Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Auto rodzinne do 40k PLN - co polecacie?

Featured Replies

Napisano

> Ale te tanie Vectry z wyprzedaży nie mają jeszcze 3-4 lat i nie kosztują 40tys. Poza tym Insignia

> kombi była później i Vectrę kombi dłużej klepali, ergo wyprzedaże były później.

Astra zeznał:

Quote:

Vectrę C kombi Cosmo można było kupić za 90kpln.

niewiem.gif

> Klasy Vectry?

Mondeo.

> Jeśli tak to miałeś szczęście. Ale nie każdy musi je mieć.

To już trzeci "szczęsliwy" samochód odkupiony z fabryki. grinser006.gif

Napisano

Ale wszystkie vectry przebiegi mają podobne zlosnik.gif

Napisano

> Inna sprawa, że lacetti się bezproblemowo gazuje.

Mnie chodziło o diesla smile.gif

Napisano

> Czyli przykładowo te http://moto.allegro.pl/listing.php/showc...a_enum[178]=all wszystkie auta to

> szroty nie warte uwagi?

O, fajne zestawienie. I co my tu mamy? Na tej długiej liście znalazłem PIĘĆ aut nie sprowadzonych od dziadka z Niemiec. Cztery z nich stoją w komisie, dwa na pewno są poleasingowe (z małym przebiegiem hehe.gif), w jednym popsuło się koło dwumasowe po 120tys km shocked.gif.

Można więc pojechać obejrzeć JEDEN egzemplarz.

Jak widać wyżej, podaż jest ogromna. rotfl.gif

Napisano

> Czyli jak sprowadzony to tez już szrot?

A komu się opłaca bezwypadkowe sprowadzać?

Napisano

> A komu się opłaca bezwypadkowe sprowadzać?

nie-handlarzom sie oplaca.

Napisano

> Mnie chodziło o diesla

Ale diesel w lacetti jest jak lokata - bez sensu. Zaletą diesla ma być taniość eksploatacji - tego nie zapewnia. Znacznie rozsądniejszym w przypadku lacetti jest wybór benzyny z gazem.

Napisano

> Ale diesel w lacetti jest jak lokata - bez sensu. Zaletą diesla ma być taniość eksploatacji - tego

> nie zapewnia. Znacznie rozsądniejszym w przypadku lacetti jest wybór benzyny z gazem.

Diesel w Lacetti spala mi podobnie jak diesel w stilo. W mieście (Wrocław, korki, trasy w jedną stronę 15 km. włączona klimatyzacja) spala 9 litrów na 100 km, w trasie 6,3-7 litrów. W porównaniu do fiatowskiego diesla w trasie spala o 0,5 litra więcej, natomiast kultura pracy bez porównania. Diesla w lacetti nie słychać. Dodatkowo ma ciut większą pojemność i 6 km więcej.

Napisano

Benzynowe 1,8 ma tą samą moc i spali w mieście ok. 12 l lpg, a na trasie ok. 10.

Czyli koszt 100 km diesel vs lpg:

9x4,1 = 36,9 zł vs 12x2= 24 zł

6,5 (uśredniam) x 4,1= 26,65 zł vs 10x2 = 20 zł.

Czyli lacetti-gazowiec będzie tańszy w eksploatacji od diesla.

Lacetti jest autem budżetowym, więc koszty eksploatacji są najważniejszym kryterium przy jego zakupie.

Jak dla mnie sens ma taki diesel jak 1,6 HDi - jeździłem przez miesiąc 308 HDi i niezależnie od warunków (trasa, autostrada z dużymi prędkościami, miasto) nie doszedł do 7l/100 km.

Napisano

dodaj jeszcze ze 2500 PLN na instalacje.

Napisano

> Benzynowe 1,8 ma tą samą moc i spali w mieście ok. 12 l lpg, a na trasie ok. 10.

> Czyli koszt 100 km diesel vs lpg:

> 9x4,1 = 36,9 zł vs 12x2= 24 zł

> 6,5 (uśredniam) x 4,1= 26,65 zł vs 10x2 = 20 zł.

> Czyli lacetti-gazowiec będzie tańszy w eksploatacji od diesla.

> Lacetti jest autem budżetowym, więc koszty eksploatacji są najważniejszym kryterium przy jego

> zakupie.

Tak, gaz będzie tańszy. Ceny instalacji nie ma co liczyć bo i diesel kosztuje więcej od benzyny. Zaleta tylko taka, że nie masz LPG na pokładzie jeżeli komuś to przeszkadza. Lacetti jest autem budżetowym bo ma znaczek chevroleta. Jakby miał znaczek suzuki (ma w USA) to pewnie nie jeden by się zachwycał japońską technologią i jakie to proste ale fajne auto.

Napisano

> dodaj jeszcze ze 2500 PLN na instalacje.

Różnica w cenie diesel/benzyna jest większa niż 2500.

Platinium 1.8 kosztuje 65640, diesel 71060.

Napisano

> Lacetti jest autem budżetowym bo ma znaczek chevroleta. Jakby miał znaczek suzuki (ma w USA) to pewnie nie

> jeden by się zachwycał japońską technologią i jakie to proste ale fajne auto.

Niestety, nie do końca. Wiesz, że nie mam uprzedzeń do aut Daewoo/Chevrolet (aktualnie użytkuję czwarte), ale mam bezpośrednie porównanie Rezzo (które, jak też pewnie wiesz, całkiem nieźle oceniałem) i Yeti. Niestety, Chevrolet ustępuje Skodzie pod każdym względem. Mogę spokojnie to też powiedzieć o Lacetti, bo Lacetti brałem pod uwagę wtedy gdy zdecydowałem się na Rezzo.

Cennikowo te samochody (Lacetti i Yeti) są bardzo podobne - w bezpośrednim porównaniu chevrolet wypada blado. Zresztą zobacz co się stało z Cruze'm - auto fajne, ale przestrzelili z ceną i na ulicach go nie widać.

Napisano

> dodaj jeszcze ze 2500 PLN na instalacje.

No i jeszcze (wnioski z lektury forów LPG): ciągle problemy z regulacją, strzelaniem, coroczny dodatkowy przegląd (oczywiście dodatkowo płatny), zakazy parkowania na niektórych parkingach podziemnych, zakazy wjazdu do tuneli, "zapaszek" gazu za samochodem, tankowanie co 200 km i czekanie aż łaskawie zjawi się ktoś z obsługi, bo samemu nie wolno nalewać, zmniejszona przestrzeń w bagażniku bo jest tam butla z lPG, szybsze zużycie tylnego zawieszenia bo butla z LPG trochę waży, brak dokładnych wskazań poziomu paliwa, częste wymiany świec i przewodów zapłonowych, okresowe wymiany tzw. reduktora itd.itd.

A z dieslem nie ma takich problemów smile.gif

Napisano

Nigdy nie miałeś gazu w aucie, prawda ? Chyba straciłeś okazję, żeby siedzieć cicho.

Mam piąte auto z lpg (w Twojej opinii pewnie jestem masochistą), które jest pierwszym gdzie występują jakieś problemy - jednak jest to promil tego co wymieniłeś i mimo wszystko eksploatacja tego auta jest bardziej opłacalna niż by była diesla palącego 9l ON/100 km.

BTW "bezproblemowych diesli" - też wnioski z lektury forów - padające turbiny, koła dwumasowe, wtryski. Podobno bez 2 kpln nie podchodź do naprawy "bezproblemowego" diesla.

Napisano

> Nigdy nie miałeś gazu w aucie, prawda ? Chyba straciłeś okazję, żeby siedzieć cicho.

Ale spokojnie, ja tylko wypisałem wnioski, nikogo się broń Boże nie czepiam smile.gif

(ale przy okazji nabijam licznik grinser006.gif)

Napisano

> Benzynowe 1,8 ma tą samą moc i spali w mieście ok. 12 l lpg, a na trasie ok. 10.

> Czyli koszt 100 km diesel vs lpg:

> 9x4,1 = 36,9 zł vs 12x2= 24 zł

> 6,5 (uśredniam) x 4,1= 26,65 zł vs 10x2 = 20 zł.

> Czyli lacetti-gazowiec będzie tańszy w eksploatacji od diesla.

Bo diesle są na trasy:

1. Różnica kosztów w trasie jest niewielka (chociaż mi nawet w mieście pali 7-7,5 a mojej żonie 6,5-7)

2. Diesel ma większy zasięg.

3. ON jest na kazdej stacji, LPG - nie (zwłaszcza za granicą)

4. Tylko w dieslu jest tempomat.

> Lacetti jest autem budżetowym, więc koszty eksploatacji są najważniejszym kryterium przy jego

> zakupie.

Tak, ale na koszty można patrzeć z różnych stron. Lacetti jest najtańszym autem z dieslem i bogatym wyposażeniem z dostępnych na rynku.

> Jak dla mnie sens ma taki diesel jak 1,6 HDi - jeździłem przez miesiąc 308 HDi i niezależnie od

> warunków (trasa, autostrada z dużymi prędkościami, miasto) nie doszedł do 7l/100 km.

2,0 HDi pali więcej niż 1,6 HDi. Obstawiam, że tyle co Lacetti.

Napisano

> No i jeszcze (wnioski z lektury forów LPG): ciągle problemy z regulacją, strzelaniem,

W sekwencji - nie zanotowano.

> coroczny dodatkowy przegląd (oczywiście dodatkowo płatny),

Fakt, w nowych wozach dodatkowe przeglądy. Pow. 5 lat - już tylko x PLN dopłaty do corocznych obowiązkowych.

> zakazy parkowania na niektórych parkingach

> podziemnych,

Ktoś to egzekwuje?

> zakazy wjazdu do tuneli,

icon_eek.gificon_eek.gificon_eek.gif

> "zapaszek" gazu za samochodem,

Brak. Poza tym podczas jazdy nie wącham auta od tyłu. oink.gifgrinser006.gif

> tankowanie co 200 km

Co 200 km może nie, ale zdecydowanie mniejszy zasięg, fakt. ok.gif

> i czekanie aż łaskawie zjawi się ktoś z obsługi, bo samemu nie wolno nalewać,

Ma to też plus taki, że nie brudzisz się przy tankowaniu.

> zmniejszona przestrzeń w bagażniku bo jest tam butla z lPG,

Fakt. ok.gif

> szybsze zużycie tylnego zawieszenia bo butla z

> LPG trochę waży,

icon_eek.gificon_eek.gificon_eek.gif

Idąc tym torem, to diesel ma cięższy motor. hehe.gif

> brak dokładnych wskazań poziomu paliwa,

Bez przesady, są w miarę dokładne.

> częste wymiany świec i przewodów

> zapłonowych,

Nie wymieniałem.... blush.gif

> okresowe wymiany tzw. reduktora

Nie wymieniałem... blush.gif

> itd.itd.

Skończyła się lista, to "itd."? grinser006.gif

> A z dieslem nie ma takich problemów

Ale są inne - wtryski, turbinki, koła 2m, zimno w zimę (jak model nie ma podgrzewacza płynu), klekot, etc. grinser006.gif

To pisałem ja, posiadacz kolejnego drugiego już klekota. hehe.gifok.gif

Napisano

> Bo diesle są na trasy:

ok.gif

Ale przeciętne auto "rodzinne" w Polsce na "trasę' wyjeżdża ok. 4 razy w roku - wakacje, ferie zimowe i do "dziadków" na święta Wielkanocne i Bożego Narodzenia. Może jeszcze na 1 listopada.

Znakomitą większość "życia" spędza jeżdżąc dom-fabryka.

Wszystkie Twoje argumenty są trafne.

> Lacetti jest najtańszym autem z dieslem i bogatym

> wyposażeniem z dostępnych na rynku.

Z tym bogatym wyposażeniem to tylko wrażenie. W porównaniu do średniej wersji wyposażeniowej Yeti, Rezzo (które kiedyś wydawało mi się bogato wyposażone) jest bardzo ubogie.

> 2,0 HDi pali więcej niż 1,6 HDi. Obstawiam, że tyle co Lacetti.

Ale do 308, która jest kompaktem 1,6 pasuje świetnie.

Napisano

> A komu się opłaca bezwypadkowe sprowadzać?

Komuś kto chce kupić auto w dobrym stanie.

Napisano

> 4. Tylko w dieslu jest tempomat.

Hmm to ciekawe dlaczego w mojej benzynie też jest?

Napisano

> Ale przeciętne auto "rodzinne" w Polsce na "trasę' wyjeżdża ok. 4 razy w roku - wakacje, ferie

> zimowe i do "dziadków" na święta Wielkanocne i Bożego Narodzenia. Może jeszcze na 1 listopada.

> Znakomitą większość "życia" spędza jeżdżąc dom-fabryka.

Racja. I wtedy nie ma sensu kupować diesla.

> Wszystkie Twoje argumenty są trafne.

> Z tym bogatym wyposażeniem to tylko wrażenie. W porównaniu do średniej wersji wyposażeniowej Yeti,

> Rezzo (które kiedyś wydawało mi się bogato wyposażone) jest bardzo ubogie.

Tu się nie zgodzę. Popatrz na Lacetti Platinum.

Automatyczna klima, chłodzony schowek, tempomat, czujnik deszczu, alufelgi, zmieniarka CD, progresywne wspomaganie kierownicy, regulacja lędźwiowa obu foteli, skórzane wykończenie siedzeń, kontrola trakcji - to tylko niektóre z rzeczy za jakie u konkurencji obowiązują spore dopłaty.

A jest jeszcze sporo drobiazgów, które tu po prostu są, a u renomowanych producentów widnieją na liście opcji.

EDIT: Tak wyposażona Octavia kosztuje niemal sto tysięcy.

EDIT 2: Sprawdziłem, kosztuje ponad sto tysięcy rotfl.gif.

> Ale do 308, która jest kompaktem 1,6 pasuje świetnie.

Zgadza się. Chevrolet ma jednak tylko tą dwulitrówkę. Za to osiągi lepsze.

Napisano

> Hmm to ciekawe dlaczego w mojej benzynie też jest?

Masz benzynowe Lacetti z tempomatem?

Napisano

> Tu się nie zgodzę. Popatrz na Lacetti Platinum.

> EDIT: Tak wyposażona Octavia kosztuje niemal sto tysięcy.

Przesadziłeś. O II Ambiente (czy Yeti Ambition z 1,2 TSI) cennikowo jest porównywalna z Lacetti Platinium.

Co do wyposażenia - Skoda będzie bezpieczniejsza (nowsza konstrukcja, kurtyny powietrzne, więcej poduszek), ma zdecydowanie bardziej rozbudowaną elektronikę - ESP w innymi trzyliterowymi systemami, komputer pokładowy, sterowanie radiem i komputerem z kierownicy, wszelkie udogodnienia typu chłodzone schowki, nawiewy z tyłu, itp ....

Mając do wyboru wyjazd Rezzo i Yeti - biorę Yeti, mimo że Rezzo jest zagazowane i km jest tańszy.

EDIT: Możemy się umówić - oglądniesz używanego przeze mnie Yeti (który kosztował mniej niż cennikowo Lacetti Platinium) i powiesz, czego z posiadanych w Lacetti elementów wyposażenia Ci brakuje, a co chciałbyś mieć w Lacetti. Jestem przekonany, że ten bilans wyjdzie na plus Zwierzaka smile.gif

Napisano

> Za 40KPLN chcesz kupić auto kosztujące jako nowe trzy razy tyle? Przecież ono nie ma prawa być w

> dobrym stanie.

> Szukaj czegoś klasę niżej. Może jakiś Focus albo Astra? Lub coś z Korei: i30, ceed.

Renault scenicII 1,9 dci sam przesiadłem z lanka do takiego egz.

Napisano

> O, fajne zestawienie. I co my tu mamy? Na tej długiej liście znalazłem PIĘĆ aut nie sprowadzonych

> od dziadka z Niemiec. Cztery z nich stoją w komisie, dwa na pewno są poleasingowe (z małym

> przebiegiem ), w jednym popsuło się koło dwumasowe po 120tys km .

> Można więc pojechać obejrzeć JEDEN egzemplarz.

> Jak widać wyżej, podaż jest ogromna.

Nie znasz sie i tyle one dobre sa. Nic tylko wsiadac i jechac bo przebieg maly.

Ludzka naiwnosc nie zna granic.

Napisano

> Witam

> Szukam auta rodzinnego, kombi do 40k PLN. Mój wybór padł na Vectrę C kombi CDTI 150KM po liftingu -

> chociaż może się zmienić

> A co Wy polecacie?

> Pozdrawiam

Jak dolozysz z 5 000 PLN to mozesz sie rozejrzeć z 4-letnim Fordem S-maxem

A jak nie to juz na pewno C-maxa w tej kasie znadziesz. Tez ladne, pakowne autko

Napisano

> Racja. I wtedy nie ma sensu kupować diesla.

> Tu się nie zgodzę. Popatrz na Lacetti Platinum.

> Automatyczna klima, chłodzony schowek, tempomat, czujnik deszczu, alufelgi, zmieniarka CD,

> progresywne wspomaganie kierownicy, regulacja lędźwiowa obu foteli, skórzane wykończenie

> siedzeń, kontrola trakcji - to tylko niektóre z rzeczy za jakie u konkurencji obowiązują spore

> dopłaty.

> A jest jeszcze sporo drobiazgów, które tu po prostu są, a u renomowanych producentów widnieją na

Jasne, wyposazenie jest super, ale po prostu jak widze projekt deski i kierownicy i ten plastik to az mnie odrzuca zlosnik.gif

Gdyby nie to, sam bym pewnie sie zastanowil na Lacetti, ale po prostu to wyglada jak z lat 80-tych...

A szczerze mowic, to ja wiecej czasu spedzam za kierownica niz patrzac na auto z boku ok.gif

Napisano

> Przesadziłeś. O II Ambiente (czy Yeti Ambition z 1,2 TSI) cennikowo jest porównywalna z Lacetti

> Platinium.

Już to przerabiałem:

Octavia Ambiente (niższa wersja nie moze być bo nie ma diesla 2,0).

Cena podstawowa: 85800zł

Dodatki:

- lakier metallic (1 850)

- tapicerka duo black (4 000)

- wielofunkcyjna skórzana kierownica (2 000)

- radio Bolero 6 CD (3 500) - czy ono ma 8 głośników czy trzeba dokupić sound system za 1 900?

- 15-calowe alufelgi (2 000)

- koło zapasowe (180)

- schowek na okulary (150)

- climatronic (1 800)

- tempomat (900)

- czujnik deszczu (600)

- pakiet dla palących (50)

- alarm (1 000)

Razem: 103 830

> Co do wyposażenia - Skoda będzie bezpieczniejsza (nowsza konstrukcja, kurtyny powietrzne, więcej

> poduszek), ma zdecydowanie bardziej rozbudowaną elektronikę - ESP w innymi trzyliterowymi

> systemami, komputer pokładowy,

Co w Skodzie jest więcej:

- ESP

- Dwie strefy klimatronika

- samościemniające lusterko

- komputer pokładowy

Czego jest mniej:

- regulacja lędźwiowa fotela pasażera

- w czasie gdy kupowałem auto nie było DPFa

> sterowanie radiem i komputerem z kierownicy, wszelkie

> udogodnienia typu chłodzone schowki, nawiewy z tyłu, itp ....

Ja to wszystko mam.

> Mając do wyboru wyjazd Rezzo i Yeti - biorę Yeti, mimo że Rezzo jest zagazowane i km jest tańszy.

> EDIT: Możemy się umówić - oglądniesz używanego przeze mnie Yeti (który kosztował mniej niż

> cennikowo Lacetti Platinium) i powiesz, czego z posiadanych w Lacetti elementów wyposażenia Ci

> brakuje, a co chciałbyś mieć w Lacetti. Jestem przekonany, że ten bilans wyjdzie na plus

> Zwierzaka

Biorąc pod uwagę to, jak ja użytkuję samochód to nie sądzę. Ale daleki jestem od twierdzenia że Yeti jest gorszy. Tylko że każde auto ma inne zastosowanie i w związku z tym potrzebuje innego wyposażenia.

Napisano

> Jasne, wyposazenie jest super, ale po prostu jak widze projekt deski i kierownicy i ten plastik to

> az mnie odrzuca

De gustibus...

> Gdyby nie to, sam bym pewnie sie zastanowil na Lacetti, ale po prostu to wyglada jak z lat

> 80-tych...

> A szczerze mowic, to ja wiecej czasu spedzam za kierownica niz patrzac na auto z boku

Ja też. I wolę mieć wygodnie i dużo dodatków zamiast pięknej deski i beznadziejnego wyposażenia. Auto ma u mnie wartość użytkową. Piękną to mam żonę. zlosnik.gif

Napisano

> Cena podstawowa: 85800zł

> Dodatki:

> - lakier metallic (1 850)

> - tapicerka duo black (4 000)

> - wielofunkcyjna skórzana kierownica (2 000)

> - radio Bolero 6 CD (3 500) - czy ono ma 8 głośników czy trzeba dokupić sound system za 1 900?

> - 15-calowe alufelgi (2 000)

> - koło zapasowe (180)

> - schowek na okulary (150)

> - climatronic (1 800)

> - tempomat (900)

> - czujnik deszczu (600)

> - pakiet dla palących (50)

> - alarm (1 000)

> Razem: 103 830

no to juz bardziej chyba elegance bedzie sie kalkulowal

no i ten silnik 2tdi vw jednak nie jest = 2 w lacetti chyba?

Napisano

> no to juz bardziej chyba elegance bedzie sie kalkulowal

Elegance jest lepiej wyposażona od Chevroleta. Ale cenowo nie wyjdzie taniej.

> no i ten silnik 2tdi vw jednak nie jest = 2 w lacetti chyba?

Też prawda. Silnik Lacetti od początku miał common rail i DPF.

Napisano

common rail i DPF.

a ten DPF to taki +?

Napisano

> a ten DPF to taki +?

Plusy:

+ ekologiczniej

+ nie ma czarnych "bąków"

+ wpuszczą Cię do centrum europejskich miast (zielona nalepka)

Minusy:

- babcie nim dzieci straszą

Napisano

> Plusy:

> + ekologiczniej

> + nie ma czarnych "bąków"

> + wpuszczą Cię do centrum europejskich miast (zielona nalepka)

te wszystkie + to jest jeden "ekologia"

> Minusy:

> - babcie nim dzieci straszą

babcie często mają rację

ok.gif

ale rozumiem Ciebie

Napisano

> te wszystkie + to jest jeden "ekologia"

Ekologia to mnie tak średnio interesuje. Ale zabolałoby mnie gdybym musiał auto zostawić na przedmieściach np. Berlina i drałować z buta do centrum.

> babcie często mają rację

Babcie posiadające francuskie DPFy być może tak. W Chevym jest bezobsługowy.

> ale rozumiem Ciebie

ok.gif

Napisano

> Jasne, wyposazenie jest super, ale po prostu jak widze projekt deski i kierownicy i ten plastik to

> az mnie odrzuca

> Gdyby nie to, sam bym pewnie sie zastanowil na Lacetti, ale po prostu to wyglada jak z lat

> 80-tych...

Tu się zgadzam, projekt deski przegrywa z większością aut w klasie kompakt obecnie produkowanych. Nawet jak ją chcemy porównać z modelami, które weszły równo z Lacetti do produkcji to faktycznie Lacek wypada blado. Ja osobiście mam to głęboko, za cenę jaką kupiłem 2-letnie auto tak wyposażone mogłem dostać 4-latka konkurencji. A tak kupiłem auto z małym przebiegiem od ASO (samochód szefa salonu) i jeszcze rok gwarancji producenta był. Zawsze jest coś za coś. Ostatnio wspomniałem żonie, że może sobie zmienimy na coś bardzie typu minivan to mnie opierdzieliła bo bardzo lubi prowadzić lacetti. To jest auto typu plug&play, nie trzeba się uczyć gdzie co jest.

Napisano

> Ostatnio wspomniałem żonie, że może sobie zmienimy na coś bardzie typu minivan to mnie

> opierdzieliła bo bardzo lubi prowadzić lacetti.

Baby tak mają, nie przejmuj się. Jak ja zaproponowałem zmianę, było - "a po co ?", "ja nie lubię zmian, nie będę się do nowego auta przyzwyczajać", "nową zabawkę sobie chcesz kupić" - itp. itd ...

Do jazdy próbnej ją prawie siłą zmusiłem, bo "przecież ja tym nie będę jeździć".

Efekt - udało mi się przejeździć tym autem 2 kkm, żeby dotrzeć auto bez jazdy z butem w podłodze - i już ok. 1,5 kkm były teksty "oddaj mi moje Yeti".

Rezzo jest już stare, niewygodne, głośne i wszystko ciężko chodzi .....

Napisano

Ja bym się jeszcze zastanowił nad Citroenem C5 mkII

Napisano

> Witam

> Szukam auta rodzinnego, kombi do 40k PLN. Mój wybór padł na Vectrę C kombi CDTI 150KM po liftingu -

> A co Wy polecacie?

> Pozdrawiam

Byc moze moje 530dT bym polecil zlosnik.gif

Napisano

> jeśli miałbym dziś sam zmieniać auto to kupiłbym Cromę

> do 40 kpln kupisz rocznik 2007 ze 150 konnym dieslem 1.9

> wyposażenie będzie bardzo przyzwoite a do tego spory bagażnik

> sam pewnie bym szukał wersji w jasnej skórce, z dużą navi i wielkim szyberdachem ale ich mało jest

> niestety

> coś takiego jak TEN EGZEMPLARZ, ten akurat ma 2.4 jtd ale to żaden problem

calkiem ciekawa opcja

i do tego automat food.gif

Napisano

> To już trzeci "szczęsliwy" samochód odkupiony z fabryki.

no to nie porównuj samochodu z pewnego zrodla z pewnym przebiegiem byc moze jeszcze po preferencyjnej cenie z samochodem z rynku....

Napisano

> no to nie porównuj samochodu z pewnego zrodla z pewnym przebiegiem

O to to. ok.gifgrinser006.gif

> byc moze jeszcze po

> preferencyjnej cenie z samochodem z rynku....

Od sąsiada z ex-bloku dowiedziałem się, że przepłaciłem. blush.gif

Szczerze mówiąc - nawet nie zajrzałem na allegro zerknąć na ceny. Wziąłem po wartości księgowej wykupu, czyli 40%. ok.gif

Napisano

> O to to.

jeszcze do tego moze po pewnym uzyszkodniku

> Od sąsiada z ex-bloku dowiedziałem się, że przepłaciłem.

jak to w PL: za darmo to tez za drogo oraz po dziadku z Niemiec na alledrogo sa taniej

> Szczerze mówiąc - nawet nie zajrzałem na allegro zerknąć na ceny. Wziąłem po wartości księgowej

> wykupu, czyli 40%.

po 3 latach trzeba liczyc jakies srednio 50% wartosci

czyli 40% po 4 latach jest bardzo OK

co prawda Fordy w pewnym momencie mocniej tracily na wartosci bo pokonczyly sie leasingi i bardzo duzo ich na rynku wtornym sie znalazlo

Napisano

> Witam

> A co Wy polecacie?

> Pozdrawiam

ja bym ci polecił mojego golfa plusa z dobrym wyposazeniem i tdi grinser006.gif

Napisano

> jeszcze do tego moze po pewnym uzyszkodniku

Bingo, kolega z pokoju obok - bynajmniej nie handlowiec/serwisant. grinser006.gif

Poprzedni szmelcwagen był po gł. książkowym. grinser006.gif

> jak to w PL: za darmo to tez za drogo oraz po dziadku z Niemiec na alledrogo sa taniej

Ano, jak pisałem - nie wnikałem w temat cen innych - dostałem czteroletnie pewne auto z niskim przebiegiem, więc nie było co marudzić. grinser006.gif

> po 3 latach trzeba liczyc jakies srednio 50% wartosci

> czyli 40% po 4 latach jest bardzo OK

Takie warunki firma wynegocjowała - pojęcia nie mam, czy są dobre, czy nie. niewiem.gif

> co prawda Fordy w pewnym momencie mocniej tracily na wartosci bo pokonczyly sie leasingi i bardzo

> duzo ich na rynku wtornym sie znalazlo

OK, ale w momencie podpisywania umowy nie wiesz, co się zadzieje za 40 miesięcy.

Co by nie mówić - zadowlony jestem. grinser006.gifok.gif

Napisano

> Volvo V50

> Pakowne ,ładne i ekonomiczne w D kombi

i ostro po kieszeni klepie w kontekście serwisu frown.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.