRZy przebieg - popraw bo razi

Napisano

> duRZy przebieg - popraw bo razi

spojrz na date pierwszego posta, edycja juz chyba niemozliwa dla zwyklego usera clown.gif

Napisano

> jaki?!

durzy- masakra oslabiony.gif

Napisano

moj cieniasek jest z roku 1992 i ma przejechane dopiero 105 tys. to chyba nie tak duzo jak na ten rocznik nie?

Napisano

> spojrz na date pierwszego posta, edycja juz chyba niemozliwa dla

> zwyklego usera

no niestety

Napisano

> Cześć.

> jakoś jeżdzi?

no to ja mam CC 900 z 97 roku i ma juz 210 Tys

Napisano

> no to ja mam CC 900 z 97 roku i ma juz 210 Tys

cho cho i jezdzi bez zarzutow jeszcze ??

Napisano
  • Autor

Sorka za tą ortografię, jak się klepie w klawisze i nie patrzy co wychodzi to potem taki wstyd. Wybaczcie?

Ja nie chcę kupować tylko nim jeżdżę. Najgorsze to to że nie mam żadnego porównania. Nie mam innej 700 aby porównać np osiągi. A tak szczerze to mam wrażenie że jakoś słao idzie.

Czy można jakoś ocenić go bez przejechania się innym?

Napisano

najprosciej to nie czasem zmierzyc mu czas do 100km/h? hmm.gif bo jak slabo idzie to wyjdzie to przy mierzeniu

Napisano

> najprosciej to nie czasem zmierzyc mu czas do 100km/h? bo jak slabo

> idzie to wyjdzie to przy mierzeniu

wszystkie jeszcze zalezy od łącznika zeby.GIF

Napisano

> cho cho i jezdzi bez zarzutow jeszcze ??

niestety nie non stop sie psuje zeby.GIF ale mam zamiar troszke wydac kasy zrobic go na cacy i mam nadzieje ze jeszcze troszke pojezdzi bo jak narazie nie mam zamiaru go zmieniac;D

Napisano

> zalezy jak na to patrzec.

> przyjedz do Poznania, to zobaczysz ile sie spala w "miescie", bo w

> trasie mam tyle samo co Ty, ale inny czas podrozy i inne

> predkosci...

To fakt, miasto miastu nie równe ok.gif

Napisano

> ja tak zrobilem... tzn po spotkaniu z pieskiem silnik bonda sie

> wyjsral na droge i remont nieoplacalny byl... tak wiec zrobilem

> swapa na fefnastke

Mam jedną prośbę, możesz się nie chwalić w każdym wątku że masz 16V od kilku miesięcy tylko 16 i 16, załóż sobie wątek chwalę się i będzie cacy, teraz się możesz na mnie obrazić zlosnik.gif

Napisano

> Mocno pojechales

Już mu to kiedyś ktoś napisał, i nic nie pojechałem, delikatnie wytłumaczyłem zlosnik.gif

Napisano

> Już mu to kiedyś ktoś napisał, i nic nie pojechałem, delikatnie

> wytłumaczyłem

no tak delikatna perswazja 270635636-JUMP2.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.