Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

akcja serwisowa astryG 1.7dti i 2dti

Featured Replies

Napisano

> Nr kampanii 09-R-002 Pzdr

thx,

brat

Napisano

Przy okazji wymiany czujnika ciśnienia oleju zobaczyłem co tam ASO zrobiło w ramach akcji serwisowej.

1. Mata wygłuszająca NIE zerwana - a ona jest główną sprawczynią całego zamieszania

2. Sanki miały być zabezpieczone (auto z Włoch, wiec sanki nie przegniłe), ale na spawach w dalszym ciągu jest nalot korozji

Zweryfikujcie poprawność naprawy/konserwacji w waszych autach i w razie czego do poprawki - ja wybieram się ponownie do ASO na początku lipca.

Napisano

> I coś miałeś do roboty?

U mnie tylko podczyścili i pomalowali. Dostałem kwit o wykonanej usłudze. Wszystko trwało z 1,5 godz.

Napisano

Dopisuję się i ja ,dziś zadzwoniłem do" Opel jastrzębski "w moim mieście i miła pani umówiła mnie na jutro po uprzednim sprawdzeniu nr, vin. 270751858-jezyk.gif

I po robocie ,jak zajechałem pan poprosił o kluczyki wypisał jakiś papierek i powiedział że obejrzy .

Jak powiedział tak zrobił ,

Potem wrócił i mówi "mocno skorodowane do wymiany i mam takie jedne na stanie bo akcja dość głośna i sporo ludzi się pyta więc jedne zostały "

Panowie fachowcy wymienili ,trwało to ok 4 godz.

Różnicy nie widze hi hi po za tym ,że teraż mam idealnie prostą kierę a nie prosiłem o to .No i jazdę próbną sobie zrobili bo na liczniku przybyło parę kilometrów ok.gif

Napisano

I ja się wybrałem do Opel Auto-Ring w Tarnowie, przeczyścili i zakonserwowali, auto gotowe po ok 3 godzinach.

Do podpisu tylko protokół naprawy gwarancyjnej.

Pozdrawiam

Napisano

Ja dzisiaj zadzwoniłem do "Nexteam" na Modlińskiej w wawie, podjadę po południu to mają sprawdzić. Astra kupiona w kraju, pan z serwisu mówił, że niby próbowali listownie powiadomić ale ja nie jestem pierwszym właścicielem i nic nie doszło.

pzdr

Napisano

Byłem i ja. Opel TRAX ul. Żeligowskiego w Łodzi. Prawie trzy godziny czekania.

Ramę oczyścili i zakonserwowali, nie wycieli wygłuszenia - serwisant powiedział, iż nie ma takiej potrzeby. Na koniec jeszcze umyli auto za free.

Napisano

Mają taką specjalną płytę z regulowanymi ramionami. Zaczepiają nią silnik i skrzynię i podnoszą lekko do góry za pomocą belki postawionej na konstrukcyjnych częściach błotników.

Napisano

> I po robocie

U mnie też

>jak zajechałem pan poprosił o kluczyki wypisał jakiś papierek i powiedział że:

Możesz pan sobie przez szybkę na pięterku popatrzeć a na warsztat nie wpuścimy...

> Jak powiedział tak zrobił ,

> Potem wrócił i mówi:

Wszystko w porządku, brak oznak korozji. smile.gif

Napisano

> Nr kampanii 09-R-002 Pzdr

Dzięki za info. U mnie w benzyniaku nie mam osłony pod silnikiem (poprzedni właściciel zgubił) więc i tak się nie kwalifikuje, ale za to z dieselkiem zadzwonię w jutro do miejscowego autoryzowanego serwisu.

Napisano

ja też skorzystałem z okazji i podjechałem do MM Cars Katowice, mam tam kumpla smile.gif no i saneczki już zamówione,a 20 lipca wymiana waytogo.gif powiedział, że nie ma sensu się bawić w jakieś konserwacje i malowania... tylko zastanawiam się nad faktem, że usuwają skutek a nie przyczynę, bo jak pokrywa spodnia zostaje ta sama to po paru latach znowu zaczną gnić hmm.gif moja ma 7 lat, ja pojeżdżę ze 2-3 lata, a potem coś nowego, więc powinno być dobrze.

Napisano

Opel Kanclerz wymienił ramę/sanki nawet nie bawiąc się w konserwację, podobno były baaardzo przerdzewiałe. Plusem jest geometria zrobiona przy tej okazji (bo i tak od jakiegoś czasu chciałem ją zrobić, a tu okazyjne za free).

Jeszcze raz dzięki za info o tej akcji - ja jestem w pełni usatysfakcjonowany!

• 5 miesięcy później...
Napisano

Orientuje się ktoś czy była podobna akcja serwisowa dla Vectry B ???

Byłem dziś na BT i diagnosta zwrócił uwagę na silna korozję sanek w mojej Vectrze. Sugerował albo wymianę albo wspawanie wzmocnień i założenie osłony pod silnika by nie było widać spawów. Jeśli już to wymienię sanki bo nie lubię rzeźby. Dużo jest pracy przy ich wymianie i jaki może być koszt ??? Same sanki używki to koło 100zł.

Napisano

> Jeśli już to wymienię sanki bo nie lubię rzeźby. Dużo jest pracy przy ich wymianie i jaki może

> być koszt ??? Same sanki używki to koło 100zł.

Wymiana ramy pomocniczej zawieszenia przedniego w rzeczonym przez Ciebie pojezdzie musialaby kosztowac ok 150-200 PLN, jest to czynnosc dosyc upierdliwa (liczne uchwyty, podtrzymki i inne drobiazgi-wersja z klimatyzacja, rama jest zdecydowanie ciezka). Warto zastanowic sie (oczywiscie, jesli jest taka potrzeba) przy takiej operacji (lub nieco odwlec ja w czasie na okolicznosc ponizszego, co napisze) nad sprzeglem (bez ramy zdjecie skrzyni jest latwe i przyjemne), centralnym wysprzeglikiem, tylnym uszczelniaczem walu korbowego i uszczelka pod miska olejowa (dwuczesciowa)-wszystkie wymienione operacje wymagaja zdjecia ramy pomocniczej.

Pozdrawiam

Napisano

I po bólu.

Zafira 2.0 DTI - sanki wymieniono. Robota ok. 5 godz.

Przeproszono i podziękowano.

Pozdrawiam

Napisano

> I po bólu.

> Zafira 2.0 DTI - sanki wymieniono. Robota ok. 5 godz.

> Przeproszono i podziękowano.

> Pozdrawiam

A gdzie wymieniałeś?

Napisano

> A gdzie wymieniałeś?

W OPEL PRAGA na Radzymińskiej - weryfikacja, dwa tygodnie czekania na nową ramę i wymiana.

Pzdr.

Napisano

> 2.2 DTI też się łapie na akcję

Nie pisałem wcześniej, bo wątek poleciał z czasem zlosnik.gifbiglaugh.gif

Ale skoro wrócił to napiszę, że u mnie tylko zerwano badziewie z osłony i tyle zlosnik.gif Sanki w sumie w porzo ok.gifzlosnik.gif

Napisano

Dzięki temu, że watek wypłyną to się dowiedziałem w ogóle że coś takiego ma miejsce. A że Asterke mam od miesiąca to po nowym roku pojadę do serwisu niech sprawdzają.

Napisano

Sanki w sumie w

> porzo

U mnie to była jedna, wielka rdza, nie było nawet co skrobać.

Napisano

> Chodzi ponoć o korozję ramy

> pomocniczej z lewej jej strony i możliwośc wyrwania z niej wahacza.Powodem jest gąbka w

> osłonie dolnej silnika, która gromadzi wodę i korozja osłabia od wewnątrz samą

> ramę(sanki).Dotyczy to rocznika 98-04.Było o tym ponoć także w prasie niemieckiej.

hmm moje auto jest z roku 99 rama była sprawdzana także od wewnątrz i była zdrowa, więc wydaje mi się nie ma się co bać. Ale jak ktoś ma możliwość to lepiej sprawdzić.

Napisano

> Dzięki temu, że watek wypłyną to się dowiedziałem w ogóle że coś takiego ma miejsce. A że Asterke

> mam od miesiąca to po nowym roku pojadę do serwisu niech sprawdzają.

Myślę, że powinieneś się pospieszyć zlosnik.gif

Akcja serwisowa trwa do końca grudnia chyba - później za ewentualne poprawki będziesz musiał płacić ok.gifsmile.gif

Napisano

Dzisiaj byłem w aso i już jestem umówiony na sprawdzenie. Akcja trwa do 31.12.2011. Tak, że większość ludzi się załapie na oględziny.

Zobaczymy co wyjdzie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.