Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ceed vs soul

Featured Replies

Napisano

Zamienilibyscie pro ceeda na soula? Myslicie, ze latwo to bedzie po 3 latach sprzedac? Silnik diesel wersja XL czyli full wypas.

Napisano

A po co ???

jak musisz bo dziecko ci sie urodzilo i wózek musisz włożyć to z musu-a tak to na pewno nie..

masz ślicznego pro ceed-a to na cholere kombinujesz ?? cfaniaczek.gif

Napisano
  • Autor

> A po co ???

> jak musisz bo dziecko ci sie urodzilo i wózek musisz włożyć to z musu-a tak to na pewno nie..

> masz ślicznego pro ceed-a to na cholere kombinujesz ??

Bo go nie lubie i denerwuja mnie 3D i wole jezdzic aveo.

Napisano

> Bo go nie lubie i denerwuja mnie 3D i wole jezdzic aveo.

to po jaka jasna cholerkę go kupowałeś icon_eek.gificon_rolleyes.gifniewiem.gif

w temacie - skoro go nie lubisz to odpowiedź na to pytanie jest oczywista, tylko może się zastanów 15 razy czy Soula lubisz zlosnik2.gifmlot.gifz_lol1.gif

Napisano

a widzisz...ja mam zupełnie odwrotnie i dlatego w tym roku będę sprzedawał swojego lancera bo jest kombi....a jeżdżę sam

i dlatego chcę kupić 3d lub coupe zlosnik.gif

nie lubisz 3 d bo...????

pakujesz 2-kę dzieci i kupę toreb ??

czy jeździsz sam lub w 2 osoby i nie lubisz bo poprostu nie lubisz cfaniaczek.gif

Napisano

> A po co ???

> jak musisz bo dziecko ci sie urodzilo i wózek musisz włożyć to z musu-a tak to na pewno nie..

> masz ślicznego pro ceed-a to na cholere kombinujesz ??

soul ma mały bagażnik i wysoki próg załadunku ok.gif

Napisano

> soul ma mały bagażnik i wysoki próg załadunku

wiem - jeździłem nim nie raz....

auto fajne i ja bym go nazywał "mikro vanem" i w tym segmencie jest autem o bardzo fajnej stylistyce ale gen. pro ceed i soul to inna klasa i przeznaczenie ich jest inne

Napisano
  • Autor

> to po jaka jasna cholerkę go kupowałeś

Bo szukalem auta 3 miesiace a cena byla dobra.

> w temacie - skoro go nie lubisz to odpowiedź na to pytanie jest oczywista, tylko może się zastanów

> 15 razy czy Soula lubisz

No wlasnie grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> nie lubisz 3 d bo...????

> pakujesz 2-kę dzieci i kupę toreb ??

> czy jeździsz sam lub w 2 osoby i nie lubisz bo poprostu nie lubisz

Duze drzwi, ktore nie moge otworzyc i normalnie wyjsc z samochodu jak czlowiek.

Napisano

> Bo szukalem auta 3 miesiace a cena byla dobra.

> No wlasnie

To co My mamy wiedziec co Ty chcesz?

Napisano
  • Autor

> To co My mamy wiedziec co Ty chcesz?

Chodzi mi to zeby latwo go bylo sprzedac. Na ceeda juz mam kupca napalony jak nie wiem. A soul mi sie podoba.

Napisano

W jakiej cenie sprzedajesz i który diesel w nim siedzi?

Napisano

> Duze drzwi, ktore nie moge otworzyc i normalnie wyjsc z samochodu jak czlowiek.

Dokładnie wujek, też nie lubię 3d z tego powodu.

Napisano
  • Autor

> W jakiej cenie sprzedajesz i który diesel w nim siedzi?

1.6 120KM (115 oryginalnie ale wgrali w ASO inny program). Narazie nie sprzedaje rozgladam sie jezeli juz to za cena na ile jest ubezpieczony przebieg niecale 40kkm.

Napisano
  • Autor

> Dokładnie wujek, też nie lubię 3d z tego powodu.

Myslalem, ze da sie do tego przyzwyczaic ale zwlaszcza w Warszawie nie sposob. Cale zycie jezdzilem 5D i czas do tego wrocic grinser006.gif

Powaznie zastanawiam sie na i30 z tym samym silnikem ale on dosc drogi jest oczywiscie w porownaniu do kia. Ciekawe czy maja jakies rabaty.

Napisano

A nie możesz wymienić na 5 drzwiowego Ceeda ??

widzisz- ja mam znowu problem że nie mogę jeździć innym autem jak 3 drzwiowe lub 2 drzwiowe bo źle się czuję wink.gif

Napisano

> Duze drzwi, ktore nie moge otworzyc i normalnie wyjsc z samochodu jak czlowiek.

Peugeot 1007

peugeot-1007-04.jpg

Napisano

ale Ty wiesz, że soul nie posiada bagażnika hmm.gifhehe.gif

Napisano

> A po co ???

> jak musisz bo dziecko ci sie urodzilo i wózek musisz włożyć

a gdize chcesz ten wózek wsadzać do soula? przecież tam nie ma bagażnika icon_eek.gif

Napisano

> ale Ty wiesz, że soul nie posiada bagażnika

duży zestaw big maka wejdzie grinser006.gif

Napisano

> a gdize chcesz ten wózek wsadzać do soula? przecież tam nie ma bagażnika

no ale gen. jest bardziej rodzinny niż pro ceed

Napisano
  • Autor

> A nie możesz wymienić na 5 drzwiowego Ceeda ??

> widzisz- ja mam znowu problem że nie mogę jeździć innym autem jak 3 drzwiowe lub 2 drzwiowe bo źle

> się czuję

Znow tym samym jezdzic?

Napisano
  • Autor

> Peugeot 1007

Mielismy taka sluzbowke w firmie. Swietny samochod do miasta poza kiepska dynamika nei moglem sie do niczego przyczepic.

Napisano

Przez duze wysiadasz/wysiadasz wlasnie normalnie.

A jesli ich nie otwierasz calkowicie to nie wina auta

tylko miejsc gdzie parkujesz.. wolalbym zmienic miejsce niz auto.

Ja nie lubie 5D.. zamienilbym sie chetnie. zlosnik.gif

Napisano

> Chodzi mi to zeby latwo go bylo sprzedac. Na ceeda juz mam kupca napalony jak nie wiem. A soul mi

> sie podoba.

jak ci się podoba to sobie kup wink.gif

każde auto ma swojego kupca - soul jest na pewno bardzo charakterystyczny, łatwo ci go będzie znaleźć na parkingu. w XLu dostajesz 4 szyby w prądzie, ale już klima manual, brak kompa pokładowego, skórzanej gałki biegów i innych przydatnych rzeczy, za cenę przeciętnego kompakta który już to wszystko posiada. Płacisz za nietuzinkowość smile.gif Jeździ to hm... normalnie. Szału nie ma, ale też baboli się nie doszukałem (ale zaznaczam, że tylko kawałeczek się przejechałem)

Napisano

> ale Ty wiesz, że soul nie posiada bagażnika

Bedzie jezdzil Aveo.. a po 3 latach sprzeda. grinser006.gif

Napisano

W ciekawym kolorze na felgach 18 wygląda bardzo fajnie ok.gif

Napisano

> Zamienilibyscie pro ceeda na soula?

Nie. Oglądałem Soula w salonie. Pomijając to, że to brzydkie jak nie wiem, to jeszcze miejsca za kierownicą jak na lekarstwo.

Wolałby Venge. Naprawdę fajne auto (jedyna wada, jaką dostrzegłem, to brak schowków).

Mnie też już 3d trochę się znudziło. Myślę o zamianie na Cee'da kombi albo Bravo.

Napisano

> Powaznie zastanawiam sie na i30 z tym samym silnikem ale on dosc drogi jest oczywiscie w porownaniu

> do kia. Ciekawe czy maja jakies rabaty.

W moim wypadku i30 byl tanszy niz ceed, bralem z wyprzedazy rocznika.

Napisano

Akurat sylwetkę Soul ma świetną i dostał za to nagrądę - natomiast środek ma średniej jakości plastiki a styling środka już taki porywający nie jest

Napisano

> Nie. Oglądałem Soula w salonie. Pomijając to, że to brzydkie jak nie wiem, to jeszcze miejsca za

> kierownicą jak na lekarstwo.

ile Ty masz wzrozstu ? bo przy moich 196cm miejsca miałem sporo, wręcz bym powiedział, że dużo

Napisano
  • Autor

> Przez duze wysiadasz/wysiadasz wlasnie normalnie.

> A jesli ich nie otwierasz calkowicie to nie wina auta

> tylko miejsc gdzie parkujesz.. wolalbym zmienic miejsce niz auto.

Wszedzie ciasno pod markietem pod blokiem doslownie wszedzie.

Napisano
  • Autor

> jak ci się podoba to sobie kup

> każde auto ma swojego kupca - soul jest na pewno bardzo charakterystyczny, łatwo ci go będzie

> znaleźć na parkingu. w XLu dostajesz 4 szyby w prądzie, ale już klima manual, brak kompa

> pokładowego, skórzanej gałki biegów i innych przydatnych rzeczy, za cenę przeciętnego kompakta

> który już to wszystko posiada. Płacisz za nietuzinkowość Jeździ to hm... normalnie. Szału nie

> ma, ale też baboli się nie doszukałem (ale zaznaczam, że tylko kawałeczek się przejechałem)

Niby nie ale wygladem odroznia sie od innych. Ma wszystko co mi trzeba 6 poduszek ABS ESP ASR - nie jestem pewien. Automatyczna klima w ceedzie nie dziala hehe.gif Potrafi tylko zmniejszyc obroty wiatraka ale juz nei zwieksza hehe.gif

Napisano
  • Autor

> Nie. Oglądałem Soula w salonie. Pomijając to, że to brzydkie jak nie wiem, to jeszcze miejsca za

> kierownicą jak na lekarstwo.

> Wolałby Venge. Naprawdę fajne auto (jedyna wada, jaką dostrzegłem, to brak schowków).

> Mnie też już 3d trochę się znudziło. Myślę o zamianie na Cee'da kombi albo Bravo.

Vengi jeszcze nie macalem widzialem tylko na wystawie w markecie.

Napisano
  • Autor

> W moim wypadku i30 byl tanszy niz ceed, bralem z wyprzedazy rocznika.

O to musze pomyslec bo ceny katalogowe lekko odstraszaja.

Napisano

> Akurat sylwetkę Soul ma świetną i dostał za to nagrądę

Wiesz... krytycy też dają 6 gwiazdek filmom, których normalny człowiek nie da rady obejrzeć grinser006.gif

Mnie się to pudełko nie podoba i już zlosnik.gif

Napisano

> Mnie się to pudełko nie podoba i już

Mi gen. pudełka się nie podobają -aleee wśród pudełek to pudełko jest najładniejsze i może się podobać wink.gif

Napisano

> ile Ty masz wzrozstu ? bo przy moich 196cm miejsca miałem sporo, wręcz bym powiedział, że dużo

185 cm.

Wsiadłem... ciasno. Szukam dźwigienki od regulacji fotela... próbuje przesunąć do tyłu, siedzenie nie rusza się. Do przodu przesuwa się, znaczy mechanizm działa. Regulacja góra-dół siedzenia i kierownicy, nie poprawia komfortu.

Dodam tylko, że nie jeżdżę samochodem "rozwalony" tj. daleko od kierownicy, w pozycji półleżącej.

Zawsze oparcie po kątem 90 st. Noga, przy wciśniętym sprzęgle, lekko ugięta. Prawy nadgarstek na kierownicy, przy wyprostowanej ręce. I taką właśnie pozycję staram się przyjmować, przymierzając się do każdego samochodu. W Soulu mi się nie udało.

Napisano

> Zamienilibyscie pro ceeda na soula? Myslicie, ze latwo to bedzie po 3 latach sprzedac? Silnik

> diesel wersja XL czyli full wypas.

Poza tym, że wkurzają cię szerokie drzwi to jeździ Ci się dobrze? Bo jeżeli tak to Soul poza 4 drzwiami to będzie miał same minusy, no chyba że ma być używany do wożenia rodzinki.

Napisano
  • Autor

> Poza tym, że wkurzają cię szerokie drzwi to jeździ Ci się dobrze? Bo jeżeli tak to Soul poza 4

> drzwiami to będzie miał same minusy, no chyba że ma być używany do wożenia rodzinki.

Dobrze ok.gif Mozna szybko po zakretach silnik w miare dynamiczny, ladnie przyspiesza ale wkurza mnie oczo jeb******** poswietlenie i 3D.

Napisano

> 185 cm.

> Wsiadłem... ciasno.

dobra, ja zapytam inaczej, porównaj przestrzeń w kabinie do GP hmm.gif

Napisano

> Zamienilibyscie pro ceeda na soula? Myslicie, ze latwo to bedzie po 3 latach sprzedac? Silnik

> diesel wersja XL czyli full wypas.

Ceeda nie miałem, ale o Soulu mogę się wypowiedzieć:

XL: czyli koła 18'', jest twardo, a zawias pracuje dość głośno. Skrzynia biegów imho chodzi miodzio, sprzęgło miękkie, na gaz reaguje prawidłowo, hamuje dobrze. IMHO bdb system grający, bardzo fajna zwrotność auta, mała kierownica dobrze leży w dłoniach. Bagażnika praktycznie nie ma, jeśli chodzi o XL to pod podłoga jest organizer i tylko 222 l pojemności. Wsiada i wysiada się wygodnie, bo wysoko. Auto prowadzi się pewnie i sztywno, nie przechyla się, nie nurkuje zbytnio. 5 bieg to już jakby trochę nadbieg, czyli obroty mało co spadają przez co przy wyższych prędkościach w aucie robi się głośno. Ogólne wrażenie jest, że jadąc 60 masz wrażenie jakbyś jechał 80. Jedziesz 110 > 130

O dieslu się nie wypowiadam, bo jechałem nim może 10 km. To porównanie powiedzmy piszę w odniesieniu do Punto II FL, też 3D.

ok.gif

Napisano

> Myslalem, ze da sie do tego przyzwyczaic ale zwlaszcza w Warszawie nie sposob. Cale zycie jezdzilem

> 5D i czas do tego wrocic

> Powaznie zastanawiam sie na i30 z tym samym silnikem ale on dosc drogi jest oczywiscie w porownaniu

> do kia. Ciekawe czy maja jakies rabaty.

Mój i30 w tym wyposażeniu jakie chciałem (min. aut.klima, komputer, 4xel.szyby, kurtyny itp itd) był od Ceeda tańszy ok.gif

Napisano

> ale wkurza mnie oczo jeb******** poswietlenie i 3D.

nie wiem czy w i30 jest te same podświetlenie bo tam faktycznie waliły po oczach nie tylko zegary ale i radio, także od razu zaczeło mi to przeszkadzać. Na szczęście tylko chwilę tym jechałem jak kolega dał mi sprawdzić jak tym się jeździ.

Napisano
  • Autor

> nie wiem czy w i30 jest te same podświetlenie bo tam faktycznie waliły po oczach nie tylko zegary

> ale i radio, także od razu zaczeło mi to przeszkadzać. Na szczęście tylko chwilę tym jechałem

> jak kolega dał mi sprawdzić jak tym się jeździ.

W i30 jest niebieskie a w ceedzie wsciekle czerwone.

Napisano

> dobra, ja zapytam inaczej, porównaj przestrzeń w kabinie do GP

hmm.gif W GP znacznie więcej miejsca waytogo.gif

Może kubatura Soula, z racji pudełkowatego kształtu, jest większa, ale jeśli chodzi o przestrzeń dla kierowcy (odległości od kierownicy i pedałów) to GP IMO dużo wygodniejsze.

Napisano

To po co go kupiles zeby.GIF

Napisano
  • Autor

> To po co go kupiles

Myslalem ze sie przekonam do 3D.

Napisano

> Chodzi mi to zeby latwo go bylo sprzedac. Na ceeda juz mam kupca napalony jak nie wiem. A soul mi

> sie podoba.

Bierz, bierz - pojeździsz parę miesięcy i odkupieod Ciebie. hehe.gif

Napisano

> Bierz, bierz - pojeździsz parę miesięcy i odkupieod Ciebie.

Bardzo trafny podpis ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.