Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Elastyczne, komfortowe, mlodziezowe do 18 tysiecy ??

Featured Replies

Napisano
  • Autor

> Czyli jestem nie normalny Forum zacne i informacji masa. Posiadam 900Ng 2.0T 185hp. Kolega

> Piterus_123 ma 93 2.0t LPT 150hp. Jak masz jakieś pytania wal śmiało do nas obu

oj chyba zgineliscie wlasnie zeby.GIF

9-3 typowe bolaczki, ktore silniki szukac, jakie to ma spalanie ?? To tak na poczatek smile.gif

Napisano

> oj chyba zgineliscie wlasnie

> 9-3 typowe bolaczki, ktore silniki szukac, jakie to ma spalanie ?? To tak na poczatek

Wiec tak:

9-3 do któregoś tam roku(chyba1999) i 900Ng to mniej więcej to samo. Czyli silniki b204e. Typowe bolączki to tak jak wcześniej ktoś pisał czyli: Listwa wtryskowa (mam to właśnie za sobą) oraz czujnik położenia wału (raczej przede mną jeszcze).

Jeśli chodzi o silniki to jestem akurat zwolennikiem TURBO. Jakoś saab kojarzy mi się właśnie z silnikami turbodoładowanymi./

Może ktoś się wypowie o pozostałych bo niestety nie posiadam takich informacji zlosnik.gif

Proponuje zalogować się na saabklub.pl

I nie bój się jakoś przeżyje te Twoje pytania palacz.gif

Napisano
  • Autor

spalanie turbo w miescie, zakorkowanym miescie zeby.GIF

Napisano

> spalanie turbo w miescie, zakorkowanym miescie

Krótkie odcinki plus korki - 14-15 litrów.

but.gif to i 20 zje zlosnik.gif

Napisano

> spalanie turbo w miescie, zakorkowanym miescie

Jak pytasz o spalanie to saab nie jest dla Ciebie zlosnik.gif

Mi w Warszawie przy dość dynamicznej jeździe na niedużych odcinkach wciągał około 16 litrów, ale dolicz do tego też automat...

Napisano

> chyba nie wtryskowa, ale bardziej cewkowa

Nigdy o takiej nie słyszałem zlosnik.gif Aby był kompromis nazwijmy ją LISTWA DI hehe.gif

Napisano

> IMO 306 jest super.

> Ale a) nie do znalezienia

2 sekundy na alledrogo

nawet za polowe ceny grinser006.gif

ciekawe jak mocno i ile razy bokser.gifgrinser006.gif

> b) mocno hobbystyczne i ma inny klimat niz wiekszosc proponowanych tutaj gruzow.

eeeee przesadzasz zlosnik.gif

male w miare szybkie do upalania i pierwszej stluczki grinser006.gif

Napisano

A moze takiego Hyundaia Coupe?

Coupe

Co prawda jakis super osiagow nie ma co oczekiwac, ale wersja 2,0 ma juz w okolicach 140KM.

Pzdr,

Maciej

Napisano
  • Autor

Nie przesadzaj, xsara palila po wawie i jezdzie kolo komina w granicach 14 litrow...

Wiec to naprawde nie gra roli...

Napisano
  • Autor

Coupe w tym genie mi sie nie podoba, a dodatkowym minusem jest to ze jest wolne frown.gif

Napisano

> Nigdy o takiej nie słyszałem Aby był kompromis nazwijmy ją LISTWA DI

Oj listwa zapłonowa, kaseta zapłonowa, cewki - jak tam zwał zlosnik.gif

Napisano

> Nie przesadzaj, xsara palila po wawie i jezdzie kolo komina w granicach 14 litrow...

> Wiec to naprawde nie gra roli...

Ciężką masz nogę no nie? Bo w Saabie przy wykorzystaniu mocy co baaardzo korci spokojnie spalanie skacze do 20 litrow...

Napisano
  • Autor

Mysle ze moge operowac nia zdecydowanie delikatniej jak zajdzie potrzeba zeby.GIF

Napisano
  • Autor

no wlasnie na Saaba probuja mnie przekonac zeby.GIF

Napisano

> bmw. 18 tysi to mało na e46 a dużo na e36, więc może coupe albo compact ? Zwinne autko, silniki

> Komfort podgrzewanych foteli czy klimatronika nie do pobicia w niższych klasach...

ehh, za taka kase to ladna sztuka moze byc hmm.gif

kolega zanabyl za sporo mniej (dyszka) '96 z klimatronikiem, pelnym kompem, z 2,8.... co prawda z gazem, ale przy dzisiejszych cenach paliwa to w sumie zazdroszcze nawet tego gazu zlosnik.gif

pinknie to to lata icon_rolleyes.gif

Napisano

> ehh, za taka kase to ladna sztuka moze byc

> kolega zanabyl za sporo mniej (dyszka) '96 z klimatronikiem, pelnym kompem, z 2,8.... co prawda z

> gazem, ale przy dzisiejszych cenach paliwa to w sumie zazdroszcze nawet tego gazu

> pinknie to to lata

Moze i ladna, ale te auta maja juz blisko 15 lat, wiec ja bym sie w takie "sztrucle" nie pchal, zwlaszacza jezeli kolega chce uzywac tego auta do codziennej jazdy...

Niestety samochody to nie wino zlosnik.gif

Napisano

> Moze i ladna, ale te auta maja juz blisko 15 lat, wiec ja bym sie w takie "sztrucle" nie pchal,

> zwlaszacza jezeli kolega chce uzywac tego auta do codziennej jazdy...

> Niestety samochody to nie wino

ja mam '93 i wszystko gra i trabi biglaugh.gifzlosnik.gif

no gdyby nie moj dzwon niespelna 4 lata temu (rdza po zimie mode on frown.gif )

Napisano

> Tansza naprawa, mniejszy komfort.. Opel..

Yhyy, "a u Was biją murzynów" zlosnik.gif

Jak Ty Omedze komfortu odmawiasz to ja nie wiem czy Ty w niej siedziałeś w ogóle zlosnik.gif

Napisano

> Omega Caravan po lifcie.

Omega Caravan 3.0 po FL ma faktycznie sporo zalet - bardzo przestronna i komfortowa, silnik brzmi ładnie i ma przyzwoite osiągi, jest rwd, ładny i klasyczny wygląd ale na Boga - nie podawaj jej jako przykład auta młodzieżowego rotfl.gif Chyba nie ma aut mniej młodzieżowych zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Omega Caravan 3.0 po FL ma faktycznie sporo zalet - bardzo przestronna i komfortowa, silnik brzmi

> ładnie i ma przyzwoite osiągi, jest rwd, ładny i klasyczny wygląd ale na Boga - nie podawaj

> jej jako przykład auta młodzieżowego Chyba nie ma aut mniej młodzieżowych

No wiesz, mlodziez tez szuka czasem rodzinnych samochodow smile.gif

Napisano

> No wiesz, mlodziez tez szuka czasem rodzinnych samochodow

ale sam fakt, że czasem młodzież takich szuka albo potrzebuje nie czyni zaraz Omegi autem młodziezowym zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> ale sam fakt, że czasem młodzież takich szuka albo potrzebuje nie czyni zaraz Omegi autem

> młodziezowym

Przeciez wiem, dla mnie Omega z jakim motorem by nie byla nigdy nie bedzie autem mlodziezowym zeby.GIF

A tymczasem wnioslbys cos ciekawego do tego watku smile.gif

Napisano

> Przeciez wiem, dla mnie Omega z jakim motorem by nie byla nigdy nie bedzie autem mlodziezowym

> A tymczasem wnioslbys cos ciekawego do tego watku

aby tradycji autokącikowej stało się za dość bez względu na tytuł watku i oczekiwania pytającego wszyscy proponuja auta którymi jeżdżą bądź jeździli rotfl.gif

W związku z tym jako auto młodziezowe powiniennem zaproponować Ci Skodę Octavię albo Felicję zlosnik2.gif

A serio Imprezy ani MPSa się w tym budzecie nie kupi grinser006.gif

No dobra... poważniej... Ibiza 1.8T? Jakis mocny Civic? Podoba mi się pomysł z E36 Coupe 2.5 albo 2.8. Duzo bardziej niż SAAB. Do samego SAABa nic nie mam, ale też nie jest specjalnie "młodziezowy" wink.gif za to napewno oryginalniejszy niż E36 w dowolnym nadwoziu hehe.gif

Napisano
  • Autor

> aby tradycji autokącikowej stało się za dość bez względu na tytuł watku i oczekiwania pytającego

> wszyscy proponuja auta którymi jeżdżą bądź jeździli

> W związku z tym jako auto młodziezowe powiniennem zaproponować Ci Skodę Octavię albo Felicję

> A serio Imprezy ani MPSa się w tym budzecie nie kupi

> No dobra... poważniej... Ibiza 1.8T? Jakis mocny Civic? Podoba mi się pomysł z E36 Coupe 2.5 albo

> 2.8. Duzo bardziej niż SAAB. Do samego SAABa nic nie mam, ale też nie jest specjalnie

> "młodziezowy" za to napewno oryginalniejszy niż E36 w dowolnym nadwoziu

E36 takie nudne dla mnie jest... IBI 1.8 T wydaje sie fajnym wyborem, ale ciezko bedzie cos znalezc bo jest tego jak na lekarstwo frown.gif

Napisano

> E36 takie nudne dla mnie jest...

moim zdaniem ładnie utrzymane, nie zwieśniaczone E36 Coupe na dużej feldze jest super cool.gif

> IBI 1.8 T wydaje sie fajnym wyborem, ale ciezko bedzie cos znalezc

> bo jest tego jak na lekarstwo

szukajcie a znajdziecie zlosnik.gifwink.gif

Napisano
  • Autor

> moim zdaniem ładnie utrzymane, nie zwieśniaczone E36 Coupe na dużej feldze jest super

Stan/Wiek/ wyglad ktory mi jakos nie lezy..

> szukajcie a znajdziecie

Tutaj wiem, ide zaraz z Inessa pogadac smile.gif

Napisano

to juz bym wolał e30 igłę znaleźć a za resztę ponbawic sie w swapy

Napisano
  • Autor

e30 w gre nie wchodzi, swapy tym bardziej, z pewnych rzeczy wyrasta sie !!

Napisano

> moim zdaniem ładnie utrzymane, nie zwieśniaczone E36 Coupe na dużej feldze jest super

Zgadzam się, silnik R6 elegancko brzmią, i na ładnej feldze przyciąga uwagę ok.gif Jeździłem e46 2.8 i na prawdę fajne autko zlosnik.gif

Napisano

jak ja bym mial na dzień dzisiejszy taką możliwość to e36 w cabrio a na zimę uzbierałbym na hardtop'a

Napisano
  • Autor

cabrio nie przemawia do mnie...

Napisano

Saab może młodzieżowy nie jest, ale 9-3 albo 900NG w coupe może się podobać, będzie na pewno dobrze wyposażone i gwarantuje, że zadbany egzemplarz powinien się odwdzięczyć bezproblemową obsługą.

Silniki turbo to po prostu poezja, łatwo to podciągnąć do 260 koni, nie skracając przy tym czasu żywotności silnika, a wtedy staje się to małym odrzutowcem. Spotkałem się z opinią, że saab seryjnie powinien być wyposażony w STAGE 1 lub 2. Auto wygodne, w środki ciche, a może zadziwić wielu kierowców przy sprincie spod świateł.

Idealne na trase, bardzo fajnie się prowadzi choć układ kierowniczy mógłby być bardziej precyzyjny.

Jest kilka bolączek, które po większości zostały wymienione w wątku

Spalanie również nie należy do najniższych, ale coś kosztem czegoś. W tym przypadku osiągi kosztem spalania.

Trzeba też o autko i jego podzespoły zadbać, a nie będzie problemów i niespodzianek.

Zdecydowanie i z czystym sumieniem polecam ok.gif

Napisano

a jakies volvo w coupe w tej cenie albo ford cougar lub accord 3 litrowy w coupe ? ewentualnie calibra turbo 4x4 smile.gif

Napisano
  • Autor

Oooooooooo zeby.GIF czekalem kiedy ktos powie o Calibrze, tutaj zdecydowanie nie, dziekuje...

Volvo, ceny czesci i dostepnosc....

Accord coupe 3L fajna fura, ale czy mi sie podoba ?? sam nie wiem...

Napisano
  • Autor

co Wy na to?? w nadwoziu mb6 czyli liftbacku smile.gif

Napisano

> co Wy na to?? w nadwoziu mb6 czyli liftbacku

ani to młodzieżowe ani to bezpieczne...

Napisano
  • Autor

czemu?? Czesto posiadaja jakies pakiety stylistyczne, do tego skrzynie maja LSD, silnik po dolocie i wydechu generuje fajna moc... czego chciec wiecej??

Napisano

> czemu?? Czesto posiadaja jakies pakiety stylistyczne, do tego skrzynie maja LSD, silnik po dolocie

> i wydechu generuje fajna moc... czego chciec wiecej??

garść plastików nie sprawi, że auto stanie się bezpieczniejsze a ta buda jest wyjątkowo popularna u emerytów

Napisano

> czemu?? Czesto posiadaja jakies pakiety stylistyczne, do tego skrzynie maja LSD, silnik po dolocie

> i wydechu generuje fajna moc... czego chciec wiecej??

silnik to jedyny plus tego auta grinser006.gif

Napisano
  • Autor

zastanawiam sie czemu nikt nie polecil Fiata Coupe ....

Napisano

> zastanawiam sie czemu nikt nie polecil Fiata Coupe ....

Bo to piekne auto, ale "usterkowe" jak okreslaja je sami wlasciciele, i nigdy nie wiadomo czy usterki w danym tygodniu beda kosztowac 20 czy 2000 zlosnik.gifhehe.gif

Napisano
  • Autor

Never, prawie 20 letni nissan, to nie wrozy nic dobrego....

Napisano

> Never, prawie 20 letni nissan, to nie wrozy nic dobrego....

to sa nissany przed fuzja z Renuarem biglaugh.gif

fakt, ze korozja je lubi, ale na pewno byłby oryginalniejszy niz nudne ryczące Hondy albo BMW w Polskim M-Pakiecie wink.gif

podałem ten model jako taką "gwiazdeczke" wsrod propozycji zlosnik.gif

ja w tej kwocie bym szukał jakiegos kompakta

typu Stilo, 307, Golf w 3 furtkach i w dieslu albo mocna benzyna + lpg, albo zaryzykował i poszukał sobie AR 156 Sportwagona wink.gif

ew jak ktos juz tu powiedzial

Ibiza/Cordoba Cupra wink.gif

Cordoba 6K2 (99-02) w 3 furtkach wyglada bardzo ladnie wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.