Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nowa Kia Ceed SW - czy to dobra cena?

Featured Replies

Napisano

Nigdy nie w zyciu nie kupowalem nowego auta z salonu, wiec sie nie znam i pytam tutaj fachowcow... zlosnik.gif

Zastanawiam sie nad nowa Kia Ceed SW. W cenniku auto z 2011 roku z silnikiem 1.6 126KM benzyna w wersji wyposazenia M i z niesmiertelna doplata do lakieru metalizowanego kosztuje 60400. Dealer zaproponowal cene 57000 i do tego dorzuca jeszcze alarm, ktorego dokupienie zgodnie z cennikiem kosztuje 1000 i dywaniki gumowe, ktore w cenniku stoja 120. Czy Waszym zdaniem to rozsadna propozycja, czy da sie jeszcze cos potargowac... hmm.gif

Napisano

Byles w innym salonie ? Auto z placu czy do zamowienia ?

Patrzales w innych markach tj:

- I30cw - generalnie to samo auto smile.gif

- Octavia Tour - wieksza i to duzo a do tego za 57 wyrwalbys z LPG waytogo.gif

-Octavia zwykla ,moze jakis MINT z 1.2TSI - napewno bedzie oszczedniejszy od 1.6 w siidzie bo ten lubi podjesc frown.gif

- Focus kombi , popatrz bo na fiordy sa ladne rabaty waytogo.gif

- Megane Kombi - kolega MrG_m1111 daje dobre rabaty waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> Byles w innym salonie ? Auto z placu czy do zamowienia ?

Bylem w 3 salonach i to jest najkorzystniejsza oferta jaka udalo mi sie dostac. Auto do zamowienia.

> Patrzales w innych markach tj:

Patrzylem, patrzylem... zlosnik.gif

> - I30cw - generalnie to samo auto

Bylem. Odbylem nawet jazde probna. Nie pasi mi I30. Jakis taki "babski". Deska mi sie nie podoba. Generalnie odpada. zlosnik.gif

> - Octavia Tour - wieksza i to duzoa do tego za 57 wyrwalbys z LPG

Bylem. Jazda probna zaliczona. Auto fajne, duze, nawet by mi odpowiadalo. Ale 1.6 benzyna 102 KM z dolozonym LPG, niestety przy tej masie auta, nie daje przyjemnosci z jazdy... frown.gif

> -Octavia zwykla ,moze po targach udaloby sie wyrwac

W przedziale cenowym 55-57kpln raczej nie ma szans... no.gif

> - Focus kombi , popatrz bo na fiordy sa ladne rabaty

A o tym nie pomyslalem, musze zaraz looknac na ich stronke... smile.gif

EDIT

Na stronie Forda przy pomocy ich konfiguratora poskladalem sobie takiego Focusa Kombi i to tej starszej generacji. Wkladajac do niego to co jest w tej Kiance wyszlo 72800... sick.gif

Napisano

> - I30cw - generalnie to samo auto

Akurat w przypadku kombi KIA i Hultaj róznia się rozstawem osi-w Hultaju jest on wiekszy. Efekt jest tak że Hultaj jest proporcjonalny ale ma mały bagażnik (4xx cm3) zato KIA ma potężny bagażnik (ponad 500 cm3) ale jest nieproporcjonalna (za tylna osią nadmuchana)-syndrom Fiata Sieny.

> - Focus kombi , popatrz bo na fiordy sa ladne rabaty

Popatrz na ceny Focusa (juz nowej gen).

> - Megane Kombi - kolega MrG_m1111 daje dobre rabaty

Dobrze wiedzieć.

Napisano

> Dealer zaproponowal cene 57000 i do tego dorzuca jeszcze alarm, ktorego dokupienie zgodnie z

> cennikiem kosztuje 1000 i dywaniki gumowe, ktore w cenniku stoja 120.

Chyba w każdym salonie KIA dają alarm i dywany gratis wink.gif

Zobacz Cruze'a grinser006.gif Porównując benzynowe 1.6 to Cruze jest cichszy od Ceed'a, dynamika OK, świetne hamulce

Za taką kasę masz 1.6 LS+ i pakiet Premium => alufelgi, auto klima, czujnik deszczu itp waytogo.gif

ps. Alarm i dywany Chevy ma w standardzie grinser006.gif

Napisano

> Zobacz Cruze'a

kolega pytał o kombi.

Napisano

> Za 57kzł kolega nie tak dawno kupił Chevroleta Cruze z dieslem 2.0 jeszcze z rocznika 2010

Jaka wersja?

Napisano
  • Autor

> No OK ale ktoś proponował Oktę

Okte Kombi... zlosnik.gif

Napisano

> No OK ale ktoś proponował Oktę

A wiesz , że robią je kombi i liftback? Obydwa biją na głowę sedana smile.gif

Napisano

> Jeśli ma się żonę, która zabiera połowę domu na wakacje, to rzeczywiscie może być przydatne

Albo wózek dla dziecka.

Napisano

> Jeśli ma się żonę, która zabiera połowę domu na wakacje, to rzeczywiscie może być przydatne

Miałem dwa sedany ~ nigdy więcej waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> Albo wózek dla dziecka.

Wozka akurat juz nie bede wozil, bo moj "szkodnik" ma juz 4,5 roku... zlosnik.gif Obecnie mam VB w kombiku i przy wyjazdach na wakacje z rodzinka (2+1) pakuje sie na styk... Moze faktycznie zone trza opie... zeby pol chaty do auta nie pakowala... hehe.gif

Napisano

> Albo wózek dla dziecka.

Nie neguję. Opiszę swój przypadek. zlosnik.gif

Moja żona nigdy nie chciała jeździć "bagażówką", stąd kupowałem sedany i hatch'e.

Ze starszą na wakacje jeździliśmy CC.

Po urodzeniu młodszej córki, kupiliśmy Astrę I - sedana z 500-litrowym bagażnikiem.

Na pierwsze wakacje z 1,5 rocznym dzieckiem zmieściliśmy w tym bagażniku nawet łóżeczko drewniane zlosnik.gif

Napisano

> Za 57kzł kolega nie tak dawno kupił Chevroleta Cruze z dieslem 2.0 jeszcze z rocznika 2010

jest taka drobna roznica miedzy Ceedem zwlaszcza SW a Cruze wink.gif

Napisano

Standardowo daja: dywaniki, czujniki parkowania + alarm. Wieksze upusty sa na wyprzedazzy rocznika. Duzo u nich nie ugrasz. Poswiec kilka godzin i napisz maila do wszytskich dilerow. Wydrukuj najlepsza oferte i idz do najblizszego targowac cene. zlosnik.gif Albo szukaj pol rocznego demo ceny -10kczasem nawet 15k za prawie nowe auto.

Napisano

> jest taka drobna roznica miedzy Ceedem zwlaszcza SW a Cruze

Ojtam , Ojtam 1 zamiast zera i juz wielka afera wink.gif

Napisano

Kia w zeszłym roku była bardzo na nie jeśli chodzi o rabaty, więc 3 k nie jest złe. Oczywiście więcej by było lepiej.

Co do innych aut - ze skodą możesz próbować pogadać, choć albo Tour, albo 1,2 TSI - wyrwanie 1,4 TSI w okolicy 60 k zł będzie chyba trudne.

Pojawił się chevrolet - może Orlando ? LT 1,8 może by się udało coś utargować cennik a MPV bije na głowę każde kombi.

Co do sedanów - też miałem 2 i aktualnie leczę tą traumę, mając w domu 2 MPV hehe.gif

Napisano

> Wrzuc na allegro nowe do 59 tys , ustaw 4/5drzwi , min. 100KM , rocznik od 2010 i jazda moze

> zobaczysz cos o czym nie myslales

> Pierwsza strona i juz fajna ciekawostka

No niby tak ale to jest wyjatkowy brzydal i nei kombi.

Napisano
  • Autor

> Albo szukaj pol rocznego demo ceny -10kczasem nawet 15k za prawie nowe auto.

Pytalem, pytalem... Niestety demo w SW mozna wyrwac tylko z dieslem, a ja sie uparlem na benzyne... zlosnik.gif

Napisano

> Pytalem, pytalem... Niestety demo w SW mozna wyrwac tylko z dieslem, a ja sie uparlem na benzyne...

W calej Polsce?

Napisano

> Pytalem, pytalem... Niestety demo w SW mozna wyrwac tylko z dieslem, a ja sie uparlem na benzyne...

"Uparl sie cham i mu daj wink.gif" - ta 1.6 benzyna w siidzie to bez szalu powiem szczerze a do tego lubi sobie podjesc no.gif

Napisano
  • Autor

> W calej Polsce?

No, nie w calej... zlosnik.gif Ograniczylem sie do woj. slaskiego... spineyes.gif

Napisano

> No niby tak ale to jest wyjatkowy brzydal i nei kombi.

Brzydal to juz kwestia gusto a w kwestii nie kombi to imho takie nadwozie bije na glowe kombi waytogo.gif

Napisano

> No, nie w calej... Ograniczylem sie do woj. slaskiego...

Zwroc uwage na cala Polske. Najwyzej pojedziesz pociagiem kupisz i wrocisz samochodem i bez mala 15k w kieszeni zostanie IMO warto, bo to nadal nowy samochod. Ja kupilem demo i byl jak nowy.

Napisano

> imho takie nadwozie bije na glowe kombi

Zdecydowanie, bezapelacyjnie, pod każdym względem.

W 2008 r. szukałem auta po traumie 2 sedanów - wsiadłem do Astry II kombi, Lacetti kombi, Rezzo i Zafiry. Od tego momentu na placu boju zostały Rezzo i Zafira, a ponieważ jestem biedny, wygrało Rezzo.

Napisano

> Zdecydowanie, bezapelacyjnie, pod każdym względem.

> W 2008 r. szukałem auta po traumie 2 sedanów - wsiadłem do Astry II kombi, Lacetti kombi, Rezzo i

> Zafiry. Od tego momentu na placu boju zostały Rezzo i Zafira, a ponieważ jestem biedny,

> wygrało Rezzo.

Mielismy rownolegle megane kombi i scenica. To pierwsze to do wozenia drabin moze i lepsze pod kazdym inny wzgledem co MPV to MPV a o wyzszoscie HTB ,MPV i KOMBI na sedanem nie ma nawet co dyskutowac. Mialem Nexie sedana i trabiego sedana jak na swoja klase mialy ogromne bagazniki tylko kurka dziura zaladunkowa byla do luftu no.gif

Napisano

> A wiesz , że robią je kombi i liftback?

taaaaaa.....

grinser006.gif

> Obydwa biją na głowę sedana

Co kto lubi

Napisano

> taaaaaa.....

Bierz kajecik i pisz... waytogo.gif

> Co kto lubi

Wiadomo wink.gif ja jednak juz nie chce sedana waytogo.gif

Napisano

Uwielbiam merytoryczne dyskusje.....

Napisano

> amochod. Ja kupilem demo i byl jak nowy.

afair szczególnie turbina hehe.gif

Napisano

> cennikiem kosztuje 1000 i dywaniki gumowe, ktore w cenniku stoja 120. Czy Waszym zdaniem to

> rozsadna propozycja, czy da sie jeszcze cos potargowac...

w UK i Niemczech prawie 20% rabatu jest spokojnym targetem, więc uważam, że bez 10% nie ma sensu - szukaj dalej ok.gif

Napisano

> afair szczególnie turbina

Nie turbina a uszczelka smirk.gif. Co to ma do rzeczy? W Fabryce byla zle zamontowana. A zuzycie po programie demo wg gareta zerowe idea.gif

Napisano

> Bylem. Odbylem nawet jazde probna. Nie pasi mi I30. Jakis taki "babski". Deska mi sie nie podoba.

> Generalnie odpada.

Pffff wpysk.gif

Imho zwłaszcza podświetlenie i cały wygląd jest na + w porównaniu z Ceed'em

Na poważny minus trzeba zaliczyć brak dwustrefowej klimatyzacji w i30. Z tym że zdaje się w wersji M Ceed'a jest manual.

Napisano

Ja bym wziął i30 CW CRDI za niecałe 53k PLN brutto...

BTW, dlaczego ta cena taka niska? shocked.gif

Napisano

> Ja bym wziął i30 CW CRDI za niecałe 53k PLN brutto...

> BTW, dlaczego ta cena taka niska?

Hyunadi ma promocje -7K chyba zlosnik.gif Z poprzedniego rocznika chyba jeszcze taniej. A tu wersja troche lepsza od bida zlosnik.gif Wiec dobra cena.

Napisano

> w UK i Niemczech prawie 20% rabatu jest spokojnym targetem, więc uważam, że bez 10% nie ma sensu -

> szukaj dalej

podstawa to odniesc sie do realiow rynkowych w kraju pytajacego facepalm.gif

Napisano

> podstawa to odniesc sie do realiow rynkowych w kraju pytajacego

odniosłem się: 10%, nie 20 wink.gif

Napisano
  • Autor

> Pffff

zlosnik.gif

> Imho zwłaszcza podświetlenie i cały wygląd jest na + w porównaniu z Ceed'em

> Na poważny minus trzeba zaliczyć brak dwustrefowej klimatyzacji w i30. Z tym że zdaje się w wersji

> M Ceed'a jest manual.

Tak, w M-ce jest manual. ok.gif

Napisano

> odniosłem się: 10%, nie 20

startujemy z tej samej ceny wyjściowej?

Napisano

Sprawdz na http://autosalon24.pl/ Ostatnio bardzo modne i wszedzie o tym trabia. Cos na ksztalt brokera - negocuja ceny w Twoim imieniu z dealerem, ty nie placisz im nic, prowizje pobieraja od sprzedawcy auta. Auta do wyboru, zarowno na zamowienie jak i te ktore juz stoja gotowe do odbioru. Niewazne jaka marke wybierzesz zawsze mozesz sprawdzic czy nie utarguja lepszej ceny niz to co sam wynegocjujesz ok.gifPozdrawiam.

Napisano

> startujemy z tej samej ceny wyjściowej?

zależy wg jakiego kursu policzysz zlosnik.gif

wiesz, jak to jest w życiu - co sobie założysz, to osiągniesz; niech szuka 10%, JAK nie znajdzie, weźmie 5% zlosnik.gifok.gif

Napisano

> Nigdy nie w zyciu nie kupowalem nowego auta z salonu, wiec sie nie znam i pytam tutaj fachowcow...

> Zastanawiam sie nad nowa Kia Ceed SW. W cenniku auto z 2011 roku z silnikiem 1.6 126KM benzyna w

> wersji wyposazenia M i z niesmiertelna doplata do lakieru metalizowanego kosztuje 60400.

> Dealer zaproponowal cene 57000 i do tego dorzuca jeszcze alarm, ktorego dokupienie zgodnie z

> cennikiem kosztuje 1000 i dywaniki gumowe, ktore w cenniku stoja 120. Czy Waszym zdaniem to

> rozsadna propozycja, czy da sie jeszcze cos potargowac...

Podzwoń po okolicy... Samochody są jak cukier... Na KIA Ceed jest popyt więc dają niewielkie upusty, ale jak będziesz miał w łapce ofertę z drugiego salonu na identyczny samochód to zaczyna się inna rozmowa...

Doczytałem, że opanowałeś okolicę...

Poszukaj w takim razie dealera na tzw. "zadupiu". Na 100% sprzedają mniej samochodów niż SoleyPRO i potencjalnego klienta tak łatwo nie odpuszczą...

Kojarzę z AK takiego usera jak M.Komorowski (???). Jak kupował Avensisa to ugrał sensowne pieniądzę kupując samochód w Kielcach (lub Radomiu) zamiast Krakowa...

Napisano

> Taaa.... Mi proponowali 2-3% rabatu na Cruze'a

docen to . Zapytales kiedy ewentualny odbior ? Obstawiam kolo pazdziernika 2011 zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.