Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

silownik maski do cc

Featured Replies

Napisano

jaki najlepiej silownik maski do cc zapodac , macie jakies sprawdzone patenty ??

Napisano

Hmm

Swego czasu jak ja mialem takie silowniki to byly zamocowane przy pomocy dorobionej blaszki coby maska sie zamykala ladnie i przy pomocy nitow. tzn wyprofilowana blaszka przynitowana do maski i do tej blaszki przykrecony silownik zlosnik.gif

Napisano

> jaki najlepiej silownik maski do cc zapodac , macie jakies sprawdzone patenty ??

audi100, octavia, i z jakiegos vw wolfa, ogolnie musi miec 405mm, ja u siebie mam z nubiry combi, jak cos to mam film na YT moge zapodac

Napisano

> jaki najlepiej silownik maski do cc zapodac , macie jakies sprawdzone patenty ??

20090721131.jpg

dół

20090721130.jpg

Nie twierdzę, ze tak jest najlepiej, ale ja tak mam i działa zeby.GIF A siłownik to chyba z CC z tylnej klapy, albo z palio kombi, nie pamiętam 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

a nie wiesz czy te z inoxu dedykowane do seja pasuja ??

Napisano

> a nie wiesz czy te z inoxu dedykowane do seja pasuja ??

a cemu by niemialy pasowac ??? wydaje mi sie ze ja bo ktos kiedys pisal ze dostal je a na pudelku pisalo ze sa do golfa1 i pasowaly ino ze to kosztuje kolo 60zeta a ja na szrocie dalem 10zeta rotfl.gif

Napisano
  • Autor

> a cemu by niemialy pasowac ??? wydaje mi sie ze ja bo ktos kiedys pisal ze dostal je a na pudelku

> pisalo ze sa do golfa1 i pasowaly ino ze to kosztuje kolo 60zeta a ja na szrocie dalem 10zeta

http://moto.allegro.pl/item1128857598_silowniki_maski_chrom_fiat_seicento_lifty_lift.html#kontakt

Napisano

> a nie wiesz czy te z inoxu dedykowane do seja pasuja ??

Ja mialem wlasnie te z inxaa do seja i musiala byc blaszka podobna do tej co lesiu na zdjeciu pokazal, ta z gornego mocowania. Inaczej nie podeszly frown.gif

Napisano
  • Autor

a gdzie robiles ta blaszke bo bym kupil te z inoxa tylko musial by mi ktos taka blaszke zrobic

Napisano

nigdzie jej nie dostaniesz, sam musisz dorobić. Co do samych siłowników to są ok.gif tylko lubią rdzewieć od zewnątrz

Napisano
  • Autor

gotowych wiadomo nie kupie ale kto mogl by dorobic za kase

Napisano

ale samo dorobienie to żadna filozofia. Wiem, że sam dasz radę zeby.GIF

Napisano

Bierzesz kawalek blaszki i wyginasz ja za pomoca imadla

Na szybkim projekcie idzisz wygieta blaszke i kolor czerwony i zielony

284032632-bez%A0tytu%B3u.JPG

Czerony to nity ktorymi byla przymocowana blaszka do maski, a zielony to mocowanie silownika. Ja mialem zamocowane w taki sposob bo np. jak chcialem zamocowac silownik analogicznie z drugiej strony to nie dalo sie domknac maski.

Napisano

mef

napisz do dawida on ma jakieś inoxy jak się nie mylę

i ma to bardzo dobrze rozwiązane

Napisano

> Ja mialem wlasnie te z inxaa do seja i musiala byc blaszka podobna do tej co lesiu na zdjeciu

> pokazal, ta z gornego mocowania. Inaczej nie podeszly

a to dziwne bo u mnie pasował bez problemu w fabryczne srubki

Napisano

> audi100, octavia, i z jakiegos vw wolfa, ogolnie musi miec 405mm, ja u siebie mam z nubiry combi,

> jak cos to mam film na YT moge zapodac

Niech kolega zapoda z łaski swojej

Napisano

broker tez mial taki klopot z zamontowaniem silownikow z seja. Wogole kazdy ma klopot z tym. Mozliwe ze miales inne silowniki a nie te z seja zlosnik.gif

poza tym widze po profilu ze masz seja a nie cc to o czym my gadamy facepalm.gif

Napisano
  • Autor

> mef

> napisz do dawida on ma jakieś inoxy jak się nie mylę

> i ma to bardzo dobrze rozwiązane

masz na mysli taquito ??

Napisano

do sc nie trzeba nic dorabiać, do cc niestety już trzeba

Napisano

> do sc nie trzeba nic dorabiać, do cc niestety już trzeba

no wiem, a ja mam do sprzedania taki silownik tylko nie mam jednej sruby z kulką ile za to mozna wolac stan igła?

Napisano

piwo, bo te kulki są najważniejsze. Jak się zdecydujesz za tyle sprzedać to chętnie go przygarnę

Napisano

> piwo, bo te kulki są najważniejsze. Jak się zdecydujesz za tyle sprzedać to chętnie go przygarnę

hahaha na pewno

Napisano

ja mam taką blaszke

zdjcie0110v.jpg

• 5 miesięcy później...
Napisano

odgrzewam kotleta zlosnik.gif

zamontowalem 2 silowniki.. ten pseudo chrom i .. jak otwieram maske to boje sie ze mi odfrunie zlosnik.gif

rwie do gory jak szalona .. wiedzialem ze bedze ciezko chodzic ale teraz boje sie ze sie wszystko powygina .. a szkoda mi tego bo wlasnie maska idzie do malowania

kazdy majac 2 silowniki ma takie problemy zlosnik.gif ?

w ostatecznosci trzeba bedzie poszukac niechromowanych od innych modeli wink.gif

Napisano

a probowales jak chodzi z jednym?

Napisano

> odgrzewam kotleta

> zamontowalem 2 silowniki.. ten pseudo chrom i .. jak otwieram maske to boje sie ze mi odfrunie

> rwie do gory jak szalona ..

dwa siłowniki to za dużo, wystarcza jeden, jak chcesz dwa to szukaj słabyszych

Napisano

> a probowales jak chodzi z jednym?

nie..ale na moj bardzo chlopski rozum bedzie sie koslawo zamykala.. te co ja mam sa pieronsko mocne zlosnik.gif

problem w tym ze na aukcjach nie ma rozpisanych niutkow .. wiem ze octavii , poldka i audi 100 pasuja.. ale przydaloby sie cos w chromie smile.gif

Napisano

> nie..ale na moj bardzo chlopski rozum bedzie sie koslawo zamykala.. te co ja mam sa pieronsko mocne

> problem w tym ze na aukcjach nie ma rozpisanych niutkow .. wiem ze octavii , poldka i audi 100

> pasuja.. ale przydaloby sie cos w chromie

i tu jest problem, mi wszyscy mówią czemu sobie siłownika nie zamontowałem, a one poprostu tak targają w góre ze to nie ma sensu, 2 za mocne, jeden wypcza maske

foto tylko dla przykładu

p.s. usuwam foto, bo guidek burzy o numerki i brak zgody facepalm.gif

Napisano

jak chcesz do lansu to inoxy ,jeżeli masz czesto dłubac pod maską to odpuść bo maska sie jednak nie otwiera w całości.

ja mam seryjny amor z tylniej klapy cc/sc - idealnie pasuje a plus jest taki ze maska sie otwiera na full

Napisano

> i tu jest problem, mi wszyscy mówią czemu sobie siłownika nie zamontowałem, a one poprostu tak

> targają w góre ze to nie ma sensu, 2 za mocne, jeden wypcza maske

> widać to na tym foto

> foto tylko dla przykładu

Fajną maskę muszą mieć te 2.

Nic a nic nie wypaczał mi siłownik, ale maska nie była nigdy klepana, przez co nie była rozklejona.

Napisano

no doswiadczylem tego i wiem ze 2 nowe chromowane to za duzo ok.gif

pytanie teraz..czy NOWE silowniki od poldka, octavii czy audi beda mialy taka sama sile ?.. mam szukac juz uzywanych ?

Napisano

> p.s. usuwam foto, bo guidek burzy o numerki i brak zgody

uprzejmie dziekuje zlosnik.gif

Napisano

> i tu jest problem, mi wszyscy mówią czemu sobie siłownika nie zamontowałem, a one poprostu tak

> targają w góre ze to nie ma sensu, 2 za mocne, jeden wypcza maske

> foto tylko dla przykładu

> p.s. usuwam foto, bo guidek burzy o numerki i brak zgody

bo siłownik trzeba dobrać pod maske a nie jakiś "super chrom do golfa"

zamontowałem u siebie JEDNĄ sprężynę gazową 100N o odpowiedniej długości i ani nie ma wypaczania ani zębów nie wybija, kilka ładnych lat już siedzi pod maską waytogo.gif

Napisano

> bo siłownik trzeba dobrać pod maske a nie jakiś "super chrom do golfa"

> zamontowałem u siebie JEDNĄ sprężynę gazową 100N o odpowiedniej długości i ani nie ma wypaczania

> ani zębów nie wybija, kilka ładnych lat już siedzi pod maską

ale przeciez Ty SC spzredales zeby.GIF

Napisano

Wg was lepiej wsadzić jeden siłownik z Octavii czy dwa z CC z tylnej klapy ?

Napisano

> możesz pokazać jak je zamontowałeś?

nie mam teraz fotki nigdzie

Ale przy masce jest płaskownik wygięty w litere L (jak ktoś wyżej juz pokazywał) i do niej przykrecona kulka a druga kulka jest przykrecona z duzą podkładką do nadkola (od strony kierowcy) w jedną z dwóch fabrycznych otworów

Napisano

jedna z teorii brzmi ze moze pomoc odwrocenie silownika ale nie sprawdzona przeze mnie, na chlopski rozum to bedzie odwrotnie bedzie sie ciezko zamekala ale nie bedzie przy otiwraniu katapulty

Napisano

> audi100, octavia, i z jakiegos vw wolfa, ogolnie musi miec 405mm, ja u siebie mam z nubiry combi,

> jak cos to mam film na YT moge zapodac

a z czego podpasują mocowania do tego siłownika żeby zamontować to w SChmm.gif

Napisano

> nie mam teraz fotki nigdzie

> Ale przy masce jest płaskownik wygięty w litere L (jak ktoś wyżej juz pokazywał) i do niej

> przykrecona kulka a druga kulka jest przykrecona z duzą podkładką do nadkola (od strony

> kierowcy) w jedną z dwóch fabrycznych otworów

u góry

20090721131.jpg

na dole

20090721130.jpg

całość.

20090721132.jpg

Siłownik z tego co pamiętam to na 99% jest z cento tylny lub z palio kombi.

Napisano

> ja mam taką blaszke

Kochani był by ktoś miły i podał mi wymiary takiej blaszki?? Był bym wdzięczny!

Napisano

> Kochani był by ktoś miły i podał mi wymiary takiej blaszki?? Był bym wdzięczny!

pisałem już kiedyś o to do Duronka, ale napisał, że robił mu to dziadek, a wymiarów już nie wysłał 270751858-jezyk.gif także może teraz go zmobilizujemy i podeśle, bo sam jestem na etapie owego montażu wink.gif

Napisano

Ta blaszka nie jest jakaś trudna do wykonania. Bierzesz metrówkę/suwmiarkę i mierzysz. Jak robiłem u siebie tą blaszkę to właśnie w taki sposób i nie było to jakoś trudne w wykonaniu. Ze zdjęć wiesz jak to ma wyglądać, a resztę dopasujesz sobie już na aucie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.