Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Subaru Impreza - gdzie jest haczyk?

Featured Replies

Napisano

hmm.gif zastanawiam się dlaczego imprezy na alledrogo są tak tanie. Szczególnie uszkodzone, często nieznacznie (jak na ceny aut w jednym kawałku) są tanie.

Czyżby koszt części zamiennych zabijał?

Swoją drogą taka subaryna to chyba kiepski pomysł? Podejrzewam że jeśli rolka wciąga mi 10 to impreza wciągnie 20 na setkę. zlosnik.gif

Napisano

Pewnie w tym że tego typu auto nie kupujesz żeby jeździć w kapeluszu a jak do tego oszczedzasz na serwisowaniu i tylko but.gif to masz odpowiedź.

Napisano

> zastanawiam się dlaczego imprezy na alledrogo są tak tanie. Szczególnie uszkodzone, często nieznacznie (jak na ceny aut w jednym kawałku) są tanie.

> Czyżby koszt części zamiennych zabijał?

to szukaj na forum subaru, tam pomoga ci forumowicze

> Swoją drogą taka subaryna to chyba kiepski pomysł? Podejrzewam że jeśli rolka wciąga mi 10 to impreza wciągnie 20 na setkę.

no i?? w czym problem?

ale rolka nie da Ci tyle frajdy z jazdy co subarynka

Napisano

> ale rolka nie da Ci tyle frajdy z jazdy co subarynka

Szczególnie jak zakupi jakąś wersję Imprezy z dychawicznym silniczkiem - widzę że w ofercie jest niezwykle dynamiczny silnik 1.5 o zachwycającej mocy 107 KM. Impreza z takim silnikiem musi dawać naprawdę wiele emocji.

Napisano

> Szczególnie jak zakupi jakąś wersję Imprezy z dychawicznym silniczkiem - widzę że w ofercie jest

> niezwykle dynamiczny silnik 1.5 o zachwycającej mocy 107 KM. Impreza z takim silnikiem musi

> dawać naprawdę wiele emocji.

taka wersja w Polsce jest mało popularna wink.gif

a 160 konna wolnossąca jeździ już... no nie powiem, że dynamicznie, ale ostatnim ze świateł też się nie jest.

pomimo moich sporych starań 12,5 nie przekracza po Warszawie wink.gif

aha... i radochy daje o wiele więcej niż kompakt o porównywalnej mocy wink.gif

haczykiem są głównie wyższe koszty eksploatacji. to skutecznie zmniejsza popyt na te auta, co w konsekwencji wymusza niższe ceny ok.gif

Napisano

> zastanawiam się dlaczego imprezy na alledrogo są tak tanie. Szczególnie uszkodzone, często

> nieznacznie (jak na ceny aut w jednym kawałku) są tanie.

> Swoją drogą taka subaryna to chyba kiepski pomysł? Podejrzewam że jeśli rolka wciąga mi 10 to

> impreza wciągnie 20 na setkę.

Te najtansze oferty to musza byc jakies padla do kwadratu...

Wejdz sobie na forum Subaru i zobacz po ile chodza zadbane wersje nawet wolnossace...

Sam sie troche rozgladam za jakas Impreza, ale nie zaplace 35-40 tys za uzywane 5-6 letnie auto...

Napisano

> Te najtansze oferty to musza byc jakies padla do kwadratu...

> Wejdz sobie na forum Subaru i zobacz po ile chodza zadbane wersje nawet wolnossace...

> Sam sie troche rozgladam za jakas Impreza, ale nie zaplace 35-40 tys za uzywane 5-6 letnie auto...

tyle kosztuje 3-5 letnia ok.gif

Napisano

> tyle kosztuje 3-5 letnia

Dopiero niedawno zaczalem sie rozgladac, ale nie widzialem jeszcze 3-letniej za takie pieniadze...

Naprawde chetnie bym taka kupilok.gif

Napisano

Okazje się raczej nie zdarzają, tym bardziej, że każda wolnossąca impreza musi "nosić" ciężar mocniejszych i bardzo kultowych sti zeby.GIF

Uwierz mi, że nie każdy da sobie radę z charakterystyką prowadzenia czterołapa... I dlatego tyle ich porozbijanych zeby.GIF

A tak przy okazji, zaczynam powoli twierdzić, że Ty nie nadajesz się do posiadania subaryny... uzbroj_zlo.gif

20.GIF

Napisano

> Dopiero niedawno zaczalem sie rozgladac, ale nie widzialem jeszcze 3-letniej za takie pieniadze...

> Naprawde chetnie bym taka kupil

ja kupiłem 3 letnią w wersji RC, kupioną w Polsce, bezwypadkową, starannie serwisowaną.

naprawdę jestem zachwycony ok.gif

i zapłaciłem 35kPLN grinser006.gif

co do ofert, to zdarzają się:

kombi 2.0RA

sedan 2.0RA

był niedawno 2.0RC za około 40tysięcy.

trzeba szukać wink.gif

Napisano

> Okazje się raczej nie zdarzają, tym bardziej, że każda wolnossąca impreza musi "nosić" ciężar

> mocniejszych i bardzo kultowych

> Uwierz mi, że nie każdy da sobie radę z charakterystyką prowadzenia czterołapa... I dlatego tyle

> ich porozbijanych

> A tak przy okazji, zaczynam powoli twierdzić, że Ty nie nadajesz się do posiadania subaryny...

nadal będę twierdził, że zdarzają się wink.gif moje auto jest tego najlepszym przykładem grinser006.gif

nadal jestem zachwycony, zarówno ogólnie samochodem, jak i jego stanem technicznym rotfl.gif

Napisano

> ja kupiłem 3 letnią w wersji RC, kupioną w Polsce, bezwypadkową, starannie serwisowaną.

> naprawdę jestem zachwycony

> i zapłaciłem 35kPLN

Znalazles przez forum czy z ogloszenia?

> co do ofert, to zdarzają się:

> kombi 2.0RA

> sedan 2.0RA

> był niedawno 2.0RC za około 40tysięcy.

> trzeba szukać

Tak te 2 widzialem, ale one maja wlasnie 5-6 lat, a to mi nie pasuje ze wzgledow ubezpieczeniowych niestety...

Cisnienia nie mam, bo mam czym jezdzic i w razie czego to najpierw kupie,

a dopiero pozniej bede sie bujal ze sprzedazaok.gif

Napisano

> Znalazles przez forum czy z ogloszenia?

ogłoszenie.

na forum jest sporo ludzi bardzo przywiązanych do swoich samochodów. większość z nich żąda absurdalnych pieniędzy...

> Tak te 2 widzialem, ale one maja wlasnie 5-6 lat, a to mi nie pasuje ze wzgledow ubezpieczeniowych

> niestety..

> Cisnienia nie mam, bo mam czym jezdzic i w razie czego to najpierw kupie,

> a dopiero pozniej bede sie bujal ze sprzedaza

to jest najlepsza koncepcja... ja dokładnie tak zrobiłem. trzeba szukać, to się znajdzie ok.gif

Napisano

Nie licz na cuda. Imprezami nie jezdzi się wolno, jezdzi się ostro i ma to nie tylko znaczenie dla silnika ale dla całego auta. Ceny części nie są jakies powalające, palą trochę więcej niż przeciętna osobówka ale problem właśnie w tym że ciężko się opanować i jezdzić powoli (zresztą nie po to się kupuje szybką furkę), często raz na jakiś czas chce się poszaleć na jakimś torze(chocby po to żeby pozniej po miescie nie świrować) lub choćby lotnisku. Jeśli trafisz na auto po kimś świadomym który wie że lepiej wszystko naprawiac na bieżąco i jak uzytkować autko to luzik. Ale często jest tak że ktoś przesiada się ze zwykłej osobowki, zakatuje, grosza w nią nie wsadzi, zarznie turbo itp itd a po paru miesiacach stwierdzi że szkoda juz mu kasy na paliwo i sprzedaje. Jak impreza przejdzie kilku takich wlascicieli to mozna ją śmiało nazwac szrotem g. wartym smile.gif

Napisano

> Nie licz na cuda. Imprezami nie jezdzi się wolno, jezdzi się ostro i ma to nie tylko znaczenie dla

> silnika ale dla całego auta. Ceny części nie są jakies powalające, palą trochę więcej niż

> przeciętna osobówka ale problem właśnie w tym że ciężko się opanować i jezdzić powoli (zresztą

> nie po to się kupuje szybką furkę), często raz na jakiś czas chce się poszaleć na jakimś

> torze(chocby po to żeby pozniej po miescie nie świrować) lub choćby lotnisku. Jeśli trafisz na

> auto po kimś świadomym który wie że lepiej wszystko naprawiac na bieżąco i jak uzytkować autko

> to luzik. Ale często jest tak że ktoś przesiada się ze zwykłej osobowki, zakatuje, grosza w

> nią nie wsadzi, zarznie turbo itp itd a po paru miesiacach stwierdzi że szkoda juz mu kasy na

> paliwo i sprzedaje. Jak impreza przejdzie kilku takich wlascicieli to mozna ją śmiało nazwac

> szrotem g. wartym

wszystko to prawda, ale mowa w wątku była o wersjach wolnossących, które są stosunkowo tanie wink.gif

i wcale nie wszystkie były katowane ok.gif

bo po co zresztą...

Napisano

> wszystko to prawda, ale mowa w wątku była o wersjach wolnossących, które są stosunkowo tanie

a faktycznie,autor cos pisal o 20l to pomyslalem o turbo. Jesli wolnossace to inna bajka smile.gif

Napisano

> wszystko to prawda, ale mowa w wątku była o wersjach wolnossących, które są stosunkowo tanie

> i wcale nie wszystkie były katowane

> bo po co zresztą...

Hm...

I w tym wątku autor wspominał autach rozbitych lub po innych przygodach, a nie o zarżniętych silnikach wink.gif

I tu nie trzeba dywagować, czy ktoś dba czy nie... Bo nawet, tfu, Tobie czy mnie może się jakiś manewr nie udać i już mamy powód do sprzedaży wink.gif

Tak, jak pisałem wcześniej... Pierwsze zakręty w subaru po przesiadce z ośki, to dla większości kierowców spora walka o życie zeby.GIF

Tak się tego uczepiłem, bo już kilku moich kolegów jadąc moim samochodem napędziło mi niezłego stracha zeby.GIF

20.GIF

Napisano

> ogłoszenie.

> na forum jest sporo ludzi bardzo przywiązanych do swoich samochodów. większość z nich żąda

> absurdalnych pieniędzy...

Dokladnie takie mam wrazenia po pierwszym tygodniu sledzenia tego forum...

Ale jest szansa, ze obecne ceny benzyny troche ostudza ich entuzjazm co do cen grinser006.gif

> to jest najlepsza koncepcja... ja dokładnie tak zrobiłem. trzeba szukać, to się znajdzie

Spokojnie, dopiero co zrobilem przeglad i ubezpieczenie w obecnym aucie, wiec daje sobie 3-6 miesiecy na znalezienie czegos.

A obcne auto i tak wezmie ojciec zlosnik.gif

Napisano

> Tak, jak pisałem wcześniej... Pierwsze zakręty w subaru po przesiadce z ośki, to dla większości

> kierowców spora walka o życie

> Tak się tego uczepiłem, bo już kilku moich kolegów jadąc moim samochodem napędziło mi niezłego

> stracha

prawdę mówiąc kompletnie tego nie rozumiem icon_eek.gif przesiadałem się dziesiątki jak nie setki razy Octavia - WRX i z powrotem i naprawdę nie wiem o czym mówisz icon_eek.gif gdybyś pisał o sytuacji odwrotnej, że po jeżdżeniu 4 łapem trzeba się przestawić na ośkę to mógłbym się zgodzić, ale z ośki na 4 łapa confused.gif

Napisano

> prawdę mówiąc kompletnie tego nie rozumiem przesiadałem się dziesiątki jak nie setki razy Octavia

> - WRX i z powrotem i naprawdę nie wiem o czym mówisz gdybyś pisał o sytuacji odwrotnej, że po

> jeżdżeniu 4 łapem trzeba się przestawić na ośkę to mógłbym się zgodzić, ale z ośki na 4 łapa

bardziej chodzi o to ze w dobrym 4-lapie masz mega dobra porzczepnosc podczas startu, ladnie skalda sie w zakrecie ale jak przychodzi do hamowania to.....

..... bum

bo hamuje jak kazdy innym normalny samochod

poprostu w 4-lapie trzeba brac zawsze poprawke na zludnie dobra przczepnosc szczegolnie na innych nawierzchniach niz czysty suchy rowny asfalt

Napisano

> niezwykle dynamiczny silnik 1.5 o zachwycającej mocy 107 KM. Impreza z takim silnikiem musi

> dawać naprawdę wiele emocji.

Podczas wyprzedzania hehe.gifoink.gifzlosnik.gif

Napisano

> bardziej chodzi o to ze w dobrym 4-lapie masz mega dobra porzczepnosc podczas startu, ladnie skalda

> sie w zakrecie ale jak przychodzi do hamowania to.....

> ..... bum

> bo hamuje jak kazdy innym normalny samochod

> poprostu w 4-lapie trzeba brac zawsze poprawke na zludnie dobra przczepnosc szczegolnie na innych

> nawierzchniach niz czysty suchy rowny asfalt

OK, to rzeczywiście może być złudne zlosnik.gif niektórym się nieśmiertelność załącza grinser006.gif

Napisano

> Podczas wyprzedzania

ja nie raz usmialem sie po pachy jak foresterm 125KM objezdzalem zima fury 2 x mocniejsze....

Napisano

> ja nie raz usmialem sie po pachy jak foresterm 125KM objezdzalem zima fury 2 x mocniejsze....

Zima + 4x4 + wyższe zawieszenie -to insza inszość .......

Napisano

> prawdę mówiąc kompletnie tego nie rozumiem

Wspomniane już wyżej hamowanie to jedno. Inną sprawą jest to że ludziom sie wydaje ze nic nie trzeba umieć i auto pojedzie jak po szynach. Generalnie nie uzyczam innym osobom mojego forka ale raz zimą popełniłem ten błąd. Siedząc na prawym myslalem że mnie krew zaleje jak widzialem jak kierowca chciał zaszaleć a auto latało od kraweznika do kraweznika i nie potrafił ani trochę nad nim zapanować. Ośką byłoby zupełnie inaczej

Napisano

> Wspomniane już wyżej hamowanie to jedno. Inną sprawą jest to że ludziom sie wydaje ze nic nie

> trzeba umieć i auto pojedzie jak po szynach. Generalnie nie uzyczam innym osobom mojego forka

> ale raz zimą popełniłem ten błąd. Siedząc na prawym myslalem że mnie krew zaleje jak widzialem

> jak kierowca chciał zaszaleć a auto latało od kraweznika do kraweznika i nie potrafił ani

> trochę nad nim zapanować. Ośką byłoby zupełnie inaczej

tak, bo w ośce nie dostałby małpiego rozumu hehe.gif

poza tym podtrzymuję to co napisałem wcześniej, nie widziałem żadnych różnic in minus, nie woziło mnie od krawężnika do krawężnika a wręcz przeciwnie, było mi łatwiej niż ośką utrzymać oczekiwany kierunek jazdy przy większej niż rozsądna w danych warunkach prędkości

Napisano

> tak, bo w ośce nie dostałby małpiego rozumu

> poza tym podtrzymuję to co napisałem wcześniej, nie widziałem żadnych różnic in minus, nie woziło

> mnie od krawężnika do krawężnika a wręcz przeciwnie, było mi łatwiej niż ośką utrzymać

> oczekiwany kierunek jazdy przy większej niż rozsądna w danych warunkach prędkości

Masz 100% racje, też nie wiem o co chodzi przedmówcy "Ptok" - " nie każdy da sobie radę z charakterystyką prowadzenia czterołapa "

Napisano

> Masz 100% racje, też nie wiem o co chodzi przedmówcy "Ptok" - " nie każdy da sobie radę z

> charakterystyką prowadzenia czterołapa "

doprawdy???

ja codziennie przesiadam sie z awd na fwd i jedyna roznica jaka widze to spalanie hehe.gif

Napisano

> doprawdy???

> ja codziennie przesiadam sie z awd na fwd i jedyna roznica jaka widze to spalanie

Przeczytaj moją wypowiedź pomału i zwróć uwagę na cytaty

Napisano

> Przeczytaj moją wypowiedź pomału i zwróć uwagę na cytaty

fakt zle zacytowalem

Napisano

> zastanawiam się dlaczego imprezy na alledrogo są tak tanie. Szczególnie uszkodzone, często

> nieznacznie (jak na ceny aut w jednym kawałku) są tanie.

> Swoją drogą taka subaryna to chyba kiepski pomysł? Podejrzewam że jeśli rolka wciąga mi 10 to

> impreza wciągnie 20 na setkę.

Tanie?

Te które są w całości, powiedziałbym że są bardzo drogie. Porównuję WRX z typowymi hothatchami, które to mają podobne osiągi.

Dochodzi jeszcze zdecydowanie większe spalanie takiego Subaraka.

Rozwalone? Skoro "nic w serwisie Subaru kosztuje pińcet", to ile mogą kosztować graty które potencjalnie mogą być uszkodzone przy zderzeniu? zlosnik.gif

Napisano

> Tanie?

> Te które są w całości, powiedziałbym że są bardzo drogie. Porównuję WRX z typowymi hothatchami,

> które to mają podobne osiągi.

> Dochodzi jeszcze zdecydowanie większe spalanie takiego Subaraka.

> Rozwalone? Skoro "nic w serwisie Subaru kosztuje pińcet", to ile mogą kosztować graty które

> potencjalnie mogą być uszkodzone przy zderzeniu?

Tylko tutaj jest dyskusja o wersjach wolnossacych...

A w nich koszty sa raczej na rozsadnym poziomie smile.gif

WRX to juz troche inna bajka i jako auto na codzien to ja bym sie nie zdecydowalok.gif

Napisano
  • Autor

> Tylko tutaj jest dyskusja o wersjach wolnossacych...

> A w nich koszty sa raczej na rozsadnym poziomie

> WRX to juz troche inna bajka i jako auto na codzien to ja bym sie nie zdecydowal

Tu jest dyskusja o imprezach w ogóle, nigdzie nie zaznaczyłem że chodzi o wolnossaka.

Napisano

> Tu jest dyskusja o imprezach w ogóle, nigdzie nie zaznaczyłem że chodzi o wolnossaka.

Ok, aczkolwiek jezli martwi Cie spalanie 10 ltr w Corolli, to szczerze watpie, zebys sie zainteresowal WRX lub STI grinser006.gif

Tam koszt paliwa to chyba najmniejsze zmartwieniehehe.gif

Napisano

Neutralnie powiem, że czasem nie potrafię jednoznacznie wyrazić o co mi chodzi zeby.GIF

Dziwi mnie jednak Twoja argumentacja, że przesiadałeś się tyle razy i nie widzisz różnicy...

Ja też to robię codziennie skoda<->subaru... I widzę wyraźną różnicę...

Ale! Dla części ludzi, którzy nie jeździli wcześniej czterołapem, tak jak napisał Jacool, zaczyna się mocne kontrowanie i latanie po manowcach...

Raz był sad na wsi, raz bączek na rondzie i raz dachowanie...

Jest różnica w prowadzeniu tych aut, gdy na mokrym łuku zaczynają odjeżdżać tyłem, prawda??

Napisano

> Masz 100% racje, też nie wiem o co chodzi przedmówcy "Ptok" - " nie każdy da sobie radę z

> charakterystyką prowadzenia czterołapa "

Ubrałem to w dziwne słowa... biglaugh.gif

No przecież inaczej operuje się gazem na śliskim! Inaczej zakłada kontrę...

Nie mówię tu o zwykłym przemieszczaniu się od A do B, tylko o próbie rajdowania...

Napisano

> Neutralnie powiem, że czasem nie potrafię jednoznacznie wyrazić o co mi chodzi

> Dziwi mnie jednak Twoja argumentacja, że przesiadałeś się tyle razy i nie widzisz różnicy...

> Ja też to robię codziennie skodasubaru... I widzę wyraźną różnicę...

ja nie napisałem że nie widzę różnicy, napisałem dokładnie, że:

> przesiadałem się dziesiątki jak nie setki razy Octavia - WRX i z powrotem i

> naprawdę nie wiem o czym mówisz gdybyś pisał o sytuacji odwrotnej, że po

> jeżdżeniu 4 łapem trzeba się przestawić na ośkę to mógłbym się zgodzić, ale z ośki na 4 łapa

> Ale! Dla części ludzi, którzy nie jeździli wcześniej czterołapem, tak jak napisał Jacool, zaczyna

> się mocne kontrowanie i latanie po manowcach...

> Raz był sad na wsi, raz bączek na rondzie i raz dachowanie...

> Jest różnica w prowadzeniu tych aut, gdy na mokrym łuku zaczynają odjeżdżać tyłem, prawda??

dwie rady:

- nie wpuszczaj debili za kółko w swoim samochodzie, bo przy normalnej jeździe w sprawnym aucie tył nie odjeżdża

- sprawdź geometrię, może jest z nią coś nie tak

dla mnie WRX prowadził się bez porównania łatwiej od ośki, był o niebo bardziej stabilny, a mam wrażenie jakbyś próbował otoczyć temat prowadzenia Imprezy jakąś taką nicią bo ja wiem... sam nie wiem jak to określić, przedstawiasz to jako coś bóg wie jak trudnego a to sama radość i dla kogoś choć trochę rozgarniętego nie widze w tym żadnej filozofii. Uprzedzając, tak poszedłem kiedyś bokiem po suchym asfalcie przy 160km/h w Ułężu bo akurat w tym miejscu było trochę piasku, ale po leciutkiej kontrze pojechał tam gdzie chciałem. I tak moim hobby w zimie było oglądanie świata przez boczną szybę ale nie widzę żadnego powodu żeby robić z tego bóg wie co nie osiągalne dla przeciętnego kierowcy bo to bzdura.

Podsumowując przydługie marudzenie, uważam że:

1. przy normalnej jeździe nie ma większych różnic, jeżeli już to tylko i wyłacznie na korzyść czterołapa (stabilność, łatwość ogarniecia)

2. przy szybkiej jeździe lub w trudniejszych warunkach lub jedno i drugie dla kogoś przeciętnie ogarniętego i myślącego różnica będzie ogromna na korzyść czterołapa

3. debil i w tym i w tym się zabije, ja takim ludziom swojego auta nie daję

Napisano
  • Autor

Miałem chwilę czasu, popatrzyłem sobie na ceny części zamiennych...i wszystko stało się jasne.

Napisano

> Ubrałem to w dziwne słowa...

fakt

> No przecież inaczej operuje się gazem na śliskim! Inaczej zakłada kontrę...

> Nie mówię tu o zwykłym przemieszczaniu się od A do B,

bo przy zwykłym przemieszczaniu się różnic nie ma lub prawie nie ma, jeśli sa to na korzyść czterołapa

moim zdaniem oczywiście

> tylko o próbie rajdowania...

pozwalasz na takie rzeczy komuś swoim autem? to sam jesteś sobie winny w doborze kierowców

Napisano

> Miałem chwilę czasu, popatrzyłem sobie na ceny części zamiennych...i wszystko stało się jasne.

hahaha.gifhahaha.gifhahaha.gifhahaha.gifhahaha.gifhahaha.gifhahaha.gif

MSPANC

Napisano

> Miałem chwilę czasu, popatrzyłem sobie na ceny części zamiennych...i wszystko stało się jasne.

Ale co ciekawe do klasyka GC ceny są normalne w zasadzie. Gorzej właśnie z GD, nie mówiąc już o WRX. Ale auto korci grinser006.gif

Tu jest tania alternatywa zeby.GIFquattro

Napisano

> Tak, jak pisałem wcześniej... Pierwsze zakręty w subaru po przesiadce z ośki, to dla większości

> kierowców spora walka o życie

LOL, dawno nie czytałem takich bzdur zlosnik.gif

> Ale! Dla części ludzi, którzy nie jeździli wcześniej czterołapem, tak jak napisał Jacool, zaczyna się mocne kontrowanie i latanie po manowcach...

Bzdura. Nie znam drugiego, tak łatwego i bezpiecznego w codziennej jeździe auta jak wolnossąca impreza 2.0

Napisano

A tak z ciekawosci to patrzyles na ceny czesci do WRX-a czy wersji wolnossacych?

Sam bede szukal jakiejs imprezy z 2006-2007 w ciagu najblizyszych 3-6 miesiecy i po przejrzeniu allegro mam zupelnie odmienne wnioski.

NIe znalazlem nic co by kosztowalo znaczaco wiecej niz do dajmy na to mojej obcnej Primery...

Napisano

> A tak z ciekawosci to patrzyles na ceny czesci do WRX-a czy wersji wolnossacych?

Oryginalne części nie są droższe od tych z VW czy Renault. Ceny serwisu też nie powalają (szczególnie jak kupisz SOHC). Niestety (a może dobrze) nie kupisz amortyzatorów za 50 czy tarcz za 20. Dla większości to jest niestety wyznacznikiem kosztów eksploatacji samochodu. Jeśli nie masz takiego podejścia to nie masz się co bać tego samochodu. Ja kupiłem w czerwcu samochód z 2000 roku. Do tej pory nie popsuło się nic (takie prawdziwe nic smile.gif).

Napisano

> LOL, dawno nie czytałem takich bzdur

> Bzdura. Nie znam drugiego, tak łatwego i bezpiecznego w codziennej jeździe auta jak wolnossąca

> impreza 2.0

Oki, każdy ma swoje zdanie i każdy wie swoje, może ja od samego początku niejasno się wysłowiłem...Ale bzdur nie gadam...

Nie będę się spierał o każde słowo, ani udowadniał bardziej doświadczonym subarowiczom ( znaczy się, uturbieńcom;) ), że inaczej się jeździ tymi autami...

Wolny ssak, jest bardzo grzeczny i łatwy w prowadzeniu... Ale nawyki z oski, potrafią zaszkodzić...

20.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.