Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

sprzedawać passata czy nie...

Featured Replies

Napisano

Pany sprawa jest taka że wystawiłem na otomoto Passata b3 teścia. Stare to to ale utrzymane pali jeździ wymaga groszowych inwestycji które w większości samemu można na podwórku naprawić. ok.gif

Teściu chciał to sprzedać bo na nowszego ja mam swoje auto.

Kasa z niego miała iść na pół między żonę i szwagra. Jej mieliśmy kupić siakieś Punto 1 tak na 3 lata jeżdżenia.

Byłem wczoraj oglądać takowego Punciaka z 97 roku i się przeraziłem. Oba tylne nadkola robione szpachlowane podejrzewam że przez rdzę. sick.gif

Budżet miałby wynosić do 4500zł, ale czy szukanie bezwypadkowego utrzymanego punta to nie igła w sianie?

Zacząłem się zastanawiać czy nie lepiej porobić passka i zostawić go żonie a szwagra jakoś tam ''spłacić''.

Passat nie jest zarżnięty długo jeszcze pojeździ największa inwestycja w niego to byłoby 200zł na klapę bagażnika bo rdza tam poszalała.

No i takie pierdoły jak OC przegląd i wymiana dowodu stety już.

Wygląda on tak:

http://otomoto.pl/volkswagen-passat-C14740699.html

Sprzedawać czy namawiać żonę żeby został? icon_rolleyes.gif

Napisano

ja bym zostawił

oddał tego tysiacza szwagrowi

dołożył i jeździł jeśli żona nie jeździ daleko i nie boi się większego auta

szukanie nie zeżartego 15 letniego punto to lekki żarcik chyba skromny.gif

Napisano

Przynajmniej wiesz co masz na podwórku bo samochód "od swojego". Jeśli jesteś zdania że pojeździ jeszcze a jedyny wkład finansowy wiąże się z kosmetyką klapy to pohulaj jeszcze z rok i dozbieraj na coś lepszego.

Napisano

Podbij cenę do 8000 i wystaw tu, na AK smirk.gif Tu takie auta po tyle chodzą hehe.gif

Napisano

> Kasa z niego miała iść na pół między żonę i szwagra.

Za wiele tej kasy z tego nie będzie.

> Budżet miałby wynosić do 4500zł, ale czy szukanie bezwypadkowego utrzymanego punta to nie igła w

> sianie?

Ja bym powiedział, że szanse podobne jak na 6 (no może 5) w totka.

Niestety, punto I w pewnym wieku gnije - i to podstępnie - z wierzchu nie widać, a podłoga często zgnita.

> Sprzedawać czy namawiać żonę żeby został?

Ja bym go zostawił. Punto w wiele lepszym stanie nie będzie, a ten passat już na wartości nie traci.

Napisano
  • Autor

> ja bym zostawił

> oddał tego tysiacza szwagrowi

> dołożył i jeździł jeśli żona nie jeździ daleko i nie boi się większego auta

> szukanie nie zeżartego 15 letniego punto to lekki żarcik chyba

W tym egzemplarzu który oglądałem wszystko było nawet spoko 125 tys przebiegu itd. ale te tył tragedia pomazane w zupełnie inny odcień i zlewy jeszcze sick.gif

Na początku myśleliśmy o Puncie II z klimą itd. oglądałem takiego z 2002 roku też malowany ładnie ale szpachle widać było sick.gif

i 11600 za to chciał smirk.gif

Plan mam taki że b3 pojeździć parę latek a potem b5 dla mnie a żonie może oddam SC zlosnik.gif

Napisano

> Podbij cenę do 8000 i wystaw tu, na AK Tu takie auta po tyle chodzą

dalej brniesz smirk.gif

żal pupe ściska że Fabia po 20 latach jak będzie istniała to warta będzie tyle co waży ? facepalm.gif

Napisano
  • Autor

> Podbij cenę do 8000 i wystaw tu, na AK Tu takie auta po tyle chodzą

Widziałem tego merca bo rozumiem że o niego pijesz, i wierz mi że trafi się na niego klient jeśli to co na fotach zastanie w realu ok.gif

Napisano

zostaw, te passaty są autami bezproblemowymi ok.gif

wiesz co masz, co jest do zrobienia jeszcze wam długo posłuży a dodatkowo jest bezpieczniejszy niż PI wink.gif

Napisano
  • Autor

> zostaw, te passaty są autami bezproblemowymi

> wiesz co masz, co jest do zrobienia jeszcze wam długo posłuży a dodatkowo jest bezpieczniejszy niż

> PI

Większe auto jest nam potrzebne bo nie ukrywajmy teraz wynajmuję mieszkanie ale niebawem może pójdziemy mieszkać gdzie indziej i kombi się przyda.

Passek by śmigał krótkie odcinki po mieście tak jak sej zresztą obecnie ok.gif

Napisano

> W tym egzemplarzu który oglądałem wszystko było nawet spoko 125 tys przebiegu itd. ale te tył

> tragedia pomazane w zupełnie inny odcień i zlewy jeszcze

> Na początku myśleliśmy o Puncie II z klimą itd. oglądałem takiego z 2002 roku też malowany ładnie

> ale szpachle widać było

> i 11600 za to chciał

> Plan mam taki że b3 pojeździć parę latek a potem b5 dla mnie a żonie może oddam SC

11600? Mam Punto II z klimą 2002 unfallfrei i nie sadze żeby wartość przekraczała 10 000... Ktoś tam zdrowo przesadził.

Napisano

> Większe auto jest nam potrzebne bo nie ukrywajmy teraz wynajmuję mieszkanie ale niebawem może

> pójdziemy mieszkać gdzie indziej i kombi się przyda.

> Passek by śmigał krótkie odcinki po mieście tak jak sej zresztą obecnie

więc po co sprzedawać coś co jest dobre niewiem.gif

jeszcze ten passat może przeżyć nowe auta zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> 11600? Mam Punto II z klimą 2002 unfallfrei i nie sadze żeby wartość przekraczała 10 000... Ktoś

> tam zdrowo przesadził.

Jakby to była igiełka nie bita utrzymana to bym pewno kupił.

Ja teraz na zakup auta patrzę przez pryzmat swojego seja, skoro moja padaka z 99 jest utrzymana to tym bardziej młodsze wozidło musi takie być.

Napisano

zamiana paska na punto jest pozbawiona sensu, zresztą zamiana na jakiegokolwiek innego fiata pod jest bez sensu, ni chyba, że ruda Ci nie przeszkadza lub masz zaufanego i dobrego lakiernika. zlosnik.gif

Napisano

Z innej beczki: dzwonil ktos z ogole z tego oglozenia? Z takim przebiegiem to sie nie sprzeda w polsce za zadne pieniadze... : )

Napisano

> skoro moja padaka z 99 jest utrzymana to

> tym bardziej młodsze wozidło musi takie być.

Nie musi - ze 2 m-ce temu oglądałem ze znajomymi fabię z 2003 r. Stan taki, że jakbyś nasrał do środka, to nie było by różnicy. Silnik wydawał dźwięki potrząsanego wiadra z nakrętkami, puszkę filtra powietrza mogłem zabrać ze sobą nie używając żadnych narzędzi.

Napisano

> Nie musi - ze 2 m-ce temu oglądałem ze znajomymi fabię z 2003 r. Stan taki, że jakbyś nasrał do

oglądałeś moją fabię?? 270751858-jezyk.gif

hehe.gif

Napisano

> Nie musi - ze 2 m-ce temu oglądałem ze znajomymi fabię z 2003 r. Stan taki, że jakbyś nasrał do

> środka, to nie było by różnicy.

Bo są ludzie i są fleje grinser006.gif Ludzie dbają fleje traktują auto jak przydrożny śmietnik

Napisano

> Bo są ludzie i są fleje Ludzie dbają fleje traktują auto jak przydrożny śmietnik

dokładnie ja mam 10letnie punto wygląda jak z fabryki ale jak się dba to się ma palacz.gif

kto nim jedzie się pyta o wiek i nie dowierza, że ma 10 lat grinser006.gif

Napisano

> Zacząłem się zastanawiać czy nie lepiej porobić passka i zostawić go żonie a szwagra jakoś tam

> ''spłacić''.

Lepiej zostawić. To dobre auta.

Napisano

> dokładnie ja mam 10letnie punto wygląda jak z fabryki ale jak się dba to się ma

> kto nim jedzie się pyta o wiek i nie dowierza, że ma 10 lat

może nim tylko gości wozisz nono.gifzlosnik.gif

Napisano

> może nim tylko gości wozisz

nie, ale fakt jest mało użytkowany ale jak się coś dzieje to od razu się z tym robi, nie czekam aż sie całkowicie spierdzieli,

a w środku zawsze czysto, taki już mój los że lubię mieć czysto w aucie, nawet popielniczki mam obklejone welurem aby klucze i drobna kasa się nie obijała rotfl.gif

tak nie ma palenia u mnie w aucie - wyrzuciłem nawet swoją rodzicielkę jak chciała zapalić zlosnik.gif

Napisano

Sprzedać sobie znanego grata by kupić innego grata? hmmm

Idź na jakiś horror do kina jesli brak ci emocji.

Napisano

> Sprzedać sobie znanego grata by kupić innego grata? hmmm

> Idź na jakiś horror do kina jesli brak ci emocji.

Do mnie to hmm.gif ja swojego nie sprzedaje zlosnik.gif

Napisano

> zamiana paska na punto jest pozbawiona sensu, zresztą zamiana na jakiegokolwiek innego fiata pod

> jest bez sensu, ni chyba, że ruda Ci nie przeszkadza lub masz zaufanego i dobrego lakiernika.

Fiat teraz to raczej ma jedne z najlepszych blach karoseryjnych i zabezpieczeń w Europie. Aż chciałoby się zapytać - Po czym wnosisz?

Napisano

> Fiat teraz to raczej ma jedne z najlepszych blach karoseryjnych i zabezpieczeń w Europie. Aż

> chciałoby się zapytać - Po czym wnosisz?

Wujek robi na Fiacie w Tychach i widzi nieraz z jakiej blachy składają no.gif

Napisano

A mój wujek robi w Polmosie... Najpierw widzi zboże, a potem już wszystko...

Napisano

> Z innej beczki: dzwonil ktos z ogole z tego oglozenia? Z takim przebiegiem to sie nie sprzeda w

> polsce za zadne pieniadze... : )

Sprzedałem Lagunę w automacie z około pól miliona km. I wcale miesiąc się nie bujałem z nim 270751858-jezyk.gif

A passat manualny IMHO bardziej chodliwy jest.

Napisano

zostaw paska. tesciu ma punto 13 lat juz ma i niestety rdza sie pojawia.

Napisano

zostaw paska, przynajmniej masz w rekach pewniaka a nie kij wie co od kogos ok.gif

Napisano

nie rób głupstwa , zostaw sobie passata, duże, pakowne i wdzięczne autko,i już nie będzie traciło na swojej wartości

Napisano

> A mój wujek robi w Polmosie... Najpierw widzi zboże, a potem już wszystko

A drudzy wungiel na Piaście biglaugh.gif

Napisano

Zostaw passata choćby na próbę. Jak dojdziesz do wniosku, że Ci nie pasuje to sprzedać zawsze zdążysz i wtedy zmienisz na coś innego. A na Twoim miejscu to bym oddał Seja żonie, a sam jeździł tym paskiem. Nie wiem dlaczego, ale mi się one zawsze podobały szczególnie wewnątrz, fajne ma wskaźniki i to podświetlanie na zielono wink.gif

Napisano
  • Autor

> Zostaw passata choćby na próbę. Jak dojdziesz do wniosku, że Ci nie pasuje to sprzedać zawsze

> zdążysz i wtedy zmienisz na coś innego. A na Twoim miejscu to bym oddał Seja żonie, a sam

> jeździł tym paskiem. Nie wiem dlaczego, ale mi się one zawsze podobały szczególnie wewnątrz,

> fajne ma wskaźniki i to podświetlanie na zielono

Niestety żona jeździć nim nie chciała bo za duży bo to bo tamto frown.gif

Dzisiaj odjechał z nowym właścicielem buu.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.