Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

przemeldowanie a dowód rejestracyjny

Featured Replies

Napisano

Jest sobie taka sytuacja, za tydzień idę się wymeldować co za tym idzie zameldować w innym miejscu i wyrobić nowy dowód na nowe dane mieszkaniowe... pewnie z miesiąc poczekam na nową plakietkę, w tym okresie oczekiwania będę rejestrował auto, pewnie nie zdążę dostać nowego DO na nowe dane, więc zarejestrują mi na stare dane, czy potem będę musiał wymienić DR czy po prostu zrobią jakąś adnotację w nim tylko ?

PJ pewnie też będę musiał wymienić by dane w DO i PJ były zgodne... hmm.gif

Napisano

Nie spiesz sie z tym tak, dostaniesz nowy dowod osobisty to zmienisz papiery od auta.

Ja przez kilka lat jezdzilam na prawku ze starym adresem i nikt sie nie czepial, to jak poczekasz dwa miesiace to tym bardziej nic sie nie stanie.

Napisano

> Jest sobie taka sytuacja, za tydzień idę się wymeldować co za tym idzie zameldować w innym miejscu

> i wyrobić nowy dowód na nowe dane mieszkaniowe... pewnie z miesiąc poczekam na nową plakietkę,

> w tym okresie oczekiwania będę rejestrował auto, pewnie nie zdążę dostać nowego DO na nowe

> dane, więc zarejestrują mi na stare dane, czy potem będę musiał wymienić DR czy po prostu

> zrobią jakąś adnotację w nim tylko ?

Meldunek nowy będziesz miał na papierze - może to wystarczy.

> PJ pewnie też będę musiał wymienić by dane w DO i PJ były zgodne...

tak.

Napisano

> Meldunek nowy będziesz miał na papierze - może to wystarczy.

Wystarczy meldunek, przerabiałem dwa lata temu

Napisano

> Nie spiesz sie z tym tak, dostaniesz nowy dowod osobisty to zmienisz papiery od auta.

> Ja przez kilka lat jezdzilam na prawku ze starym adresem i nikt sie nie czepial, to jak poczekasz

> dwa miesiace to tym bardziej nic sie nie stanie.

kolega miał inny meldunek w DR i PJ...podczas zwykłej kontroli skończyło się na zabraniu prawka, trafisz idiote policial.gif uczepi się i pozamiatane

Napisano

> kolega miał inny meldunek w DR i PJ...podczas zwykłej kontroli skończyło się na zabraniu prawka,

> trafisz idiote uczepi się i pozamiatane

niestety taki przepis jest i nic nie poradzisz.

To, że zmienisz sobie dowód osobisty czy prawo jazdy to nie ma wplywu na nic, bo w CEPiK-u dalej właściciel pojazdu będzie figurował pod starym adresem. Dopiero złożenie wniosku o wydanie nowego dowodu rejestracyjnego ze względu na zmanę miejsca zamieszkania czy też wpis o w adnotacjach w dokumencie powoduje zmianę.

Ot taki system ale durny tego nie ogarnie hehe.gifwink.gif

Napisano
  • Autor

> niestety taki przepis jest i nic nie poradzisz.

> To, że zmienisz sobie dowód osobisty czy prawo jazdy to nie ma wplywu na nic, bo w CEPiK-u dalej

> właściciel pojazdu będzie figurował pod starym adresem. Dopiero złożenie wniosku o wydanie

> nowego dowodu rejestracyjnego ze względu na zmanę miejsca zamieszkania czy też wpis o w

> adnotacjach w dokumencie powoduje zmianę.

> Ot taki system ale durny tego nie ogarnie

no cóż będzie trzeba odstać swoje w urzędach 270751858-jezyk.gif

Napisano

> kolega miał inny meldunek w DR i PJ...podczas zwykłej kontroli skończyło się na zabraniu prawka,

Zawze mogl sciemniac, ze to nie jego auto, tylko zbieg okolicznosci wink.gif

Napisano

A po co przerejestrowywać auto? Wystarczy zmienić tylko DO. Ważne żeby dane w DR i PJ były te same (a DO nie masz obowiązku posiadać przy sobie podczas kontroli).

Przy okazji - ten nowy wzór DO z czipem już nie będzie miał adresu zameldowania (nareszcze!), więc lepiej poczekać do lipca.

Napisano

E? Ja jesetm w trakcie zmiany dokumentów właśnie. Znaczy złożyłem i sobie czekam. Chcesz powiedzieć, że jak przed odebraniem DO zarejestruje nowe auto na nowe dane (na podstawie potwierdzenia o zameldowaniu) to przy kontroli mi policja prawko zabierze?

Krawiec

Napisano

> Zawze mogl sciemniac, ze to nie jego auto, tylko zbieg okolicznosci

i nawet pesel ten zbieg okolicznosci ma taki sam hehe.gif

Napisano

Jak trafisz na idiotę to nic nie poradzisz. Ale teoria jest taka, że w DO jest wpisany adres zameldowania a w DR jest adres zamieszkania. To mogą być dwa różne adresy.

I jeszcze jedno, w nowych DO nie będzie adresu, więc policaje sobie nie poszaleją zlosnik.gif

14935.jpg

pozdrawiam,

bromsky

Napisano

na jakiej niby podstawie PJ mu zabrali hmm.gif

Ważność PJ mu się skończyła (badnia lekarskie etc hmm.gif ) czy 25 pkt zebrał hmm.gif

Adres chyba nijak się ma do ważności uprawnień

Napisano

We wrześniu przerabiałem temat ok.gif

Sam papier z meldunkiem wystarczył do zarejestrowania/przerejestrowania samochodu (DO dopiero w Grudniu odebrałem)

Napisano

> We wrześniu przerabiałem temat

> Sam papier z meldunkiem wystarczył do zarejestrowania/przerejestrowania samochodu (DO dopiero w

> Grudniu odebrałem)

Po co ci meldunek, sam jestem NIGDZIE nie zameldowany i samochód z małym problemem ale zarejestrowałem. Jako adres podałem adres zamieszkania smile.gif

Napisano

> Po co ci meldunek, sam jestem NIGDZIE nie zameldowany i samochód z małym problemem ale

> zarejestrowałem. Jako adres podałem adres zamieszkania

W PL jak zwykle jest burdel na każdym kroku. Dowolna i co za tym idzie właściwa interpretacja tych samych zapisów i ustaw.

Po kiego wała jest ten kod kreskowy w PJ hmm.gif

W takich dokumentach priorytetem powinien być PESEL i chip i jak dojdzie do zmiany danych to urzędnicy robili by update w systemie danych i foto przy okazji wyrabiania innych dokumentów

Napisano

> i nawet pesel ten zbieg okolicznosci ma taki sam

W sumie nawet nie wiedzialem, ze w DR jest PESEL zlosnik.gif

Napisano

> Ot taki system ale durny tego nie ogarnie

Ja nie kumam (poza checia sciagniecia niepotrzebnego haraczu i zapewne czyjegos bzdurnego rozporzadzenia) czemu WK chce wymieniac mi DR z powodu zmiany adresu wspolwlasciciela (wystepujacego w DR tylko w adnotacjach urzedowych obok haka i LPG), zamiast dokonac pieterko nizej kolejnej adnotacji urzedowej sciana.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.