Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Teraz ja _ Do oglądaczy zdjęciowych

Featured Replies

Napisano

Powiem co mnie niepokoi:

1. Komis/handlarzyna ja bym bral od prywatnej osoby

2. Przebieg pewnie x2 ale to zadna nowosc

3. Caly sie swieci

Jedz obejrzyj czy nie bity do serwisu i kupowac. Jednak ja bym wolal przy takeij kwocie dolozyc 5-7k i kupic krajowego i serwisowanego. (tu nei wspomnail czy kupiony w Pl).

Napisano

Samochodzik z "radomskiego zagłębia samochodowego" hehe.gif

Napisano

> Samochodzik z "radomskiego zagłębia samochodowego"

grinser006.gif PL tablice go przekreślają ale naiwnych widać nie brakuje.

Napisano

Zobacz ile takie kosztują w Niemczech (prawdopodobnie sprowadzony) i zastanów się, jak się opłaca handlarzowi kupić, sprowadzić, odpicować i jeszcze zarobić smirk.gif

Napisano

> PL tablice go przekreślają ale naiwnych widać nie brakuje.

Skonczylbys juz z tym bo to sie robi nudne...

Jak Tobie pasuje klupowanie sztrucli w Niemczech to OK, ale nie musisz tego powtarzac przy kazdej okazji...

Napisano

> Skonczylbys juz z tym bo to sie robi nudne...

> Jak Tobie pasuje klupowanie sztrucli w Niemczech to OK, ale nie musisz tego powtarzac przy kazdej

> okazji...

a ten egzemplarz to nie sztrucel z niemiec smirk.gif

Napisano

> Jak Tobie pasuje klupowanie sztrucli w Niemczech to OK, ale nie musisz tego powtarzac przy kazdej

> okazji...

Nie ty będziesz decydował z czym skończę z czym nie. Odsetek złomów w polsce jest znacznie większy niż za granicą. Jak tego nie widzisz to już twój problem.

Poza tym porównaj sonie stan dróg w polsce i w cywilizowanych krajach.

Napisano

> Zobacz ile takie kosztują w Niemczech (prawdopodobnie sprowadzony) i zastanów się, jak się opłaca

> handlarzowi kupić, sprowadzić, odpicować i jeszcze zarobić

Otóż to grinser006.gif

Napisano

> PL tablice go przekreślają ale naiwnych widać nie brakuje.

Turas w DE oczywiscie jest ok hehe.gif

Napisano

> Odsetek złomów w polsce jest znacznie większy

> niż za granicą.

Zgadza się, bo do nas trafia z Zachodu sam najgorszy sort, który w 90% powinien trafić na szrot.

Poza tym ludzie kupują auta, na które ich nie stać (i w związku z tym ich nie serwisują)

Napisano

> Turas w DE oczywiscie jest ok

A Ty znowu to samo, jakiś problem kupić bezpośrednio od Niemca? Poza tym nawet lepiej od turasa bo im się tam nie opłaca klepać, taki już przyprowadzony do kraju zwykle jest już po klepaniu w stodole.

Napisano

Odsetek złomów w polsce jest znacznie większy

> niż za granicą. Jak tego nie widzisz to już twój problem.

> Poza tym porównaj sonie stan dróg w polsce i w cywilizowanych krajach.

i tu masz racje...

min dlatego ze Polak jedzie np. do takiego DE i kupuje auto zyjac w swiadomosci własnie wyzszosci drog/serwisu auta itd.

tymczasem kupuje auto z przebiegiem 2x wiekszym niz krajowy ale nadal zyje w swiadomosci "złotego interesu" jaki poczynił-bo kupił sprowadzone auto ok.gif

Napisano

> Poza tym ludzie kupują auta, na które ich nie stać (i w związku z tym ich nie serwisują)

bo to jest zastaw się i pokaż się. Co oczywiście odbija się potem na stanie takich aut. Przecież do lansu w BMW wcale nie potrzeba mieć w pełni sprawnych hamulców czy innych rzeczy porobionych na czas. grinser006.gif

Napisano

> A Ty znowu to samo, jakiś problem kupić bezpośrednio od Niemca? Poza tym nawet lepiej od turasa bo

> im się tam nie opłaca klepać, taki już przyprowadzony do kraju zwykle jest już po klepaniu w

> stodole.

klepac moze nie (w co bardzo watpie), ale z 600 tys zrobic 200tys bardzo....

i jak napisałes wyzej min. dlatego jezdza złomy a nie auta...

Napisano

> klepac moze nie (w co bardzo watpie), ale z 600 tys zrobic 200tys bardzo....

> i jak napisałes wyzej min. dlatego jezdza złomy a nie auta...

najgorsze jest to, że niektórzy nie widzą już różnicy w przebiegu 200tyś a 600tyś przecież o co chodzi, auto jedzie to jest ok smile.gif

Rodowity Niemiec zwykle nie bawi się w kręcenie licznika bo niby po co miałby to robić? Zgodzę się przed sprzedażą zwykle nie wymieniają wydechów jak już są praktycznie przerdzewiałe lub klocków ale to są rzeczy które w używanym aucie są normalną sprawą. Po prostu pozbywają się aut które nie są im już potrzebne bo za kilkadziesiąt wypłat kupują sobie nowe.

Napisano

> Nie ty będziesz decydował z czym skończę z czym nie. Odsetek złomów w polsce jest znacznie większy

Ja sie z tym zgadzam, ale Twoje fanatyczne przekonanie co do stanu aut w Niemczech jest dla mnie smieszne...

Dobre auta sa tam rownie drogie, o ile nie drozsze niz w PL, wiec ja majac wybor wole auto krajowe z pelna historia,

niz marnowanie czasu na wycieczke do Niemiec...

A co do handlarzy to czy w DE czy PL to jeden szajs sick.gif

Napisano

> okazji...

A niech sobie powtarza, wolno mu.

Każdy sam decyduje gdzie kupi auto.

Chociaż sam znam przypadek, że jest 3 letnia panda i ma prawie 9000 km nastukane, stan igła.

Wnuczka tego dziadka 3 lata temu kupiła od niego malucha, nie wiem który rocznik i ile miał przebiegu, ale taraz ma 32000

Napisano

Po prostu pozbywają się

> aut które nie są im już potrzebne bo za kilkadziesiąt wypłat kupują sobie nowe.

Pozbywaja sie jak ich utrzymanie staje sie nieekonomiczne.

NIkt tam nie oddaje dobrego auta za bezcen...

Poza tym nawet w PL, za roczna srednia krajowa mozna juz kupic nowe auto, wiec z tymi kilkudziesiecioma wyplatami to przesadziles zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Bardzo dziękuje wszystkim za "konstruktywne" i zgodne z tematem spostrzeżenie odnośnie pokazanego BMW. Byłem zobaczyłem, nie kupiłem. Pozdr

Napisano

> Bardzo dziękuje wszystkim za "konstruktywne" i zgodne z tematem spostrzeżenie odnośnie pokazanego

> BMW. Byłem zobaczyłem, nie kupiłem. Pozdr

A co było z nim nie tak ?

Napisano

> Nie ty będziesz decydował z czym skończę z czym nie. Odsetek złomów w polsce jest znacznie większy

tak tak a kazdy niemiec jest uczciwy, samochody w idealnym stanie sprzedaje za pol ceny, bo go w koncu stac, no a diesla kupuje dla lansu a nie po to zeby robic 50-100tys kilometrow rocznie

Napisano

> Bardzo dziękuje wszystkim za "konstruktywne" i zgodne z tematem spostrzeżenie odnośnie pokazanego

> BMW. Byłem zobaczyłem, nie kupiłem. Pozdr

A nikt nie zwrócił uwagi, że ksenony to tylko lipa? Gdzie soczewki ksenonów? zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

samochód uderzony przodem, xenonki dokładane tak nieudolnie że połamano zaczepy w reflektorach shocked.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.