Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jakie max rabaty dają hurtownie takie jak Intercars, Fota ?

Featured Replies

Napisano

Witajcie

Ciekawi mnie czy mam dobry rabat:) Proszę o podzielenie się jeśli to nie jest tajemnica.

Napisano

> Witajcie

> Ciekawi mnie czy mam dobry rabat:) Proszę o podzielenie się jeśli to nie jest tajemnica.

Jeśli to nie jest tajemnica to dlaczego ty swoich rabatów nie napisałeś?:)

Napisano
  • Autor

> Jeśli to nie jest tajemnica to dlaczego ty swoich rabatów nie napisałeś?:)

Bo jak napiszę mój, to zawsze ktoś napisze, że ma większy to chyba naturalne nie?

Napisano

> Witajcie

> Ciekawi mnie czy mam dobry rabat:) Proszę o podzielenie się jeśli to nie jest tajemnica.

w intercars max 30-35% w zależności od towaru

Napisano

> Witajcie

Rabaty to jedno, a cena jaką płacisz to drugie.

Można mieć 50% rabatu od ceny detal 100 pln

Inny dystrybutor da Ci 20% rabatu, ale od ceny detal 60 pln na ten sam produkt.

Ogólnie InterCars jest najdroższa firmą w tej branży.

Napisano

> Witajcie

wszystko uzależnione od indywidualnych warunków handlowych cfaniaczek.gif

Na niektóre brendy można dostać od 35 do 65%

Im większy i bardziej pertraktujący Klient ( poparte sprzedażą ) tym lepsze ma warunki

Napisano

> Im większy i bardziej pertraktujący Klient ( poparte sprzedażą ) tym lepsze ma warunki

Jeżeli chodzi o IC to bym polemizował.

Napisano
  • Autor

Potrzebuje kupić rozrząd do zafiry 1.8 16v z 2001 silnik Z18XE roku coś markowego z pompą wody +uszczelniacze wałków i wału. Jaką cenę z Waszymi rabatami proponuje np intercars?

Napisano

> Jeżeli chodzi o IC to bym polemizował.

w tej branży jest ogólnie ujmując burdel i wolna amerykanka sick.gif

Ja podałem ogólny przedział - jedni w programach doboru części zawyżają detal o 60% inni o 45% jeszcze inni o 25%

Napisano

Widze ze mamy b.podobne zdanie, do tego jakosc obslugi jest conajwyzej srednia.

Napisano

> w tej branży jest ogólnie ujmując burdel i wolna amerykanka

Dobrze ujęte.

Napisano

> Potrzebuje kupić rozrząd do zafiry 1.8 16v z 2001 silnik Z18XE roku coś markowego z pompą wody

> +uszczelniacze wałków i wału. Jaką cenę z Waszymi rabatami proponuje np intercars?

Marki to

Pompa; Graf, Hepu, Dolz

Pasek: Conti

Rolki: Może być Ruville, SKF, ze wskazaniem na SKF.

A swoich cen zakupu nie podam, tajemnica handlowa mnie tu obowiązuje.

Jak kochasz samochód, to części na rozrząd takich marek 4Max, czy Hart, omijaj.

Jak chcesz kupić taniej, to też nie szukaj w IC, w Łodzi masz spory wybór hurtowni.

Napisano

> Widze ze mamy b.podobne zdanie, do tego jakosc obslugi jest conajwyzej srednia.

Jakiej obsługi?

Napisano
  • Autor

> Jak chcesz kupić taniej, to też nie szukaj w IC, w Łodzi masz spory wybór hurtowni.

na markowych gratach w wychodzi z uszczelniaczami lekko poniżej 500zł trochę drogo wydaje mi się.

Napisano

> O jakosci obslugi w IC, ale to temat rzeka..

Słoń na glinianych nogach.

Napisano
  • Autor

> Słoń na glinianych nogach.

Być może, ostatnio stwierdziłem, że nie lubię przepłacać i szukam najtańszej oferty ale nie schodząc z jakości. Zauważyłem, że ceny na taki sam zestaw ale w różnych miejscach mogą się różnic nawet o 30-40% to sporo.

Napisano

za ok 300 zł kupisz oryginalny zestaw rozrządu GM- pasek dwie rolki i napinacz,

do tego pompę np dolz za ok 100,

uszczelniacz wału- ja kupowałem oryginał- ceny nie pamietam

napisz do goszczyńskiego niech zrobi Ci wycenę

Napisano
  • Autor

> za ok 300 zł kupisz oryginalny zestaw rozrządu GM- pasek dwie rolki i napinacz,

> do tego pompę np dolz za ok 100,

> uszczelniacz wału- ja kupowałem oryginał- ceny nie pamietam

> napisz do goszczyńskiego niech zrobi Ci wycenę

na sobotę zaplanowałem wymianę więc raczej przesyłka nie dojdzie, muszę więc szukać na miejscu.

Napisano

> na sobotę zaplanowałem wymianę więc raczej przesyłka nie dojdzie, muszę więc szukać na miejscu.

Sprawdź ofertę allegrowicza autossilniki . Zamawiałem u nich zestaw do mojej fury. Graty przyzwoite (Ruville, Contitech), cena znośna, odbiór w siedzibie następnego dnia, żadnych problemów typu pomylone rolki etc.

W sumie mogę polecić. zlosnik.gif

Napisano

> na markowych gratach w wychodzi z uszczelniaczami lekko poniżej 500zł trochę drogo wydaje mi się.

O ile mnie pamięć nie myli to na komponentach Gates+LUK zaproponowałem cenę w granicach 400zł bez uszczelniaczy więc nie wiem czemu szukasz dalej,ale ok. ok.gif

Napisano

> Witajcie

Katalogowe ceny detaliczne na graty do mojej padaki w hurtowniach wymienionych w tytule miały marżę w okolicach 100%

Napisano

A nie wiesz jak to teraz jest ?? jakbys dal 350 to tez by sie zastanawial, meczy mnie juz ta specyfika rynku, zawsze jest za drogo i zawsze jest opcja ALLEGRO np.

Tak przynajmniej jest na moim podworku :/

Napisano

> Słoń na glinianych nogach.

Nie zmienia to faktu że gna do przodu i nie ma konkurencji w PL. Zobaczcie że suma obrótów pozostałych firm w branży to praktycznie obrót takiego IC...

Napisano

> Nie zmienia to faktu że gna do przodu i nie ma konkurencji w PL. Zobaczcie że suma obrótów

> pozostałych firm w branży to praktycznie obrót takiego IC...

IC by chyba tak chciało, ale tak nie jest.

Odróżnijmy poza tym obrót od zysk.

Napisano

> A nie wiesz jak to teraz jest ?? jakbys dal 350 to tez by sie zastanawial, meczy mnie juz ta

> specyfika rynku, zawsze jest za drogo i zawsze jest opcja ALLEGRO np.

> Tak przynajmniej jest na moim podworku :/

W Łodzi podobnie,w całej Polsce tak jest. zlosnik.gifCo do cen allegrowych...no nic nie zrobisz niech kupują na allegro i tyle. zlosnik.gif Tylko, np. do takiej Zafiry pompy wody są dwa rodzaje,ups...auto postoi najwyzej przez te kilka dni. palacz.gif

Napisano

Ja tam sie ciesze wink.gif

Za kazdym razem sie smieje w twarz jak taki przychodzi bo zamowil przeciez, mialo pasowac, a tu zonk... i wez panie mu pomoz wink.gif

A potem jest ze jak to tak drogo, przeciez tamta co zamowil byla tansza facepalm.gif

Napisano

> IC by chyba tak chciało, ale tak nie jest.

Obrót IC to 1,5-2mld. Obroty AP, Harta, Inter-Teamu, AD, Motoprofilu, Gordona oscylują w granicach 400-500mln.. więc blisko smile.gif

> Odróżnijmy poza tym obrót od zysk.

Marże mają spore (chyba najwyższe wśród hurtowni), koszty oczywiście też. Ale jak widać środki na otwieranie nowych filii są, na nowe projekty również

Napisano

> Katalogowe ceny detaliczne na graty do mojej padaki w hurtowniach wymienionych w tytule miały marżę

> w okolicach 100%

narzut nie marżę 270751858-jezyk.gifzlosnik.gif

Napisano

> Obrót IC to 1,5-2mld.

Nic dziwnego skoro mają ceny półtora raza wyższe niż w ASO.. 893goodvibes.gif

Napisano

> Nic dziwnego skoro mają ceny półtora raza wyższe niż w ASO..

i to jeszcze udaje im się sprzedać! zlosnik.gif

Napisano

> i to jeszcze udaje im się sprzedać!

A tego to już zupełnie nie rozumiem... biglaugh.gif

Napisano

> Witajcie

smieszne ceny maja w tym intercarsie przyklad:

cewka oryginalna do 1.8T

w zwyklym sklepie moto: 120zł

w ASO 160zł

w IC 190zl sick.gif

Napisano

> na sobotę zaplanowałem wymianę więc raczej przesyłka nie dojdzie, muszę więc szukać na miejscu.

przesadzasz

przesyłkę nadaną 24 sierpnia w PL odebrałem w chorwacji 27 sierpnia a 28 byłem juz w domu smile.gif

w PL jak Ci jutrą wyślą to na piątek będzie smile.gif

dwie paczki nadane w poniedziałek otrzymałem wczoraj-pocztą pl

u goszczyńskiego kupuję już ładnych parę lat i bez problemów-zresztą zobacz na astrakąciku w dziale polecane

Napisano

nic w tym dziwnego, klientem IC jest sklep i warsztat mający rabaty, nie detalista. Dlatego cena zaporowa by detalisci nie zawracali glowy.

Napisano

> nic w tym dziwnego, klientem IC jest sklep i warsztat mający rabaty, nie detalista. Dlatego cena

> zaporowa by detalisci nie zawracali glowy.

A ja im wczoraj zawróciłem głowę i kupiłem poduszkę skrzyni do Lancii za 150zł smile.gif

Gdzie mogłem kupić taniej??

Bo w IC mają ładny katalog i części do mojej mydumki smile.gif

Gdz

Napisano

> Witajcie

tajemnicą nie jest - mam 30% hehe.gif

oczywiście w każdym innym sklepie jak przyjdę z ulicy bez rabatu to jest na wstępie jeszcze taniej cfaniaczek.gif

ostatni przykład - kawałek wahacza do A6 - IC z rabatem za 300 , u pana Henia za 120 - ten sam element 30.GIF

ale czasem IC jest wygodne , bo rano dzwonię i po południu odbieram 20 metrów od siebie

Napisano

> Witajcie

IC 30-40% ale dla duuuuzego odbiorcy

Napisano

> ostatni przykład - kawałek wahacza do A6 - IC z rabatem za 300 , u pana Henia za 120 - ten sam

> element

jakiej firmy ten wahacz?

Napisano

> Obrót IC to 1,5-2mld. Obroty AP, Harta, Inter-Teamu, AD, Motoprofilu, Gordona oscylują w granicach

> 400-500mln.. więc blisko

> Marże mają spore (chyba najwyższe wśród hurtowni), koszty oczywiście też. Ale jak widać środki na

> otwieranie nowych filii są, na nowe projekty również

Dodam jeszcze że do obrotów IC wlicza się handel naczepami, regeneracja ( co jest fajnym projektem ), Inter-Motors także nie robi tak mało smile.gif

Czyli generalnie mają sporo więcej projektów niż konkurencja.

Obecnie IC oprócz obrotu jest jednocześnie najbardziej zadłużoną firmą, z tego co wiem najsolidniej stoi Inter-Team dzięki ostatnim ruchom.

Napisano

> Rabaty to jedno, a cena jaką płacisz to drugie.

> Można mieć 50% rabatu od ceny detal 100 pln

> Inny dystrybutor da Ci 20% rabatu, ale od ceny detal 60 pln na ten sam produkt.

> Ogólnie InterCars jest najdroższa firmą w tej branży.

A gdzie sugerujesz sie zaopatrywac?

Napisano

> Dodam jeszcze że do obrotów IC wlicza się handel naczepami, regeneracja ( co jest fajnym projektem

> ), Inter-Motors także nie robi tak mało

> Czyli generalnie mają sporo więcej projektów niż konkurencja.

Ja głownie myślałem o obrocie częściami, bo cała grupa IC to 2 duż ebańki przekroczyła już w 2009roku z tego co pamietam.

> Obecnie IC oprócz obrotu jest jednocześnie najbardziej zadłużoną firmą, z tego co wiem najsolidniej

> stoi Inter-Team dzięki ostatnim ruchom.

IC centrala ma porzyczkę ale przez to mają masę towarową i płacą dostawcom bez problemu. Większośc grup filialnym stoi świetnie i inwestuje w rozwój. IT ma zastrzyk uruchamiany dopiero teraz ale kredyt wzięty na budowę obecnej siedziby mocno obciążył właściciela i nie było wesoło

Napisano

> jakiej firmy ten wahacz?

zapewne w IC markowy, u Henia China smile.gif

Napisano

> A gdzie sugerujesz sie zaopatrywac?

Ja w większości zaopatruję się w Focie. Nie dość że ceny niższe to jeszcze większy rabat można wynegocjować. U nas we wro to dopiero burdel. Otwarli IC ale franczyzne. Teraz oddziały prześcigają się by zciągnąć do siebie klientów hehe.gif

Napisano

Fota od dluzszego czasu ratuje sie wlasnie nizsza marza, chca jakos przetrwac, ale przynajmniej u nas w Piasecznie, przy 2 przeprowadzce w ciagu chyba 2-3 lat klienci sie od nich odwracaja..

Napisano

> jakiej firmy ten wahacz?

powiem ci szczerze że nawet nie wiem - jakoś audi mnie nie rajcuje - załatwiałem część "z kartki" jak blondynka rotfl.gif ale jutro mogę ci podać jakbyś chciał

Napisano

> zapewne w IC markowy, u Henia China

chyba wyraźnie napisałem, że dokładnie ten sam wahacz tego samego producenta - dokładnie te same oznaczenia i opakowanie

Napisano

> chyba wyraźnie napisałem, że dokładnie ten sam wahacz tego samego producenta - dokładnie te same

> oznaczenia i opakowanie

w normalnym handlu to niemożliwe jest by była taka różnica. Albo samo opakowanie było a wewnątrz co innego albo wahacz zalegał na półce u Henia i chciał się go pozbyć za połowę ceny

Napisano

> Fota od dluzszego czasu ratuje sie wlasnie nizsza marza, chca jakos przetrwac, ale przynajmniej u

> nas w Piasecznie, przy 2 przeprowadzce w ciagu chyba 2-3 lat klienci sie od nich odwracaja..

W Piasecznie teraz to zaczął się sajgon smile.gif

Napisano

> Ja w większości zaopatruję się w Focie. Nie dość że ceny niższe to jeszcze większy rabat można

> wynegocjować. U nas we wro to dopiero burdel. Otwarli IC ale franczyzne. Teraz oddziały

> prześcigają się by zciągnąć do siebie klientów

Wszystkie filie IC to franchyzy. Otwarta została druga innego właściciela bo poprzendio istniejąca robiła kiepskie obroty. Walka 2 filii w mieście to luz, co ma powiedziec W-wa lub KRAK smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.