Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Fiat 500 Coupé Zagato

Featured Replies

Napisano

> Fiat 500 Coupé Zagato TwinAir 105 KM, 155 Nm

Nazwa brzmi i auto wygląda lepiej niż Abarth ale silnik niestety zupełnie nieadekwatny oslabiony.gif

Napisano

Kolejna wariacja 500 po Guccim ok.gif

Napisano

apropo twinair, było tyle szumy że 2 cylindrowca wprowadzą do 500 i jak na razie w konfiguratorze fiata cisza?? Orientuje się ktoś co stało się z tym silnikiem?

Napisano

Zawsze uważałem, że to są bardzo zgrabne auta dla kobiet!

Napisano

> apropo twinair, było tyle szumy że 2 cylindrowca wprowadzą do 500 i jak na razie w konfiguratorze

> fiata cisza?? Orientuje się ktoś co stało się z tym silnikiem?

Jest w ofercie w calej europie, poza krajem, gdzie jest produkowany smile.gif

Napisano

> apropo twinair, było tyle szumy że 2 cylindrowca wprowadzą do 500 i jak na razie w konfiguratorze

Juz jezdza 500 z takim silnikiem, nawet ostatnio w jednej gazecie byl test.

Napisano

normalnie jest w sprzedaży

klik

ale nie u nas zlosnik.gif

Napisano

Czy dobrze widzę, że ma inny tył (dach, tylne błotniki, klapa)?

Napisano

> Czy dobrze widzę, że ma inny tył (dach, tylne błotniki, klapa)?

dobrze waytogo.gif, w tej wersji mu całkiem dobrze nawet nie wiem czy nie lepiej clown.gif ale miejsca na głowę z tyłu będą miały krasnoludki

Napisano

> dobrze , w tej wersji mu całkiem dobrze nawet nie wiem czy nie lepiej ale miejsca na głowę z

> tyłu będą miały krasnoludki

no ta wersja podoba mi się bardziej niż standardowa... Szkoda trochę, że nie zmienili więcej z przodu, ale i tak jest ok ok.gif A co do miejsca nad głową - cóż... albo ładne, albo praktyczne biglaugh.gif

Napisano

> bo brzmi jak silnik malucha

Prawie jak silnik od malucha. A to duża różnica. Ale dzięki takiemu podejściu 99% społeczeństwa, silnik ten nie jest oferowany u nas :/

Nie ukrywam, że chętnie Pandę z takim silniczkiem bym zakupił zlosnik.gif

Napisano

> normalnie jest w sprzedaży

> klik

> ale nie u nas

U nas też tylko fiat zapomniał o stronie. W salonach już są pierwsze demówki.

Napisano

> U nas też tylko fiat zapomniał o stronie. W salonach już są pierwsze demówki.

Pod koniec stycznia pytałem w salonie Szczęsny-Zjawiony w Zawierciu i Panowie stwierdzili "niema, nie będzie" zlosnik.gif Nie potrafili nic sensownego na temat tego silnika powiedzieć. A szczególnie, kiedy można się na jazdę zapisać....

Napisano

> Pod koniec stycznia pytałem w salonie Szczęsny-Zjawiony w Zawierciu i Panowie stwierdzili "niema,

> nie będzie" Nie potrafili nic sensownego na temat tego silnika powiedzieć. A szczególnie,

> kiedy można się na jazdę zapisać....

HEHE, a ja na początku lutego siedziałem i słuchałem silnika w jednym z Krakowski salonów fiata.

Napisano

> Kolejna wariacja 500 po Guccim

Tym razem to nie tylko naklejki. Rewelacja. ok.gif

Wlosi, kiedy chca, potrafia. zlosnik.gif

Napisano

> Prawie jak silnik od malucha. A to duża różnica. Ale dzięki takiemu podejściu 99% społeczeństwa,

> silnik ten nie jest oferowany u nas :/

o tym mówię waytogo.gif

dźwięk podobny do maluchowskiego-więc to nie może być dobre biglaugh.gif

> Nie ukrywam, że chętnie Pandę z takim silniczkiem bym zakupił

mi bardziej odpowiada w 500 ok.gif

Napisano

Ubolewam nad upadkiem pięknych kształtów samochodów, jakbym takie coś zobaczył na drodze, to bym szybko to popsikał jakimś środkiem na owady żeby mi roślinek nie zjadło. Uderzające podobieństwo do mszycy:

mszyce.jpg

Napisano

Zatracili sens pojęcia nadwozia typu coupe. oslabiony.gif

Napisano

> Tym razem to nie tylko naklejki. Rewelacja.

> Wlosi, kiedy chca, potrafia.

Szkoda tylko, że robią to z takim gównianym samochodzikiem facepalm.gifgrinser006.gif

Napisano

> Szkoda tylko, że robią to z takim gównianym samochodzikiem

Siedziałem w środku i g... nie zalatywało zakrecony.gif

Napisano

Ale jezdzi normalnie. Jezdzilem 1.2 69KM i to jest porazka... Wiec TwinAir to jedyny sensowny silnik w gamie 500.

Napisano

> Ale jezdzi normalnie. Jezdzilem 1.2 69KM i to jest porazka... Wiec TwinAir to jedyny sensowny

> silnik w gamie 500.

No jasne bo 130 KM sensowny nie jest. Ani 160 KM hehe.gif

Napisano

raczej jak silnik w CC700 wink.gif

ja po dwóch dniach jeżdżenia PRAWIE się do tego dźwięku przyzwyczaiłem hehe.gif

Napisano

> No jasne bo 130 KM sensowny nie jest. Ani 160 KM

No sie chyba zle czujesz. Na codzien mam 105KM w aucie ktore wazy prawie 1,5 tony. I mi to wystarcza. A po przesiadce do 69KM w aucie wazacym chyba ponizej tony, stwierdzilem, ze jezdzic sie tym nie da. Po prostu ten silnik jest beznadziejny i tyle. A doladowanie w TwinAir zapewnia mu baaaardzo przyjemna charakterystyke ok.gif

Napisano

> Jest w ofercie w calej europie, poza krajem, gdzie jest produkowany

Jest w ofercie tam gdzie się sprzedaje.Polski rynek dla polskiej fabryki nie ma od dawna żadnego znaczenia.

Napisano

> Jest w ofercie tam gdzie się sprzedaje.Polski rynek dla polskiej fabryki nie ma od dawna żadnego

> znaczenia.

Uwazaz, ze nie sprzedala by sie ZADNA sztuka, gdyby w ofercie byl? Fiata to nic nie kosztuje (posiadanie w ofercie)... Sam bym chetnie pande z tym silnikiem kupil.

Napisano

A czy to wada? Moim zdaniem ten silnik bardzo pasuje do tego samochodu - dzięki temu bardziej nawiązuje do oryginalnej pięćsetki ok.gif Dużo bardziej mi to pasuje do 500 niż 1.2 69 KM i 1.4 100 KM. Gdybym miał taką możliwość by przejechać się 500, to wybrałbym egzemplarz z tym właśnie silnikiem, bo jest ciekawy.

Napisano

> Gdybym miał taką możliwość by przejechać się 500, to wybrałbym egzemplarz z tym właśnie

> silnikiem, bo jest ciekawy.

Problem w tym, że Fiat sprzedaje a nie wypożycza samochody na przejażdżkę. palacz.gif

Ja z chęcią przejechałbym się różnymi dziwnymi samochodami, ale w życiu bym niektórych nie kupił.

Napisano

> Problem w tym, że Fiat sprzedaje a nie wypożycza samochody na przejażdżkę.

Wiadomo smile.gif Ale myślę że ze względu na "kultowość" ten silnik mógłby liczyć na klientów w Polsce. Ja bym gdzie indziej szukał przyczyn braku tego silnika w polskiej ofercie - cena. Na zachodzie 500 z 85-konnym silnikiem TwinAir kosztuje praktycznie tyle samo co 500 z silnikiem 1.4 o mocy 100 KM. Dostać mniej za prawie tą samą kwotę - u nas mogłoby nie przejść, bo 500 to nie tylko gadżet.

Napisano

> Szkoda tylko, że robią to z takim gównianym samochodzikiem

Najbardziej stylowy samochod produkowany masowo.

Czegos takiego nie ma w ofercie Alfa, ani tym bardziej inni producenci. smirk.gif

Unikalny jest nie sam design, a charakter samochodu. ok.gif

Uwielbiam go i w tej chwili zaluje, ze nie jestem kobieta. hehe.gif

Napisano

> No sie chyba zle czujesz. Na codzien mam 105KM w aucie ktore wazy prawie 1,5 tony. I mi to

> wystarcza.

To współczuję, serio.

Ja chcę czuć że żyję i od auta oczekuję ciągłego banana na twarzy.

Przy wadze 1,5 tony i mocy 105 KM to raczej jazda rowerem dostarczy więcej emocji biglaugh.gif

Napisano

No jeżeli mieszkasz w Szwecji to tam sobie raczej nie poszalejesz, więc po co Ci niesamowita bryka? Znaczy poszalejesz, ale skutki mogą być nieprzyjemne. Chyba, że Sthlm to nie Sztokholm. zeby.GIF

Napisano

> No jeżeli mieszkasz w Szwecji to tam sobie raczej nie poszalejesz, więc po co Ci niesamowita bryka?

> Znaczy poszalejesz, ale skutki mogą być nieprzyjemne. Chyba, że Sthlm to nie Sztokholm.

Mowa o szaleństwie od 0-50km/h grinser006.gif

Napisano

> A czy to wada? Moim zdaniem ten silnik bardzo pasuje do tego samochodu - dzięki temu bardziej

> nawiązuje do oryginalnej pięćsetki Dużo bardziej mi to pasuje do 500 niż 1.2 69 KM i 1.4 100

> KM. Gdybym miał taką możliwość by przejechać się 500, to wybrałbym egzemplarz z tym właśnie

> silnikiem, bo jest ciekawy.

ja nie pisałem, że jest to wada ok.gif

myślę, że taki silnik, z tym "retro" dźwiękiem idealnie pasuje do tego modelu

Napisano

> No jeżeli mieszkasz w Szwecji to tam sobie raczej nie poszalejesz, więc po co Ci niesamowita bryka?

> Znaczy poszalejesz, ale skutki mogą być nieprzyjemne.

Obieżyświat i znawca z Ciebie zlosnik.gif

Jeśli miałbym szaleć w polskim stylu, gnać ile wlezie w mieście i wyprzedzać na pasach to faktycznie nie poszaleję.

Bo mam rozum. Ale nie ma to nic wspólnego z tematem.

Chodzi o to, ze to "cupe" wygląda jakby miało jakiś fajny, mocny silnik. A nie ma.

Napisano

> To współczuję, serio.

> Ja chcę czuć że żyję i od auta oczekuję ciągłego banana na twarzy.

> Przy wadze 1,5 tony i mocy 105 KM to raczej jazda rowerem dostarczy więcej emocji

Zamiast wspolczucia, chetnie przyjme wplaty na konto - numer moge podac publicznie, w PL to niczym nie grozi w przeciwienstwie do innych krajow biglaugh.gif

Mi szybka jazda przynosi co najwyzej nudnosci, a nie banana na twarzy - nie mierz kazdego wlasna miara.

P.S. Troche juz chyba zapomniales realia kraju nad wisla - dosiadanie veyrona jest pikusiem przy emocjach jazdy po drogach publicznych na rowerze - wiec zanim cos napiszesz, zorientuj sie, czy nie zostaniesz opacznie zrozumiany hahaha.gif

Napisano

> Uwielbiam go i w tej chwili zaluje, ze nie jestem kobieta.

W Tajlandii można się z tym tanio uporać hehe.gif

Jak widzę czasem jakiegoś gościa jadącego 500, to mi to dziwnie wygląda... trochę jak Tinky winky smile.gif. Niemniej jednak też uważam że 500 to wizualnie jeden z najbardziej udanych samochodów jakie powstały.

Napisano

> Obieżyświat i znawca z Ciebie

Mi też ciągle mówią że ja sobie nie poszaleję nigdzie. A ja się śmieję półgębkiem i nie piszę o wyczynach bo bym pewnie bana dostał. Ale dla ciekawskich to dodam tylko że na terenie baz wojskowych jedyne co można dostać za szalenie to niezły opieprz. A i to dopiero jak się próbuje pobić lądowy rekord prędkości.

Napisano

> Zamiast wspolczucia, chetnie przyjme wplaty na konto

No dobra, może być cię nie stać, ale jak piszesz że 105 KM jest wystarczające to mało kto się z Tobą zgodzi.

> numer moge podac publicznie, w PL to niczym nie grozi w przeciwienstwie do innych krajow

W porównaniu do innych krajów to akurat Polska ma manię ukrywania danych osobowych.

> Mi szybka jazda przynosi co najwyzej nudnosci, a nie banana na twarzy - nie mierz kazdego wlasna miara.

No i wszystko jasne.

Napisano

> o tym mówię

> dźwięk podobny do maluchowskiego-więc to nie może być dobre

> mi bardziej odpowiada w 500

a cena???

Napisano

> W porównaniu do innych krajów to akurat Polska ma manię ukrywania danych osobowych.

Ale to nie o to chodzilo - w UK czy USA, znajac numer czyjegos konta, mozna mu "skubnac" troche kasy (nie jakies duze kwoty jenorazowo, ale jesli sie nie zorientujesz, proceder mozna ciagnac dluzej smile.gif ). Stosowane w Polsce RORy cos takiego uniemozliwiaja, wiec rozdawanie konta nie jest przeciwwskazane smile.gif

> No i wszystko jasne.

Ano widzisz - niektorzy wola jazde terenowa - tam osiagniecie nawet 30 km/h jest czasem trudne smile.gif

Napisano

Nie jest zle , ale moim zdaniem 500 Abartha duzo ladniejsza.

Moim zdaniem tak patrzac na to auto , nie wiadomo , czy to juz coupe , czy jeszcze hatchback

Napisano

w zeszłym tygodniu byłem w salonie fiata

i była reklama, że 500 z silnikiem Twin air jest już dostępna

trochę mi się spieszyło, bo chciałem się dowiedzieć jaka jest cena

niestety na ich stronie nie ma tego silnika w ofercie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.