Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ściema czy prawda?

Featured Replies

Napisano

Co prawda używam z firmy AutoLand ale działanie jest takie same. Od predkosci 80km/h zdaje egzamin (po dwukrotnym nałożeniu na szybe). Ja jestem zadowolony, zimą szyby mniej zachodzą szronem.

Cena AutoLadnu - 16zł

Napisano

kolego slyszlame cos o takich preparatach...ale nie wiem czy to akurat ten!!! i podobno to działa!

Napisano

> http://www.allegro.pl/item440913204_tuv_niewidzialna_wycieraczka_nanotechnologia.html

> Jak w temacie. Jakie macie doświadczenia z tym "cudem"?

Zaczelo sie wszystko od produktu Rain-X. To byl pierwszy produkt na rynku i chyba jak dotad najlepszy. Dziala, ale jak Ci nawet kropelka oleju padnie na szybe, to wycieraczki zaczynaja rozmazywac wode tak ze jest beznadziejnie.

Napisano

znajomy miał awarię silniczka wycieraczek w volvo,że do domu nie było daleko to zajechał na stację i kupił taki wynalazek

jak jechał szybko to z szyby wszystko ładnie zlatywało ale przy wolnej jeździe porażka

Napisano

Chyba, że jedzie się pod wiatr hahaha.gif

Napisano

Jak jedziesz szybko - jest ok.

Jak jedziesz wolno to i tak musisz włączyć wycieraczki, a preparat tylko pogarsza ich skuteczność.

Napisano

a czy to nie będzie działaś tak jak stary sposób z przeciętym ziemniakiem i nasmarowaniem tym szyby?

Napisano

> a czy to nie będzie działaś tak jak stary sposób z przeciętym

> ziemniakiem i nasmarowaniem tym szyby?

ziemniak był potrzebny jak szyba była tłusta!(dawne czasy grinser006.gif)

Napisano

A wiesz może jak się skutecznie tego pozbyć? Bo poprzedni właściciel chyba czym podobnym potraktował szybę, i teraz przy wolnej jeździe tragedia - woda rozmazana.

Szyba wielokrotnie myta rożnymi płynami i dalej nic. Jak siedziała ta cała nanotechnologia, tak dalej siedzi.

Napisano

> a czy to nie będzie działaś tak jak stary sposób z przeciętym

> ziemniakiem i nasmarowaniem tym szyby?

Działanie podobne. Kiedyś z ziemniakiem przejeździłem cały weekend, ponad 200km, w tym w deszczu. O dziwo kartofel spełnił swoje zadanie. Najfajniejsze było wychodzenie w deszczu i smarowanie szyby na poboczu smile.gif

Napisano

> A wiesz może jak się skutecznie tego pozbyć? Bo poprzedni właściciel

> chyba czym podobnym potraktował szybę, i teraz przy wolnej

> jeździe tragedia - woda rozmazana.

> Szyba wielokrotnie myta rożnymi płynami i dalej nic. Jak siedziała ta

> cała nanotechnologia, tak dalej siedzi.

wymienić szybę zlosnik.gif, u mnie przestało działać po około roku crazy.gif

Napisano

a moze wina wycieraczek ?

Napisano

> wymienić szybę , u mnie przestało działać po około roku

Wiesz, tez o tym myślałem, ale wolał bym znaleźć jakiś mniej inwazyjny sposób crazy.gif

Napisano

> a moze wina wycieraczek ?

Raczej nie, w przeciągu 4 miesięcy wymieniałem 3 komplety bo myślałem że to one coś kiepskawo zbierają, ale efekt ten sam - zarówno na wycieraczkach za 10zl z Tesco jak i Valeo za ok 40zł.

Przy prędkości ok, 60 km zbierają wodę, ale na szybkie i tak pozostaje jej cieniutka warstwa. Przy większej szybkości woda spływa sama, ale nie z całej szyby, gdyż widocznie nie została dokładanie pokryta tym środkiem, tak więc praca wycieraczek i tak jest konieczna.

Najgorsze jest to, że przy dużej prędkości, jak wycieraczka wraca do poziomu, to i tak przez jakieś 5cm ściąga tą wodę z powrotem na oczyszczony obszar... tak jakby w tamtym miejscu ten środek był "grubiej" nałożony, lub mnie "zużyty".

Napisano

kiedyś jak kłóciłem się z autolandem o to ze ich płyn spryskiwaczy zrobił mi kuku w szybe i lakier,

to proponowali mi ze dostanę "usuwaczkę niewidzialnej wycieraczki" którą kończą testować

w laboratorium. Może już to wypuścili na rynek?

Napisano

> kiedyś jak kłóciłem się z autolandem o to ze ich płyn spryskiwaczy

> zrobił mi kuku w szybe i lakier,

> to proponowali mi ze dostanę "usuwaczkę niewidzialnej wycieraczki"

> którą kończą testować

> w laboratorium. Może już to wypuścili na rynek?

Google nic nie wie na ten temat, na stronie autolandu tez żadnego takiego produktu nie widać...

To co udało mi się znaleźć w internecie kiedyś, to to: http://groups.google.pl/group/alt.pl.misc.samochody , ale zastosowanie tej metody nie dało żadnego efektu.

Chyba po prostu trzeba przeczekać...

Napisano

Alkohol metylowy.

Napisano

> Alkohol metylowy.

Przetestuję to w najbliższych dniach i dam znać jaki efekt ok.gif

Napisano

> Przetestuję to w najbliższych dniach i dam znać jaki efekt

Uwazaj jak bedziesz nim myl - gumowe rekawiczki i staraj sie nie oddychac.

Napisano

Ja korzystalem z takiego produktu firmy autoland, spisywalo sie to bardzo dobrze, tylko wczesniej trzeba dobrze wyczyscic i odtluscic szybe, jezdzilem z tym jakies 3miesiace jak mi sie silniczek wycieraczek w cc zepsul a ulewy byly niezle zlosnik.gif

Napisano

> http://www.allegro.pl/item440913204_tuv_niewidzialna_wycieraczka_nanotechnologia.html

> Jak w temacie. Jakie macie doświadczenia z tym "cudem"?

dziala i to bardzo dobrze, powyzej 60 km/h krople deszczu rozstepuja jak morze przed Mojzeszem. zlosnik.gif

ale do czasu az szyba nie zlapie jakiegos zanieczyszczenia w postaci plynnej lub stalej, wtedy zaczynaja powstawac niemilosierne smugi wraz z kazdym ruchem wycieraczek

Napisano

mam takie cos - na trasie rewelacja - wcale nie uzywasz wycieraczek i wszystko swietnie widac nawet w bardzo duzym deszczu gdy inni staja bo nie widza gdzie jada... w miescie mniej uzyteczne bo mniejsze predkosci osiagamy - w sumie przy 100kmph bardzo wygodne...

Napisano

tak jak powyzej pisali kacikowicze , tak i ja stwierdzam , ze fajne dopoki sie nie pobrudzi i przy wiekszych predkosciach)

kolega mial duze problemy z usunieciem tego z czolowej szyby , uzywa dalej ale na przedni szybe tego wynalazku nie kladzie juz - tylko boczne i tylna - i takie zastosowanie moglbym polecic

Napisano

> znajomy miał awarię silniczka wycieraczek w volvo,że do domu nie było

> daleko to zajechał na stację i kupił taki wynalazek

> jak jechał szybko to z szyby wszystko ładnie zlatywało ale przy

> wolnej jeździe porażka

wystarczy posmarowac szybe połowka jabłka - powaznie - dziala jak niewidzialna wycieraczka

a do czego sluzy polowka ziemniaka ? zgadnijcie zlosnik.gif

Napisano

> a do czego sluzy polowka ziemniaka ? zgadnijcie

Do posmarowania piór wycieraczek !?

Napisano

U mnie ten wynalazek przestał działać po tygodniu... Przestał mi odbijać się czkawką po roku i trzech kompletach wycieraczek...

Nie polecam...

Napisano

> Jak jedziesz szybko - jest ok.

> Jak jedziesz wolno to i tak musisz włączyć wycieraczki, a preparat

> tylko pogarsza ich skuteczność.

Zgadzam sie w zupelnosci. Ja przedniej takim specyfikiem nie smaruje, tylko boczne i tylna

Napisano

Spróbuj może takim preparatem do mycia monitorów LCD i matryc laptopów...

I może warto też wypróbować taką nasączoną ściereczkę do usuwania wosku z szyb samochodowych, widziałem przy kasach w Castoramie bodajże za 3 zł.

Napisano

1. Płyn do mycia szyb.

2. Denaturat.

3. Woda z Ludikiem

Zachowaj kolejność smile.gif

Napisano

http://www.allegro.pl/item440913204_tuv_niewidzialna_wycieraczka_nanotechnologia.html Jak w temacie. Jakie macie doświadczenia z tym "cudem"?

ja kiedys jezdzilem z Rain-X'em, hamerykanski, dobry powyzej 50km/h, i nie zostawial smog na szybie po uzyciu wycieraczek.

Tesc, jezdzacy ciezarowkiami, opowiadal, ze jak mu padl silniczek wycieraczek, to dobry sposobem jest przeciac kartofla na pol, i wysmorowac tym szyby, dziala podobnie do tego preparatu za ile to to kosztuje, 5 dych??, to za 5dych masz, ho ho, pare kilo ziemniokow, a po uzyciu zawsze mozna cos z nich upichcic ;-)

Napisano

> Do posmarowania piór wycieraczek !?

do szyby od srodka zeby nie parowala smile.gif

Napisano

> 1. Płyn do mycia szyb.

> 2. Denaturat.

...i smrod nie do wytrzymania przez ladny tydzien sick.gif

> 3. Woda z Ludikiem

> Zachowaj kolejność

Napisano

> ...i smrod nie do wytrzymania przez ladny tydzien

Bez przesady - nie masz go pić tylko wytrzeć nim szybę od zewnątrz

Napisano

> Bez przesady - nie masz go pić tylko wytrzeć nim szybę od zewnątrz

ale smród pozostaje sick.gif

Napisano

> ale smród pozostaje

Ja tam nie wiem - czyściłem już tym sposobem szybę od zewnątrz i problemów takich nie miałem.

Czyściłem i od środka (usuwanie naklejek) i pomimo, że zużyłem 1/4 flaszki denaturatu to na następny dzień już praktycznie zapachu nie było...

Napisano

Kiedyś używałem rain-X. Niestety, wycieraczki mazały przeokrutnie, circa po dwóch tygodniach od użycia.

Wczoraj kupiłem jakiś NANO+ środek z AutoLandu za 12 zlotych i wystarowałem nim szyby boczne. Dam znać po piewszym deszczu, jak to działa.

Pozdro

Bartek

Napisano

Ale ludzie są łatwowierni i naiwni. A cwaniaki tylko na tym zarabiają.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.