Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wiem, ze wrzucam za duzo (rozne auta)

Featured Replies

Napisano

1. tojta

2. mondziak

3. renia1

4. renia2

5. Fiat croma noPB lub D w okolicach 75-80kzł

autem robie ok 15-17kkm rocznie 3-4 dni w tygodniu obowdnica trojmiejska lekko 110-120km/h mozna -> ok 30km x2

i ze 2-3 dni w tygodniu 1h w 50%w korku /50% przejezdnie miastem ->ok 2x15km

jak widzicie pojawiaja sie tez rozwazania typu noPb vs ON / kwestie mocy tychże-jak tu to cholerstwo porównywać wszak wiadomo , że jedne KM "nie równaja" się drugim w życiu codziennym

a może LPG do takiej 2,016V lgunki np po gwarancji (nie boje sie mam i chwale sobie aktualnei w innym aucie)

do tego dwojka dzieciarów 2 i 4 lata i rozne przygody śnieżno nartowo, rowerowo, windusrfingowo około rodzinne (roz-budowa już za mną :-) )

i co tu wybrać i w która stronę się wybrać

4x4 też by się przydało ale forester za krótki i za drogi

Napisano

> 4x4 też by się przydało ale forester za krótki i za drogi

outback

Napisano

> Laguna 2.0 DCI ale ja mam spaczony umysł (patrz podpis )

laguna jest jedyna w cenie brutto , reszta to pozostałości pokratkowe.

Napisano
  • Autor

outback dalej nie spellnia drugiego parametru-ceny :-( (ale rzeczywiscie spelnialby wszystko)

> outback

Napisano

> outback dalej nie spellnia drugiego parametru-ceny :-( (ale rzeczywiscie spelnialby wszystko)

> > outback

za 75-80kzl, mozna wyrwac fajny egzemplarz z 2007-2008 ok.gif

Napisano

> za 75-80kzl, mozna wyrwac fajny egzemplarz z 2007-2008

Pewnie mozna, ale kupowanie uzywki za taka kwote to wg mnie troche loteria.

Spokojnie mozna pokusic sie o nowe i miec spokoj przez 3 lata.

No chyba, ze to to mialby byc 2-3 auto w domu zlosnik.gif

Napisano

> 1. tojta

> 2. mondziak

> 3. renia1

> 4. renia2

> 5. Fiat croma noPB lub D w okolicach 75-80kzł

> autem robie ok 15-17kkm rocznie 3-4 dni w tygodniu obowdnica trojmiejska lekko 110-120km/h mozna -i

> ze 2-3 dni w tygodniu 1h w 50%w korku /50% przejezdnie miastem -

> jak widzicie pojawiaja sie tez rozwazania typu noPb vs ON / kwestie mocy tychże-jak tu to

> cholerstwo porównywać wszak wiadomo , że jedne KM "nie równaja" się drugim w życiu codziennym

> a może LPG do takiej 2,016V lgunki np po gwarancji (nie boje sie mam i chwale sobie aktualnei w

> innym aucie)

> do tego dwojka dzieciarów 2 i 4 lata i rozne przygody śnieżno nartowo, rowerowo, windusrfingowo

> około rodzinne (roz-budowa już za mną :-) )

> i co tu wybrać i w która stronę się wybrać

> 4x4 też by się przydało ale forester za krótki i za drogi

Po co ci LPG przy przebiegu 17tys rocznie? zeby.GIF

Malutki ten przebieg. Z tych to Laguna bedzie OK.

Może Chevrolet Orlando? Cena od 59 tys !! zle nie widzialem specyfikacji.

Napisano

> Wydaje się, że Lagina aktualnie nie ma sobie konkurenta, wyposażenie/wielkość auta/silnik

No ewentualnie jakaś Octavia lub Yeti grinser006.gif albo Fabia RS zlosnik.gif

Napisano

> Pewnie mozna, ale kupowanie uzywki za taka kwote to wg mnie troche loteria.

Akurat juz w tych latach bylo coraz wiecej krajowek ok.gif

> Spokojnie mozna pokusic sie o nowe i miec spokoj przez 3 lata.

> No chyba, ze to to mialby byc 2-3 auto w domu

Kto jak woli, inny powie ze glupota to kupowac nowy a jeszcze inny, ze za to to mozna kilka mniejszych aut kupic spineyes.gif

Ja akurat pokusilem sie o uzywke i tez mam spokoj, przy najmniej na razie (3 lata) wink.gif

Napisano
  • Autor

> Pewnie mozna, ale kupowanie uzywki za taka kwote to wg mnie troche loteria.

> Spokojnie mozna pokusic sie o nowe i miec spokoj przez 3 lata.

> No chyba, ze to to mialby byc 2-3 auto w domu

nie przez 3 tylko przez jakies 6-7

i tak bedzie to(tak jak teraz jest) 2gie auto w rodzinie

Napisano
  • Autor

> Po co ci LPG przy przebiegu 17tys rocznie?

> Malutki ten przebieg. Z tych to Laguna bedzie OK.

> Może Chevrolet Orlando? Cena od 59 tys !! zle nie widzialem specyfikacji.

ano wlasnie dlatego jak napisalem wyzej ze autkiem by pojezdzil z 6-7 lat- w takiej perspektywie LPG sie juz oplaca

za cheviego juz dziekuje-ten etap mam juz za soba

Napisano
  • Autor

> No ewentualnie jakaś Octavia lub Yeti albo Fabia RS

octavie bralem pod uwage ale wtedy w wersji 4x4 i 1,8tsi yetyi i fabia za male, za krotkie

Napisano
  • Autor

> Akurat juz w tych latach bylo coraz wiecej krajowek

> Kto jak woli, inny powie ze glupota to kupowac nowy a jeszcze inny, ze za to to mozna kilka

> mniejszych aut kupic

> Ja akurat pokusilem sie o uzywke i tez mam spokoj, przy najmniej na razie (3 lata)

1.mialem malucha baaaaaaardzo krotko

2.potem nowgo matiza (przez 7 lat)-super do dzisiaj drugi wlaciciel chwali

3.potem,a w zasadzie rownolegle nowy chevy lacetti w wersji kombi zklimka +LPG-niby jezdzi ale drugi raz juz sie na ten marketingowy chwyt ladnie wygladajacych blach nie dam nabrac. Wtedy przy tamtych mozliwosciach finansowych i potrzeb do spelnienia byl (JEST ciagle bo musi) ok, ale aktualnie...

4 w trakcie zywota cheviego zamiana majoneza na P207, ale po negatywnych przebojach z nowka lacetti uzywka ze sprawdzonego rodzinnego zrodla-bardzo sobie chwale

Jak sie uda zamienic lucka na nowke ale lepsza niz chevy jakosciowo ok jak nie to .... i tak chyba za uzywke dac ponad 50 tysi---nie wiem chyba za duza loteria (chyba, ze mialbym tak jak z P207 100% pewnosc co biore)

Napisano

> 3.potem,a w zasadzie rownolegle nowy chevy lacetti w wersji kombi zklimka +LPG-niby jezdzi ale

> drugi raz juz sie na ten marketingowy chwyt ladnie wygladajacych blach nie dam nabrac. Wtedy

> za uzywke dac ponad 50 tysi---nie wiem chyba za duza loteria (chyba, ze mialbym tak jak z P207

> 100% pewnosc co biore)

ale sam piszesz, ze z nowymi jest podobnie grinser006.gif

Po prostu trzeba wybrac dobre i sprawdzone auto ok.gif

Napisano
  • Autor

> octavie bralem pod uwage ale wtedy w wersji 4x4 i 1,8tsi yetyi i fabia za male, za krotkie

tylko octavia? to juz lagunka jest tansza a wieksza no tylko to 4x4 (w miesiacach zimowy sie przydaloby-mieszkam za miastem)

Napisano
  • Autor

284585717-Bez%A0tytu%B3u.jpg >

no to mamy tak (wersje kombi):

pojemnosc/ rodzaj paliwa/ moc / naped 4x4 / wymiary / gwarancja / ilosc przelozen w skrzyni / cena / przyspieszeni / masa / rozstaw osi

jesli 4x4 to: forek lub octavcia

jesli nie: zostaje avensis vs laguna

Napisano

> no to mamy tak (wersje kombi):

> pojemnosc/ rodzaj paliwa/ moc / naped 4x4 / wymiary / gwarancja / ilosc przelozen w skrzyni / cena

> / przyspieszeni / masa / rozstaw osi

> jesli 4x4 to: forek lub octavcia

> jesli nie: zostaje avensis vs laguna

>

Możesz podesłać plik którego screen pokazałeś ? smile.gif Coś podobnego dłubie ale widzę że u mnie brakuje zastosowania koloru, bo są same obliczenia hmm.gif[email protected]

Napisano

Outlander spelni twoje oczekiwania

Napisano
  • Autor

> Możesz podesłać plik którego screen pokazałeś ? Coś podobnego dłubie ale widzę że u mnie brakuje

> zastosowania koloru, bo są same obliczenia [email protected]

nie rozumiem?

Napisano
  • Autor

> Outlander spelni twoje oczekiwania

ktory ten za 85 czy ten za 102?

(jechalem autkiem latem na trasie 3citi->pulawy (jako pasazer) - spalanie genialne przy komplecie ludzikow cos 5,5ON/ fajny patent z tylnia klapa dwuczesciowo, troche malawy(krotkawy=bagaznik prawie jak w Laczku) ale kolanami walilem o deske (pasazer z przodu)...

Nie wiem jak sie zachowuje benzynka i czy da sie to gwarancji przerobic na LPG... pojade pomacam

ok skupmy sie na chwile na outku

3L V6 USA cos tani

prawie pewniak ;-) ON (be)

w jednym i drugim kiera tak wytarta... ze cos te przeiegi to chyba nie bardzo (choc serwisowany... z wroclawia to bylbym nawet w stanie sprawdzic)

nowa benzynka 80 kzl ale :-( 2WD

Napisano
  • Autor

> do miasta tylko benzyna z gazem...

ku temu sie powoli skłaniam (jak boxerki znosza LPG?-hmmm...)

aktualnie mam takie rozwiazanie w laczku-pasuje mi to

Napisano
  • Autor

swoja droga za dolozenie octafci FL i 4x4 dac ponad 30kilozłotych...dzizas co to za polityka cenowa

jak outek ma roziwazane 4x4 (octavia haldex 4 gen)

Napisano

powiem ci tak miejsca jes naprawde duzo , masz regulowana kanape z tylu , spalanie troche przesadziles albo bylo to emeryt mode 270751858-jezyk.gif, kierowajka u mnie przy 70 kkm wyglada tyz na przytarta , te tak maja 270751858-jezyk.gif.Bagaznik naprawde duzo pomiesci ma outka z 2008 czyli przed ostatnim liftem, co dogazu w benie napewno sie da ale ,czy przy takich przebiegach sie oplaca , zalezy ile bedziesz chcial go trzymac 270751858-jezyk.gif

Napisano

> ku temu sie powoli skłaniam (jak boxerki znosza LPG?-hmmm...)

> aktualnie mam takie rozwiazanie w laczku-pasuje mi to

Na kąciku gazowym nie skarżą się.

Napisano
  • Autor

bylem dzisiaj pomacac (oczywiscie caly czas kombiaki-i podkreslam sa to moje subiektywne opinie)

avensis-chyba najbaardziej normalne autow sensie w srodku jakos tak najbardzeij proporcjonalnie i z przodu i z tylu i wsiadanie i zajecie pozycji za kierownica, bagaznik tez przyzwoity-malo schowkow (nie ma jak np CB polozyc bedzie) - duuuuuzy plus za daleka mozliwosc regulacji osiowej kierownicy-minimalna widocznosc do tylu-plastiki w srodku zdziwilem sie bo mialem wrazenie ze toyotka zblizyla sie jakoscia do mojego lacettiego, ale jako ze onanista nie jestem daja rade

forester-juz mi przechodzi-primo cena :-(, ciosano/plastikowe wnetrze, krotki jak moj laczek w tym bagaznik tez-plus: wyzej i 4x4-juz iwem ze auto musi byc dluzsze niz aktualnie poisadane 458cm

mondeo-kawal auta-w stosunku do toyotki bardziej "odpustowo' w srodku-te czerwone podswietlenia jarzace sie itp jakies rozne wstawki w roznych kolorach, kieroniczka jakos tez gorzej lezy w dloni i jakby ciut bardziej tansza niz w toycie-reszta rewelka-aha sorki nie wiem co to jest ale schowek po stronie pasazera to jakis smiech na sali-chyba wielkosciowo takimialem w matizie tylko nie wzdluz zrobiony jak tu

lagunka-troche mnie połechtala i troche zawiodla-smaczki w wykonczeniu przypominaly mi momentami te z 3-ki bmw,- ale wielkosc bagaznika (jakas kretynska wersja BOSE-sporo zabral wzmaczniacz) in minus i pozycja z tylu dla rosnacych dzieciakow bedzie kiepsko no i te pedaly jakos tak blisko siebie

Napisano

Laguna rządzi wg mnie. I do tego ma całkiem fajne wnętrze.

Napisano

> nie rozumiem?

Wytłumaczyłem. Skoro nie rozumiesz to nieważne.

Napisano

> Wytłumaczyłem. Skoro nie rozumiesz to nieważne.

Fillip, kolega cie grzecznie poprosil o podeslanie pliku XLS story wkleiles.

Co tu jest do rozumienia Bo nie lapie?

Rafus

Napisano
  • Autor

> Fillip, kolega cie grzecznie poprosil o podeslanie pliku XLS story wkleiles.

> Co tu jest do rozumienia Bo nie lapie?

> Rafus

"ale widzę że u mnie brakuje zastosowania koloru, bo są same obliczenia"?

Napisano
  • Autor

> Laguna rządzi wg mnie. I do tego ma całkiem fajne wnętrze.

ciut niskawa/albo ciut za krotka regulacja osiowa kolumny kierownicy (190cm)-ale pozycje za znalazlem co prawda zajelo mi to chwile dluzej niz w avensisie ale krocej niz w mondeo czy foresterze

musze obejrzec bagaznikw jakiejs normalnej wersji w tej "Bose-edition ze wzmacniaczem troche mnie rozczarowal waski

tragedia jesli chodzi o miejsca z tylu - tzn chodzi glownie o miejesce na stopy (dzieciaki szybko rosna - autem pewnie znowu pojezdze z 6-7 lat) a mam dwoch chlopakow i patrzac na rodzicow to wzrostem beda dryblasy

Napisano
  • Autor

wracajac do tematu po wstepnycm rozeznaniu sie cenowym zaczynam sie skupiac na lagunce i avensisie

musze jeszcze podjechac do outlanderka/skody i okazuje sie ze mam jakas znajoma w oplu-profilaktycznie przyjrze sie inssigni

zaczynam kwotowo aktualizowac tabelke :-)))

Napisano
  • Autor

nowa laguna kombi 2L benzyna 140KM wersja expres - w sumie 18 tysi rabatu wyjdzie troche ponizej 70kzl

lub2. 20T 170KM priv

lub3. D 130KM ex

lub4. D 130KM Ex grafit

do ogladaczy co myslicie?

do jedynki pewnie po gwarancji poszlo by LPG

Napisano

> do jedynki pewnie po gwarancji poszlo by LPG

Zapytaj czy się nie da zrobić tego od razu nie tracąc gwarancji.

Napisano
  • Autor

(lpg-po co przejezdze rok i potem w juz sprawdzonym serwisie mi zrobia co najmniej tysiaka taniej-jesli nie wiecej)

a jak reszta ogladaczy.... co tu duzo mowic przy przebiegach naq poziomie 30kkm czy co?? (jak sprawdzic czy \firma Zdunek-diler z trojmiasta nie robi w konia?)

Napisano

> (lpg-po co przejezdze rok i potem w juz sprawdzonym serwisie mi zrobia co najmniej tysiaka

> taniej-jesli nie wiecej)

Dziwny masz sposób liczenia. Zależy jakie robisz przebiegi ale już przy 10000 rocznie ten tysiąc powinien się zwrócic. Ale - Twoje pieniądze. A samochód fajny.

Pozdrawiam

Napisano

(jak sprawdzic czy \firma Zdunek-diler z trojmiasta nie robi w konia?)

Jak sprawdzić to nie wiem ,ale było już kilka przypadków robienia klienta w bambuko w tej firmie - zdaje się nawet był "bohaterem" której turbo kamery.

Teraz to nawet zaczął BMW handlować.

Napisano

> Jak sprawdzić to nie wiem ,ale było już kilka przypadków robienia klienta w bambuko w tej firmie -

> zdaje się nawet był "bohaterem" której turbo kamery.

> Teraz to nawet zaczął BMW handlować.

To nie czasem ten co w Dacii licznik przekręcił?

Napisano

> To nie czasem ten co w Dacii licznik przekręcił?

W TVN Turbo Kamera mówili o ściętym dachu podczas transportu/wyładunku w Traficu/Mastersie i po pospawaniu sprzedaży klientowi jako "ganz nówka nieśmigana bezwypadkowa".Gościu robił zabudowe tyłu płytami w firmie niezależnej to sie od nich dowiedział,że cały dach był dospawany.

Napisano

> W TVN Turbo Kamera mówili o ściętym dachu podczas transportu/wyładunku w Traficu/Mastersie i po

> pospawaniu sprzedaży klientowi jako "ganz nówka nieśmigana bezwypadkowa".Gościu robił zabudowe

> tyłu płytami w firmie niezależnej to sie od nich dowiedział,że cały dach był dospawany.

Przyciemniał szyby, a nie zabudowe robił icon_rolleyes.gif

Napisano

> (lpg-po co przejezdze rok i potem w juz sprawdzonym serwisie mi zrobia co najmniej tysiaka

> taniej-jesli nie wiecej)

> a jak reszta ogladaczy.... co tu duzo mowic przy przebiegach naq poziomie 30kkm czy co?? (jak

> sprawdzic czy \firma Zdunek-diler z trojmiasta nie robi w konia?)

A nie lepiej wziąć nowego wypasionego/mocnego kompakta?

Napisano
  • Autor

> A nie lepiej wziąć nowego wypasionego/mocnego kompakta?

w grę wchodziłby tylko golf variant lub astra IV (aktualnie jezdze "nowym" (taki byl jak go kupowalem i liczylem na bezawaryjna eksploatacje )"wypasionym" (tu minimum było-ale aktualnie za mało-ale możliwości portfela też były inne)"mocnym"(wtedy 109KM to nie było tak mało) kompaktem (4,58cm długości)

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

no i lipa

uturbiona lagunka poszla mi sprzed nosa-wrrrr.... ladna byla

well do ogladaczy :

dwie oferty do skomentowania:

lagun cd

niby skoda...

kolejna lagunka tymr azem gt

avensiska troche drogo juz

btw jezdzilem 130KM Dieslemlaguny-jak dla mnie za slaba na ta bude

lepiej juz benzyna 140KM sie zbierala... spalanie tez miala lepsze... :-)... wiec jakby co po negocjacjach lagunka kombi za 67 moze byc nowka... powlo zaczynams sie lamac... ale cierpliwy jestem nie spieszy mi sie

(btw ktos nie chce kupic polsiego lacetti kombi 1.6l 109km z LPG i klima od pierwszego wlasciciela?)

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

ok

BYłem jeżdziłem wyrażam swoją opinię:

Laguna ON 130KM - muł

Laguna ON 150KM - i o to chodzi (z racji ceny w grę wchodza tylko używki)

Laguna noPb 140KM - daje rade in plus (aktualnie można mieć nówkę, golasa-oczywiście jak na klasę średnią z większością tego co wystarczajaące do spokojnego i nawet ciut komfortowego poruszania się dla przeciętnego kowalskiego) za 64-67kzł)

Avensis

przy przebiegach rzędu 17-20kkm rocznie i planowanym użytkowaniu auta przez 6-7 lat silniczek 1,8 147KM przy takiej kulturze pracy i poziomie spalania bardzo by mi odpowiadał - nówka ponad 80 a raczej nawet bliżej 85

Mondeo

1,8TDCi 125KM - jestem zaskoczony "ciągnie" zdecydowanie lepiej niż laguna ze 130KM-choć kultura pracy gorsza (no poza tym Mondeo-co tu dużo mówić-mi pasuje, poza drobnymi szczególami natury onanistów plastikowych)

mimo wszystko po załadowaniu kompletu pasażerów deski rowerów itp może być kiepsko (znaczy się tak jak teraz mam) więc raczej się rozglądam za 140KM (i znalazłem ale 2010r 23kkm przebiegu ponad 80 tysi używka :-(

Z ciekawości byłem na przejążdżce golfem variantem 105KM ON - tragedia, jak bym się spakował to chyba musiałbym się butami odpychać jeszcze żeby coś w trasie wyminąc

I z racji 4x4 jestem gotów zejśc z oczekiwań co do wielkości na rzecz - octavi , ale Pan ma mi dać znac jak będzie do pojeżdżenia 1,8T 160KM bo tylko z takim silnikiem do zanabycia droga kupna jest wersja 4x4

Napisano
  • Autor

wystawilem luckana otomoto

dostalem maila "w jezyku czarnych ludzi"

jak to jest przy sprzedazy auta obcokrajowcowi?

Napisano
  • Autor

> uważaj na naciągaczy

a konkretniej?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.