Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Olej Lidl 15W40

Featured Replies

Napisano

Teściowa ma Nissana, złoma nad złomy, ale silnik jeszcze cyka. Olej muszę zmienić. Stosował ktoś ten lidlowy ? Normy spełnia niby. hmm.gif

Napisano

> Teściowa ma Nissana, złoma nad złomy, ale silnik jeszcze cyka. Olej muszę zmienić. Stosował ktoś

> ten lidlowy ? Normy spełnia niby.

lej śmiało ok.gif

Napisano

> Teściowa ma Nissana, złoma nad złomy, ale silnik jeszcze cyka. Olej muszę zmienić. Stosował ktoś

Śmiało ok.gif

Napisano

Masz na myśli ten marki "W5" ?

Napisano

> Owszem

Mam go zalanego w 1.6 75KM, auto jeździ już 3kkm i na razie nic się nie dzieje, ale chcę go zmienić bo jakoś bardziej ufam znanym markom hmm.gif

Napisano

Ktoś tu kiedyś pisał że leje i jeździ mimo iż jest świadomy że jest to olej z odzysku

Napisano
  • Autor

> Ktoś tu kiedyś pisał że leje i jeździ mimo iż jest świadomy że jest to olej z odzysku

A nie słyszałem, coś więcej ?

Napisano

> A nie słyszałem, coś więcej ?

Niestety za wiele nie napiszę bo nie pamiętam szczegółów, ale pisali to koledzy z AK i bodajże na MK

Napisano

Bardzo dobry olej... stosuję go od kilku lat...

Napisano

> A nie słyszałem, coś więcej ?

Ten mineralny 15W ma bardzo słabe klasy jakościowe. Syntetyk jest za to bardzo o.k.

Napisano

> Ten mineralny 15W ma bardzo słabe klasy jakościowe. Syntetyk jest za to bardzo o.k.

ale ten nissan to przecie złom zlosnik.gif

znajomy wlał piątkę przepalonego z bizona do b3 i jeździ grinser006.gif

Napisano

> Ten mineralny 15W ma bardzo słabe klasy jakościowe. Syntetyk jest za to bardzo o.k.

a jakie wysokie klasy jakościowe ma mieć minerał?

nikt tego nie leje do nowoczesnych i/lub sprawnych samochodów...

Napisano

> Jakoś 50 zł za 5 l.

kupisz za tyle AVIĘ z Silesii-Oil - lepszy pomysł ok.gif

Napisano

> a jakie wysokie klasy jakościowe ma mieć minerał?

Może mieć wysokie, ale ten z Lidla ma tyle co Selektol z czasów świetności FSO hehe.gif

> nikt tego nie leje do nowoczesnych i/lub sprawnych samochodów...

Zdziwił byś się do jakich samochodów ludzie leją ten olej, chociaż ja wcale nie twierdzę, że robią źle grinser006.gif Sam już trzecią wymianę zrobiłem na lidlowy, chociaż 5W.

Napisano

> Może mieć wysokie, ale ten z Lidla ma tyle co Selektol z czasów świetności FSO

taaa... na pewno...

> Zdziwił byś się do jakich samochodów ludzie leją ten olej, chociaż ja wcale nie twierdzę, że robią

> źle Sam już trzecią wymianę zrobiłem na lidlowy, chociaż 5W.

ja też go leję i nie widzę różnicy...

Napisano

Nie ma co przepłacać. Byle posiadał odpowiednią specyfikacje i spełniał normy. Wymieniany regularnie bedzie spełniał swoją rolę bez względu na markę.

To sie tyczy samochodów "cywilnych", nie wyczynowych.

Napisano

Ja bym jednak wlał Lotosa. Łatwiej dostępny i cena podobna. Do tego spełnia normę SJ albo nawet SL.

Napisano

> Ja bym jednak wlał Lotosa. Łatwiej dostępny i cena podobna. Do tego spełnia normę SJ albo nawet SL.

myślisz, że w tym aucie ma to jakieś znaczenie?

Napisano

moze i ten W5 nie jest zly ale szczerze mowiac wiekszym zaufaniem obdarzylbym juz od lat znanego i sprawdzonego Lotosa ktory wcale nie jest zlym olejem sam na takim jezdze ( w obecnym i innych autach ) i problemow zadnych, a jego cena zblizona w sumie nie dawno bralem banke Mineralnego placilem 46zl tylko ze za 4L ale zapewne wystarczy

Napisano

> moze i ten W5 nie jest zly ale szczerze mowiac wiekszym zaufaniem obdarzylbym juz od lat znanego i

> sprawdzonego Lotosa

takim samym zaufaniem obdarzam oba oleje, bo sprawdzam je od lat...

Napisano

> myślisz, że w tym aucie ma to jakieś znaczenie?

Jak to na AK zlosnik.gif

Wszyscy nagle leja Mobila i zmieniaja co 5 tys hehe.gif

Ja naprawde nie rozumiem tej calej ideologii do olejow!

A juz najabrdziej lubie rozkminki przy starych trupach, czy zmieniac mineral na syntetyk itp hehe.gif

Jak tylko spelnia normy to lac a za reszte kupic sobie piwo ok.gif

Pozdrawiam,

Maciej

Napisano

>

> Jak tylko spelnia normy to lac a za reszte kupic sobie piwo

> Pozdrawiam,

> Maciej

przy tak starych silnikach to olej sie przeważnie "sam" wymienia poprzez ciągłe dolewki hehe.gif

Napisano

> przy tak starych silnikach to olej sie przeważnie "sam" wymienia poprzez ciągłe dolewki

No dokladnie ok.gif

Swego czasu do UNO lalem co popadnie, lacznie z olejem do diesli w ciezarowkach i zadnego problemu nie bylo zlosnik.gif

Spokojnie dojezdzil do 200tys km ok.gif

Napisano

> No dokladnie

> Swego czasu do UNO lalem co popadnie, lacznie z olejem do diesli w ciezarowkach i zadnego problemu

> nie bylo

> Spokojnie dojezdzil do 200tys km

w pewnym momencie jakakolwiek inwestycja, łącznie z wymianą oleju (poza bezposrednim zapewnieniem bezp typu hamulce/oswietlenie/ukl kier) w stare auta mija sie z celem. Jezdzic az padnie. Albo przekazac na żylety

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.