Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kot mi wchodzi na samochód i rysuje lakier

Featured Replies

Napisano

witajcie

czasami mi się zdarzy, że kot śpi w garażu i sobie od czasu do czasu pochodzi po aucie a podczas wspinaczki po karoserii nieźle ją rysuje. Nie ma opcji aby mu to wybić z głowy pomyślałem o jakimś odstraszaczu polecicie coś?

Napisano
  • Autor

> kocimietka

no właśnie szukam jakiegoś przeciwieństwa tego specyfiku grinser006.gif

Napisano

> no właśnie szukam jakiegoś przeciwieństwa tego specyfiku

lopatą ? hehe.gif

Napisano

> witajcie

> czasami mi się zdarzy, że kot śpi w garażu i sobie od czasu do czasu pochodzi po aucie a podczas

> wspinaczki po karoserii nieźle ją rysuje. Nie ma opcji aby mu to wybić z głowy pomyślałem o

> jakimś odstraszaczu polecicie coś?

Wilczy mocz.

Napisano

Kiedyś mi koty ciągle pod autem siedziały. Obsypanie pieprzem (zwykły, czarny, mielony) pomagało na parę dni.

Napisano

> no właśnie szukam jakiegoś przeciwieństwa tego specyfiku

Ciężko będzie. Znane mi chemiczne specyfiki do odstraszania kotów pachną jak gaz łzawiący i tak samo działają na człowieka. W garażu to będzie trudne do zniesienia, podobnie jak w mieszkaniu.

Spróbuj znaleźć jakiś ultradźwiękowy odstraszacz i załączać go wyłącznikiem czasowym, żeby kot po prostu uciekał z garażu. Nie umiem podpowiedzieć żadnego konkretnego modelu.

I zapytaj na HP, tam bywa więcej kociarzy.

Napisano

> witajcie

> czasami mi się zdarzy, że kot śpi w garażu i sobie od czasu do czasu pochodzi po aucie a podczas

> wspinaczki po karoserii nieźle ją rysuje. Nie ma opcji aby mu to wybić z głowy pomyślałem o

http://www.softpaws.com/

HanYs

Napisano

to akurat marny sposób ... nie dość że maska na 100 % podrapana , to jeszcze duża szansa że wgnieciona

Napisano
  • Autor

> Ale trzeba uważać z ilością wody bo można pogiąć maskę

takie kwestie odpadają gdzie ja teraz będę się podwieszał, pod sufitem w garażu, żeby kota oblać wodą grinser006.gif poza tym kot nie może się przestraszyć bo jeszcze zawału dostanie on po prostu musi być skutecznie zniechęcony do wchodzenia na samochód.

Napisano

> Ale trzeba uważać z ilością wody bo można pogiąć maskę

dokładnie ... hehe.gifhehe.gifhehe.gif

Napisano

sa srodki odstraszajace, ja uzywam tego:

http://www.telekarma.pl/p266/dermapharm.-.repelex.plus.100.ml.htm

dziala swietnie, wystarczy miejsce, w ktore kot ma nie wchodzic, psikac tym przez kilka dni. pozniej dla przypomnienia ze dwa razy w miesiacu i mamy spokoj waytogo.gif

srodek na bazie cytrusow, ktorych to nie bardzo lubia zwierzeta smile.gif - nie smierdzi waytogo.gif

Napisano

> witajcie

> wspinaczki po karoserii nieźle ją rysuje.

To na pewno kot? Bo ja mam wiecznie ślady na samochodzie ale porysowanego lakieru to nigdy nie miałem.

Napisano
  • Autor

> To na pewno kot? Bo ja mam wiecznie ślady na samochodzie ale porysowanego lakieru to nigdy nie

> miałem.

kot, on wskakuje na maskę ześlizguje się z niej a jak mu się już uda wejść na podszybie to potem po szybie na dach, też rysy, szyba także porysowana. Po rysach mogę prześledzić jego wędrówkę po aucie. Nie zawsze jestem w stanie przypilnować, czy kot wyszedł z garażu czy nie niestety.

Napisano

> Wilczy mocz.

Moze byc Nierzwiedzi, tez skutkuje

Mysle, ze kaliber .22lfb skutecznie rozwiaze problem z kotem, ba nawet z wlascicielem biglaugh.gif

wink.gif

Napisano

> Moze byc Nierzwiedzi, tez skutkuje

> Mysle, ze kaliber .22lfb skutecznie rozwiaze problem z kotem, ba nawet z wlascicielem

Ja poważnie pisałem. Kilka kropli jest dla człowieka nieodczuwalne, ale zwierzęcia tak. A niemal każdy zwierzak ucieka czując drapieżnika.

Napisano
  • Autor

> każdy zwierzak ucieka czując drapieżnika.

gdzie to można kupić?

Napisano

Ja miałem kiedyś notorycznego prześladowce w postaci kota właśnie 270751858-jezyk.gif

Przychodził i brzydko mówiąc srał mi co noc na przednią szybę sciana.gif

Różne rzeczy próbowałem, aż pewnego razu przymarzło mu się do klapy od silnika XD

Przychodzę rano a on siedzi przymarznięty futerkiem i nie mógł uciec.

Zostawił trochę futra, ale od tej pory już nie przychodził 270751858-jezyk.gif

Napisano

> gdzie to można kupić?

Leśnicy to mają. Używa się tego również do odstraszania zwierzyny od upraw.

Napisano
  • Autor

> Leśnicy to mają. Używa się tego również do odstraszania zwierzyny od upraw.

popytam w hurtowniach weterynaryjnych może będą mieli.

Napisano

Najprosciej sprawdzić czy go nie ma lub wykurzyć z garażu, jesli jest. Jeżli nie jest kompletny dzikus, to powinien poskutkowac jakis smakołyk, który go wywabi na zewnątrz.

Napisano

> Leśnicy to mają. Używa się tego również do odstraszania zwierzyny od upraw.

czy trwalsze od moczu nie będzie przypadkiem wzięcie świeżej sierści misia lub lisa? zlosnik.gif

Napisano

Ja się podepnę pod koci temat.... Co zrobić z kotem, który notorycznie sika mi na zderzak? facepalm.gifzlosnik.gif

Napisano

> Co zrobić z kotem, który notorycznie sika mi na zderzak?

odwetowo obsikać go, gdy zabierze się do oblewania zderzaka? hmm.gif w końcu masz większy pęcherz, niż kot... biglaugh.gifhehe.gif

Napisano

> czy trwalsze od moczu nie będzie przypadkiem wzięcie świeżej sierści misia lub lisa?

mocz dłużej wydziela zapach

Napisano

> witajcie

Są środki chemiczne, odstraszające zwierzęta. Popatrz w sklepach zoologicznych.

Napisano

> czy trwalsze od moczu nie będzie przypadkiem wzięcie świeżej sierści misia lub lisa?

Chciałbym zobaczyć jak wyrywasz misiowi sierść żeby świeża była zlosnik.gif

No chyba że masz Fedor na imie to wtedy przepraszam hehe.gif

33526d1164282508-funny-strange-random-pics-10148930858251ef271bg9.jpg

Napisano

> mocz dłużej wydziela zapach

no właśnie myślałem, że może jednak zapach futerka jest trwalszy(?) zlosnik.gif

Napisano

> Chciałbym zobaczyć jak wyrywasz misiowi sierść żeby świeża była

> No chyba że masz Fedor na imie to wtedy przepraszam

czekaj, na polowaniu byłem tylko raz, ale myślę, że łatwiej ze zwierza wyciąć kawał sierści (skóry) czy taką sierść znaleźć niż podstawić nocniczek albo liczyć na pełen pęcherz zlosnik.gif

no i pytanie: co będzie miało trwalszy zapach?

Napisano

> witajcie

IMG_3698.JPG

bananaevil.gif

Ze dwie sztuki do garażu i więcej nie wejdzie zlosnik.gif

Tylko nie gdy będzie na aucie bo rysy do blachy zostaną grinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.