Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Panda vs. Seicento

Featured Replies

Napisano

> i na podstawie tego twierdzisz ze Fiaty gnija

niech Ci będzie mogę astrę porównać do marei z tego samego rocznika i efekt jest dokładnie taki sam, korozja taka w marysi, że głowa mała. Oczywiście z zewnątrz jeszcze się trzyma grinser006.gif i jak?

Napisano

> ty prorok ty jestes zaledwie 7 lat starszy i myslisz ze ty wszystko o zyciu wiesz a ja nic ?

wiesz jak to mowia, kiedy ja bawilem sie samochodzikami Ty zajadales sie bebiko...

i po przesledzeniu merytorycznej czesci Twojej wypowiedzi, niech zacytuje "dzieciaku" sadze że nic sie nie zmienilo,

Napisano

> wiesz jak to mowia, kiedy ja bawilem sie samochodzikami Ty zajadales sie bebiko...

i na dobre mi wyszło, potem jak byłem w twoim wieku zająłem się nauką samochodziki zostawiłem dla mniej zdolnych grinser006.gif koniec tematu, każdy twierdzi swoje a jak ktoś nie dopuszcza do siebie faktów to trudno grinser006.gif pozdrawiam

Napisano

> niech Ci będzie mogę astrę porównać do marei z tego samego rocznika i efekt jest dokładnie taki

> sam, korozja taka w marysi, że głowa mała. Oczywiście z zewnątrz jeszcze się trzyma i jak?

a ja porownam punto 2 które mialem do opla astry 2, astra 2 zgnita strasznie...

swiadczy o tym ze Ople astry 2 gnija strasznie hehe.gif

uwaga!!! merytoryczna wypowiedz....odradzam kazdemu ople astry 2 bo wszystkie ople gnija hehe.gif

nie ma to jak merytoryczna dyskusja, ale jeszcze wysil sie i poszukaj w necie jak fiat przygotowuje blachy ok.gif

Twoj swiatopoglad zostanie zburzony hehe.gif

Napisano

> Twoj swiatopoglad zostanie zburzony

dla mnie jest ważny efekt końcowy a nie chęci. A efekty prawie każdy widzi, nie każdy jednak o tym pisze. Ludzie się boją pisać wprost, że coś jest do bani? Nie wiem dlaczego. Nie ma aut idealnych pod względem korozji, ale są takie które przedwcześnie korodują i do nich zalicza się fiat.

Mnie nie musisz nic udowadniać, ale pisanie a doskonałej jakości blach we fiatach to okłamywanie innych i wpędzanie niektórych na minę. Moje punto bezwypadkowe miało skorodowany cały wlew od wewnątrz i jak się okazało sporo innych egzemplarzy także. Gdyby nie to, że auto zostało kompleksowo zabezpieczone pewnie by już nie miało progów o czym przekonało się już kilku kolegów z AK.

Napisano

> i na dobre mi wyszło, potem jak byłem w twoim wieku zająłem się nauką samochodziki zostawiłem dla

> mniej zdolnych koniec tematu, każdy twierdzi swoje a jak ktoś nie dopuszcza do siebie faktów

> to trudno pozdrawiam

ale bzdury pleciesz i ludzie Ci je wytykaja a Ty jak beton...

jak mowie wysil sie chwile i poszerz swoja wiedze, bedziemy wtedy dalej gadac

Napisano

> dla mnie jest ważny efekt końcowy a nie chęci. A efekty prawie każdy widzi, nie każdy jednak o tym

> pisze. Ludzie się boją pisać wprost, że coś jest do bani? Nie wiem dlaczego. Nie ma aut

> idealnych pod względem korozji, ale są takie które przedwcześnie korodują i do nich zalicza

> się fiat.

mialem fiaty, poza maluchem którego nie nalezy tutaj brac jako wzorca, zarowno stare cc jak i nowsze punto nie mialy problemu z korozja...

Napisano

> dla mnie jest ważny efekt końcowy a nie chęci. A efekty prawie każdy widzi, nie każdy jednak o tym

> pisze. Ludzie się boją pisać wprost, że coś jest do bani? Nie wiem dlaczego. Nie ma aut

> idealnych pod względem korozji, ale są takie które przedwcześnie korodują i do nich zalicza

> się fiat.

> Mnie nie musisz nic udowadniać, ale pisanie a doskonałej jakości blach we fiatach to okłamywanie

> innych i wpędzanie niektórych na minę. Moje punto bezwypadkowe miało skorodowany cały wlew od

> wewnątrz i jak się okazało sporo innych egzemplarzy także. Gdyby nie to, że auto zostało

> kompleksowo zabezpieczone pewnie by już nie miało progów o czym przekonało się już kilku

> kolegów z AK.

punto z którego roku????

astra 2 z którego roku??

Napisano

> Po to, żeby mieć samochód w bardzo dobrym stanie technicznym. Takim, w jakim utrzymywałem i

> utrzymuję wszystkie swoje pojazdy.

...ja tez utrzymuje samochód w nienagannym stanie technicznym i jakos nie dokladam do niego 1/3 wartosci...

> Nie ma "w miarę zadbanych egzemplarzy". Tzn są, ale nie na sprzedaż. Enter.

...oczywiscie ze sa... ok.gif tylko szybko sie sprzedaja ok.gif

> 1000zł może nie starczyć nawet na przerejestrowanie i ubezpieczenie.

...no popatrzm ja kupilem auto, przejeździłem pół roku ( 12 tys km) i dołozylem przez ten czas niecale 2 tys ( wymiana chłodnicy, nowy aku, olej, filtry, świece, kable, do tego przeglad z LPG i ubezpieczenie... ok.gif dwa tygodnie temu mialem badanie techniczne i wszystko jest ok.gif zadnych zastrzezen... ok.gif aha auto kupilem z ogloszenia na allegro....i co dalej twierdzisz ze sie nie da....?? hmm.gif

Napisano

> punto z którego roku????

2000, 2001, 2003

> astra 2 z którego roku??

99

Napisano

> mialem fiaty, poza maluchem którego nie nalezy tutaj brac jako wzorca, zarowno stare cc jak i

> nowsze punto nie mialy problemu z korozja...

A ja miałem 126p i nie miał problemu z korozją ..... i jaki z tego morał hmm.gif

Napisano

> A ja miałem 126p i nie miał problemu z korozją ..... i jaki z tego morał

jak się dba to się ma, albo inaczej raz bywa lepiej raz bywa gorzej.

Napisano

> A ja miałem 126p i nie miał problemu z korozją ..... i jaki z tego morał

nie możliwe hehe.gifok.gif

nie mnie to tlumacz tylko temu co kupil jakies szroty

Napisano

> jak się dba to się ma, albo inaczej raz bywa lepiej raz bywa gorzej.

tiaaaa

sam sobie odpowiedziales hehe.gif

kupiles jakies szroty skladane z przystanku i piszesz ogolnikami

Napisano

> 2000, 2001, 2003

> 99

Tak, sobie czytam twoje wypowiedzi odnośnie korozji (bo jestem na etapie szukania auta nie ukrywam że punto) i wszedłem na autocentrum i porównałem uciażliwe usterki zgłaszane przez kierowców i wychodzi nstp.:

- 59% zgłasza jako uciążliwą karoserię w Astrze G z ok. 1900 ocen.

- 30% zgłasza jako uciążliwą karoserie w Punto II z ok 1300 ocen.

Napisano

> tiaaaa

> sam sobie odpowiedziales

> kupiles jakies szroty skladane z przystanku i piszesz ogolnikami

albo nie umiesz czytać albo jesteś totalnie ograniczony? Czy ja gdzieś pisałem o trupach? Każde z tych aut było bezwypadkowe!!!

Napisano

> albo nie umiesz czytać albo jesteś totalnie ograniczony? Czy ja gdzieś pisałem o trupach? Każde z

> tych aut było bezwypadkowe!!!

w polsce wszystkie sa bezwypadkowe gdybys nie zauwazyl, a na AK wszyscy kupuja bezwypadkowe igielki ok.gif

Napisano

>Moje punto bezwypadkowe miało skorodowany cały wlew od

> wewnątrz i jak się okazało sporo innych egzemplarzy także. Gdyby nie to, że auto zostało

> kompleksowo zabezpieczone pewnie by już nie miało progów o czym przekonało się już kilku

> kolegów z AK.

W obecnym czasie moja Kropka przechodzi przeglad blacharski.

Ogólnie jest bardzo dobrze, progi czyste, przod czysty, tylne nadkola bez rdzy.

Dramatu nie ma. Auto z Niemiec, 135kkm.

Za to ostatnio widziałem HGT ze zżartymi tylnymi nadkolami...

Mam wrażenie, że swoje opinie opierasz tylko na jednej sztuce Astry i jednej sztuce P2.

Napisano

> Tak, sobie czytam twoje wypowiedzi odnośnie korozji (bo jestem na etapie szukania auta nie ukrywam

> że punto) i wszedłem na autocentrum i porównałem uciażliwe usterki zgłaszane przez kierowców i

> wychodzi nstp.:

> - 59% zgłasza jako uciążliwą karoserię w Astrze G z ok. 1900 ocen.

> - 30% zgłasza jako uciążliwą karoserie w Punto II z ok 1300 ocen.

1. nie podejmuj decyzji na podstawie tego portalu

2. dokładne oglądaj auto przed zakupem i po zakupie dokładnie je zabezpiecz antykorozyjnie jeśli oczywiście jest jeszcze co zabezpieczać.

3. Każde auto się psuje, ja na punto nie narzekałem nie narzekam też na opla. Kupuje auta zadbane, więc nie mam problemów z mechaniką a jak już coś padnie sam usuwam usterkę w ten sposób mój portfel tego zbytnio nie czuje.

Napisano

> Mam wrażenie, że swoje opinie opierasz tylko na jednej sztuce Astry i jednej sztuce P2.

na kilku sztukach mk2 moja z tych wszystkich wypadała po zimie najlepiej pewnie dlatego, że ją zabezpieczyłem. Jednak mimo tego nie ustrzegłem się wymiany tylniego wewnętrznego nadkola.

Napisano

> Tak, sobie czytam twoje wypowiedzi odnośnie korozji (bo jestem na etapie szukania auta nie ukrywam

> że punto) i wszedłem na autocentrum i porównałem uciażliwe usterki zgłaszane przez kierowców i

> wychodzi nstp.:

> - 59% zgłasza jako uciążliwą karoserię w Astrze G z ok. 1900 ocen.

> - 30% zgłasza jako uciążliwą karoserie w Punto II z ok 1300 ocen.

niemozliwe ok.gif

ludzie sie myla

Napisano

> w polsce wszystkie sa bezwypadkowe gdybys nie zauwazyl, a na AK wszyscy kupuja bezwypadkowe igielki

ja zwykle nie kupuje od polaczków i odpowiadam za siebie nie za innych.

Napisano

> Mam wrażenie, że swoje opinie opierasz tylko na jednej sztuce Astry i jednej sztuce P2.

no jak pisalem, kupil strucla i piane bije ok.gif

mistrzostwem bylo porownanie astry 2 do cc hehe.gif

Napisano

> 1. nie podejmuj decyzji na podstawie tego portalu

Dlaczego?

Całkiem ok portal. Ja go lubię, statsy spalania prowadzę sobie na nim :-)

Napisano

> niemozliwe

> ludzie sie myla

smile.gif Jednak chyba zaufam bardziej autocentrum smile.gif w sumie mam matiza i to co czytam w opiniach na AC to prawda.

Napisano

> Jednak chyba zaufam bardziej autocentrum w sumie mam matiza i to co czytam w opiniach na AC to

> prawda.

ok.gifok.gif statystyki sie nie myla ok.gif

a od siebie, mialem P2, calkiemprzyjemne autko, korozji w aucie z 2001 roku brak, do dnia dzisiejszego, bo autko odkupil moj ojciec

Napisano

> niemozliwe

> ludzie sie myla

tam zwykle są opinie ludzi którzy auta użytkują a nie samodzielnie serwisują stąd różne dziwne opinie.

Napisano

> Jednak chyba zaufam bardziej autocentrum w sumie mam matiza i to co czytam w opiniach na AC to

> prawda.

wolny kraj każdy robi co chce, powodzenia i mam nadzieje, że kupisz zadbany egzemplarz.

Napisano

> tam zwykle są opinie ludzi którzy auta użytkują a nie samodzielnie serwisują stąd różne dziwne

> opinie.

ale ludzie zazwyczaj maja oczy i widza czy auto im sie sypie czy nie....

nie auto nowe ale auto juz troszke zjezdzone...

1/3 marudzi na fiaty (ze wzgledu na blachy)

2/3 na ople ( blachy)

to o czyms swiadczy

zreszta przeczytaj od poczatku ten temat, i zobacz ze wszyscy Ci mowie ze akurat w tej kwestii bzdure strzeliłes ok.gif

Napisano

> zreszta przeczytaj od poczatku ten temat, i zobacz ze wszyscy Ci mowie ze akurat w tej kwestii

> bzdure strzeliłes

jestem gotów sprawdzić pod względem blacharki każde auto które do mnie przyjedzie i udowodnić po czyjej stronie leży prawda. Tyle w temacie.

Napisano

> jestem gotów sprawdzić pod względem blacharki każde auto które do mnie przyjedzie i udowodnić po

> czyjej stronie leży prawda. Tyle w temacie.

ale co chcesz udowadniac bo nadal nie rozumiem??

ze 2 ople ktore do ciebie przyjada beda zgnite i 3 fiaty??

i na tym chcesz pozniej ferowac opinie ze fiaty gnija??

masz na autocentrum juz to zrobione, nie dla kilku aut ale dla wiekszego odsetku aut

jeszcze raz, przeczytaj o fiacie i blachach w necie ok.gif

Napisano

> 1/3 marudzi na fiaty (ze wzgledu na blachy)

bo nokomu się schylić nie chce grinser006.gif

> 2/3 na ople ( blachy)

bo większość jeszcze ma astry f,vectry b lub inne wynalazki opla które faktycznie korodują masakrycznie, astra 2 to nowa jakość oczywiście nie ma szału ale jest zdecydowanie lepiej niż w poprzednich modelach. To nie jest samochód bez wad ale postawiłem na opla bo to był jeden z nielicznych egzemplarzy (brałem pod uwagę także maree weekend) który nie nosił śladów korozji których usunięcie jest niemożliwe lub wiązałoby się z nadmiernymi kosztami.

wszyscy Ci mowie ze akurat w tej kwestii

> bzdure strzeliłes

no cóż, nie chce nikogo uczyć jak ktoś chce wdepnąć na minę niech wdepnie.

Napisano

> i na tym chcesz pozniej ferowac opinie ze fiaty gnija??

nie tylko na tej podstawie, ale i na podstawie kontaktów z wieloma blacharzami /lakiernikami

> jeszcze raz, przeczytaj o fiacie i blachach w necie

widzę, że uparłeś się na to czytanie, czyżbyś był teoretykiem? Bo wszystko na to wygląda.

Napisano

> bo nokomu się schylić nie chce

oczywiscie

wink.gif

> astra 2 to nowa jakość

hehe.gifok.gif

dobra ide bo juz mi sie nie chce

powodzenia z ta "jakoscia" skoro ta " jakosc" budzi takie odczucia w ludziach ja oceniajacych

ciaooo ok.gif

Napisano

> widzę, że uparłeś się na to czytanie, czyżbyś był teoretykiem? Bo wszystko na to wygląda.

Ty zas idziesz w zaparte, ze Fiat rdzewieje, zas Astra nie...

To donikąd prowadzi.

Napisano

> Ty zas idziesz w zaparte, ze Fiat rdzewieje, zas Astra nie...

> To donikąd prowadzi.

nie, twierdzę po prostu, że fiat ma z tym większe problemy niż współczesne ople.

Napisano

> widzę, że uparłeś się na to czytanie, czyżbyś był teoretykiem? Bo wszystko na to wygląda.

przeczytaj, wiedza naprawde nie boli ok.gif

Napisano

> przeczytaj, wiedza naprawde nie boli

a fakty tak dlatego się pewnie tak upierasz.

Napisano

> a fakty tak dlatego się pewnie tak upierasz.

dlatego ze teoria (do której zachecam) i praktyka, potwierdzona statystykami i opiniami nie jednego uzytkownika ale sporego odsetku, nigdy nie rozmija sie z prawda ok.gif

Ty próbujesz wmowic ludzim cos innego...

merytorycznie nie moge Cie przekonac, bo wiesz lepiej, dlatego tez zachecam do lektury bardziej fachowej

Napisano

> A Ty kto, niemiaszek?

mało brakowało.

Napisano

> jestem gotów sprawdzić pod względem blacharki każde auto które do mnie przyjedzie i udowodnić po

> czyjej stronie leży prawda. Tyle w temacie.

Ile u Ciebie trwa i ile kosztuje zabezpieczenie antykorozyjne siedmioletniego kompaktu, ani razu jeszcze nie zabezpieczanego ?

Napisano

> niech Ci będzie mogę astrę porównać do marei z tego samego rocznika i efekt jest dokładnie taki

> sam, korozja taka w marysi, że głowa mała. Oczywiście z zewnątrz jeszcze się trzyma i jak?

astra 2 - 1998

marea - 1996

porównaj astre/vectre b z bravo/marea

niegnijąca astra

Napisano

Nie mam pojęcia gdzie przerzucić ten wątek - na Pandę, czy Centomanię.

Zamykam, bo to już do niczego nie prowadzi.

mar00ha

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.