Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

jakie macie spalanie na trasie 1.2 16 v ?

Featured Replies

Napisano

> No właśnie, jakie macie spalanie w SC 1.2 16v w lato na trasie ? i jaka to jest jazda

To chyba zależy od skrzyni, ja na trasie nie sprawdzałem

Napisano

5,89L skrzynia sporting jazda 5-ka 90-100km/h (na kołkach 175/50 to to pewnie koło 80-90 bedzie 270751858-jezyk.gif ) przez wiekszość trasy (520km ) w tym z 2 razy prześcigniety do 160, ale ogólnie to emerycka jazda zlosnik.gif

Napisano

ja liczę 8 litrów i mniej więcej wychodzi tak.

Sorry, ale nie wierzę żeby takim pudełkiem non stop stówy nie przekraczać 270751858-jezyk.gif

Napisano

> No właśnie, jakie macie spalanie w SC 1.2 16v w lato na trasie ? i jaka to jest jazda

sezon 2010:

zalane pod korek. przejaz 100 km i juz jest gleboka rezerwa. CPN i kolejne 100km. Predkosc, hmmm sluszna grinser006.gif

sezon 2011:

tego jeszcze nikt nie wie palacz.gif

Napisano

Powrót z Borek 5.2, choć teraz na krótkiej 6 silnik bije rekordy bo ostatnio jadąc z Krk do Włoszczowy zszedł poniżej 5.

Napisano

> sezon 2010:

> zalane pod korek. przejaz 100 km i juz jest gleboka rezerwa. CPN i kolejne 100km. Predkosc, hmmm

> sluszna

Ty weź mnie nie strasz....

Napisano

> Ty weź mnie nie strasz....

tu nie ma co straszyc, tak bylo.

Napisano

> tu nie ma co straszyc, tak bylo.

a tak powiedzmy przy jeździe emeryckiej?? hmm.gif

Napisano

niezły wynik. moja 900 na kapciach 175/15/13 przy prędkości licznikowej średnio ok 120, czasem przy wyprzedzaniu 140 spaliła 5.5L

Napisano

> a tak powiedzmy przy jeździe emeryckiej??

Przy 4P nie ma jazdy emeryckiej. U mnie w 1150 było podobnie. Za 30zł około 15 km po mieście waytogo.gif

Napisano

> a tak powiedzmy przy jeździe emeryckiej??

jw nie da sie na 4p pyrkac pomalu - wolnych obrotow prawie nie ma . Znaczy udalo mi sie zejsc do 18l/100km ale to byla mordega i dla mnie i dla auta

Napisano

Emerycka jazda panie, sc 1.2 16V, skrzynia sporting - 6/100 a nawet mniej idzie zejść zeby.GIF Przy upalaniu to nie wiem ale często tankuję oink.gif

Napisano

1.4 16V 6 speed jazda emeryta raz udało mi się 5 wychaczyć

a tak średnia przy mojej jeździe do 10 - 12

w trasie 8

Napisano

1.2 16v z 6speed - w trasie 100-120 mniej więcej zjada poniżej 6

Napisano

W trasie skrzynia sporting około 5-6 jazda emeryta biglaugh.gif ale tym się nie da wolno śmigać wiec spala troszkę więcej biglaugh.gif ale nie na marne hehehe zlosnik.gif

Napisano

> 1.2 16v z 6speed - w trasie 100-120 mniej więcej zjada poniżej 6

dokładnie ! tyle samo mi paliła Seria.

Teraz 1.2 16v 6speed + wałki 259 żere ok 8 na trasie (oczywiście bez wygłupów) ..

Napisano

> jw nie da sie na 4p pyrkac pomalu - wolnych obrotow prawie nie ma . Znaczy udalo mi sie zejsc do

> 18l/100km ale to byla mordega i dla mnie i dla auta

prazy pałowaniu, to mi tam ryba ile to pali... ale jak bedzie trzeba pojechać na jakieś foto np do pruszcza... to się robi nie lada wyprawa...

Chyba muszę szukać haka i jakiejś lawetki hmm.gif

Napisano

> prazy pałowaniu, to mi tam ryba ile to pali... ale jak bedzie trzeba pojechać na jakieś foto np do

> pruszcza... to się robi nie lada wyprawa...

> Chyba muszę szukać haka i jakiejś lawetki

i to jest najlepsze rozwiazanie. Ja gdyby nie koszty paliwa nadal bym mial 4p, a tak niestety, ale sa wazniejsze wydatki. ok.gif

Napisano

> i to jest najlepsze rozwiazanie. Ja gdyby nie koszty paliwa nadal bym mial 4p, a tak niestety, ale

> sa wazniejsze wydatki.

Bo gaz Panowie trzeba mieć rotfl.gif

Przytarty wał, przytarta turbina - jadąc ciągle 120km/h (większość trasa) spalił mi 7.6/100 grinser006.gif

Napisano

Droga kolo 1000km w jedna strone, jazda srednio spokojna, czasem szybsze napedzanie od 80 do 140. Predkosc przelotowa kolo 140 licznikowe, krzynka sporting, 2 pasazerow, troche gratow, 175/50 wyszlo jakos pod 8 litrow waytogo.gif

Napisano

> Powrót z Borek 5.2, choć teraz na krótkiej 6 silnik bije rekordy bo ostatnio jadąc z Krk do

> Włoszczowy zszedł poniżej 5.

Po mojemu na krótkiej to powinien raczej więcej spalić, bo obroty ma większe.

Chyba że to 6 ale ze stilo... hmm.gif

Napisano

U mnie palił tyle co 1.1 ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.