Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Chevrolet Cruze, chyba oszalalem

Featured Replies

Napisano

W zwiazku z tym, ze nie moge patrzec juz na pro ceeda, przeszedlem sie po salonach i wrocilem do mojej milosci od pierwszego wejrzenia grinser006.gif Niestety dosc wysoko go cenia i przy sporej utracie wartosci bede sie musial z nim zwiazac na ladnych pare lat. Ale biorac pod uwage samochody nowe czyli:

kia, hyundai - drugi raz do tej samej rzeki nie wejde grinser006.gif

vw 20 tys drozszy

ford bezplciowy

francuskie hmm.gif Myslalem nad szybkim clio ale juz nie te lata grinser006.gif peugot - powariowali z cenami.

Czy ma ktos 1.8PB? Interesuje mnei charakterystyka czy trzeba go przeciagac do odciecia zeby jechal?

Jezdzilem mocnym dieselem 150KM dla mnie bomba, minimalna turbo dziura ale drogi crazy.gif I moj ceed jest o niebo lepiej wyposazony za duzo mniejsze pieniadze.

Myslalem o takim:

jakiś tekst Taniej ze 3tys i kupuje grinser006.gif

Jak myslicie czekac do wyprzedazy rocznika? Az tak to mi sie nie spieszy.

Napisano

Pracuje już 3 lata bezpośrednio na produkcji części do OEM. Wcześniej ładne parę lat na serwisie i trochę ponad serwisem z dostępem do rożnych baz danych. Moja propozycja jak ci się nie spieszy to poczekaj do zmiany rocznika modelowego.

Napisano

stara miłosc nie rdzewieje zlosnik.gif, może jak sprzedam laczka to zastanowię się nad cruze albo co innego ze stajni chevy ok.gif, też mi się widzi ale kredyty i czekam tongue.gif

Napisano

> stara miłosc nie rdzewieje , może jak sprzedam laczka to zastanowię się nad cruze albo co innego

> ze stajni chevy , też mi się widzi ale kredyty i czekam

Ja probuje sprzedac swojego od miesiaca. Nawet zadnego telefonu nie dostalem, ale ogladaczy ogloszen to setki sa.

Napisano
  • Autor

> Pracuje już 3 lata bezpośrednio na produkcji części do OEM. Wcześniej ładne parę lat na serwisie i

> trochę ponad serwisem z dostępem do rożnych baz danych. Moja propozycja jak ci się nie spieszy

> to poczekaj do zmiany rocznika modelowego.

Jeszcze troche musze poczekac. Podoba mi sie wizualnie IMHO ma troche gorsza charakterystyke zawieszenia niz pro ceed ale cala reszta na plus.

Napisano
  • Autor

> stara miłosc nie rdzewieje , może jak sprzedam laczka to zastanowię się nad cruze albo co innego

> ze stajni chevy , też mi się widzi ale kredyty i czekam

Caly czas mam aveo jako drugie auto grinser006.gif ale jezdzi tyle co nic.

Napisano
  • Autor

> Ja probuje sprzedac swojego od miesiaca. Nawet zadnego telefonu nie dostalem, ale ogladaczy

> ogloszen to setki sa.

Ale Twoj jest hmm.gif033102bebe_1_prv.gif

Napisano

> Ja probuje sprzedac swojego od miesiaca. Nawet zadnego telefonu nie dostalem, ale ogladaczy

> ogloszen to setki sa.

Lacka teścia tez nikt nie chciał kupić, choć był wystawiony za 16k. W końcu sam go wziąłem mojej mulher.gif bo dobre auto od pierwszego właściciela szkoda za czapkę gruszek oddawać. Rynek zepsuty przez sprowadzane truchło jest strasznie.

Co do Cruza, to w salonie stał 2009 rocznik 1.6 Base + klima za 48k. Powoli ceny spadają...

Napisano

> Lacka teścia tez nikt nie chciał kupić, choć był wystawiony za 16k.

Ja sprzedawałem Astrę z grudnia 2005 z małym przebiegiem i też był kłopot. W końcu poszła za 15 kPLN z dużym bólem

Napisano

> Ale Twoj jest

A to widac na ogloszeniu? confused.gif Raczej nie, wiec dlaczego nikt nie dzwoni. Pewnie dlatego ze za podobne pieniadze mozna miec TDI z "malym" przebiegiem 5 lat starszego. hehe.gif

Napisano

> kia, hyundai - drugi raz do tej samej rzeki nie wejde

---dlaczego?

>peugot - powariowali z cenami.

cennik cennikiem a z 10-17%(priv/firma na wejsciu powineines dostac (slowa u mnie w salonie handlowca)

Napisano
  • Autor

> ---dlaczego?

bo i po co?

> cennik cennikiem a z 10-17%(priv/firma na wejsciu powineines dostac (slowa u mnie w salonie

> handlowca)

No tak ale 308 za 80tys? hehe.gif

Napisano
  • Autor

> A czemu ci sie ceed opatrzyl? Jakies problemy?

Chyba 3D to nie byl najlepszy pomysl, utrudnione parkowanie i wsiadanie i wysiadanie. Mial jakies choroby wieku dzieciecego grinser006.gif Ale winowajca byla uszczelka, ktorej nie mogli znalezc. Od poczatku jakos na nie jestem do niego nastawiony.

Pare rzeczy mnie irytuje:

- ciemna tapicerka i ciemny srodek

- oczo jeb******* podswietlenie

- kiepska klima

- caly czas cos sie dzieje a to drazek, a to turbo, a to jakies otarcie, a to opona sie popsula a takich nei produkuja. Ostatnio felgi zmienilem maja troszke inne ET i chlapie caly jest brudny caly czas grinser006.gif

- zamarzajace wycieraczki yikes.gif blad konstrukcyjny i nie dolatuje tam dmuchawa, a ogrzewanej szyby niestety nei mam.

Z drugiej strony swietny silnik i zawieszenie, skrzynia biegow IMHO ok. Bezproblemowe wyprzedzanie i umiarkowane spalanie.

Wiem, ze to pierdoly ale nastawilem sie do niego negatywnie.

Napisano

To tak jak ja do swojego Lacetti. Mechanicznie jest OK, ale w pamieci pozostaja problemy z naprawa lakiernicza i kazdym razem jak go myje dostaje wysokiego cisnienia jak cos zauważe.

Dzisiaj zadalem pytanie w MMCars o wyliczenie nowego Cruze'a z mozliwosci oddania mojego w rozliczeniu. Wersja LS Plus z 2.0 Diesel 125 KM, kolr czerwony. Zobaczymy czy mnie bedzie stac.

Napisano
  • Autor

> To tak jak ja do swojego Lacetti. Mechanicznie jest OK, ale w pamieci pozostaja problemy z naprawa

> lakiernicza i kazdym razem jak go myje dostaje wysokiego cisnienia jak cos zauważe.

> Dzisiaj zadalem pytanie w MMCars o wyliczenie nowego Cruze'a z mozliwosci oddania mojego w

> rozliczeniu. Wersja LS Plus z 2.0 Diesel 125 KM, kolr czerwony. Zobaczymy czy mnie bedzie

> stac.

Daj znac co Ci wyliczyli.

Napisano

> Pare rzeczy mnie irytuje:

> - ciemna tapicerka i ciemny srodek

> - oczo jeb******* podswietlenie

Ostatnio mialem okazje smigac zwyklym ceedem kolezanki i po przesiadce z szarego laczka w ceedzie jest wrecz ciemno no.gif

A zegary nawet jak sie skreci sa wkurzajace no.gif

Napisano

> Ja też myślę, że fajnie byłoby sie przesiąść do Cruze 1.8

ostatnio na ulicach coraz więcej kręci się tych nowych Cruze. Tylko cena nowych kierowników musiała powalić bo z tego co widzę to w większości to chyba już funduszy zabrakło nawet na kołpaki. Później widzisz taką piękną brykę w jakimś fajnym kolorze a szpecą czarne stalowe felgi sick.gif

Napisano

fajne zdjecie. Nigdy tak ich nie porownywalem

Napisano

> Chyba 3D to nie byl najlepszy pomysl, utrudnione parkowanie i wsiadanie i wysiadanie.

czekaj to ile tymulher.gif tam woziszzlosnik.gif?

Mial jakies

> choroby wieku dzieciecego Ale winowajca byla uszczelka, ktorej nie mogli znalezc.

czegohmm.gif?

Od poczatku

> jakos na nie jestem do niego nastawiony.

> Pare rzeczy mnie irytuje:

> - ciemna tapicerka i ciemny srodek

BMW oferuje wiele kolorow ale tez wiele liczyzlosnik.gif. Cruze tez ma ciemna tapicerke. U mnie nawet wyboru bezowega ani czerwonego nie mapad.gif

Kolor? Czerwonyhmm.gif?

> - kiepska klima

to minusok.gif

> - caly czas cos sie dzieje a to drazek, a to turbo, a to jakies otarcie, a to opona sie popsula a

> takich nei produkuja. Ostatnio felgi zmienilem maja troszke inne ET i chlapie caly jest brudny

pierdoly ale denerwujacehmm.gif.

> caly czas

> - zamarzajace wycieraczki blad konstrukcyjny i nie dolatuje tam dmuchawa, a ogrzewanej szyby

> niestety nei mam.

czyli parujehmm.gif

> Z drugiej strony swietny silnik i zawieszenie, skrzynia biegow IMHO ok. Bezproblemowe wyprzedzanie

> i umiarkowane spalanie.

> Wiem, ze to pierdoly ale nastawilem sie do niego negatywnie.

No dobra a powaznie dlaczeo uwazasz ze Cruze bedzie lepszyniewiem.gif. Po przygodzie z moim rental jestem negatywnie nastawionyno.gif. Jezdzilem jeszcze 4 i zawsze ma to samo odczucie - tanie autopalacz.gif... ale z Ceed porownac nie mogeidea.gif

Napisano

jakos mi sie wydaje zeten przedni pas w Chevy dodaje urokuhmm.gif

holden-cruze-review-2-big.jpg

283707073-LacCruz.jpg

Napisano

Dopłać i weź AIV. ok.gifzlosnik.gif Ładniejsza w środku, chociaż i Cruzowi nie ma co zarzucić. Szkoda, że nie ma Cruz'a kombi. hmm.gif

Napisano

bierz fiata zlosnik.gif

Napisano

Już lepiej AIII. 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Już lepiej AIII.

AIV trochę jakoś mało miejsca ma w środku - zmniejszyli ją czy co

Napisano

> Już lepiej AIII.

Nawet myślałem na AIII. Ceny nowych benzyn z 2009 nawet do przełknięcia, ale nie chciałem słabego 1,4. Za to 1,6 na jeździe próbnej to był jakiś muł. W dodatku z opini na forum paliwożerny i potencjalne kłopoty z LPG. Niestety mocniejsze benzyny już rzadkie, drogie i z jazdy próbnej nici. frown.gif

Chyba Cruze jest lepszym pomysłem na zagospodarowanie kasy. Z drugiej strony po co mi takie duże auto ? zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Ja bym wolal zywszy kolor ok.gif

Napisano
  • Autor

> czekaj to ile ty tam wozisz?

Jedna najczesciej jednak sam

> czego?

Uszczelka wadliwa a turbo wymieniali dwa razy bo mysleli, ze to to hehe.gif

> Od poczatku

> Kolor? Czerwony?

Tak podswietlenie i sposob podswietlenia.

> czyli paruje

Nie grinser006.gif lod osadza sie na piorach, bo w momencie spoczynku sa ponizej otworow wentylacyjnych i ogrzewanie tam nie dociera. W wersji full wypas jest ogrzewanie przedniej szyby w tym wlasnie miejscu i wycieraczki nie zamarzaja.

> No dobra a powaznie dlaczeo uwazasz ze Cruze bedzie lepszy. Po przygodzie z moim rental jestem

> negatywnie nastawiony. Jezdzilem jeszcze 4 i zawsze ma to samo odczucie - tanie auto... ale z

> Ceed porownac nie moge

Wizualnie mi sie podoba no i sedan.

Napisano
  • Autor

> Dopłać i weź AIV. Ładniejsza w środku, chociaż i Cruzowi nie ma co zarzucić. Szkoda, że nie ma

> Cruz'a kombi.

Zart chyba. Wersja, ktora mi sie podoba kosztuje powyzej 80 tys pad.gif

Napisano
  • Autor

> Już lepiej AIII.

W zyciu, stara opatrzona konstrukcja i sedan ohydny. zlosnik.gif

Napisano

A jaką wersję masz tego pro ceed'a, bo o ile się nie mylę to od wersji optimum albo w wersji optimum plus można ściemnić sobie zegary.

Napisano

Stara to w tym przypadku sprawdzona. zlosnik.gif I do tego 1.6T, ale co ja Ci będę pisał. zlosnik.gif Taka sama AIV co moja to wydatek około 107kpln na promocjach. oslabiony.gif

Napisano
  • Autor

> A jaką wersję masz tego pro ceed'a, bo o ile się nie mylę to od wersji optimum albo w wersji

> optimum plus można ściemnić sobie zegary.

Mozna no i co z tego? Caly czas na sciemnionych jezdzic?

Napisano

Dziadostwo chodzi o co nowsze kołpaki kradnie. Mi ostatnio nakrętki chromowane z wentyli ukradli no.gif

Napisano

W marcu kumiłem nowego cruze i jeszcze sie

nie zepsuł!! grinser006.gifjavascript:void(0)

post-142146-14352507870021_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

> W marcu kumiłem nowego cruze i jeszcze sie

> nie zepsuł!! javascript:void(0)

Jaki silnik? Jaki masz styl jazdy? Jakie spalanie?

Napisano

> Jaki silnik? Jaki masz styl jazdy? Jakie spalanie?

125KM 2,0 vcdi LS.

Generalnie jako że jest nowy to go docieram (myślę że się opłaca),to przynajmniej na tym etapie mój styl jazdy jest bardzo spokojny.

W zamian za to "portfel" raczej jest wdzięczny bo zrobiłem 900km na 55 litrach.Jazda zmienna,-korki i autostrada.Chyba źle nie jest bo to jakieś 6l na 100km.Dodam że bez załączania klimy(bo nie było potrzeby).Z klimą na pewno spali więcej.

Napisano
  • Autor

> 125KM 2,0 vcdi LS.

> Generalnie jako że jest nowy to go docieram (myślę że się opłaca),to przynajmniej na tym etapie mój

> styl jazdy jest bardzo spokojny.

> W zamian za to "portfel" raczej jest wdzięczny bo zrobiłem 900km na 55 litrach.Jazda zmienna,-korki

> i autostrada.Chyba źle nie jest bo to jakieś 6l na 100km.Dodam że bez załączania klimy(bo nie

> było potrzeby).Z klimą na pewno spali więcej.

To raczej styl emerycki. Czyli powyzej 7 jak nic lyknie przy normalnej jedzie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.