Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wyniki sprzedazowe Chevroleta w Polsce w 2010 roku

Featured Replies

Napisano

Wpadl mi w rece dodatek AS z wynikami sprzedazy aut poszczegolnych marek na polskim rynku.

No i tak: Totalna sprzedaz aut w roku 2010 w Chevolet Polska wyniosla cale 6170 sztuk wobec 5698 w 2009.

A w rozbiciu na poszczegolne modele wyglada to tak:):

Aveo 3042 wobec 3085 w roku 2009

Spark 906 wobec 366 w roku 2009

Captiva 727 wobec 417 w 2009

Cruze 720 wobec 545 w 2009 (myslalem, ze sprzedali tego wiecej)

Lacetti 710 wobec 1150 w 2009

Epica cale 65 sztuk (w tym jedna moja!) wobec 135 w 2009

Zapraszam do dyskusji forumowiczow.

Pozdr.

Arek Epica 2009LMV

Napisano

> Wpadl mi w rece dodatek AS z wynikami sprzedazy aut poszczegolnych marek na polskim rynku.

> No i tak: Totalna sprzedaz aut w roku 2010 w Chevolet Polska wyniosla cale 6170 sztuk wobec 5698 w

> 2009.

> A w rozbiciu na poszczegolne modele wyglada to tak:):

> Aveo 3042 wobec 3085 w roku 2009

> Spark 906 wobec 366 w roku 2009

> Captiva 727 wobec 417 w 2009

> Cruze 720 wobec 545 w 2009 (myslalem, ze sprzedali tego wiecej)

> Lacetti 710 wobec 1150 w 2009

> Epica cale 65 sztuk (w tym jedna moja!) wobec 135 w 2009

> Zapraszam do dyskusji forumowiczow.

> Pozdr.

> Arek Epica 2009LMV

A jak ma byc inaczej?

Jak kupiłem w zeszłym roku nowego chevroleta, to znajomi sie śmiali, a przynajmniej pukali w czoło facepalm.gif

Dobrze, ze niektórzy nie wiedzą, że chevrolety w Polsce to Daewoo hehe.gif

Przypominają mi się słowa koleżanki, która powiedziała kiedyś, że do Daewoo to by nawet nie wsiadła (ma używany leciwy niemiecki wóz)

Napisano

Czyli po polskich ulicach porusza się obecnie jakieś 1400 Cruze'ów. Nie ma się co dziwić, że raczej ciężko je spotkać. Przynajmniej w mojej okolicy.

Napisano

>Daewoo to by nawet nie wsiadła

> (ma używany leciwy niemiecki wóz)

Nie mieszka czasami stosunkowo daleko od szosy?

Chociaż tak z drugiej strony, to dzisiaj widziałem Espero zapakowane po brzegi kapustą pekińską. hehe.gif

Napisano

> Nie mieszka czasami stosunkowo daleko od szosy?

oslabiony.gif

Niestety w naszym kraju, cały czas lepiej jest mieć samochód co lepiej wygląda ( a przynajmniej jego znaczek firmowy lepiej wygląda bo niemiecki) od tego co jest nowy, niezużyty.

Napisano

> Czyli po polskich ulicach porusza się obecnie jakieś 1400 Cruze'ów. Nie ma się co dziwić, że raczej

> ciężko je spotkać. Przynajmniej w mojej okolicy.

To większość chyba w W-wie bo co chwila je widuję hmm.gif

Napisano

> To większość chyba w W-wie bo co chwila je widuję

A może to ciągle ten sam hehe.gif

Napisano

> To większość chyba w W-wie bo co chwila je widuję

Ja widuję głównie w okolicy mojej pracy, ale obok jest diler/serwis Chevroleta.

Tak po prostu na drodze, to raczej ciężko, ale to może przez to, że do pracy dojeżdżam przez okolice, na których najczęściej spotyka się zabytkowe VW/Audi na rejestracjach z ościennych powiatów województwa małopolskiego, czy też świętrokrzyskiego. smile.gif

Napisano

> Czyli po polskich ulicach porusza się obecnie jakieś 1400 Cruze'ów. Nie ma się co dziwić, że raczej

> ciężko je spotkać. Przynajmniej w mojej okolicy.

Mam znajomego PH, ktory Cruzem lata, o ile wczesniejszego Lacka sobie chwalil (nie zawiodl go przez 3 lata), to na Cruza (1 z pierwszych jakie sie pojawily) non stop narzeka.

Z powazniejszych spraw to juz silnik byl wymieniony.

Napisano

> Mam znajomego PH, ktory Cruzem lata, o ile wczesniejszego Lacka sobie chwalil (nie zawiodl go przez

> 3 lata), to na Cruza (1 z pierwszych jakie sie pojawily) non stop narzeka.

> Z powazniejszych spraw to juz silnik byl wymieniony.

Znajomy ma Cruza 1.8 i sobie bardzo chwali ok.gif

Napisano

> Znajomy ma Cruza 1.8 i sobie bardzo chwali

Ja wam powiem w przyszlym tygodniu, bo dzisiaj wlasnie siedzialem w moim nowym Chevim Cruze.

I pomimo tego ze na Lacetti stracilem 50% w 3 lata, nie kupie juz innego auta niz z niszowych. Cene lepiej sie targuje i lepsze wyposazenie.

Kolega dzisiaj zachwalał jaka to sobie Skode Octavie Tour zamowil. Potem zajrzalem w cennik, a tam wszystko za doplata, nawet glosniki nie mowiac o pilocie do zamka centralnego hahaha.gif

Napisano

> Dobrze, ze niektórzy nie wiedzą, że chevrolety w Polsce to Daewoo

> Przypominają mi się słowa koleżanki, która powiedziała kiedyś, że do Daewoo to by nawet nie wsiadła

> (ma używany leciwy niemiecki wóz)

niestety tak to jest u nas...lepiej starego niemca niż nowego koreańczyka

na zachodzie jakoś nie krzywią się na chevroleta i sprzedaż jest bardzo duża(jak na to co zakładał chevrolet), po wejściu orlando, cruze hatchback i nowego aveo to dopiero sprzedaż ruszy z kopyta

Napisano

> Kolega dzisiaj zachwalał jaka to sobie Skode Octavie Tour zamowil. Potem zajrzalem w cennik,

W skodzie cennik też służy do straszenia klientów.

Poza tym Octa Tour to produkt dla flot - wyposażony w to co konieczne i pozbawiony psujących się bajerów. Do tego silnik z długą tradycją. Ma się nie psuć i być w miarę tanie.

Ja też rozważam następcę Rezzo i w grę wchodzi m.in. Octa Tour i Orlando. Orlando mi się podoba, ale 10 k zł różnicy trudno będzie zniwelować.

Napisano

> Ja wam powiem w przyszlym tygodniu, bo dzisiaj wlasnie siedzialem w moim nowym Chevim Cruze.

> I pomimo tego ze na Lacetti stracilem 50% w 3 lata, nie kupie juz innego auta niz z niszowych. Cene

> lepiej sie targuje i lepsze wyposazenie.

> Kolega dzisiaj zachwalał jaka to sobie Skode Octavie Tour zamowil. Potem zajrzalem w cennik, a tam

> wszystko za doplata, nawet glosniki nie mowiac o pilocie do zamka centralnego

Dwa razy podchodzilem do Skody, najpierw do Octavii I, potem do II ... za pierwszym razem kupiłem Astrę II, za drugim Lacetti. Za pierwszym razem poraziła mnie ilość miejsca na tylnej kanapie, za drugim cena shocked.gifzlosnik.gif

Napisano

Dla porównania - GM sprzedał 13631 Cruze w USA w styczniu (jeden miesiąc) 2011. Aveo 2739 a w sumie to 125309 samochodów z napisem Chevrolet sprzedało się w USA w styczniu 2011.

http://gmauthority.com/blog/2011/02/general-motors-sales-breakdown-january-2011/

Napisano

> Mam znajomego PH, ktory Cruzem lata, o ile wczesniejszego Lacka sobie chwalil (nie zawiodl go przez

> 3 lata), to na Cruza (1 z pierwszych jakie sie pojawily) non stop narzeka.

> Z powazniejszych spraw to juz silnik byl wymieniony.

Sprawy oczywiście nie znam, ale przyszło mi do głowy, że jak ktoś miał zamordować silnk w gdzieś 1,5 rocznym aucie, to musiał to być PH. smile.gif

Napisano

> Sprawy oczywiście nie znam, ale przyszło mi do głowy, że jak ktoś miał zamordować silnk w gdzieś

> 1,5 rocznym aucie, to musiał to być PH.

Ja tam tez w szczegoly nie wnikalem, wymiana ponoc na gwarancji, wiec raczej nie uznano ze to wina uzyszkodnika (wczesniej zarzekal sie, ze innego auta nie zakatowal), chyba ze obawiano sie utraty klienta (co raczej przy ilosci aut rzedu 10szt. co 3 lata nie powinno robic wrazenia na dealerze czy GM) hmm.gif

EDIT. Swita mi, ze to miala byc wina nie wywazenia jakiegos elementu, a w tamtym momencie auto bylo duzo mlodsze i problemy mialo od nowosci zanim doszli powodow.

Napisano

Inaczej być nie może, przecież żeby sprzedawać auta trzeba mieć coś fajnego w ofercie.

Nowy i drogi spark i cruze nie wystarczy

A wsiadając do aveo i lacetti można się poczuć jak w muzeum. Tak to ja miałem w lanosie w 1999r a dziś mamy 2011

Napisano

> Wpadl mi w rece dodatek AS z wynikami sprzedazy aut poszczegolnych marek na polskim rynku.

> No i tak: Totalna sprzedaz aut w roku 2010 w Chevolet Polska wyniosla cale 6170 sztuk wobec 5698 w

> 2009.

> A w rozbiciu na poszczegolne modele wyglada to tak:):

> Aveo 3042 wobec 3085 w roku 2009

> Spark 906 wobec 366 w roku 2009

> Captiva 727 wobec 417 w 2009

> Lacetti 710 wobec 1150 w 2009

> Epica cale 65 sztuk (w tym jedna moja!) wobec 135 w 2009

> Pozdr.

> Arek Epica 2009LMV

Ciekawe ile w tym roku sprzedało się lacettich - niby jak pytałem 3 stycznia to zostały tylko dwa... no i jednego z nich kupiłem.

Napisano

Mała sprzedaż jak na potencjał GM.

Można to tłumaczyć tym, że większość "floty" w 2010 to stare modele.

Tylko Aveo IMO ma dobry wynik - zawdzięcza to głównie cenie (jest w cenie Pandy). Spark pomimo dobrego wyposażenia jest autkiem za drogim. Mało ludzi w PL chce kupić/stać ich na DRUGIE auto w domu (na jedyne się nie nadaje) za ponad 30k PLN.

Cruze jest zdecydowanie ZA DROGI. Tutaj konkurentem jest Octavia i co by o niej nie mówić cieszy się większym zaufaniem, no i jest dostępna jako kombi.

Lacetti - dobre auto technologicznie sprzed 10 lat biglaugh.gif. Jako kombi z silnikiem ponad 100KM i klimą w std. za 38k PLN (za tyle były dostępne ostatnie egz.) nie miał konkurencji. Jako auto rodzinne - najlepszy wybór za te pieniądze.

Myślę, że nowe modele (nowe Aveo, Cruze hb, Orlando), jeśli nie będą wyraźnie tańsze od konkurencji też nie zawojują rynku, pomimo że technologicznie to już I liga. Pewnie pomogła by wydłużona gwarancja, na wzór innych koreańców.

Napisano

A cene cruze trzyma nawet demowki hmm.gif Teraz wprowadzili nowy cennik. I za niecale 70K mozna miec diesela bez mala 200KM ( lekki chip). Juz sie na niego szykuje jem: Prawie 30K taniej od konkurencji. zlosnik.gif

Napisano

> Cruze jest zdecydowanie ZA DROGI. Tutaj konkurentem jest Octavia i co by o niej nie mówić cieszy

> się większym zaufaniem, no i jest dostępna jako kombi.

hmm.gif Cena octavi z podbnym wyposaeniem hehe.gif Zobacz cennik tylko nie mowimy o tour. Roznica ogromna. Tu za 700zl sa felgi 17 z oponami zlosnik.gif

Napisano

> Cena octavi z podbnym wyposaeniem Zobacz cennik tylko nie mowimy o tour. Roznica ogromna. Tu za

> 700zl sa felgi 17 z oponami

Mówię właśnie o Tour i wersji "dla rodziny z dziećmi" (1.6 benzyna z klimą). Flota to inna bajka.

Za ok 50k można kupić Octavię Tour (z LPG) lub Octavię II FL Czyli dokładnie za tyle co Cruze'a base z klimą, a "prestiż" na dzielni dużo większy biglaugh.gif

Wersje za 80k PLN w przypadku aut tej klasy mnie zupełnie nie interesują.

Edit: Żeby było jasne, ja nie kupiłbym w tej chwili Octavii, ani Cruze'a tylko Orlando zlosnik.gif

Napisano

> Mówię właśnie o Tour i wersji "dla rodziny z dziećmi" (1.6 benzyna z klimą). Flota to inna bajka.

> Za ok 50k można kupić Octavię Tour (z LPG) lub Octavię II FL Czyli dokładnie za tyle co Cruze'a

> base z klimą, a "prestiż" na dzielni dużo większy

> Wersje za 80k PLN w przypadku aut tej klasy mnie zupełnie nie interesują.

> Edit: Żeby było jasne, ja nie kupiłbym w tej chwili Octavii, ani Cruze'a tylko Orlando

A ja mowie o dobrze wyposazonym mocnym dieselu lub mocna benzyna ( tej cruze nie ma). Octavia wychodzi 100k katalogowo Cruze 70k. IMO roznica ogromna. Na cruza mozna urwac 10k na octavie 6k. No ale to diesel.

Jakbym mial brac taniego golasa to biore octavie ale nei tour bo po co kupwoac stare auto?

Napisano

> Flota to inna bajka.

W sprzedaży flotowej chevrolet nie istnieje. Być może dlatego też nie istnieje w sprzedaży w ogóle.

> base z klimą, a "prestiż" na dzielni dużo większy

To nawet nie kwestia "prestyżu", a tego że Octavia z 1,6 MPI jest autem banalnie prostym i do bólu przewidywalnym - tam nie ma się co psuć.

Cruze to jednak nowe i egzotyczne auto, a Polacy lubią te piosenki, które znają.

> Wersje za 80k PLN w przypadku aut tej klasy mnie zupełnie nie interesują.

No nie ten segment.

Kolejny problem cruza - wyszedł w najmniej praktycznej wersji nadwozia. Gdyby był cruze kombi, to bym go rozważał.

Napisano

> Jakbym mial brac taniego golasa to biore octavie ale nei tour bo po co kupwoac stare auto?

Aktualny Tour od nie-Toura różni się światłami przednimi. Jak dla mnie różnica ceny pomiędzy nimi nie jest tego warta, szczególnie że te nowe światła są brzydkie.

Napisano

> Kolejny problem cruza - wyszedł w najmniej praktycznej wersji nadwozia. Gdyby był cruze kombi, to

> bym go rozważał.

Cruze jest sedanem, bo jest na rynki wschodzące.

Ma też nie robić konkurencji Astrze, która rozpoczęła od hatchbacka i teraz pojawi się kombi.

Cruze hatchback też będzie miał swoją premierę niedługo.

Jeśli chcesz kombi, to już wchodzi Orlando.

Napisano

> Aktualny Tour od nie-Toura różni się światłami przednimi. Jak dla mnie różnica ceny pomiędzy nimi

> nie jest tego warta, szczególnie że te nowe światła są brzydkie.

Jak i opcja wyposazenia i silnikami. W tour sa tylko stare benzyny. Wiec sie pytam po co komu stary samochod ze starymi silnikami. Tak wiem wiem pol miliona km mozna przejechac. I sasiad bedzie zazdroscil bo to Panie jest VW grinser006.gif Ale jak ktos szuka nowszych rozwiazan to kupuje octavie bez tour i placi jak za zboze. To juz Golf ma wszytsko i jest tanszy zlosnik.gif

Dlatego madrzy ludzie ida do kia albo do cheviego i kupuja duzo taniej. Przy takiej sprzedazy cruza mozna negocjowac w skodzie maja Cie gdzies bo floty fabie kupia.

Dwa razy podchodzilem do Skody. Raz nikt do mnie nie podszedl drugi raz bylo tak drogo, ze ucieklem. crazy.gif

Napisano

> Wiec sie pytam po co komu stary samochod ze starymi silnikami.

Wiesz, nie każdy jest onanistą motoryzacyjnym.

Wielu wystarcza żeby jeździło i się nie psuło - a nowoczesne cuda potrafią wypluć błąd od jakiegoś trzyliterowego cuda.

> Przy takiej sprzedazy cruza mozna negocjowac w skodzie maja Cie gdzies bo floty fabie kupia.

Hmm.... mam odwrotne doświadczenia. KIA - na hasło rabat odpowiedź była - nie dajemy, bo przecież mamy dobre ceny, Chevrolet (luźna rozmowa o Orlando) - yyy....no może jakiś tysiąc, albo alarm i dywaniki....

Napisano

> Jeśli chcesz kombi, to już wchodzi Orlando.

Wiem, widziałem - kto wie ?

Napisano

> Wiesz, nie każdy jest onanistą motoryzacyjnym.

> Wielu wystarcza żeby jeździło i się nie psuło - a nowoczesne cuda potrafią wypluć błąd od jakiegoś

> trzyliterowego cuda.

O pociagach tez taki kiedys mowili grinser006.gif Chodzi o to, ze skoda jest droga. IMO za droga. Jest drozsza od VW.

> Hmm.... mam odwrotne doświadczenia. KIA - na hasło rabat odpowiedź była - nie dajemy, bo przecież

> mamy dobre ceny,

Kia ma rabaty na wyprzedazy rocznika poza tym nie daje rabatow bo na pniu schodza. Ale szybko traca na wartosci. Wiec ja demo kupilem bez mala - 20%.

>Chevrolet (luźna rozmowa o Orlando) - yyy....no może jakiś tysiąc, albo alarm

> i dywaniki....

Bo na nowsc nikt Ci nie da. zlosnik.gif

Napisano

> (Octavia wychodzi 100k katalogowo Cruze 70k.

Cena jak za klasę średnią, nawet gdybym miał takie pieniądze na zakup auta to nie rozważałbym za nie klasy kompakt alien.gif

Napisano

> Cena jak za klasę średnią, nawet gdybym miał takie pieniądze na zakup auta to nie rozważałbym za

> nie klasy kompakt

Za te pieniadze, jest Mondeo, Insignia, Nawet podstawowy Accord. A nie Skoda. zlosnik.gif

Napisano

>Jako kombi z silnikiem ponad 100KM i klimą w

> std. za 38k PLN (za tyle były dostępne ostatnie egz.) nie miał konkurencji. Jako auto rodzinne

> - najlepszy wybór za te pieniądze.

i właśnie to mnie przyciągnęło (nawet udało się utargować ciutek mniej niż te 38 tys.), klima, bordowy metalik (chyba masz taki sam ?), z opcją "pod gaz".

W ogóle oscylowałem w jakiś używany 3-letni za ok. 30 tys., a tu proszę

Napisano

> Cruze jest sedanem, bo jest na rynki wschodzące

Cruze na rynki wschodzące? Pierwsze słysze... przecież to jest model globalny Chevroleta, który sprzedawany jest na wszystkich kontynentach (no może bez Antarktydy) i możesz go kupić zarówno w Bukareszcie, Techeranie, Paryżu jaki i Dallas czy Buenos.

Na rynki wschodzące to jest Astra Sedan, Renualt Thalia, FiatAlbea.

> Ma też nie robić konkurencji Astrze, która rozpoczęła od hatchbacka i teraz pojawi się kombi.

Hatchback się pojawi w tym roku w salonach, ale nie wierzę, że dźwignie sprzedaż. I nie tłumaczyłbym słabego wyniku Cruze'a brakiem wersji kombi. Np. Fiat oferuje kompakt tylko w jednej wersji (Bravo) i sprzedaje się świetnie i nie sądzę, żeby wprowadzenie hatchbacka spowodowało, że Cruze nawiąże równorzędną walkę (pod względem sprzedaży oczwywiście). Uważam, że w Polsce (w myśleniu klientów) cały czas Chevey to DU. GM powinien obniżyć ceny lub dołożyć wyposażenie, aby oferta była bardziej konkurencyjna.

Napisano

Uważam,

> że w Polsce (w myśleniu klientów) cały czas Chevey to DU. GM powinien obniżyć ceny lub dołożyć

> wyposażenie, aby oferta była bardziej konkurencyjna.

To sprawdz nowy cennik. Jest tani jak barszcz. Wersja w pelni wyposazona z klima aut kosztuje 60K i 7K upust. A za 53k masz to o czym skodzie sie nie snilo. Podbnie jak w kia.

Napisano

> Uważam,

> To sprawdz nowy cennik. Jest tani jak barszcz. Wersja w pelni wyposazona z klima aut kosztuje 60K i

> 7K upust. A za 53k masz to o czym skodzie sie nie snilo. Podbnie jak w kia.

Akurat "w pełni" wyposażony to jest wersja LT i zaczyna sie od 73k

Ale rzeczywiście ta wersja o której piszesz jest wg mnie wystarczająco wyposażona i powinna zaspokoić w pełni potrzeby przeciętnego użytkowniak.

Jednak to rynek weryfikuje czy jest to dobra oferta czy nie. Jak widzisz na Polski rynek nie jest to wystarczjąca oferta aby przekonać klienta (w tej cenie). Tym bardziej, że kampania reklamowa była dość mocna w 2010 roku (częste reklamy w tv, w magazynach).

Napisano

> Akurat "w pełni" wyposażony to jest wersja LT i zaczyna sie od 73k

A nie ma LTZ u Was? W JuEsEju "w pełni wyposażony" to LTZ z pakietem RS, nawigacją, szyberdachem i podświetlanymi listwami drzwi. Cena: $26500.

http://beta.carsdirect.com/build/options?zipcode=32896&acode=USC10CHC301D0&restore=false

Napisano

> A nie ma LTZ u Was? W JuEsEju "w pełni wyposażony" to LTZ z pakietem RS, nawigacją, szyberdachem i

> podświetlanymi listwami drzwi. Cena: $26500.

> http://beta.carsdirect.com/build/options?zipcode=32896&acode=USC10CHC301D0&restore=false

Nie ma - takie rzeczy to tylko w Erze.. tzn w JuEsEju cool.gif

Czyli zakładając, że u nas np. nauczyciel zarabia średnio 2 500 PLN a w USA 2 500 $,to za 10 wypłat jest w stanie sobie kupić tak wyposażonego Cruze'a który pewnie u nas by kosztował jakies 90 k PLN - najs cool.gif

Napisano

> Prowokator jesteś

> U nas 1,4 T będzie w jakiejś przyszłości. A taka wersja to się o 100k zł obije, więc pewnie nikt

> tego nie zaproponuje bo sprzedaż będzie na poziomie 0 egzemplarzy.

Jeździłem 1.4T i bardzo mi się nie podobał - chodzi mi o silnik. Wolałbym pewnie wersję z 1.8 - moc praktycznie ta sama a nie ma turbodziur itp.

Napisano

> Akurat "w pełni" wyposażony to jest wersja LT i zaczyna sie od 73k

> Ale rzeczywiście ta wersja o której piszesz jest wg mnie wystarczająco wyposażona i powinna

> zaspokoić w pełni potrzeby przeciętnego użytkowniak.

> Jednak to rynek weryfikuje czy jest to dobra oferta czy nie. Jak widzisz na Polski rynek nie jest

> to wystarczjąca oferta aby przekonać klienta (w tej cenie). Tym bardziej, że kampania

> reklamowa była dość mocna w 2010 roku (częste reklamy w tv, w magazynach).

Nie zlosnik.gif Wystarczy wziac pakiet za 700 zl to LS i masz to samo zlosnik.gif

Napisano

> Prowokator jesteś

> U nas 1,4 T będzie w jakiejś przyszłości. A taka wersja to się o 100k zł obije, więc pewnie nikt

> tego nie zaproponuje bo sprzedaż będzie na poziomie 0 egzemplarzy.

Skoro Astre z tym sammym silnikiem da sie kupic za 70K to cruze IMO 60k.

Napisano

> Skoro Astre z tym sammym silnikiem da sie kupic za 70K to cruze IMO 60k.

Z tym wyposażeniem, które podlinkował Marek ?

Bo jak tak, to biorę 2.

Napisano

> Z tym wyposażeniem, które podlinkował Marek ?

> Bo jak tak, to biorę 2.

Looknij na stronie Opla. Ale od razu mowie, ze ten 1.4 slabo wypada na tle 1.4 VW czy 1.4 Fiata. Lepiej brac 1.6T but.gif

Napisano

> Looknij na stronie Opla.

1,4 T Cosmo + metalik i navi, bez ksenonów itp to 80k zł.

Za 60k to masz cruze'a w wersji LS, najtańszy LT to 73k zł, a jakbyś chciał navi, to dopłata jest 4,5k zł, automat 5,5 k zł.

Czyli zakładając, że 1,4T będzie w cenie 1,8, to mamy:

- LT 73k

- automat 5,5 k

- navi 4,5 k

- lakier 1,9 k

czyli 84,9 k.

Jak mi znajdziesz sprzedawcę, który mi to odda za 60 k, dzisiaj podpisuję zamówienie.

Napisano

> 1,4 T Cosmo + metalik i navi, bez ksenonów itp to 80k zł.

> Za 60k to masz cruze'a w wersji LS, najtańszy LT to 73k zł, a jakbyś chciał navi, to dopłata jest

> 4,5k zł, automat 5,5 k zł.

> Czyli zakładając, że 1,4T będzie w cenie 1,8, to mamy:

> - LT 73k

> - automat 5,5 k

> - navi 4,5 k

> - lakier 1,9 k

> czyli 84,9 k.

> Jak mi znajdziesz sprzedawcę, który mi to odda za 60 k, dzisiaj podpisuję zamówienie.

Kyrie eleison facepalm.gif

Wersja Cosmo jest najdrozsza. Gdzie tam Marek w linku ma ksenony co? Trzeba porownac do wersji njoy. smirk.gif

Przyklad: z silnikiem 1.6T a ten juz jezdzi przywoicie.

klik klik za 72 500zl.

Teraz Cruze: 2.0D - 10K teraz jest taka promocja 7K + 3K za lojalnosc marki wersja LS + pakiet za 700zl. To samo co najbogatsza. Wysil sie i sprawdz na stronie. Ja juz Ci astre do kupienia znalzlem zlosnik.gif

Wychodzi kolo 61K za 160KM + chip na 30KM i masz bez mala 200KM za 60K zle? zlosnik2.gif

Jak nie lubisz diesela to 1.8 benzyna do wyrwania za jakies 50K. LS + pakiet LS premium.

Napisano

> klik klik

Navi niet.

> Teraz Cruze: 2.0D - 10K teraz jest taka promocja 7K + 3K za lojalnosc marki

1. To klekot a nie 1,4T

2. Promocja jest na rocznik 2010.

3. Za lojalność to trzeba mieć chevy - ja akurat mam, ale dla człowieka z ulicy to albo nie ma lojalności, albo trzeba kupić najtańszego parcha za 1 kzł.

> Wychodzi kolo 61K za 160KM + chip na 30KM i masz bez mala 200KM za 60K zle?

Ale 2010, klekota i bez gwarancji (chip).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.