Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

rodzinne kombi Kia Ceed SW vs Fiat Croma

Featured Replies

Napisano

Kia z motorem 2.0 CRDI vs Fiat z motorem 1.9 16v MJTD

zastanawiamy się nad zmianą autka na ww modele ...

Brat ma Fiacika i jest zachwycony, kolega ma Kie i też się cieszy - celujemy w rocznik 2008 czyli we Fiacie juz po lifcie a Kia nie z pierwszego roku produkcji . Wersja raczej mocno wyposażone

jest jeden problem, ciężko znaleść Kie z tym motorem dużo łatwiej 1.6 CRDI ale to "tylko" 115 HP ...

co myślicie, który lepszy ?

ps. wiem gwarancja Kii ale TYLKO 150 kkm czyli w sumie nic ...

Napisano

brałbym Croma... waytogo.gif ta po lifcie jest naprawde bardzo przyjemna...w porownaniu do KIA to zdecydowanie wyższy segment wiec i prestiż powinien być wyższy...komfort...wiecej miejsca...bezpieczeństwo ?...osobiście nie chciałbym jezdzic samochodem marki KIA...tak poprostu juz mam taką awersję do tej marki zlosnik.gif

Napisano

> brałbym Croma... ta po lifcie jest naprawde bardzo przyjemna...w porownaniu do KIA to

> zdecydowanie wyższy segment wiec i prestiż powinien być wyższy...komfort...wiecej

> miejsca...bezpieczeństwo ?...osobiście nie chciałbym jezdzic samochodem marki KIA...tak

> poprostu juz mam taką awersję do tej marki

Masz pełne prawo nie lubić Kii ok.gif

Ale co do prestiżu to bym raczej nie przesadzał zlosnik.gif

Napisano

> Masz pełne prawo nie lubić Kii

> Ale co do prestiżu to bym raczej nie przesadzał

A ja się tam jednak zgodzę z zaqaznumerdwa jednak lepiej pokazać się w cromie, jakaś taka ekskluzywna się wydaje biglaugh.gif

Napisano

> Kia z motorem 2.0 CRDI vs Fiat z motorem 1.9 16v MJTD

Ales wybor sobie dal - plebejskie auto dla Schmidta, Jansesna czy Petita porownujesz z czyms, co pretenduje do miana auta calkiem luksusowego - i pretenduje zreszta dosyc udanie - tylko znaczek na masce mu sie nie udal wink.gif

Edit: zeby nie bylo niejasnosci: pierwsze auto to KIA, drugie to Fiat zeby.GIF

Napisano

Croma troche dluzsza, wiec moze byc wiecej miejsca w srodku.

Silnik 1.9 od Fiata chyba lepszy niz 2.0 w KIA - 1.4 i 1.6 to nowoczesne jednostki, a 2.0 jest ze starszy od nich.

Z oboma autami nie powinno być problemu, więc wybrać te w którym lepiej się czujesz lub te które się znajdzie.

Jeśli Cee'd to warto sie przyjrzeć i30, który jest bliźniaczym autem z innym wnętrzem, które mi osobiście znacznie bardziej przypadło do gustu grinser006.gif

Napisano

Porównujesz auta z różnych segmentów.

Croma to duże, niedoceniane auto które chyba z racji nijakiej stylistyki nie zdobyło zbyt dużej popularności. Jak dla mnie bardzo wygodne. Trochę nie przemawia do mnie wnętrze. Dzięki swej "popularności" szybko traci na wartości i można kupic fajne auto za relatywnie nie duże pieniądze.

Opinie o MJTD są bardzo pozytywne, ale warto popytać kogos kto dłużej się z takim silnikiem "bratał"

Ceed - auto mniejsze, zdecydowanie mniej wygodne.

Co do silnika. Nie skreślaj 1.6 crdi 115 KM. To bardzo fajny silknik (bez DPF, dwumasy i z łańcuchem a nie paskiem rozrządu ok.gif) Te "tylko" 115 KM w zupełności wystarcza jeżeli ktoś nie ma ambicji Kubicy czy też nie musi udowadniać każdemu na światłach że jest "lepszy". W trasach spisuje się ok ok.gif

Imho ładniejszy zwłaszcza w środku jest braciszek Hyundai (wiem że kwestia gustu)

Osobiście chyba skłaniałbym sie do Cromy (mimo że mam bliźniaka Ceed'a - i30 z silnikiem 1.6 CRDI 115 KM). Jest większa i wygodniejsza.

Napisano

> A ja się tam jednak zgodzę z zaqaznumerdwa jednak lepiej pokazać się w cromie, jakaś taka

> ekskluzywna się wydaje

No nie wiem, mnie się wydaje duża, ale żeby ekskluzywna icon_eek.gifzlosnik.gif

Napisano

jeżeli taki wybór to tylko croma... klasa wyżej i komfort o klasę wyżej... przecież to vectra c czy saab jakiśtam...

Napisano
  • Autor

> Imho ładniejszy zwłaszcza w środku jest braciszek Hyundai (wiem że kwestia gustu)

> Osobiście chyba skłaniałbym sie do Cromy (mimo że mam bliźniaka Ceed'a - i30 z silnikiem 1.6 CRDI

> 115 KM). Jest większa i wygodniejsza.

tak dlajasności Ceed SW ma większy bagażnik od Cromy - sam byłem w szoku wink.gif

Napisano

Miałem podobny dylemat, tyle tylko że u mnie był hyundai i30 cw i croma.

Wygrała croma.

Wielkość bagażnika w i30 (415 l) była dla mnie trochę za mała, poza tym w cromie jest więcej miejsca w środku na tylnej kanapie (ten sam rozstaw osi, ale w cromie wyżej się siedzi)

Napisano

> tak dlajasności Ceed SW ma większy bagażnik od Cromy - sam byłem w szoku

To prawda, ale mniej komfortowy

Napisano

też szukałem 2,0 kupiłem 1,6 90 , box za 1000 zł na 130 koni i jestem happy a co roku i ubezpieczenie nizsze iwogóle.

Napisano
  • Autor

> kupiłem 1,6 90 , box za 1000 zł na 130 koni i jestem happy

z 90 na 130 boxem ?? !! tak Ci powiedzieli/napisali czy to ktoś zmierzył bo aż się wierzyć nie chce ..

Napisano

Ceed nie jest taki zły, ja mam 1.6 CRDI 90 koni i powiem że daje rade, wyprzedzanie to nie problem, a miejsca w środku nie jest tak mało nawet w HB, z tyłu można bardzo wygodnie podróżować, jest dużo miejsca na nogi. Ja zrobiłem kiedyć trase 700 km w jedną strone bez dłuższych postojów nie drętwiała mi szyja tak jak to miałem jeżdżąc lanosem.

Napisano

> z 90 na 130 boxem ?? !! tak Ci powiedzieli/napisali czy to ktoś zmierzył bo aż się wierzyć nie

> chce ..

Te silniki bardzo fajnie się podręca do wyszych mocy, nawet 150 koni po programie da się zrobić, a wtedy to już bardzo przyjemnie jeździ cool.gif

Napisano

> z 90 na 130 boxem ?? !! tak Ci powiedzieli/napisali czy to ktoś zmierzył bo aż się wierzyć nie

> chce ..

mam auto sprzed liftingu gdzie wersja 90 i 115 koni różni się doładowaniem i softem. po liftngu sa różne turbiny. Więć de facto mam z 115 na 130. Niestety box uległ z moje jwiny awari i czekam na nowego ale usuwalem na szybko go i moja wina. Z klub kii ma programowanie za 900 zł

Napisano

> Ceed nie jest taki zły, ja mam 1.6 CRDI 90 koni i powiem że daje rade, wyprzedzanie to nie problem,

> a miejsca w środku nie jest tak mało nawet w HB, z tyłu można bardzo wygodnie podróżować, jest

> dużo miejsca na nogi. Ja zrobiłem kiedyć trase 700 km w jedną strone bez dłuższych postojów

> nie drętwiała mi szyja tak jak to miałem jeżdżąc lanosem.

Ja swoim bliźniakiem robię dosyć często 1 kkm za jednym posiedzeniem i też nic nie drętwieje, ale tutaj porównujemy do innej klasy auta. Równie dobrze moge powiedzieć że Omegą 1 kkm to czysta przyjeność tylko że to ma się nijak do klasy Ceed'a, i 30 czy nawet omawianej Cromy.

Napisano

Bierz to co jest w lepszym stanie... zlosnik.gif

Jako własciciel Cromy 1,9 150KM Multijet bedę stronniczy... hehe.gif

Napisano

Jako siidodzihadowiec mowie Ci - bierz co bedzie lepsze z nastawieniem na crome bo to z zasady duzo lepiej wyposazony woz ok.gif

p.s. o ironio - swego czasu niejaki Sibui za nabijanie sie z cromy wkleil mi 3 miesiecznego bana. smirk.gifpanic.gif

Napisano
  • Autor

> Bierz to co jest w lepszym stanie...

> Jako własciciel Cromy 1,9 150KM Multijet bedę stronniczy...

znaczy polecasz Kie ? zlosnik.gif

Napisano

> znaczy polecasz Kie ?

Tak jak napisałem... polecam auto które będzie lepsze technicznie....

Z moich obserwacji a trochę szukałem swojej Cromy swiety.gif ... i nie tylko ja zlosnik.gif to większość ma przeszłość wypadkową... Jeden z kolegów ostanio pisał do mnie, ze czasami grubość szpachli przekraczała max hehe.gif i mu juz miernik nie pokazywał .... Straszne szroty są w okolicy Gniezna a i Szczecin nic lepiej...

No więc ja tobie nie powiem.... kup Cromę wink.gif mimo tego, ze ze swojej jestem bardzo zadowolony smile.gif ..... no może prawie... ... bo ostatnio stwierdziłem że i mnie dopadła choroba zwana "chłodnicą klimy - skraplacz"... auto kupione w marcu 2008 a wyprodukowane 2007/pażdziernik a dolne lamele zaczynają odpadać.. niestety po gwarancji... oslabiony.gif

Pozwole sobie zacytować obserwacje kolegi, mam nadzieje, że nie będzie miał zazłe.... moje obserwacje sa niestety podobne sick.gif

Cytat:

Najbardziej interesująca była Croma z 2007.12 z Torunia , dość zadbana , ale miała przeglądy w książce serwisowej ( zresztą i tak wyglądającej niepewnie ) podklepywane we Włoszech i tam ponoć jeździła a auto było kupione w Niemczech . Malowany prawy tylny błotnik - wymieniana mała szybka oraz w tylnych drzwiach . Prawdopodobnie poprawiany dach - miał równo coś koło 200 mikrometrów - reszta auta - 130-140 .

Przebieg licznikowy był niezgodny z ECU , auto miało najwyraźniej tylko 2 resety serwisowe co powinno być tożsame z wymianą oleju w serwisie ( przy DPF-ie to max 25-30 kkm ) i wołało o kolejne , więc pewnie olej był wymieniany poza serwisem .

Po stanie wnętrza wydaje mi się że przebieg nie większy niż 150kkm zrobione przez 2,5 roku.

READ PARAMETERS:

Odometer: 16 628,6 km

Odometer at last Oil Change: 23 041,2 km

Distance to next Oil Change: 0 km

Oil Change Counter: 2

Oil deterioration indicator: 0,00 % - to mi nie pasuje w ogóle

Stan licznika - 106kkm

Niestety nie było przygotowane do rejestracji , a mnie nie interesowała umowa z Niemcem , którego na oczy nie widziałem ...

Kolejna Croma w Gnieźnie to był totalny szrot , nie wiem z ilu składana , w dodatku z niepracującym wspomaganiem ...

Oglądałem jeszcze inną w Sosnowcu z Włoch - na oko było widać gdzie malowana chociaż auto było było mokre po deszczu i odpalała jakby miała lejący wtrysk albo brak kompresji

i tak dalej sick.gif

Napisano

> Tak jak napisałem... polecam auto które będzie lepsze technicznie....

> Z moich obserwacji a trochę szukałem swojej Cromy ... i nie tylko ja to większość ma przeszłość

> wypadkową...

jeśli te auta o których piszesz są na allegro/otomoto to może byś zarzucił linkiem dla potomnych waytogo.gif

Napisano

> brałbym Croma... ta po lifcie jest naprawde bardzo przyjemna...w porownaniu do KIA to

> zdecydowanie wyższy segment wiec i prestiż powinien być wyższy...komfort...wiecej

> miejsca...bezpieczeństwo ?...osobiście nie chciałbym jezdzic samochodem marki KIA...tak

> poprostu juz mam taką awersję do tej marki

Fiat ma wyższy prestiż niż kia? Ciekawe. Moim zdaniem obie marki go nie mają.

Napisano

> Fiat ma wyższy prestiż niż kia? Ciekawe. Moim zdaniem obie marki go nie mają.

Dla Ciebie nie mają, dla innych może mają. Tak jak i z BMW i Mercedesem może wygladać

Napisano

> jeśli te auta o których piszesz są na allegro/otomoto to może byś zarzucił linkiem dla potomnych

Nie.... hehe.gif przynajmniej te co ja kupowałem już znikneły.... te CROMY z opisu kolegi jeszcze pewnie są ale to nie ja je widziałem..

Ja ciągle widzę kilku tych samych sprzedawców "lakierniko-blacharzy " w ogłoszeniach OTOMOTO lub ALLEGRO z różnymi CROMA-mi a wiem, ze u nich to co widziałem to był szrot.. wink.gif

Przykład mojej rozmowy przy ocenie jednej z Crom - tak z pamięci:

- Czy możemy otwożyć szklany dach

- Nie bo wczoraj coś przestało w nim pracować ... ale jak ręcznie korbką pokręci się to mozna

- Czy możemy pokręcić korbką ?

- Nie bo korbka została w garazu hehe.gif

Czy był bity ?

- Nie

- A dlaczego ranty w tylnym nadkulu sa takie pogięte..?

- Pewnie przy zdejmowaniu koła coś się komus spie...ło

- Jest książka serwisowa

- Jest ale w domu zostawiłem...

- dlaczego jest tyle wody w bagazniku / poszyciu

- Bo był prany

- jaki przebieg

- 100.000 ( 2,4 litra 200 KM )

- A dlaczego ta skórzana kierownica wygląda gorzej niż identyczna w moim Stilo po przebiegu 240.000 km

hehe.gif

I tak dalej....

Napisano

Jeździłem jednym i drugim.

Kia to kompakt pełną gębą.

Croma aspiruje do klasy średniej, ni to kombi, ni to hatch

Ale bardzo udane autko, silniczek 150 KM łatwo wkręcisz na wiekszą moc, to chyba jego główna zaleta, no i bezproblemowość.

Jeżeli autko się podoba i cena jest akceptowalna to śmiało brać. Mi osobiście nie przypasowała .... cena, ponad 100 kafli to jednak za dużo za takie autko wg mnie które nie jst nawet kombi.

Napisano

> zastanawiamy się nad zmianą autka na ww modele ...

> Brat ma Fiacika i jest zachwycony, kolega ma Kie i też się cieszy - celujemy w rocznik 2008 czyli

> we Fiacie juz po lifcie a Kia nie z pierwszego roku produkcji . Wersja raczej mocno wyposażone

> jest jeden problem, ciężko znaleść Kie z tym motorem dużo łatwiej 1.6 CRDI ale to "tylko" 115 HP

> ...

> co myślicie, który lepszy ?

> ps. wiem gwarancja Kii ale TYLKO 150 kkm czyli w sumie nic ...

Ciekawe porownanie ok.gif, jak bym szukal cos dla siebie tez bym rozwazal te dwa modele.

Z Cee'dem mam troche doczynienia bo maja moi rodzice, tyle ze hb i 1.6i, calkiem fajne auto, ale wkurzaaj mnie popiskujace plastiki i te majtkowe podswietlanie. Silnik (126KM) szalu nie robi, ale jakos daje rade. Wyposazenie calkiem znosne.

Jednak z tych dwoch aut sklanialbym sie ku Cromie, poniewaz, jest to deko wieksze autko, lepiej wyposazone (i nie chodzi tutaj o standard ale o mozliwosci opcji dodatkowych, ktorych w Cee'dzie brak), do tego Fiat ma fajne diesle oraz lepszy automat. Problemem, moze byc upolowanie fajnej sztuki, tych aur u nas w kraju jest poprostu malo, od ok 3m regularnie przegladam sobie allegro i znalazlem jedynie jedna Crome, ktora by mi odpowiadała tongue.gif

Napisano

> Fiat ma wyższy prestiż niż kia? Ciekawe. Moim zdaniem obie marki go nie mają.

Napisałem "powinien być wyższy" ... a to nie to samo, że z pewnością Fiat ma mega hiper wysoki prestiż...Jednakowoż Fiat imho ma go więcej niż KIA... clown.gif

Napisano
  • Autor

> Tak jak napisałem... polecam auto które będzie lepsze technicznie....

> Z moich obserwacji a trochę szukałem swojej Cromy ... i nie tylko ja to większość ma przeszłość

> wypadkową... Jeden z kolegów ostanio pisał do mnie, ze czasami grubość szpachli przekraczała

> max i mu juz miernik nie pokazywał ....

jak większość aut na rynku żadna nowość wink.gif trzeba uważać co się kupuje .... brata sztuka na 100% nie walona ani nie lakierowana także się da zlosnik.gif

> No więc ja tobie nie powiem.... kup Cromę mimo tego, ze ze swojej jestem bardzo zadowolony

> ..... no może prawie... ... bo ostatnio stwierdziłem że i mnie dopadła choroba zwana

> "chłodnicą klimy - skraplacz"... auto kupione w marcu 2008 a wyprodukowane 2007/pażdziernik a

> dolne lamele zaczynają odpadać.. niestety po gwarancji...

masz model polifotowy ? napisz konkretnie o co biega z tym skraplaczem bo jeśli to wada typowa dla modelu to przekaże bratu żeby zobaczył jak to u niego wygląda ...

ja już jestem na 90% zdecydowany na Crome ale właśnie polifotową - teraz "TYLKO" muszę znaleść tą jedyną zlosnik.gif

Napisano

> ja już jestem na 90% zdecydowany na Crome ale właśnie polifotową - teraz "TYLKO" muszę znaleść tą

> jedyną

czy ten FL cos poza zmianami zewn wniosl nowego ?

Napisano
  • Autor

> czy ten FL cos poza zmianami zewn wniosl nowego ?

podobno lepsze materiały wykończeniowe i uleczyli parę wad wieku dziecięcego - tak czy owa mi się po prostu zdecydowanie bardziej podoba wink.gif nic więcej zlosnik.gif

Napisano

Wiesz co kolego, sam się zastanów jakie chcesz auto i jakiej klasy oraz do czego ma służyć. Przypomina mi to pytania typu: Octavia, Passat, czy Mondeo?! Kia Ceed to kompakt i nim pozostanie mimo wszystkiego, co producent będzie próbował powiedzieć - na dodatek całkiem udany, choć nie do końca, bo policyjne są bardzo krytykowane za usterki zawieszenia. Croma to auto o klasę a może nawet dwie wyżej, w środku jest dużo więcej miejsca i o niebo więcej przestrzeni. To tak jakbyś porównywał Hondę Civic z Audi A6, bo własnie taka jest różnica w wyposażeniu, przestrzeni oraz komforcie. Oczywiście za sekundę odezwą się poniżeni obrońcy A6 i niemieckiej technologii - niestety czas doskonałej jakości i nowoczesności oraz designu niemieckich marek minął i obecnie fascynacja tymi autami ma miejsce głównie we wsiach zachodniej Polski.

Napisano

> Wiesz co kolego, sam się zastanów jakie chcesz auto i jakiej klasy oraz do czego ma służyć.

Nie zgodzę się z Tobą. Ja potrzebowałem auta klasy ceed, octavi czy Focusa a kupiłem Cromę. Dlaczego? Bo kosztowała tyle co kompakt. I to była dobra decyzja.

To rzeczywiście są inne auta ale jesli kosztują podobnie to warto się zastanowić nad wyborem.

Napisano
  • Autor

> Nie zgodzę się z Tobą. Ja potrzebowałem auta klasy ceed, octavi czy Focusa a kupiłem Cromę.

> Dlaczego? Bo kosztowała tyle co kompakt. I to była dobra decyzja.

> To rzeczywiście są inne auta ale jesli kosztują podobnie to warto się zastanowić nad wyborem.

dokładnie tak ! ok.gif

Napisano

Jeśli w podobnej cenie to wybór jest prosty - Croma .

Ja mam 2,4b mJTD i liczyłem się z dużymi kosztami eksploatacji a tymczasem wcale nie jest z tym źle , uważam teraz ,że jest to samochód dość tani w eksploatacji po uwzględnieniu jego parametrów - przypadkowo opinię tę potwierdza ostatni listopadowy numer auto-motor - sport ( porównanie kosztów eksploatacji różnych samochodów w tym Kii właśnie ). A komfort ma bardzo wysoki i tu Kia nie wytrzyma porównania z Cromą w żaden sposób . Ciekawostka - czytając reklamy jakoby Skoda Superb oferowała największą ilość miejsca dla pasażerów z tyłu zmierzyłem osobiście wymiary według opisu pomiaru Superba i wyszło mi jednoznacznie , że Superb nie ma co podskakiwać do Cromy - Croma jest lepsza na długość (miejsce na kolana ) co decyduje o komforcie pasażera o conajmniej 2 cm a wejście na stope czyli przestrzeń słupek- kanapa o 4 cm - a to już przepaść. I jak tu wierzyć reklamom ? Przyznaje - może metrówka była bez atestu biglaugh.gif

Napisano

> jak większość aut na rynku żadna nowość

Tak to prawda...

> masz model polifotowy ? napisz konkretnie o co biega z tym skraplaczem bo jeśli to wada typowa dla

> modelu to przekaże bratu żeby zobaczył jak to u niego wygląda ...

Jak spojrzysz przez dolne kratki nawiewu - pod grilem zobaczysz lamelki chłodnicy.... no i one odpadają ... dotyczy to Bravo / ale i Vectry C....

> ja już jestem na 90% zdecydowany na Crome ale właśnie polifotową - teraz "TYLKO" muszę znaleść tą

> jedyną

Powodzenia... ok.gif

Może wreszcie kącik Cromy sie utworzy wink.gif

Napisano

> Może wreszcie kącik Cromy sie utworzy

No właśnie! Okazało się, że jest tu całkiem sporo właścicieli Cromy.

Napisano

> Może wreszcie kącik Cromy sie utworzy

food.gif

jestem za

Napisano

> No właśnie! Okazało się, że jest tu całkiem sporo właścicieli Cromy.

Trzeba by zalozyc watek, w ktorym zglosza sie wszyscy ktorzy maja cromy wink.gif

Napisano

> Trzeba by zalozyc watek, w ktorym zglosza sie wszyscy ktorzy maja cromy

jest co najmniej z 10 osób i jak widze tendencja rosnąca w miare spadku cen CROMY hmm.gif

Napisano

> jest co najmniej z 10 osób i jak widze tendencja rosnąca w miare spadku cen CROMY

A pewnie i wiecej sie znajdzie.Ja jeszcze nie jest w posiadaniu Cromy, bo jestem caly czas w trakcie poszukiwan, ale mysle ze warto zeby byl kacik cromy

Napisano

> A pewnie i wiecej sie znajdzie.Ja jeszcze nie jest w posiadaniu Cromy, bo jestem caly czas w

> trakcie poszukiwan, ale mysle ze warto zeby byl kacik cromy

W sumie to można by go chyba podciągnąć pod Opla i Saaba choćby z uwagi na wspólne silniki i płytę zlosnik.gif

Napisano

> No właśnie! Okazało się, że jest tu całkiem sporo właścicieli Cromy.

No własnie... hehe.gif

Napisano

> W sumie to można by go chyba podciągnąć pod Opla i Saaba choćby z uwagi na wspólne silniki i płytę

Niby tak, ale wywalczyli Moto PRL, to moze uda wywalczyc kacik Cromy zlosnik.gif

Napisano

To może jakaś lista obecności właścicieli Cromy? W sumie Moto PRL prężnie działa wink.gif

Napisano

> To może jakaś lista obecności właścicieli Cromy? W sumie Moto PRL prężnie działa

Jak przyszly wlasciciel cromy wpisze sie jako pierwszy

1.Kazu

2.wisior

3.

Prosze sie dopisywac dalej smile.gif

Napisano
  • Autor

> Jak przyszly wlasciciel cromy wpisze sie jako pierwszy

> 1.Kazu

> 2.

> 3.

> Prosze sie dopisywac dalej

jako, że z mojego konta korzysta również mój brat to mnie można również odpisać a miejmy nadzieję, niedługo x2 wink.gif

Napisano

> Jak przyszly wlasciciel cromy wpisze sie jako pierwszy

> 1.Kazu

> 2.wisior

> 3. szkot7

> 4.

> Prosze sie dopisywac dalej

Napisano

FIAT CROMA - Właściciele ( nowy kącik )

1.Kazu

2.wisior

3. szkot7

4. Lisek

5.

6.

Prosze sie dopisywac dalej

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.