Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kia sportage

Featured Replies

Napisano

Była jazda próbna ok.gif silnik nie pamiętam 110-115 ps ON. Cena egzemplarza 80 tyś...auto fajnie ale 13 sekund do 100wki dyskwalifikuje to auto w moich oczach

Napisano

No powiem Ci że rozważałem.. ale KIA dostała czerwoną kartkę za silnik 2.0 benzyna 160KM i 10,6 do 100. Sporo..

Krawiec

Napisano

> 2.0 benzyna 160KM i 10,6 do

> 100. Sporo..

Chyba normalnie. Ile byś oczekiwał?

Napisano

> No powiem Ci że rozważałem.. ale KIA dostała czerwoną kartkę za silnik 2.0 benzyna 160KM i 10,6 do

> 100. Sporo..

> Krawiec

U nas W OGÓLE ich na ulicach nie widać. Jak pojechałem oglądać Optimę - zainteresowałem się też Sportagem. Chłoptyś w salonie mówił, żeby brać, bo idą jak ciepłe bułeczki a Optima to już w ogóle nie będzie dostępna bo wszystkie zajęte. Ja się pytam: jak zajęte, jak od miesiąca stoją w salonie te same.

Ponoć Sportage ma cienkie zawieszenie, niedostrojone ani na US ani na EU gusta.

Napisano

> No powiem Ci że rozważałem.. ale KIA dostała czerwoną kartkę za silnik 2.0 benzyna 160KM i 10,6 do

> 100. Sporo..

> Krawiec

ale zanotowałeś, że to nie kompakt?

Napisano

> Była jazda próbna silnik nie pamiętam 110-115 ps ON. Cena egzemplarza 80 tyś...auto fajnie ale 13

> sekund do 100wki dyskwalifikuje to auto w moich oczach

gdzie masz podane, że ma 13 sekund?

Napisano

> Była jazda próbna silnik nie pamiętam 110-115 ps ON. Cena egzemplarza 80 tyś...auto fajnie ale 13

> sekund do 100wki dyskwalifikuje to auto w moich oczach

gdyby miał 9 sek? to co?

Nadal to zwykły kanapowóz, balia, toczyło.

IMHO to bez znaczenia ile sek w takim samochodzie.

Napisano

> gdyby miał 9 sek? to co?

> Nadal to zwykły kanapowóz, balia, toczyło.

> IMHO to bez znaczenia ile sek w takim samochodzie.

Jeśli się jeździ tylko po mieście - z pewnością. W trasie jednak dynamika auta daje komfort i zwiększa bezpieczeństwo. Przecież jasne jest, że nikt nie będzie tym autem jeździł w terenie (prawie nikt).

Napisano

> Jeśli się jeździ tylko po mieście - z pewnością. W trasie jednak dynamika auta daje komfort i

> zwiększa bezpieczeństwo. Przecież jasne jest, że nikt nie będzie tym autem jeździł w terenie

> (prawie nikt).

Tyle, że w trasie będzie bardziej potrzebna elastyczność niż przyspieszenie od 0 do 100km/h.

Napisano

> Tyle, że w trasie będzie bardziej potrzebna elastyczność niż przyspieszenie od 0 do 100km/h.

Tak, ale tylko dla osób ułomnych psychicznie lub fizycznie. Ktoś kto ogarnia do czego służy skrzynia biegów żadnej "elastyczności" nie oczekuje, bo wie, że żadna "elastyczność" nie zastąpi redukcji.

Natomiast czas 0-100 daje jakieś pojęcie o dynamice auta. Takie X3 mimo znacznie gorszego stosunku mocy do masy (184KM/1800 kg) ma 8,5s do setki. A X1 100kg cięższe, 13KM słabszy silnik, a prawie sekundę lepsze przyspieszenie.

Napisano

> Tyle, że w trasie będzie bardziej potrzebna elastyczność niż przyspieszenie od 0 do 100km/h.

2 litrowem dieselkowi nie brakuje elastyki ok.gif

Napisano

> 2 litrowem dieselkowi nie brakuje elastyki

To akurat wiem, że w tym 2,0CRDI nie brakuje elastyczności, bo jeździłem takim z sześciobiegowym automatem. Mowa była o 2,0 benzynie, której może brakować elastyczności.

Napisano

> To coś muli ta Astra. Golf 1.4 160KM ma 8 s do 100km/h.

> mar00ha

strasznie muli, bo bravo 1.4 120 km turbo ma 9,6, a 150 km coś koło 8 s.

Napisano

Hm... Yeti 1,8TSI 4x4 ma 8,5

Krawiec

Napisano

> To akurat wiem, że w tym 2,0CRDI nie brakuje elastyczności, bo jeździłem takim z sześciobiegowym

> automatem. Mowa była o 2,0 benzynie, której może brakować elastyczności.

a znasz definicje elastycznosci, bo z tego co piszesz powyzej chyba nie...

Napisano

> 100. Sporo..

> Krawiec

benzyna 2.0 4WD MT 10.7s 0-100km/h

diesel 2.0 4WD MT 11.3s 0-100km/h

Napisano
  • Autor

> gdyby miał 9 sek? to co?

> Nadal to zwykły kanapowóz, balia, toczyło.

> IMHO to bez znaczenia ile sek w takim samochodzie.

zlosnik.gifa co chcesz auto sportowe ?? to sobie kup wink.gif

Napisano

> U nas W OGÓLE ich na ulicach nie widać. Jak pojechałem oglądać Optimę - zainteresowałem się też

> Sportagem.

W Cali na kazdym rogu.Powaznie. Tyle Sportage i Sorento w EU nigdzie nie widzialem.

Napisano
  • Autor

> Skąd to wziąłeś?

> Na stronie producenta najwolniejsza ma 12,3...

> http://www.kia.pl/content/~/media/Files/Upload/PL/cenniki/cennikSportage2010_20110103.ashx

sprzedawca mi powiedział, ale może widocznie źle usłyszałem...i tak do bani się jeżdziło..spociłem się wyprzedzając tira na trasie wink.gif

Napisano

2.0 136KM i od razu na chip po wyjechaniu z salonu na 170KM i dopiero wtedy mozna tym autem jezdzic. Inaczej to powolne toczydlo do lansu.

Napisano
  • Autor

> 2.0 136KM i od razu na chip po wyjechaniu z salonu na 170KM i dopiero wtedy mozna tym autem

> jezdzic. Inaczej to powolne toczydlo do lansu.

po moim ostatnim autem z chipem wcale taki hurra do ingerowania w program nie jestem

Napisano

> po moim ostatnim autem z chipem wcale taki hurra do ingerowania w program nie jestem

Co się stało?

Napisano
  • Autor

> Co się stało?

słychać było, że silnik szybciej klekocze ok.gif, najprawdopodobniej turbo zaczynało padać około 100 tyś nalotu, wąż pod ciśnieniem pękł i sporo się naszukałem no.gif

Zresztą w vectrze z boxem też wąż pękł ale za szybko poszła do innego abym mógł coś dalej stwierdzić.

Napisano

> 2.0 136KM i od razu na chip po wyjechaniu z salonu na 170KM i dopiero wtedy mozna tym autem

Chyba jakims popsutym jezdziles bo smiem twierdzic ,ze zbiera sie lepiej niz siid z tym silnikiem.

Napisano

a co na to gwarancja ?

Napisano

> 100. Sporo..

> Krawiec

ta benzyna w czasie jazdy sprawia wrażenie jakby miała 120 koni a nie 160 panic.gif

Napisano

> 2 litrowem dieselkowi nie brakuje elastyki

Lepszy jest ten z ix35, który ma 184 konie

Napisano

szwagier po takim zabiegu (pro ceed 2.0d) jest 900Euro w plecy - dwumasa...

Napisano

> Lepszy jest ten z ix35, który ma 184 konie

Podejrzewam ,ze ten 136 po programie ,tez ladnie by smigal wink.gif

Ix35 ma jeden duzy minus , wyglada jak starszy brat juke sick.gif

Napisano

> Ix35 ma jeden duzy minus , wyglada jak starszy brat juke

przy juke to on nawet nie stal..

Napisano

> Podejrzewam ,ze ten 136 po programie ,tez ladnie by smigal

> Ix35 ma jeden duzy minus , wyglada jak starszy brat juke

kwestia gustu ok.gif jedno jest pewne na zdjęciach wygląda gorzej niż na żywo ok.gif

Napisano

> a co na to gwarancja ?

Jestem w stanie znalesc ASO, ktore ma to w standarcie. Oprocz tego oni sa tak ciemni, ze nawet nie zobacza roznicy.

Napisano

> szwagier po takim zabiegu (pro ceed 2.0d) jest 900Euro w plecy - dwumasa...

No i? Wgrywasz stary program i robia to na gwarancji.

Napisano

> tak, szczegolnie jak jestes na wakacjach w hiszpani...

> http://autokacik.pl/showthreaded.php?Cat=0&Number=284241012&an=&page=0&vc=1

Juz nie dramatyzuj. I tak liczylbym na to ze sie nie zorientuja. Poza tym nawet w seryjnym aucie nie ma gwarancji zeby zrobili. Tak BTW jak ktos decyduje sie w XXI wieku na mordege i podroz do Hiszpani samochodem? Lepiej samolotem i wynajac cos na miejscu.

Napisano

> Juz nie dramatyzuj. I tak liczylbym na to ze sie nie zorientuja. Poza tym nawet w seryjnym aucie

> nie ma gwarancji zeby zrobili. Tak BTW jak ktos decyduje sie w XXI wieku na mordege i podroz

> do Hiszpani samochodem? Lepiej samolotem i wynajac cos na miejscu.

samolotem trasa: Hanower-Paryż-Barcelona-Saint Tropez-Wrocław i noclegi na campingach waytogo.gif

Napisano
  • Autor

Tak BTW jak ktos decyduje sie w XXI wieku na mordege i podroz

np. Ja 270751858-jezyk.gif

Napisano

Tak BTW jak ktos decyduje sie w XXI wieku na mordege i podroz

i Ja

Napisano

> Juz nie dramatyzuj. I tak liczylbym na to ze sie nie zorientuja. Poza tym nawet w seryjnym aucie

> nie ma gwarancji zeby zrobili. Tak BTW jak ktos decyduje sie w XXI wieku na mordege i podroz

Zależy co sprawa większą frajdę. Pobyt w Hiszpanii, czy sama podróż.

Dla mnie to są porównywalne atrakcje zlosnik.gif

Napisano

> Zależy co sprawa większą frajdę. Pobyt w Hiszpanii, czy sama podróż.

> Dla mnie to są porównywalne atrakcje

Też lubię jazdę autem, ale na miłość boską nie na urlop taki kawał.

Napisano

> Też lubię jazdę autem, ale na miłość boską nie na urlop taki kawał.

Zależy jak chcesz spędzać urlop. Może sama podróż być wypoczynkiem jak ktoś lubi.

Napisano
  • Autor

> Zależy jak chcesz spędzać urlop. Może sama podróż być wypoczynkiem jak ktoś lubi.

np. jak byłem dzieckiem to z rodzicami do Włoch, Francji, Hiszpanii jechaliśmy tydzień wink.gif i 2 tygodnie na miejscu plus powrót 3 dni hehe.gif to były czasy

• 2 tygodnie później...
Napisano

Kiedy zaczniecie patrzeć na moment obrotowy i zakres w jakim jest osiągany?

Napisano

> Kiedy zaczniecie patrzeć na moment obrotowy i zakres w jakim jest osiągany?

No a jaki jest? I w jakim zakresie? Pewnie jakims smiesznym typu 2000-3500rpm...super. Mul to mul i nic tego nie zmieni...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.