Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jakie max rabaty dają hurtownie takie jak Intercars, Fota ?

Featured Replies

Napisano

Kupujemy duzo czesci orginalnych sciagajac bezposrednio... Ale prosze Cie nie karz mi tlumaczyc, gdyz i tak nie dostaniesz odpowiedzi odemnie...

Napisano

> Kupujemy duzo czesci orginalnych sciagajac bezposrednio... Ale prosze Cie nie karz mi tlumaczyc,

> gdyz i tak nie dostaniesz odpowiedzi odemnie...

Pytanie tylko o to, czy są obrandowane, nie interesuje mnie legalność tego przedsięwzięcia.

np. taka Toyota nie sprzedaje części żadnym nieautoryzowanym "pośrednikom" więc nie ma opcji kupić części "z jajkami" poza ASO.

Napisano

Tutaj widocznie jest.. Firm posiadajacych czesci zdobyte w ten sposob jest od groma...

Napisano

> Kupujemy duzo czesci orginalnych sciagajac bezposrednio... Ale prosze Cie nie karz mi tlumaczyc,

> gdyz i tak nie dostaniesz odpowiedzi odemnie...

wtedy rozumiemy oryginały jako oryginały czy jako np SASIC etc hmm.gif

Czy oryginały z zagranicy poprostu hmm.gif

Napisano

Orginaly Orginaly pozyskane z alternatywnego zrodla...

Napisano

> Pytanie tylko o to, czy są obrandowane, nie interesuje mnie legalność tego przedsięwzięcia.

> np. taka Toyota nie sprzedaje części żadnym nieautoryzowanym "pośrednikom" więc nie ma opcji kupić

> części "z jajkami" poza ASO.

GM w przypadku DAEWOO to jest dopiero historia zlosnik.gif

Większość firm trzyma w ryzach swoje ASOwskie części i nie wychodzą one poza dealerstwa - chcesz oryginał idziesz do ASO

Napisano

> Orginaly Orginaly pozyskane z alternatywnego zrodla...

skoro tak to ok zlosnik.gif

Czesi, Rumunie etc. maja dobry kurs waluty zlosnik.gif

Ale nie drążę cfaniaczek.gif - your business - your secret

Napisano

> Pytanie tylko o to, czy są obrandowane, nie interesuje mnie legalność tego przedsięwzięcia.

> np. taka Toyota nie sprzedaje części żadnym nieautoryzowanym "pośrednikom" więc nie ma opcji kupić

Nie tak dawno zamawiałem wahacze do avensisa verso. Tylko oryginał. O dziwo zamówione w którejś z hurtowni(już nie pamiętam IC lub Fota) Przyszły w oryginalnych opakowaniach toyoty.

Napisano

> Nam płacą

Wiem. Rynek kocha Wasz "zepsuty rynkowo" towar .

> Pan Adam brał kredyt i to spory. A zastrzyk dopiero teraz się zaczyna i gama będzie rosnąć.

Wiem, obserwuję. Kredyt to każdy brał kredyt albo jakąś inną formę "dostępu do gotówki" .

> 2010 nie był rokiem kryzysu, dostawcy mieli potężne wzrosty to i importerzy tez musieli

Może źle to ująłem, każdy spodziewał się większych wzrostów.

> Foty nie odwiedzam więc nie śledze na bierząco. Natomiast to co rynek mówi to pada, w W-wie

> przestala sie liczyć, Kielce kiedys mocne teraz w dlugach, generalnie Lubelszczyzna i

> Podkarpacie w Focie leżą.

U mnie tak samo. Jakby ich nie było.

Napisano

> W katalogu Gordona, Foty i Japan Moto trzeba robić aktualizacje, żeby znać stany magazynowe.

> Czasami nawet raz w tygodniu. W IC nie trzeba.

Gordon też ma stany online. Po lewej stronie w środku ekranu. Nad stanami fili.

Napisano

> Mam inne zdanie. Najwięcej biorę w IC.

> procentowym rabacie, nie dostanę części taniej niż w IC po swoich zniżkach.

> Jeżeli chodzi o wygodę, to też nic nie pobije IC. Podam przykład, przyjeżdża do mnie klient i chce

> kupić klocki hamulcowe. Wchodzę w katalog i podaję mu z 10 kompletów różnych firm od

> najtańszych, do najdroższych, mówię od razu, które mogę mieć za 15 minut, a które najpóźniej

> na jutro. Jak już kupuję, to nigdzie nie dzwonię tylko klikam dwa razy myszką i gotowe, nie

> muszę mieć żadnej gotówki, nie gromadzę sterty faktur, tylko co jakiś czas idę zapłacić i

> biorę fakturę zbiorczą. Dla mnie to jest przede wszystkim czas, który zaoszczędzę na inną

> robotę. W Gordonie też lubię kupować, bo tam nigdy nie muszę jechać, nawet, gdy trzeba

> zapłacić co jakiś czas, to kierowca sam z fakturą przyjeżdża.

Zgadzam się w 100%, duża wygoda, a co najważniejsze oszczędnośc czasu, który jest najcenniejszy. Mam filie 1 km od miejsca pracy, klikam i za 10 min odbieram częśc, która na mnie czeka.

Co do cen: potrzebowałem dziś filtr do Mazdy 323 1998r 1,5.

W IC Knecht kosztował dla mnie 15zł. Jak widzę taką cenę za markowy filtr to już nigdzie dalej nie szukam, ale z ciekawości sprawdziłem ofertę Harta. Tańszy był tylko ich brandowy Hart, za 16zł Sędziszów a markowe już droższe. Więc w IC ceny nie są takie złe, przynajmniej na popularne produkty.

Napisano

> Nie wiem jak to wygląda w przypadku renault, ale znajdź poza ASO oryginalne części do Toyoty (z

> namalowanymi/wytłoczonymi jajkami).

W IC bez problemu znajdziesz takie części. Ostatnio pompa wody do D4D była z logo. W katalogu wisiała jako OE Toyota.

Napisano

> Wiem. Rynek kocha Wasz "zepsuty rynkowo" towar .

eee nie przesadzajmy, zepsuty jak większość markowym rzeczy. Poza tym mało kto ma pozycję monopolisty jak my zlosnik.gif

> Wiem, obserwuję. Kredyt to każdy brał kredyt albo jakąś inną formę "dostępu do gotówki" .

> Może źle to ująłem, każdy spodziewał się większych wzrostów.

Era 30% i więcej minęła. Rynek się stabilizuje.

> U mnie tak samo. Jakby ich nie było.

W Olsztynie to podobno straszna padaka

Napisano

przyjmuje takie uwagi, ale nie wierze w to patrząc na mechaników z którymi mam doczynienia na codzień, aby mechanicy mieli czas na siedzenie i zamawianie via net 3/4 z nich dzwoni, reszta poprostu przyjeżdża. także owszem zamawianie via net jest naprawdę spoko ale myślę że targetem tego rozwiązania jest inna grupa klientów aniżeli mechanicy, a szkoda bo to bardzo ułatwia pracę.

Napisano

> Nie tak dawno zamawiałem wahacze do avensisa verso. Tylko oryginał. O dziwo zamówione w którejś z

> hurtowni(już nie pamiętam IC lub Fota) Przyszły w oryginalnych opakowaniach toyoty.

Zgadnij skąd się tam znalazł?

Napisano

> W IC bez problemu znajdziesz takie części. Ostatnio pompa wody do D4D była z logo. W katalogu

> wisiała jako OE Toyota.

Bo zamawiają je z rabatem w ASO - niekoniecznie w PL.

Napisano

> przyjmuje takie uwagi, ale nie wierze w to patrząc na mechaników z którymi mam doczynienia na

> codzień, aby mechanicy mieli czas na siedzenie i zamawianie via net 3/4 z nich dzwoni, reszta

> poprostu przyjeżdża. także owszem zamawianie via net jest naprawdę spoko ale myślę że targetem

> tego rozwiązania jest inna grupa klientów aniżeli mechanicy, a szkoda bo to bardzo ułatwia

> pracę.

Oczywiste jest, że szybciej sprawdzę sobie ceny, dostępnośc, producenta poprzez 3 kliknięcia w necie, niż dzwoniąc do hurtowni i zawracając głowę sprzedawcy.... nie mówiąc, że pojadę , a tam nie będzie towaru. Ja klikam i towar do mnie jedzie, albo czeka na mnie w hurtowni.

Sprawdzę, sobie numer katalogowy, zdjęcie, czas montażu, wskazówki itp.

Ja widzę same plusy, a że niektórzy mechanicy potrafią się jedynie ujebac w smarze i niewiele więcej, to taka szara rzeczywistośc.

Napisano

> Oczywiste jest, że szybciej sprawdzę sobie ceny, dostępnośc, producenta poprzez 3 kliknięcia w

> necie, niż dzwoniąc do hurtowni i zawracając głowę sprzedawcy.... nie mówiąc, że pojadę , a

> tam nie będzie towaru. Ja klikam i towar do mnie jedzie, albo czeka na mnie w hurtowni.

> Sprawdzę, sobie numer katalogowy, zdjęcie, czas montażu, wskazówki itp.

> Ja widzę same plusy, a że niektórzy mechanicy potrafią się jedynie ujebac w smarze i niewiele

> więcej, to taka szara rzeczywistośc.

Normalnie tak samo myślę cool.gif. Najbardziej mnie bawią mechanicy, którzy przyjeżdżają do hurtowni z częściami w garści, kładą je na ladzie i usyfiają wszystko dookoła. Pytam się po co? Jest katalog, są zdjęcia, dokładne wymiary, daty produkcji itd. Katalog IC jest na tyle szybki, że w kilka sekund można zamówić potrzebną część, bez ryzyka, że nie będzie pasować.

Co do cen, w IC można wynegocjować rabat na tyle duży, że hurt dla 80 % oferty będzie na poziomie innych hurtowni. Wyjątek stanowią oleje, które IC ma drogie. Są produkty, np. SKF, Rouville, Brembo, których taniej niż w IC nie kupię nigdzie, nawet na allegro.

Napisano

Najbardziej mnie bawią mechanicy, którzy przyjeżdżają do hurtowni z

> częściami w garści, kładą je na ladzie i usyfiają wszystko dookoła. Pytam się po co?

Kilka razy znajomi mechanicy, na moje pytanie po co tracą czas, wymontowują, jadą itd. odpowiadali, że nie zawsze nr. katalogowy odpowiada rzeczywistości. Szczególnie dotyczy samochodów francuskich i starszych MB ok.gif

Napisano

> Najbardziej mnie bawią mechanicy, którzy przyjeżdżają do hurtowni z

> Kilka razy znajomi mechanicy, na moje pytanie po co tracą czas, wymontowują, jadą itd. odpowiadali,

> że nie zawsze nr. katalogowy odpowiada rzeczywistości. Szczególnie dotyczy samochodów

> francuskich i starszych MB

Również podzielam tę uwagę. Niejednokrotnie się to zdarzyło wink.gif

Napisano

> Słoń na glinianych nogach.

podepnę się pod temat. Z czystej ciekawości pytam - czy ktoś wie, jaka jest kondycja np tej spółki:

http://www.auto-ap.pl/

z tego co obserwuję, to dość prężnie się rozwijają, mają własną markę - max gear.

O Fota np. słyszałem że ciężko mają i chylą się raczej ku upadkowi. Mocno mnie też zdziwiło, że Intercars ma jakieś problemy... hmm.gif

Napisano

> podepnę się pod temat. Z czystej ciekawości pytam - czy ktoś wie, jaka jest kondycja np tej spółki:

> http://www.auto-ap.pl/

> z tego co obserwuję, to dość prężnie się rozwijają, mają własną markę - max gear.

> O Fota np. słyszałem że ciężko mają i chylą się raczej ku upadkowi. Mocno mnie też zdziwiło, że

> Intercars ma jakieś problemy...

Zatrudnić się tam chcesz czy towar od nich brać hmm.gif

Jak coś to dawaj na priva ok.gif

Napisano

> Zatrudnić się tam chcesz czy towar od nich brać

chciałem żeby mi kiedyś ofertę współpracy na części zamienne do ciężarowych przedstawili, ale jakoś nie mieli ochoty, zero odezwu z ich strony hmm.gif...

Napisano

> chciałem żeby mi kiedyś ofertę współpracy na części zamienne do ciężarowych przedstawili, ale jakoś

> nie mieli ochoty, zero odezwu z ich strony ...

w truckach to oni mocni nie są (wybrane referencje )- suder&suder, opoltrans i oddziały IC, Hart etc tym sie zajmują.

AP jest najmocniejsze w silnikówce i exploatacji

Napisano

> w truckach to oni mocni nie są (wybrane referencje )- suder&suder, opoltrans i oddziały IC,

> Hart etc tym sie zajmują.

> AP jest najmocniejsze w silnikówce i exploatacji

dzięki, teraz już wiem grinser006.gif

Napisano

> Normalnie tak samo myślę . Najbardziej mnie bawią mechanicy, którzy przyjeżdżają do hurtowni z

> częściami w garści, kładą je na ladzie i usyfiają wszystko dookoła. Pytam się po co? Jest

> katalog, są zdjęcia, dokładne wymiary, daty produkcji itd.

Np przegub do Civica.

- katalog co innego, a w dostawie co innego. I to nie pojedyńczy przypadek.

Każdy katalog oparty na TecDoc zawiera jakiś procent błędów.

Albo brak konkretnego wskazania.

Takich przypadków że mogą pasować dwie podobne, ale różne części jest sporo.

I taki mechanik z doświadczenia wie jaki szczegół podać, albo przyjeżdża z częścią starą.

I to niezależnie czy młodszy, czy starszy i z jakim stażem w zawodzie.

Podane na przykładzie swoich placówek i rozmów z kolegami z innych firm z branży.

Napisano

> Najbardziej mnie bawią mechanicy, którzy przyjeżdżają do hurtowni z

> Kilka razy znajomi mechanicy, na moje pytanie po co tracą czas, wymontowują, jadą itd. odpowiadali,

> że nie zawsze nr. katalogowy odpowiada rzeczywistości. Szczególnie dotyczy samochodów

> francuskich i starszych MB

Dodajmy Fiat - a zwłaszcza hamulce tył.

Ford.

I spora część Japońców.

Napisano

> podepnę się pod temat. Z czystej ciekawości pytam - czy ktoś wie, jaka jest kondycja np tej spółki:

Sporo od nich kupuje.

Dość elastyczna firma i można polecić.

Z ich brendu MaxGear, np przeguby są bardzo dobre, nie było ani jednej reklamacji a sporo się tego sprzedało.

Napisano

Przyznaj sie że ze wzgledu na imprezy kupujesz wink.gif

Ceny takie sobie, Handlowiec upierdliwy do granic wink.gif

zlosnik.gif

Napisano

> Np przegub do Civica.

> - katalog co innego, a w dostawie co innego. I to nie pojedyńczy przypadek.

> Każdy katalog oparty na TecDoc zawiera jakiś procent błędów.

> Albo brak konkretnego wskazania.

> Takich przypadków że mogą pasować dwie podobne, ale różne części jest sporo.

> I taki mechanik z doświadczenia wie jaki szczegół podać, albo przyjeżdża z częścią starą.

> I to niezależnie czy młodszy, czy starszy i z jakim stażem w zawodzie.

> Podane na przykładzie swoich placówek i rozmów z kolegami z innych firm z branży.

Mam na to dwie metody.

Jeżeli chodzi o klocki, tarcze, cylinderki do francuzów, szczęki i tego typu rzeczy, gdy nie ma pewności, patrzę na zdjęcia, wymiary etc. Potem jeden jedzie do hurtowni, drugi rozbiera i musi pasować.

Jeżeli chodzi o przeguby i części, które trzeba najpierw wymontować, aby się upewnić, biorę wszystkie potencjalnie pasujące, bo i tak nie płacę za to. Później część idzie do zwrotu.

Przez pięć lat miałem może jeden przypadek złego doboru części.

Owszem, wiem, że Tecdoc ma błędy, bo kilka razy wyłapałem je w przedbiegach, zanim zamówiłem, ale odrobina bystrości i można się nie mylić.

P.S. co do cen, ciekawi mnie w jakiej cenie inne hurtownie mogłyby zaproponować np łożysko tył do Mondeo III firmy SKF. Dzisiaj zamawiałem w IC.

Napisano

> Ceny takie sobie, Handlowiec upierdliwy do granic

Mówisz o pewnym kącikowiczu? zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> z tego co obserwuję, to dość prężnie się rozwijają, mają własną markę - max gear.

jak najbardziej polecam główna hurtownia z jaka współpracuje

Napisano

> Przyznaj sie że ze wzgledu na imprezy kupujesz

Ceny u nich mam dobre.

W wieku przypadkach takie same jak w Moto Profilu.

Ale o wynik pewnych uzgodnień.

Handlowców to tam już kilku poznałem.

A imprezy mają całkiem fajne.

Napisano

> Mam na to dwie metody.

> Jeżeli chodzi o klocki, tarcze, cylinderki do francuzów, szczęki i tego typu rzeczy, gdy nie ma

> pewności, patrzę na zdjęcia, wymiary etc. Potem jeden jedzie do hurtowni, drugi rozbiera i

> musi pasować.

> Jeżeli chodzi o przeguby i części, które trzeba najpierw wymontować, aby się upewnić, biorę

> wszystkie potencjalnie pasujące, bo i tak nie płacę za to. Później część idzie do zwrotu.

> Przez pięć lat miałem może jeden przypadek złego doboru części.

> Owszem, wiem, że Tecdoc ma błędy, bo kilka razy wyłapałem je w przedbiegach, zanim zamówiłem, ale

> odrobina bystrości i można się nie mylić.

> P.S. co do cen, ciekawi mnie w jakiej cenie inne hurtownie mogłyby zaproponować np łożysko tył do

> Mondeo III firmy SKF. Dzisiaj zamawiałem w IC.

Potwierdziłeś to co mówiłem o trafności doboru.

Jednak różni klienci różnie do tego podchodzą.

A co do cen części.

Wiele kupuję z innych (legalnych) źródeł, mniej znanych, czasami w większych ilościach ale za to cena jest sporo niższa.

A co ciężko dostępnych części, po prostu trzeba wiedzieć gdzie szukać.

Napisano

widze ze jedyny ogarnales zlosnika na koncu zlosnik.gif

Ciekawe czy sie odezwie ten ktorego obgaduja wink.gif

Napisano

Maja spory asortyment i dobra dostepnosc, tego im zarzucic nie moge, poza tym pracowalem tam chwile wink.gif wiec chlopaki sa spoko wink.gif

Napisano

> Maja spory asortyment i dobra dostepnosc, tego im zarzucic nie moge, poza tym pracowalem tam chwile

> wiec chlopaki sa spoko

Jednak zaciera się już ta granica. Inne firmy ich doganiają.

Trzy lata temu byli mocno do przodu, w ciągu tego czasu pozostałe duże hurtownie mocno zwiększyły asortyment, dzięki czemu już mało co jest dostępne tylko w IC.

Napisano

> Jednak zaciera się już ta granica. Inne firmy ich doganiają.

troszkę przesadzasz z tym doganianiem. Skala obrotu choćby wpływa na dostępność a tu różnice są potężne.

> Trzy lata temu byli mocno do przodu, w ciągu tego czasu pozostałe duże hurtownie mocno zwiększyły

> asortyment, dzięki czemu już mało co jest dostępne tylko w IC.

Pozostaje pytanie na kiedy. Na jutro to wszyscy wszystko mają, problem jest z tym "na już"

Napisano

> widze ze jedyny ogarnales zlosnika na koncu

sporą liczbę PH znam i tylko jednego irytującego zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif ( love_4.gif Michałku)

> Ciekawe czy sie odezwie ten ktorego obgaduja

o to jestem spokojny smile.gif

Napisano

> troszkę przesadzasz z tym doganianiem. Skala obrotu choćby wpływa na dostępność a tu różnice są

> potężne.

Nie zgodzę się z tym.

Praktyka pokazuje co innego.

> Pozostaje pytanie na kiedy. Na jutro to wszyscy wszystko mają, problem jest z tym "na już"

Nie są już wyjątkiem tutaj.

Te różnice się zacierają. Są też części dostępne u innych, a w IC ich nie ma i na odwrót zresztą, ale mało już takich części.

Nie piszę tego żeby stwierdzić że nie są najwięksi, ale to już nie to co było trzy lata temu. Inni systematycznie poszerzają swoją ofertę.

Znam troszkę ten rynek i wiem co piszę.

Napisano

> Przyznaj sie że ze wzgledu na imprezy kupujesz

Ja słyszałem o jednym handlowcu z AP co przyjeżdża i tylko kawe chleje... zlosnik.gif Żeby raz ze swoją przyjechał, ale nie... ciągle na żebry.... zlosnik.gif

Napisano

> sporą liczbę PH znam i tylko jednego irytującego ( Michałku)

Ale za to jaki błyskotliwy.... zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

> o to jestem spokojny

Czemu? zlosnik.gif

Napisano

> w truckach to oni mocni nie są (wybrane referencje )- suder&suder, opoltrans i oddziały IC,

> Hart etc tym sie zajmują.

> AP jest najmocniejsze w silnikówce i exploatacji

Hart i ciężarówka....????

Napisano

Jest.... Import.

Napisano

> Foty nie odwiedzam więc nie śledze na bierząco. Natomiast to co rynek mówi to pada, w W-wie

> przestala sie liczyć,

Otwock i okolice.... Tam jeszcze Fote można spotkać...

Napisano

> eee nie przesadzajmy, zepsuty jak większość markowym rzeczy. Poza tym mało kto ma pozycję

> monopolisty jak my

Mobil... No prawie jak "Wy"....

> Era 30% i więcej minęła. Rynek się stabilizuje.

> W Olsztynie to podobno straszna padaka

Musimy pogadać.... smile.gif

Napisano

> Jest.... Import.

Z zagranicznego ASO ...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.